gourounitsa................
εσύ εχασε τα κιλά που ήθελες και τώρα τα σταματησες;;;
Printable View
gourounitsa................
εσύ εχασε τα κιλά που ήθελες και τώρα τα σταματησες;;;
Εμένα μου τα έγραψε ο παθολόγος του ΙΚΑ. Δεν ξέρω αν μπορεί ακόμα γιατί διάβασα κάποια εγκύκλιο και λέει ότι τα γράφουν σε πολύ ειδικές περιπτώσεις. Δεν ξέρω ποιές είναι αυτές. Θα πάω ξανά σήμερα ή αύριο για να μου γράψει των 15 και θα σας πω.... Πάντως εγώ τις 2 πρώτες εβδομάδες πείναγα πολύ λίγο και το σημαντικότερο χόρταινα εύκολα. Αλλά δεν έκανα βλακείες τρώω υγεινά.
exasa 8 kila se 2 mhnes antigonaki,ta stamathsa giati ekana vlakies.aiksaisa thn dosh se 15mg xoris na exo kapion eidiko na me prosexei k den ekana poles eksetaseis.xriazete na kaneis arketes eksetaseis m ths egrapse kapios tora k 8a ths kanw.me ta 15 mg m eixe kopei telios h orksh kai lipo8imisa k piga nosokomeio opou m grapsane ena karo bitamines.se merikes meres8a sinexisw pali thn 8erapia me steneh parakolou8ish giatrou poli kalou malista.
είμαι 27χρονών
Αλλά έχω κάνει εξετάσεις οσό για καρδιογράφημα είχα κάνει πρίν 6 μήνες γιατι έκανα μια επέμβαση έβγαλα τις αμυγδαλές μου και έκανα γενικό τσεκαπ.
αλλα κανω τουλαχιστον μια φορά το χρόνο μόνο λιγο χαμηλό αιματοκρίτη ειχα που με φάρμακα το εφτιαξα και αυτό.
antigonaki πες μας λίγο για σένα. Πόσο χρονών είσαι, ύψος, κιλά ?
gourounitsa...μου εσυ ποια το παράκανεες αφου εχανες γιατι το αυξησε μονή σου ;;
ναι ναι δικιο εχεις..
ειμαι 27 ετών
155 ύψος ... πρώτο μποι
κα ειμαι 64 κιλάαααααα
den exana ton 2o mhna den kserw ti akrivos egine me edeixne ta idia kila kai arxes tou 3ou mhna me edeikse 3 kila parakato.
antigonaki den exeis pola kila gia na pareis reductil auta einai gia paxisarkous koukla mou.
Δεν εχω να χάσω πολλα κιλά αλλα με ταλαιπωρούν περσυ με 1000ζορια εφτασα τα 57 αλλα δυστυχως το καλοκαιρι πηρα 3 και μετα αλλα 4χωρις να το καταλαβωωωω
το ξέρω οτι δεν εχω πολλα κιλά αλλα το θέμα είναι να ξεκολλησωωωωωωωω λιγακι
den sta sinistw ka8olou.auta einai gia atoma p 8eleoun na xasoun pano apo 20 kila.mhn kaneis kati p 8a metanioseis exoun kai parenergies.einai poli isxira farmaka den kanoume asteia me auta.
κοριτσια ακουστε να σας πω...
antigonaki με τα κιλά που έχεις δεν νομίζω να στα γράψουν στο ΙΚΑ θα πρέπει να τα αγοράσεις μόνη μου. Εντάξει δεν έχεις και πολλά κιλά παραπάνω, τώρα αν δεν μπορείς να κάνεις με τίποτα μόνη σου δίαιτα τι να σου πω ρώτα και κανένα γιατρό πρώτα.... αλλά με τίποτα μην ξεκινήσεις με των 15. Εδώ εγώ με 30 κιλά παραπάνω και ξεκίνησα με των 10mg.
το ξέρω οτι δεν κάνουν αστεία και φυσικα δεν θα ο ρισκάρω απλα ήθελα και τη γνώμη σας μιας που εσεις τα έχετε δοκιμασει και ξερετε πανω κατω απο αυταααα
δηλαδη μπορω να τα αγοράσω και μόνη μου απο φαρμακείο γιατι μου είπαν ότι μόνο με ιατρική συνταγη.. φυσικά αν δεν μιλήσω με γιατρό πρώτα δεν παω να τα παρω εννοειται αυτοοοο
emena h gnwmh m einai na mhn pareis eductil pados.
θα συμφωνήσω με τη γουρουνίτσα, θα πρέπει οι λόγοι που τα παίρνεις να είναι σοβαροί. Εγώ ας πούμε έχω 30 κιλά παραπάνω, έχω άσθμα από το πάχος και πονάνε τα πόδια μου. Οπότε θα έχω αρκετά οφέλη για την υγεία μου και έτσι αποφάσισα για τα reductil. Aν είχα να χάσω 10 κιλά δεν θα τα έπαιρνα. Διάβασε σε κάποιο site πρώτα τις παρενέργειες....
mporeis monh sou kanoun 100 euro peripou alla den ta dinoun etsi nomizw xoris iatrikh sidagh.emena o giatros p piga meta p lipo8imisa me ekrakse kanonika.m eipe oti mporei na exana kai thn zwh m kai oti den pezoume me farmaka
Δεν ξέρω αν μπορείς να τα αγοράσεις χωρίς συνταγή, αλλά τα κιλά σου είναι λίγα για να μπεις σε αυτή τη διαδικασία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ:
H σιμπουτραμίνη (Reductil¨) είναι ουσία που εγκρίθηκε πρόσφατα ως συμπληρωματική θεραπεία στην όλη αγωγή κατά της παχυσαρκίας (δίαιτα, θεραπεία συμπεριφοράς, αυξημένη σωματική άσκηση), σε ασθενείς με δείκτη μάζας σώματος μεγαλύτερο από 30kg/m2 ή με δείκτη μάζας σώματος μεγαλύτερο από 27 kg/m2 και παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου, π.χ. σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, στεφανιαία νόσο ή υπερλιπιδαιμία. Στη συνήθη δοσολογία αναφέρεται ότι προκαλεί απώλεια σωματικού βάρους της τάξης του 10%. Στην Eλλάδα κυκλοφορεί μόλις από λίγων μηνών.
Tα φαρμακολογικά χαρακτηριστικά (τρόπος δράσης, παρενέργειες, αντενδείξεις, αποτελεσματικότητα) της σιμπουτραμίνης έχουν εξεταστεί σε αρκετές μελέτες, αναμένεται όμως -λόγω περιορισμένης εμπειρίας στην κλινική πράξη- να διευκρινισθούν περαιτέρω. Γιαυτό, ακόμη και στην έγκριση του φαρμάκου, αναφέρεται ότι δεν συνιστάται η χρήση του για περισσότερο από ένα έτος, ενώ συνιστάται η διακοπή του όταν το αποτέλεσμα δεν κρίνεται αρκετά ικανοποιητικό (π.χ. απώλεια βάρους <5kg σε 3 μήνες).
Ως μηχανισμός δράσης της σιμπουτραμίνης αναφέρεται η αναστολή της επαναπρόσληψης (reuptake) της νοραδρεναλίνης και σεροτονίνης κατά πρώτο λόγο και δοπαμίνης σε ελάσσονα βαθμό από τα εγκεφαλικά κύτταρα, που οδηγεί σε αύξηση του αισθήματος κορεσμού και μείωση του φαινομένου της ελάττωσης ρυθμού του βασικού μεταβολισμού, που παρατηρείται κατά την απώλεια βάρους (Hansen et al 1998, Hirsch et al 2000). Σε ορισμένες τυχαιοποιημένες και ελεγχόμενες με placebo κλινικές μελέτες επιτεύχθηκε δοσοεξαρτώμενη απώλεια βάρους, που κυμάνθηκε από 2,4kg (με δόση 5mg του φαρμάκου) ως 10kg (με δόση 30mg του φαρμάκου), που ήταν στατιστικά σημαντικά μεγαλύτερη έναντι αυτής που επιτεύχθηκε με placebo (0,75kg και 3,5kg αντίστοιχα) (Bray et al 1999). Σύμφωνα με τις συνταγογραφικές πληροφορίες που δίνονται από την παρασκευάστρια εταιρεία (Reductil μονογραφία προϊόντος, στη Γερμανία, Nοέμβριος 2001 και ελληνική μονογραφία, Aπρίλιος 2002), οι συχνότερες παρενέργειες της σιμπουτραμίνης είναι ξηροστομία, αϋπνία, ανορεξία και δυσκοιλιότητα. Συχνές επίσης θεωρούνται η ταχυκαρδία και το αίσθημα παλμών, αν και η μέση άνοδος της αρτηριακής πίεσης και των σφίξεων αναφέρεται ως μικρή (η πιθανή αύξηση της αρτηριακής πίεσης και των σφίξεων περιλαμβάνονται στις ?προειδοποιήσειςΣ). Στις αντενδείξεις του φαρμάκου περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων, η εγκατεστημένη στεφανιαία νόσος, η καρδιακή ανεπάρκεια, η περιφερική αποφρακτική αρτηριοπάθεια, καρδιακές αρρυθμίες, τιμές αρτηριακής πίεσης >145/90 και παθήσεις των εγκεφαλικών αγγείων (?πλήρεςΣ αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο ή παροδική εγκεφαλική ισχαιμία). Eίναι συνεπώς σαφές, ακόμη και αν αυτές οι πληροφορίες απηχούν απολύτως την πραγματικότητα, ότι πριν τη χορήγηση του φαρμάκου θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει προηγηθεί ο αντίστοιχος, σχετικά λεπτομερής, διαγνωστικός καρδιολογικός έλεγχος.
Ωστόσο, μέχρι τις 21.05.2002 υπήρχαν στη βάση δεδομένων που διατηρεί ο Γερμανικός Oργανισμός Φαρμάκων, 78 αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες από τη χρήση της σιμπουτραμίνης. Aπό τα αναφερθέντα συμπτώματα, το 6% αφορούσε παθήσεις του μυοκαρδίου, του περικαρδίου και του ενδοκαρδίου και 19% αφορούσε καρδιακές αρρυθμίες. Eίχαν αναφερθεί επίσης 3 περιστατικά εμφράγματος του μυοκαρδίου. Λεπτομερές ιστορικό ήταν διαθέσιμο σε τρεις περιπτώσεις: H πρώτη αφορούσε ταχυαρρυθμία, που υποχώρησε με τη διακοπή του φαρμάκου σε μια 49χρονη ασθενή. H δεύτερη αφορούσε 57χρονο ασθενή, που έπαθε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου 5 ώρες μετά τη λήψη της πρώτης δόσης 10mg σιμπουτραμίνης, και η τρίτη 57χρονο ασθενή, που εμφάνισε περίπου ένα μήνα μετά την έναρξη λήψης ημερήσιας δόσης 10mg σιμπουτραμίνης, υπερκοιλιακή ταχυκαρδία που κατέστησε αναγκαία τη νοσηλεία του σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Πέραν της χρονικής συσχέτισης με τη λήψη του φαρμάκου, οι παρενέργειες αυτές εξηγούνται και από τη δράση του φαρμάκου, δηλαδή την αναστολή της επαναπρόσληψης των κατεχολαμινών από τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου. Eπομένως, η αιτιολογική σχέση με τη σιμπουτραμίνη είναι αναμφισβήτητη. Mετά από αίτημα της Iταλίας το Mάρτιο 2002, αποφασίσθηκε σε επίπεδο Eυρωπαϊκής Ένωσης να γίνει επανέλεγχος της ασφάλειας του φαρμάκου.
Θα έπρεπε για την πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών μας να προσθέσουμε (Σ. Pάπτης) ότι στις 27.6.2002 η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή για τα Φαρμακευτικά Iδιοσκευάσματα (European Committee for Proprietary Medicinal Products - CPMP) εξέφρασε, μετά από επανεξέταση της σχέσης κόστους-ωφέλειας, θετική γνώμη για τη χρήση της σιμπουτραμίνης στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.
Eίναι προφανές όμως ότι, ο αριθμός και η σοβαρότητα των συμβαμάτων επιτάσσει τη χρησιμοποίησή του με ιδιαίτερη προσοχή και αφού ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την παρακολούθηση των ασθενών, όπως ανωτέρω αναφέρουμε.
Eπαναλαμβάνουμε μετΥ επιτάσεως ότι δεν πρέπει να χορηγείται η σιμπουτραμίνη (Reductil¨) σε ασθενείς που πάσχουν από στεφανιαία νόσο, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, καρδιακές αρρυθμίες, περιφερική αποφρακτική αρτηριοπάθεια, παθήσεις των αγγείων του εγκεφάλου, ή έχουν αρτηριακή πίεση μεγαλύτερη από 145/90mmHg.
Αυτο διαβασα και επαθα
το ξερω καλα δεν ειναι να παιζεις με φαρκακα θα δω τι θα κανω μαλλον θα προσπαθησω παραπανωωωωωωωωωωωωωω
malon epeidh htan megalhs hlikias oi an8rwpoi autoi
το διαβάσατεεε;
και γώ αυτό πιστευω τώρα εξαρτάται και απο τον οργανισμό καθως και αν υπάρχει κατι κληρονομικό
pados egw me ta 15 mg nomiza pos 8a pe8anw xoris plaka.enio8a ena tromero sfiksimo kai mia megalh agwnia sthn kardia mou.8a to skeuto na skekinisw pali estw ta 10 mg tromokrati8ika.:(
να ρωτήσω το κάθε κουτί πόσα χάπια εχει..;;;
και πόσες φορές τι μέρα τα πέρνεται;;
Επειδή το έχω ψάξει αρκετά με τα reductil θα πρέπει να βάζεις στη ζυγαριά τα οφέλη και τις παρενέργειες. Καταρχήν θα πρέπει να έχεις οπωσδήποτε ΒΜΙ μεγαλύτερο του 30 ή άλλα σοβαρά προβλήματα που έχουν προέρθει από την παχυσαρκία για να προχωρήσεις στη χρήση του reductil. Nα έχεις κάνει οπωσδήποτε εξετάσεις πρώτα και να παρακολουθείσαι από γιατρό. Δεν είναι DEPON ούτε το μαγικό χάπι για να αδυνατίσεις, βοηθάει όμως ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη αλλά μόνο ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥ.....
gourounitsa ........
το 8 κιλά μεσα σε πόσο διάστημα τα έχασες;;;;;;;;
εγώ έχω ΒΜΙ 26,3
Γεια σας κορίτσια! Εγώ έπαιρνα σχεδόν 2 μήνες τα reductil 10mg και επειδή δεν είδα καμία σημαντική αλλαγή, έχασα σχεδόν 2 kg, είπα στο γιατρό μου να μου γράψει αυτά των 15mg. Στην αρχή θυμάμαι μου είχαν κόψει την όρεξη και ένιωθα ότι επιτέλους θα μπορέσω να χάσω τα κιλά μου. αλλά αυτό κράτησε ούτε 2 εβδομάδες. τώρα τα reductil 15mg τα πέρνω εδώ και μία βδομάδα, και για να σας πω την αλήθεια δε μου έχουν κόψει εντελώς την όρεξη. απλά τις λιγούρες, αν και την Τρίτη το βράδυ κατά τις 11, με έπιασε μία τρελή λιγούρα για σοκολάτα!
antigonaki εγώ έχω ΒΜΙ 35 και ανήκω στο 1ο βαθμό παχυσαρκίας, έχω κάνει εγχείρηση στη μέση και πρέπει να χάσω βάρος, πονάνε τα γονατά μου και έχω άσθμα από την παχυσαρκία. Εχω 2 παιδιά και δουλεύω πολλές ώρες με αποτελέσμα ότι δεν έχω κουράγιο να κάνω δίαιτα χωρίς να τη χαλάσω. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ. Αν ήμουν στα κιλά σου θα έκανα σωστή διατροφή και γυμναστική. Πήγαινε σε ένα διαιτολόγο. Οπως έκανα πάντα στη ζωή μου πριν παντρευτώ πρόσεχα τη διατροφή μου και έκανα γυμναστική και ήμουν πάντα 63-69 κιλά, γιατί την τάση την είχα πάντα αλλά το έλεγχα. Προσπάθησε με άλλο τρόπο δεν νομίζω ότι τα φάρμακα αυτά είναι για σένα.
kleio το ότι παίρνεις τα reductil δεν σημαίνει ότι μπορείς να τρως ότι να'ναι. Πρέπει να τρως σωστά, υγεινά και λιγότερο από πριν για να αδυνατίσεις. Πόσα κιλά είσαι?
egw antigonaki eixa bmi 30 kai me ponage tromera h mesh mou meta thn genna tou giou mou kai exw kanei 100 diaites exw faei tou kosmou ta xrhmata se diaitologous xoris kanena apotelesma apolitos.eixa arxisei na mhn mporw na denw ta kordonia m kai na mhn mporw na anevo 10 skalopatia xoris na m bgei h glwssa ekso.
είμαι 29 χρονών και 82 κιλά. Εννοείται ότι προσέχω τι τρώω, μετά από τόσες προσπάθειες δεν πιστεύω στα θαύματα και στο μαγικό χάπι που θα τρως ότι και όσο θέλεις και θα χάνεις κιλά!
Αλλά ιδίως τώρα που ξεκίνησα τα 15mg προσέχω ακόμα πιο πολύ και δε θέλω να κάνω παρασπονδίες γιατί είναι άδικο για τον οργανισμό μας να τον ταλαιπωρείς τόσο πολύ με αυτά τα ισχυρά χάπια και να μην προσπαθείς καθόλου.
Αφού προσέχεις δεν καταλαβαίνω πως έχασες σε 2 μήνες 2 κιλά. Εγώ έχασα σε 2 εβδομάδες 5 κιλά αλλά έκανα και δίαιτα. τα χάπια αυτά σε βοηθάνε να αλλάξεις τον τρόπο διατροφής σου να τρως υγιεινά. Αν τρως πατάτες τηγανητές ε, τότε δεν θα χάσεις. Προφανώς δεν έκανες καμία προσπάθεια τους 2 αυτούς μήνες και περίμενες τα δεις τι θα κάνει το χάπι από μόνο του?
έχω θυροειδή και επίσης κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα. Έχω πήξει στα χάπια και είπα να προσθέσω και άλλο ένα! Προφανώς και προσέχω γιατί δε με παίρνει να κάνω και αλλιώς. Βέβαια έκανα ατασταλείες, δε λέω. Αλλά τώρα προσέχω πολύ.
Βρε παιδιά και γω παω διαιτολόγο και σας είπα δεν χανω ευκολά κιλα γιαυτο ειπα να δοκιμασω τα χάπια μπας και ξεκολήσω δεν θα τα παιρνα και για χρόνια για κανα μήνα το πολύ
εσενα κλειο τα φαρμακα στα εγραψε γιατρός;;;