Quote:
Originally posted by weird
Θεοφανια,
τωρα ειχα τον χρονο να διαβασω ενα μεγαλο κομματι του ποστ και εχω κατασυγκινηθει..
Να γευτεις τον πονο, το δυσβασταχτο συαναισθημα..
Και ποσο πληγωτικο ειναι οταν το νιωθεις να απουσιαζει!
Διαβασα τοσα πραγματα, που με εκφραζουν..
Εχασα στα δεκα τη μαμα μου. Εχω δεκατεσσερα ολοκληρα χρονια, που με περιτρυγιριζει η απώλεια.
Οπως εσυ νιωθεις ασχημα που εχεις κολλησει εδω και δυο χρονια, ετσι κι εγω σχεδον ντρεπομαι που τοσα χρονια δεν μπορεσα να το δουλεψω σωστα το θεμα αυτο.
Ειναι αυτο ακριβως που περιγραφεις. Αρνουμαι να βγαλω το συναισθημα ή να το εκδηλωσω. Καμια φορα, ερχεται και φευγει μονο του αλλα τις πιο πολλες φορες το ψαχνω.
Ακομα, αυτο που παθαινω συχνα, ειναι να νιωθω ενα παγωμα απεναντι στα συναισθηματα μου γενικοτερα, σαν να μην μπορω να επικοινωνησω μαζι τους. ΜΕ πολυ πολυ κοπο, προσπαθω να τα ανιχνευσω, να προλαβω την σωματοποιηση που με κυνηγαει.(καποτε το σωμα μου λυγισε εντελως, κι ετσι αναγκαστηκα να απευθυνθω σε ειδικο)
Ξερω οτι αυτο το παγωμα ξεκινησε στα δεκα, και συνεχισε να με στοιχειωνει. Πολλες φορες μου λενε οτι ειμαι ευαισθητη, και αρνουμαι να το πιστεψω.
Ενα απο τα πιο δυσκολα σημεια ηταν για μενα να πεισω τον εαυτο μου οτι αισθανομαι τον πονο, την θλιψη.
Με ενιωθα αναισθητη.
Βεβαια ολο αυτο εχει καπως μαλακωσει.
Πηγα τις δυο τελευταιες φορες στον ταφο και κατι αγγιχτηκε μεσα μου! Εκλαψα με την ψυχη μου ολη. Ποσο λυτρωτικο στ αληθεια.
Ντρεπομαι που εχουν περασει τοσα χρονια κι εγα ακομα ασχολουμαι με τη μαμα που εχασα στα δεκα.
Ο μεγαλυτερος μου φοβος ειναι να γυρισουν και να μου πουν:Ξερεις κατι? Μην πιεζεις τον εαυτο σου, ισως το πενθος σου εχει κανει τον κυκλο του, το περασες με τον δικο σου τροπο.
Αυτο με σκοτωνει..
Θα φωναζα οτι ειναι ψεμα! Γιατι εγω δεν ημουν εκει, ημουν απουσα, δεν το εζησα.
Δεν εκλαψα, δεν ενιωσα πονο, απλα κοιτουσα.
Τι ζηταω?
Οταν πηγα σε ψυχολογο, ειπα, ωραια, επιτελους θα μιλησω για τη μαμα.
Δεν το εκανα ομως. Μονο τον τελευταιο καιρο κι αυτο με πολυ εμμεσο τροπο.
Δεν ξερω, νιωθω μεγαλη απογοητευση απο τον εαυτο μου.