κοιτα πωλινακι δεν μπορεις να μας βαζεις τετοιες φωτογραφιες με κιμαδοπιττες! κουριερ δεν εχετε? ε? ε?
Printable View
κοιτα πωλινακι δεν μπορεις να μας βαζεις τετοιες φωτογραφιες με κιμαδοπιττες! κουριερ δεν εχετε? ε? ε?
Εχουμε, αλλά μέχρι να ρθει.....!!!!!
παραδοση την επομενη το πρωι για ελλαδα δεν εχετε?
βαζεις και 2-3 παγοκυστες.....μαζι και καλη μου ορεξη
Και μετά να το σερβίρεις στην φαμίλια σου σαν να το έφτιαξες εσύ? :)
Βρε polinaki epatha!!!!
αυτο το τοπικ ειναι κορυφη!
Πωλινακι που εισαι? ριξε καμμια καινουρια!
εχω κοτοπιτα στο φουρνο, αν παλι μου βγουν ωμα τα φυλλα θα φρικαρω :P
Εδώ είμαι κλίκ μου. Είναι ο μικρός άρρωστος σήμερα και τρέχω. εβαλα συνταγή τον σπιτικό γύρο στο τόπικ της Nantine. για ρίξε μια ματιά! Αλλά νομίζω πρέπει να κρατήσουμε μόνο το ένα απο τα 2 τόπικ, γιατί μπερδευόμαστε έτσι. Η μπορούμε εδώ να βάζουμε φωτογραφίες, αλλά τις συνταγές να τις ανεβάζουμε στο συνταγές. Καμιά ιδέα?
δεν υπαρχει κανενας λογος να βγει ανενεργο αυτο εδω, ειχε και εχει μεγαλη επιτυχια το τοπικ σας κοριτσια!
ειδικα για μας τις πρωτοεμφανιζομενες στην κουζινα!
μην κολλας σε τεχνικα θεματα, εισαι η μαστερ σεφ του φορουμ
νατηηηηηηηηηη
(συνταγη coming soon αν και νομιζω ειναι φανερο πώς μαγειρευτηκε, δεν κανω κατι το ιδιαιτερο :P )
χμ... κατι μου λεει οτι εβαλε πρασα, κρεμμυδια, πιπεριε, μελιτζανες, ικανη σ εχω κ για σελινο....
καλη ορεξη :)
καλα κοβει τρελά το ματι σου!!Quote:
Originally posted by smart
χμ... κατι μου λεει οτι εβαλε πρασα, κρεμμυδια, πιπεριε, μελιτζανες, ικανη σ εχω κ για σελινο....
πιπεριες πορτοκαλι, κιτρινη, κοκκινη
κρεμμυδι ξερο
κρεμμυδια χλωρα
πρασσα
σελινο (τι τοθελα?! δεν ταιριαξε τελικα)
μαιντανο
κοτοπουλο εννοειται (στηθος και 2 μικρα μπουτια βρασμενα)
μελιτζανες, 2 μικρες
ελαιολαδο στα φυλλα
αλατι
πιπερι
κανελλα 2πλασια αποτι βαζω κανονικα (αφου μου πες οτι βοηθαει στην αρτηριακη πιεση! χεχε)
κοτοπιτα πρασοσελινο+μπριαμ!!!! :P
επρεπε να ειχα βαλει και πατατα!! :spin:
καλέ τι έχεις πάθει με τις πίτες τελευταία? Σου χει αφήσει τραύμα η βρωμόπιτα? Εγώ τη γέμιση την εγκρίνω το φύλλο όμως δε μου κάθεται πολύ καλά. Τι είναι φύλλο για πίτες?
ειναι χωριατικο φυλλο για πιτα.
δεν τρελαθηκα, δε θα το ξαναπαρω.
μου χε μεινει απο κεινη την αποτυχημενη χορτοπιτα. τωρα τελειωσε, νεξτ ταημ σφολιατα (ναι ναι με βουτυρα!!!!! σιχτηρ :P )
τη βρωμοπιτα ευτυχως δεν την επιχειρησα:smirk::spin:
άσε με γιατί αυτή η βρωμόπιτα εφιάλτης μου χει γίνει. Μα τέτοια αποτυχία? Και κρίμα γιατί ξεχωριστά τα υλικά ήταν νοστιμότα τα άτιμα. Κάνε και καμιά μακαρονόπιτα καμιά φορά. Δεν είναι και ιδιαίτερα ελαφρύ φαγητό αλλά ο συνδυασμός μακαρονιού με φύλλο είναι καταπληκτικός.
Επίσης σου προτείνω άλλη συνταγούλα με φύλλο κανταιφιού παρακαλώ.
Παίρνεις φύλλα κανταιφιού. Σε βουτυρωμένο ταψί βάζεις τα μισά κάτω αφού πρώτα τα χεις ξέσει και αλέιψει με λιωμένο βούτυρο. Στη μέση βάζεις ένα μείγμα απο (ανθότυρο, φιλαδέλφεια και κρέμα γάλακτος ή γάλα για πιο ελαφρύ. Για 500 γρ ανθότυρο ενα φιλαδέλφεια και λίγο γάλα μη γίνει αραιό). Στρώνεις με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία επίσης έχει αλείψει με βούτυρο λιωμένο.
Ψήνεις μέχρι να ροδίσει από πάνω. Προσωπικά εγώ το αφήνω να γίνει τραγανούτσικο.
Όταν το βγάλεις από το φούρνο το τρως είτε έτσι σκέτο ή φτιάχνεις ενα σιροπάκι και το περιχύνεις από πάνω. Νοστιμότατο και πολύ ελαφρύ.
ναι αμε! οταν παω 65 κιλα θα το κανω! :P
ορίστε βρε σου δωσα και κίνητρο να συνεχίσεις τη διαιτά. Είδες τι φίλη είμαι εγώ?
Συνεχίζω με μία συνταγούλα. Μιας και έχουμε πει το ψωμί ψωμάκι τελευταία τι λέτε να μάθουμε να το φτιάχνουμε κιόλας. Στο παρελθόν έχω δοκιμάσει ένα σωρό συνταγές για ψωμί άλλες με μαγιά άλλες όχι. Όλες σχετικά πετυχημένες. Αυτή όμως που ανακάλυψα τελευταία ήταν και αυτή που μου αρέσει περισσότερο και είναι πανεύκολη ακόμα και για τους ανεπίδεκτους μαθήσεως.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΟ ΨΩΜΙ
παίρνουμε μία λεκάνη και ρίχνουμε μέσα 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει.Κάνουμε με τα δάχτυλά μας μια τρύπα στη μέση του αλευριού και ρίχνουμε ένα κουτάκι μπύρας μεσαίου μεγέθους 300 ml περίπου.Συχρόνως ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 2 κουταλάκια της σούπας ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε με τα χεράκια μας για 10 λεπτά με το ρολόι...άμα χρειαστεί λίγο ακόμα αλευράκι για να ξεκολήσει απο τα χεράκια ρίξτε μία κουταλίτσα ακόμη...
κάντε το μιά μπαλίτσα τυλίξτε το σε ζελατίνα και βάλτε το στο ψυγείο για μισή ώραΑφού περάσει και το μισάωρο, και έχετε προθερμάνει τον φούρνο...φτιάξτε το ψωμάκι σας στη μορφή που σας αρέσει,βάλτε και σουσάμι εάν θέλετε και τοποθετήστε το σε λαδόκολα στο ταψάκι...
Εγώ προσωπικά το χάραξα λίγο απο πάνω και έβαλα λίγο βουτυράκι...
150 βαθμούς αέρα για μία ώρα,όχι πολύ ψηλά στον φούρνο..προτιμήστε χαμηλά...
Thanks καλή μου!!! Το πολύ πολύ να ποστάρω και στα 2!!!!!Quote:
Originally posted by click
δεν υπαρχει κανενας λογος να βγει ανενεργο αυτο εδω, ειχε και εχει μεγαλη επιτυχια το τοπικ σας κοριτσια!
ειδικα για μας τις πρωτοεμφανιζομενες στην κουζινα!
μην κολλας σε τεχνικα θεματα, εισαι η μαστερ σεφ του φορουμ
Η πίτα σου φένετε ωραία η γέμιση, αλλά το φύλλο δεν.... μην το ξαναπάρεις!!!
Ελαφρυυυυυυυ;Με βουτυρο φυλλα καταιφι φιλαδελφεια κρεμα γαλακτος σιροπι τι λας παιδι μουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ υυυ:wow:Quote:
Originally posted by mariafc
άσε με γιατί αυτή η βρωμόπιτα εφιάλτης μου χει γίνει. Μα τέτοια αποτυχία? Και κρίμα γιατί ξεχωριστά τα υλικά ήταν νοστιμότα τα άτιμα. Κάνε και καμιά μακαρονόπιτα καμιά φορά. Δεν είναι και ιδιαίτερα ελαφρύ φαγητό αλλά ο συνδυασμός μακαρονιού με φύλλο είναι καταπληκτικός.
Επίσης σου προτείνω άλλη συνταγούλα με φύλλο κανταιφιού παρακαλώ.
Παίρνεις φύλλα κανταιφιού. Σε βουτυρωμένο ταψί βάζεις τα μισά κάτω αφού πρώτα τα χεις ξέσει και αλέιψει με λιωμένο βούτυρο. Στη μέση βάζεις ένα μείγμα απο (ανθότυρο, φιλαδέλφεια και κρέμα γάλακτος ή γάλα για πιο ελαφρύ. Για 500 γρ ανθότυρο ενα φιλαδέλφεια και λίγο γάλα μη γίνει αραιό). Στρώνεις με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία επίσης έχει αλείψει με βούτυρο λιωμένο.
Ψήνεις μέχρι να ροδίσει από πάνω. Προσωπικά εγώ το αφήνω να γίνει τραγανούτσικο.
Όταν το βγάλεις από το φούρνο το τρως είτε έτσι σκέτο ή φτιάχνεις ενα σιροπάκι και το περιχύνεις από πάνω. Νοστιμότατο και πολύ ελαφρύ.
Καλα εγω ειμαι πολυ σαινι γιατι ΚΑΤΑΛΑΒΑ το κοτοπουλο κ υπεθεσα την κανελλα!:tumble:Quote:
Originally posted by click
καλα κοβει τρελά το ματι σου!!Quote:
Originally posted by smart
πιπεριες πορτοκαλι, κιτρινη, κοκκινη
κρεμμυδι ξερο
κρεμμυδια χλωρα
πρασσα
σελινο (τι τοθελα?! δεν ταιριαξε τελικα)
μαιντανο
κοτοπουλο εννοειται (στηθος και 2 μικρα μπουτια βρασμενα)
μελιτζανες, 2 μικρες
ελαιολαδο στα φυλλα
αλατι
πιπερι
κανελλα 2πλασια αποτι βαζω κανονικα (αφου μου πες οτι βοηθαει στην αρτηριακη πιεση! χεχε)
ΠΩΛΙΝΑΙΙΣΙΟΝ,(Poli-nation) διαβασα μια συνταγη που λεει σε καυεψυγμενο ψαρι π.χ.γλωσσα στο τελος να βαζουμε πανω κατω στο ψαρι μαυρη ζαχαρη κουλο;
Επισης προχτες εκανε η μαννα μου περκα που πριν την ειχε βουτηξει σε μουσταρδα κ λαδι κ ηταν ωραιο σε αντικολλητικο.
Για ψαρι εχουμε τιποτα;Ειναι κ καλη πρωτεινη ελαΦΡΙΑ.
μπορείς να βάλεις σολωμο σε λαδόκολλα στον οποιο θα βάλεις μια κουταλια λάδι, μια κουταλιά μουστάρδα , ανηθο ψιλοκομμένο , αλατι πιπέρι λεμόνι και μια φέτα λεμόνι απο πάνω... τα κλείνεις με σπάγγο κ τα ψήνεις στο φούρνο... υπέροχη γευση λεμεεεεε
Καλημέρα!!! Γενικός σε πολλά φαγητά έχω διαβάσει που βάζουν ζάχαρι, αλλά δεν μας φτάνουν οι ήδη υπάρχοντες θερμίδες, δεν χρειάζετε πιο πολές! το ψαρι με μουσταρδα μαρεσει και μένα.Quote:
Originally posted by lessing
ΠΩΛΙΝΑΙΙΣΙΟΝ,(Poli-nation) διαβασα μια συνταγη που λεει σε καυεψυγμενο ψαρι π.χ.γλωσσα στο τελος να βαζουμε πανω κατω στο ψαρι μαυρη ζαχαρη κουλο;
Επισης προχτες εκανε η μαννα μου περκα που πριν την ειχε βουτηξει σε μουσταρδα κ λαδι κ ηταν ωραιο σε αντικολλητικο.
Για ψαρι εχουμε τιποτα;Ειναι κ καλη πρωτεινη ελαΦΡΙΑ.
Κάτι που κάνω συχνά με φιλέτο ψαριού είναι στο φούρνο με ντομάτα και κρεμμύδι. είναι πολύ νοστιμο. αν σε ενδιαφέρει πες μου να ου το γραψω
Μαρακι το εχω φτιαξει κι εγω αυτο το ψωμι.Πανευκολο και πεντανοστιμο!:thumbup:
αυτο πρεπει να το κανω οπωσδηποτε! το λεω εδω και μηνες!Quote:
Originally posted by ria
μπορείς να βάλεις σολωμο σε λαδόκολλα στον οποιο θα βάλεις μια κουταλια λάδι, μια κουταλιά μουστάρδα , ανηθο ψιλοκομμένο , αλατι πιπέρι λεμόνι και μια φέτα λεμόνι απο πάνω... τα κλείνεις με σπάγγο κ τα ψήνεις στο φούρνο... υπέροχη γευση λεμεεεεε
Καν'το!Πανευκολο,πεντανοστ� �μο,γρηγορο και ξερεις και τί τρως!
Επισης σε φαση που δεν εχεις ψωμι και βαριεσαι να πας να παρεις (αλλα εχεις ορεξη να φτιαξεις) ή ειναι κλειστα,ειναι ότι πρεπει
Ελαφρυυυυυυυ;Με βουτυρο φυλλα καταιφι φιλαδελφεια κρεμα γαλακτος σιροπι τι λας παιδι μουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ υυυ
Καλέ εγώ δε βάζω κρέμα γάλακτος αλλά σκέτο γάλα αλλά και πάλι δεν βάζεις μεγάλη ποσότητα. Ίσα ίσα για να χτυπηθεί στο μούλτι το φιλαδέλφεια με τον ανθότυρο και μετα το σιροπάκι αν θες το παραλείπεις.
Γλυκεια κολοκυθοπιττα Απολλωνα:Σε ταψακι βαζετε λιγο μπεσελ η ελαιολαδο.Ριχνετε βρωμη -παλι-πασπαλιστη.Απο πανω στρωνετε με την πορτοκαλια κολοκυθα κ πανω απο την κολοκυθα(που εχετε κοψει στο μουλτι μουλινετα)βαζετε βερυκοκα ξερα.Ψηνετε στο φουρνο για περιπου μιση ωρα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180.Σερβιρετε με κανελλα και προεραιτικα μελι με τρυμμενα αψητα αμυγδαλα..Υποθετω πως θα ειναι νοστιμο κ σαν ταρτα αλλα αυτη η βαση για ταρτα εγω δεν ξερω πως γινεται...
ʼντε πάλι η βρώμη μπροστά μας. Μα μη με πληγώνεις και ακόμα δεν έχω καταλάβει πως σκατά ενώνεται η κωλοβρώμη. Στον τάφο σου θα το πάρεις το μυστικό?
Πάνω από το νεκροκρέββατο θα ρθουμε εγώ και η κλικ και αμα δεν το μαρτυρήσεις θα σε ποτίσουμε λίγη κανελίτσα και θα πας νωρίτερα σου το λέω.
ΗΑΗΑΗΑΗΑΗΑΗ ΛΥΠΗΣΟΥ ΜΕ ΡΕ ΜΑΡΙΑ,ΕΧΩ ΛΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΓΕΛΙΟ!!!!!Quote:
Originally posted by mariafc
ʼντε πάλι η βρώμη μπροστά μας. Μα μη με πληγώνεις και ακόμα δεν έχω καταλάβει πως σκατά ενώνεται η κωλοβρώμη. Στον τάφο σου θα το πάρεις το μυστικό?
Πάνω από το νεκροκρέββατο θα ρθουμε εγώ και η κλικ και αμα δεν το μαρτυρήσεις θα σε ποτίσουμε λίγη κανελίτσα και θα πας νωρίτερα σου το λέω.
ποιο μυστικο να παρει στον ταφο?
και της ιδιας νιανια τις γινονται οι βρωμοπιτες αλλαααααααααα...... δεν το λεει!
κανει πως ειναι απασχολημενη με το σιριαλ :P
ξεμπροστιασου μαρη, εμεις σαγαπαμε no matter what:smirk::smilegrin:
ναι παιδί μου είδες? Εχουν πάρει τα μυαλά της αέρα. Μας το παίζει τώρα μεγάλη σεναριογραφος για να κρύψει τις πομπές της
ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΥΛΙΚΑ
Για 4 μερίδες
1 κιλό κοκκάτια από κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλο, με την πέτσα τους (εγώ χρησιμοποιώ μπούτια και στήθος)
400 γρ γιαούρτι
4-5 κουταλιές μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι άσπρο και μαύρο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
περίπου 2,5 κουταλιές ρίγανη.
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουτο και τα ανακατέβουμε καλά να γίνουν σαν σάλτσα. Βάζουμε μέσα το κοτόπουλο, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 1 βράδυ στο ψηγείο να μαριναριστεί.
(Μπορούμε να το φυλάξουμε και στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.)
Όταν είναι να το ψήσουμε, απλώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα πυρέξ και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς. ΄
Οταν φένετε μισοψημένο, με το ψαλίδι του κρέατος άν έχουμε, ή με ένα μαχαίρι, κόβουμε τα κομμάτια σε μικρά κομματάκια (μέγεθος γύρου) και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινήσει το κοτόπουλο.
Σερβίρουμε με πατάτες, τζατζίκι, σαλατικά σε πίττα ή στο πιάτο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
ΨΑΡΙ ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο ψάρι φιλέτο.
3 μεγάλα κρεμμύδια
4-5 μεγαλες ντοματες
αλατι, πιπερι, ελαιόλαδο
1 κουταλιά ντοματοπολτό διαλυμένη σε 3/4 του ποτηριού νερό
Μαιντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε λαδόκολλα να καλύψουμε τον πάτο.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλλες χωρίς να τις χωρίσουμε μεταξύ τους. Βάζουμε μια στρώση τα μισά κρεμμύδια στον πατό του ταψιού.
Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλλες και βάζουμε τις μισές μια στρώση πάνω από τα κρεμμύδια.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του ψαριού και από τις 2 πλευρές και τα βάζουμε πάνω στις ντομάτες.
Βάζουμε τα υπόλοιπα μισά κρεμμύδια σε στρόση πάνω από το φιλέτο και ακολουθούν και οι ντομάτες.
αλατοπιπερώνουμε και πάλι και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. (περίπου 7-8 κουταλιές)
Περιχύνουμε τον ντοματοπολτό να πάει παντού και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψύνουμε στουν 180 βαθμούς περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα. είναι έτημο όταν με το πιρούνι χωρίζει το ψάρι εύκολα.
Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά.
Σερβίρετε με πουρέ, ρίζι ή ακόμα και μόνο του!!!!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
με πουρε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
θαναι τελειο :thumbup:
Είναι τέλειο έτσι και αλιώς κλίκ μου, και πολύ απλό! και άντε να σου στοιχίσει 6-7 ευρώ για όλα τα υλικά?
Γειά σου Πωλινάκι! Τα φιλέτα του ψαριού (κατεψυγμένα μάλλον εννοείς) τα αποψύχεις πριν τα μαγειρέψεις; Επίσης η λαδόκολλα είναι απαραίτητη;