e eimai ολιγον ασχετη οπως καταλαβες αλλα τωρα...ακομα κι εγω καταλαβα :D
Printable View
e eimai ολιγον ασχετη οπως καταλαβες αλλα τωρα...ακομα κι εγω καταλαβα :D
Πολύ γρήγορο σνακ διαφορετικό από τα συνηθισμένα...
1 φέτα ψωμί τοστ ή μπρουσκέτα ή μικρή αραβική πίττα
1 φέτα γαλοπούλα
1 χούφτα τυρί κίτρινο τριμμένο light
Πάνω στο ψωμάκι ή την πίττα βάζουμε τη γαλοπούλα και από πάνω το τυρί. Αντί όμως να το κάνουμε τοστ και να το ψήσουμε στην τοστιέρα, το βάζουμε στο φούρνο!! Το τελικό μας σνακ θα μοιάζει πολύ με... πίτσα!
Εάν βάλουμε αραβική πίττα, μπορούμε να προσθέσουμε και ντομάτα και να τυλίξουμε την πίττα στερεώνοντάς την με μία οδοντογλυφίδα. Το αποτέλεσμα θα είναι... σούπερ!
Σε όποιον αρέσουν οι πιο πικάντικες γεύσεις, μπορεί να προσθέσει κόκκινη πιπεριά ή μία κουταλιά τυρί Flair Mexican (κόκκινη συσκευασία).
Enjoy!
ωραιοτατη συνταγη μελαχροινακι!την κανω και εγω καπου-καπου μονο που αλειφω το ψωμακι με κετσαπ και ριχνω και ριγανουλα για να θυμιζει πιο πολυ πιτσα...μια ερωτησουλα μονο:το ψηνεις στον αερα η στις αντιστασεις??γιατι εμενα πολλες φορες το τυρι κανει απο πανω μια κρουστα χωρις να λιωνει οπως αυτο της πιτσουλας.. :((
Γειά σου Chocaholic!! Κι εγώ είχα το πρόβλημα που περιγράφεις και τελικά η λύση είναι η αντίσταση... Πολύ ωραία η ιδέα σου για τη ρίγανη, δεν την είχα σκεφτεί αλλά θα την εφαρμόσω από την επόμενη φορά! Γιαμ!
νεκταρινι μου μου αρεσε πολυ η ιδεα του παντζαριου με μηλο, επαθα πλακα. θα δοκιμασω στα γρηγορα.
εγω τωρα τριβω με ακριβως τον ιδιο τροπο ρεπανι. το ανακατευω με το λαχανο και γινεται και αυτο σουπερ. ριχνω και τονο και καροτο και οτι αλλο μου ερθει
κοριτσια δεν λιωνουν ολα τα τυρια. και σε τοστ ακομη. ειδικα τα λαιτ που δοκιμαζουμε εμεις...
Βarbie, εγώ την έκανα τη σαλατούλα του Νεκταρινιού ήταν σούπερ, κάνε την οποωσδήποτε!
Λιλικιω χαιρομαι που σου αρεσε η σαλατα! :) Ειναι πολυ πιο νοστιμη απο τα βρασμενα!
Μπαρμπιτακι και η δικη σου ειναι καλη αλλα χωρις το ρεπανι...δεν μ αρεσει καθολου ρε κοριτσια!!! Σε αντιθεση βεβαια με το καροτο (ωμο) που τρελαινομαι!!!!!
τσαο μπελες!!!
καλησπερα.. βρηκα ενα βιβλιαρακι σημερα στο μαρκετ με light γευματα... εχει ωραιες συνταγουλες μεσα και πολυ ευκολες... εχει απο ολα.. σλαταες, κυρια πιατα, σαντουιτσα καιγλυκα!!! θα αρχισω να σας γραφω αν ειναι καμια συνταγουλα!
τη σαλατα αυτη την γνωριζω καιε γω και παιδια ειναι απιστευτη!!! μαλιστα σε ενα τραπεζι που ειχαν οι γονεις μου και την εφτιαξα τρελαθηκαν οι καλεσμενοι!! και διαιτητικη σαλατα και κλειβεις τις εντυπωσεις!!Quote:
Originally posted by Nekky
εχεις δικιο κακο καλο κοριτσι
εχουμε κατι στο μυαλο μας αλλα δεν γραφουμε και λεπτομερειες για να καταλαβει και ο αλλος! χεχε
Λοιπον πλενουμε τους βολβους απο τα παντζαρια και τους ξεφλουδιζουμε οπως τις πατατες. Το ιδιο και με τα μηλα. Τα ξεφλουδιζουμε και βγαζουμε και τα κουκουτσια. Μετα τα τριβουμε στον τριφτη που κανουμε και το κρεμμυδι. Τα ανακατευουμε και προσθετουμε ολα τα παραπανω που εγραψα! (λαδι, αλατι, μπαλσαμικο και οπωσδηποτε καρυδια!) Προαιρετικα λιγο γιαουρτι 2% ή λιγη μαγιονεζα λαιτ.
Νομιζω οτι καλυψα ολες τις λεπτομερειες! χεχε
τα μηλα μου χρησιμοποιω εγω ειναι ξυνομηλα μου αρεσουν πιο πολυ
σαλάτα !
Μαρούλι ψιλοκομμένο, πράσινο μήλο ψιλοκομμένο, καρύδια ωμά σε μεγαλούτσικα κομματάκια αλλά όχι όλο το μισό του καρυδιού.
Για ντρέσσινγ αφήστε τη φαντασία σας να τρέξει.
τελευταία έκανα με γιαουρτάκι 2% [ αυτό που μοιάζει αρκετά με στραγγιστό αλλά δεν ξέρω αν κάνει να πω μάρκα] ανακατεμένο με λίγο βαλσάμικο, λίγο λεμόνι, σταγόνες λάδι και μουστάρδα σκόνη.
ή λάιτ κρεμώδες τυρί αντί για γιαουρτάκι ανακατεμένο με λάδι -λεμόνι ξύδι κλπ.
τό φαγα και με βινεγρετ αλλά ήτανε πολύ ξινό.
συνοδεύει ελαφρά κρεατικά 'η σκέτα ζυμαρικά.
είπα ζυμαρικά .. στη λιγούρα κάνω σπαγγέτι με τόνο και είναι μια χαρά. καλύτερο και από κιμά νομίζω.
μετα τα μπαρμπουνοπιτακια σας γραφω τη συνταγη απο τα ελενοπιτακια. το μηλο κατω απο τη μηλια πεφτει απο οτι φαινεται και η δεκαχρονη κορη μου πηρε συνταγη απο τη δασκαλα της και μας εκανε ολομοναχη κατι τυροπιτακια μουρλια. στη σαββατιατικη συναντηση καποιες ειχαν την τυχη/ατυχια (ελπιζω να μη δηλητηριαστηκε καμια) να τα δοκιμασουν
λοιπον
ετοιμαζουμε ενα ταψι με λαδοκολλα
σε λεκανη ριχνουμε 1 γιαουρτι, αλλο τοσο καλαμποκελαιο, 2 κουταλακια μπεκιν, μισο κουταλακι αλατι, αλευρι οσο παρει για μη σφιχτη ζυμη. στην αρχη ανακατευουμε με κουταλι και στο τελος βαζουμε τα χερακια. παιρνουμε ενα κομματι μεγεθος καρυδιου 'η το διπλο, ανοιγουμε σαν πιτακι, βαζουμε ενα κομματακι τυρι που το λιωνουμε καθως το βαζουμε, κλεινουμε και στο ταψι. αφηνουμε κανενα δεκαλεπτο να ξεκουραστουν που λεει και η κορη, αλειφουμε με αυγο και ψηνουμε στους 170 βαθμους περιπου μιση ωρα-κοιταμε το χρωμα να γινει σαν τα γνωστα κουρου τυροπιτακια.
και αφου ενα δεκαχρονο μπορει να τα κανει, γιατι οχι και ολοι μας? απο τη παρασκευη μεχρι σημερα εκανε 4 ταψια. τα δυο τα παιρνει αυριο στο σχολειο να κερασει. δεν μπορειτε να φανταστειτε τι χαρα εχει....μονο ο μικρος απο τη ζηλεια του επιμενει οτι δεν του αρεσουν....
α, παραλλαγη. ειχαμε ψητο κοτοπουλο οποτε ξεψαχνισαμε το στηθος και βαλαμε μαζι με το τυρι. ισως ακομη καλυτερα....
η δοση θα γινει ενα ταψι μικρα-μικρα πιτακια
Εγω ειχα την τυχη να δοκιμασω απο αυτα τα υπεροχα Ελενοπιτακια!!! Οχι μονο δεν δηλητηριαστηκα αλλα εγλυφα και τα δαχτυλα μου!!!! χαχαχαχαχαχαχQuote:
Originally posted by BARB3
μετα τα μπαρμπουνοπιτακια σας γραφω τη συνταγη απο τα ελενοπιτακια. το μηλο κατω απο τη μηλια πεφτει απο οτι φαινεται και η δεκαχρονη κορη μου πηρε συνταγη απο τη δασκαλα της και μας εκανε ολομοναχη κατι τυροπιτακια μουρλια. στη σαββατιατικη συναντηση καποιες ειχαν την τυχη/ατυχια (ελπιζω να μη δηλητηριαστηκε καμια) να τα δοκιμασουν
λοιπον
ετοιμαζουμε ενα ταψι με λαδοκολλα
σε λεκανη ριχνουμε 1 γιαουρτι, αλλο τοσο καλαμποκελαιο, 2 κουταλακια μπεκιν, μισο κουταλακι αλατι, αλευρι οσο παρει για μη σφιχτη ζυμη. στην αρχη ανακατευουμε με κουταλι και στο τελος βαζουμε τα χερακια. παιρνουμε ενα κομματι μεγεθος καρυδιου 'η το διπλο, ανοιγουμε σαν πιτακι, βαζουμε ενα κομματακι τυρι που το λιωνουμε καθως το βαζουμε, κλεινουμε και στο ταψι. αφηνουμε κανενα δεκαλεπτο να ξεκουραστουν που λεει και η κορη, αλειφουμε με αυγο και ψηνουμε στους 170 βαθμους περιπου μιση ωρα-κοιταμε το χρωμα να γινει σαν τα γνωστα κουρου τυροπιτακια.
και αφου ενα δεκαχρονο μπορει να τα κανει, γιατι οχι και ολοι μας? απο τη παρασκευη μεχρι σημερα εκανε 4 ταψια. τα δυο τα παιρνει αυριο στο σχολειο να κερασει. δεν μπορειτε να φανταστειτε τι χαρα εχει....μονο ο μικρος απο τη ζηλεια του επιμενει οτι δεν του αρεσουν....
α, παραλλαγη. ειχαμε ψητο κοτοπουλο οποτε ξεψαχνισαμε το στηθος και βαλαμε μαζι με το τυρι. ισως ακομη καλυτερα....
η δοση θα γινει ενα ταψι μικρα-μικρα πιτακια
μπραβο ελενα!!!! Ειπαμε ...το μηλο κατω απο την μηλια θα πεσει!!!
Υπεροχη συνταγη αλλα και υπεροχη μαμα και κορη!! :) :)
(θα βαλω και την Γεωργια μου να κανει!!! χαχαχαχαχ)
μια που μιλαμε για παιδια που κανουν γλυκα θα σας πω και αυτο.
εχω μια φιλη εδω και 3-4 χρονια. αυτη παντα αγοραζε κεικ απο το φουρνο. ενα σαββατο πρωι που θα την επισκεπτομουν κανω ενα κεικ για εμενα και κανω και εναν για αυτη και πηγαινω. επαθε σοκ. "εκανες τετοιο πραγμα για εμενα να λεει και να ξαναλεει" με τα πολλα μου διηγηθηκε πως εκανε αυτη κεικ. δυο πραγματα θα σας πω: χρησιμοποιουσε δυο μιξερ και τα αυγα τα χωριζε και χτυπουσε χωριστα κροκους χωριστα ασπραδια και τα ασπραδια καλη μαρεγκα οχι οτι και οτι.....
Μετα απο καναδυο σαββατα πηγαινω και της λεω: μια λεκανη, βιταμ, αλευρι, αυγα κλπ βγαλε και κατσε να κοιτας....καναμε ενα κεικ μουρλια και απο τοτε η κορη της ιδια ηλικια με τη δικια μου το κανει μονη της....
οποτε τα παιδια απο 9 χρονων μπορουν μονα τους να κανουν γλυκα.......
ελενη, ενα ρεβανι την επομενη φορα που ειναι επισης πανευκολο.....
να μας γραφεις εκτος απο λαιτ κ ευκολες συνταγες γιατι καποιες <-------------- θα πρεπει να αρχισουν συντομα να μαγειρευουν για 2 :D αντε να δω ποιον θα δηλητηριασω εγω :)Quote:
Originally posted by zwhtsa
καλησπερα.. βρηκα ενα βιβλιαρακι σημερα στο μαρκετ με light γευματα... εχει ωραιες συνταγουλες μεσα και πολυ ευκολες... εχει απο ολα.. σλαταες, κυρια πιατα, σαντουιτσα καιγλυκα!!! θα αρχισω να σας γραφω αν ειναι καμια συνταγουλα!
λοιπον κοριτσια σημερα ψαχνοντας στο ιντερνετ εντοπισα μια ομελετα στο φουρνο και αν και δεν τρελαινομαι για ομελετα ειπα να τη δοκιμασω αφου κανω τις απαραιτητες αλλαγες βεβαιως βεβαιως...
2 αυγα
λαχανικα (ο,τι θελετε και ο,τι εχετε!-εγω εβαλα μανιταρια κρεμμυδακι σκορδο πιπερια και ντοματα)
λιγο γαλα
λιγο τυρι cottage
1κ.σ ελαιολαδο
αλατι πιπερι ριγανη
βαζω σε ενα τηγανακι το λαδι και σωταρω τα λαχανικα.τα βαζω σε ενα ταψακι.χτυπαω τα αυγα με λιγο γαλα (προαιρετικα),αλατοπιπερων� � και τα ριχνω και αυτα στο ταψακι.απο πανω ριχνωλιγο cottage και λιγη ριγανουλα και ψηνω στο φουρνο!!!
Το δοκίμασες ? πως έγινε?
εγώ κάνω την ομελέτα έτσι αλλα στο τεφαλάκι, για πες για το φούρνο
καλε εννοειται τη δοκιμασα!!!μονο δοκιμασμενες συνταγες γραφω (μη δηλητηριασω και καμιααααα!)εγινε πολυ ωραια και το κυριοτερο (για μενα) δε θυμιζε τοσο ομελετα!!!!ηταν πολυ πιο αφρατη και φουσκωτη και θυμιζε λιγουλακι σουφλε!
οκ τη βάζω στο πρόγραμμα για αύριο, γιατί το κοτατζ μου κολάει λιγάκι στο τηγανάκι
αφού δεν έχει πολύ λάδι.
Θα τη βάλω σε αλουμινένιο μικρό ταψάκι μιας χρησης, ευχαριστώ choco μου
Opoia εχει εβερεστ κοντα σε φιλικο σπιτι, αντι να φαει σουβλακια να χτυπησει μια σαλατα απο τα εβερεστ (την κανετε οπως θελετε εσεις κ ειναι σουπερακι!!!!!!!!!!!!) φιλια
Μακαρόνια πέστο:
1/4 παρμεζάνα
ένα ματσάκι φρέσκο βασιλικό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
ένα πακέτο μακαρόνια ολικής αλέσεως
χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από τα μακαρόνια στο μίξερ και τα περιχύνουμε πάνω από τα βρασμένα μακαρόνια. Βγαίνει φοβερή! Κάποιοι βάζουν και κουκουνάρι αλλά εμενα δε μου αρέσει
γιουμ γιουμ
εμένα μ' αρέσει πολύ το κουκουνάρι
να σας πω και μια άλλη τέλεια συνταγή (αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι light)
Βράζουμε ένα πακέτο (και λιγότερα) μακαρόνια σπαγγέττι νο 6. Τα σουρώνουμε και αδειάζουμε μέσα ένα κουτάκι τυρί Filadelphia. Ψιλοκόβουμε καπνιστό σολωμό και ρίχνουμε κατά βούληση πάνω στην μακαρονάδα μας.
Η τέλεια gourmet γεύση!
αν βαλεις φιλαδελφεια λαιτ και μακαρονια ολικης αλεσεως ειναι μια χαρα διαιτητικη η συνταγουλα!!!!απολαυσε ελευθερα!!!
χχχχχχχχχμμμμμμμμμμμμ
αυτό λοιπόν λέω να κάνω για σήμερα.
Θα είναι η τελευταία μου μικροκρεπάλη.
Από αύριο μπαίνω σε πρόγραμμα γιατί νιώθω να σκάωωωω
δεν χωράω ούτε στον εαυτό μου πια
από τα Χριστούγεννα έως τώρα δεν έχω σταματήσει
πόσο πια να φάει ένας άνθρωπος?
Πρέπει να φύγει το 8 από μπροστά μου!
καθε που διαβαζω συνταγες λεω θα παω και θα την κανω. οταν παω σπιτι τα ξεχναω ολα και τρωω ολο κατι χαζα. σημερα θα ανοιξω απο εκει (λεω τωρα) να καταγραψω τις light σας προτασεις και να αρχιζω να εφαρμοζω.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΡΕΑΣ: Έφτιαξα πρασόρυζο και ήταν υγιεινό και νόστιμο. Με λίγο νεράκι σωτάρω το κρεμμύδι και το πράσο. Βάζω λίγο νεράκι παραπάνω, μυρωδικά, λάιμ και μισό ποτήρι καστανό ρύζι και το ψήνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί το ρύζι. Όταν ψηθεί ρίχνω λίγο λάδι
Επίσης ρεβυθοπίλαφο με κάτι ρεβύθια μαγειρεμένα που είχα στην κατάψυξη. Έβαλα καστανό ρύζι και μετά χυμό λεμονιού. Νόστιμο και υγιεινό και χορταστικό. Δεν έβαλα λάδι παρά μόνο λίγο αφού τα είχα ήδη μαγειρέψει.
κοριτσια SOS αυριο εχω να φαω χορτοσουπα me patata αναλατη αλλα δεν αναφερει υλικα ( η κνορ αποκλειεται ειναι τιγκα στο αλατι). Τι θα μπορουσα να φτιαξω? εχω μονο καροτα, τι αλλο να παρω? Δεν ξερω κ ποσο μπορω να φαω απο αυτο ρε γαμωτο...δε πειραζει στην τυχη κι ο,τι βγει :D
BADGIRL, που ετοιμάζεσαι για γάμο και μωράκι και για όλα τα καλά, στη σουπίτσα να βάλεις λίγο από όλα..και πατατούλα και΄κολοκυθάκι και λίγη ντομάτα ...βάλε και λίγο κους-κους..να σου πω ότι έτσι φτιάχνουμε και τη χορτόσουπα των μωρών..πρόβα!
Και το σέλινο μου αρέσει εμένα στη χορτόσουπα
χαχαχαχ νασαι καλα μεκανες κ γελασα>! χορτοσουπα τα μωρα? αμα ειναι να τη βγαζει με χορτοσουπα θα κανουμε μαζι διαιτα :D:D:D:D σευχαριστω για τις συμβουλες! απορω ομως ακομα τι χορτο να βαλω...πχ σπανακι? λεμε τωρα
πολυ καλο!!!! το δοκιμασα παρασκευη βραδυ και ξανα σαββατο μεσημερι. η κορη μου ξετρελαθηκε επισης.Quote:
Originally posted by badgirl
ενα μυστικο για οσους καταφευγουν συχνα στο κοτοπουλακι στο τεφαλ με νερο κ λεμονι...
Αντι για σκετο νερο κ λεμονι καντε το εξης:
παρτε μια κουπα (του καφε) κ ριξτε μεσα λιγο νερο -οσο υπολογιζετε οτι θα χρειαστει για να μη κολλησει), λιγο λαδι, οση μουσταρδα θελετε, οσο λεμονι θελετε, ανακατεψτε καλα κ περιχυστε το κοτοπουλιδιο ( αφου πρωτα το εχετε αλατοπιπερωριγανοση).
Αφηστε το να ψηθει-βρασει (σκεπασμενο) κ οταν γυρισετε απο την αλλη πλευρα αν θελετε ριξτε κι αλλο απο το μιγμα..,
Στο τελος, οταν απορροφηθουν ολα τα υγρα, θα εχετε ενα ροδοκιτρινο κοτοπουλο φιλετο που θα εχει μοσχομυρισει ολη την κουζινα κ γευστικα ειναι απαιχτο! παιξτε με τις αναλογιες των υλικων κ καντε το οπως σας αρεσει!
Καλη ορεξη κ με ελαχιστες θερμιδες, και ποιοτικες! (οκ η μουσταρδα οχι κ τοσο αλλα λεμε τωρα)!
Σημερα εκανα ενα πειραμα το οποιο οχι απλως πετυχε αλλα βγηκε ενα φαγητακι θεσπεσιο!
Λοιπον πηρα τρια κομματια σνιτσελ χοιρινο τα εστρωσα στη σειρα τα αλατοπιπερωσα, εβαλα ριγανη και στην συνεχεια εκοψα κρεμμυδι σε ροδελες, σκορδο, πιπερια κιτρινη και πρασινη, ντοματουλα σε ροδελες και λιγη φετα, τα αραδιασα ολα πανω στο σνιτσελ κατα μηκος, το τυλιξα ρολο, το στερεωσα με οδοντογλυφιδες, το εβαλα σε πυρεξ σκεπασμενο με αλουμινοχαρτο στον φουρνο για καμια ωριτσα να μαλακωσει, μετα το ξεσκεπασα για να ροδισει το κρεατακι γυρω γυρω...και βγηκε ενα ρολο τελειο.
Δοκιμαστε το!
μια χαρα ακουγεται τετι! να δω τι θα πρωτοφτιαξω τον ερχομενο χειμωνα...
Μπαρμπ πολυ χαιρομαι! αν βαλεις κ τιποτε αλλο μεσα κ καλυτερεψει σφυρα μου το! αρχιζω κοτοπουλο διαιτα :D
Α υπαρχει κ ενα φοβερο μιγμα για ψητα που εγω το εβαζα και στο τεφαλ, ψαξε το αξιζει. Μοσχομυριζει επισης...
καλα σημερα ως ανιδεη...εβαλα να κανω ομελετα κ ξεχασα να βαλω εστω κ ελαχιστο λαδι...κ κολλησαν κ εγιναν χαλια...αλλα το εσωσα...εβγαλα τα σκραμπλ αυγα σε πιατο, εβαλα λιγο ελαιολαδο στο ιδιο τηγανι, χτυπησα αλλο ενα αυγο το εριξα μεσα κ αποπανω τα ηδη ετοιμα...κ τωρα η ηλιθια ερωτηση που ειχα σκοπο να κανω....
φταιει το τηγανι ή το οτι δεν ειχα βαλει λαδι στην αρχη? θα προτιμουσα να μη βαζω καθολου λαδι...
Ισως να φταιει το τηγανι σου BaD.
Εγω προσωπικα χρησιμοποιω το αντικολλητικο τηγανι greenpan και δεν βαζω καθολου λαδι, ουτε σε ομελετες, ουτε σε κρεας (κοτοπουλο, μπριζολα κτλ).
Με εχει σωσει αυτο το τηγανι λεμε.
νασαι καλα το σημειωνω να το παρω για μετα το γαμο...green-pan...εχει κ ωραιο ονομα!
Θα σου προτεινα να το παρεις απο το cook-shop το οποιο πουλαει την καλυτερη ποιοτητα σε greenpan τηγανια.
Το εχουν και τα μεγαλα σουπερ μαρκετ αλλα ειναι κατωτερης ποιοτητας, δλδ με την χρηση αρχιζει να κολλαει, ενω του cook-shop δεν παθαινει απολυτως τιποτα.
Επισης τελειο συνοδευτικο για κρεατα που το φτιαχνω στο συγκεκριμενο τηγανι ειναι χρωματιστες πιπεριες και μανιταρια, με ελαχιστο λαδι (1 κουτ. γλυκου), σβησμενα με μπαλσαμικο και με αλατι,πιπερι,παπρικα γλυκια και λιγη σκονη σκορδου.
Quote:
Παιδια αγορασα ενα τεραστιο γυαλινο δοχειο κ επειδη δεν βρηκα ολα αυτα που εχει η συνταγη το γεμισα με τα περισσοτερα απο αυτα, στην αρχη μετρουσα τις αναλογιες πχ ολα επι 7, αλλα επειδη μου φανηκαν πολλα τα εβαλα με το ματι οσο εκρινα εγω. Τελικα προεκυψε ενα υπεροχο βαζο γεματο με υγιεινο πρωινο μειγμα! Θα ρωτησω το διαιτολογο ποσα γρ. πρεπει να τρωω κ τα το παιρνω μαζι μου στη δουλεια!!! Θεικο, ανυπομονω να ξημερωσει να το δοκιμασω! Και στολιζει πολυ ωραια την κουζινα!Quote:
Συνταγη για πρωινο (2 μεριδες)
απο βιβλιο διαιτολογου
~1 κοφτη κουταλια απο 4 απο τα παρακαττω:
νιφαδες κριθαριου, νιφαδες ρυζιου*, νιφαδες σικαλης, νιφαδες βρωμης, νιφαδες φαγοπυρου*, νιφαδες κεχριου* (* δεν περιεχουν γλουτενη)
~4 κουταλιες αναμεικτους ξηρους καρπους οπως: φουντουκια κασιους αμυγδαλα ή καστανα
~6 κουταλιες αναμεικτα αποξξηραμενα φρουτα οπως:
σταφιδες μαυρες, σταφιδες ξανθες, μηλο
(αποφυγετε τα πολυ γλυκα φρουτα οπως ανανα, μανγκο, παπαγια)
~2 γεματες κουταλιες αναμεικτους σπορους οπως:
κολοκυθοσποροι, λιναροσποροι, ηλιοσποροι, σουσαμι
~2 κουταλιες γιαουρτι
~120 mL γαλα (οποιο θελετε, χωρις ζαχαρη)
Ανακατεψτε καλα ολα τα υλικαα κ μοιραστε τα σε 2 μπολ. Προσθεστε 1 κουταλια γιαουρτι κ το γαλα της αρεσκειας σας.
Για να κερδισετε χρονο το πρωι μπορειτε να ετοιμασετε μεγαλλυτερη ποσοτητα κ να τη φυλαξετε σε αεροστεγες δοχειο μεχρι 4 εβδομαδες.
Επειδη με ενδιαφερει το συγκεκριμενο μειγμα για πρωινο θελεις να μου πεις τελικα ποση ποσοτητα απο αυτο κανει να τρωμε μαζι με το γαλα η το γιαουρτι μας?
ο διαιτολογος οταν του ειπα τι περιπου περιεχει ειπε νομιζω ή 2 ή 3 κ.σ. επειδη ειναι πολυ θρεπτικο, ξαναρωταω αν θες, ετσι κι αλλιως εχω απειρο να φαω παροτι δεν τρελαινομαι...αλλα μου δινει ενεργεια για το γυμναστηριο...