Δεν θες δηλαδή να ξαναπροσπαθήσεις να φτιάξεις την ζωή σου?
Σβήσε το παρελθόν,κοίτα μπροστά και μην κάνεις καμιά βλακεία.
Printable View
Νομιζω πως δεν εχω αλλα ψυχικα αποθεματα.... αληθεια.... για ολα φταιω εγω.... αναλωθηκα σε ψεματα ... κοροιδευα ολους οσους ηταν διπλα μου και πανω απο ολους εμενα! Ειμαι τοσο αδεια πια που κι εγω τα χανω.... δεν ημουν ετσι ποτε! Εχω κανει τα 1000 μυρια κι ολα τα ισωπεδωνα μεσα μου για να παω παρακατω.... εχω εξαντληθει πια.... δεν μου δινω αλλα περιθωρια! Γιατι δεν εχω αντοχες να διορθωσω τιποτα...κι ολα θα γινονται χειροτερα.... αφεθηκα σε ενα ατομο που μου εκανε την ζωη κολαση.... και γι αυτο εγω φταιω γιατι εδωσα οοοοοολλλλλοοοοο το δικαιωμα.... δικαιωμα για το παρελθον μου το παρον το μελλον.... και καθε κουβεντα μου την χρησιμοποιησε εναντιον μου.... την νυχτα του ατυχηματος της ελεγα πως αυτη εφταιγε για ολα και να φυγει απο κοντα μου κι αυτη μου ελεγε εγω σ αγαπαω και θα γινεις καλα και θα γυρισουμε σπιτι μας! Ποτε δεν ηταν σπιτι μου...ποτε δεν με εκανε να αισθανθω ωραια που ημουν εκει...και ουτε τωρα αισθανομαι ωραια οσο κι αν νιωθω αυτο εδω το σπιτι που μενω τωρα μονη μου Σπιτι μου!
Για τους μονους που στεναχωριεμαι ειναι οι δικοι μου...αλλα τουλαχιστον δεν ξερουν οσα τραβαω τωρα κι απλα θα στεναχωρηθουν που θα χασουν το ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ....
Nadi το να λες οτι τιποτα δε θα γινει καλα ειναι το λαθος του να προλεγεις το μελλον συμφωνα με τη γνωστικη θεραπεια.Μην κανεις κατι που σιγουρα δε θα επελεγες αν ησουν εξω απο αυτο και εβλεπες τον εαυτο σου απο μια αλλη οπτικη γωνια .Μπορεις να αρχισεις τωρα απο την αρχη!
Εγω σημερα νιωθω οτι χορευω ενα τανγκό με τον εαυτο μου και κανω το κλασικο τετραγωνο.ενα βημα μπρος .ενα δεξια ,ενα αριστερα ,και παλι πισω...
Εννοω οτι υπηρχαν μερες μεσα σε αυτες τις 2 εβδομαδες,κατα τις οποιες ενιωθα δραστης και ηταν ωραιο αυτο!Σημερα νιωθω παρατηρητης.Παλι εξω απο τα πραγματα και να παρατηρω τον εαυτο μου και τις συλλογιστικες του πορειες.Σημερα με το διαβασμα του βιβλιου αυτοβοηθειας ανακαλυψα το επιπεδο της καταθλιψης μου.Ανακαλυψα οτι εχω χτισει εναν χαρακτηρα τοσα χρονια,βασισμενο στην απαισιοδοξια και την αρνηση.Μπορει η λεξη "απαισιοδοξια" να ακουγεται τοσο αστεια ή να φανταζει τοσο αναστρεψιμη ,αλλα μολις διαβαζα τις σελιδες και συμπληρωσα ενα ερωτηματολογιο,ανακαλυψα οτι αυτη η απαισιοδοξια και η υποτιμηση της ζωης μου ειναι για μενα τοσο λογικη που εχει γινει πλεον..μοτο ζωης!Δηλαδη,το πώς σκεφτομαι τοσα χρονια,που σημερα ανακαλυψα ποσο νοσηρη ειναι η σκεψη μου τοσα χρονια,για μενα ηταν ντε φακτο.Το να μπω σε μια αλλη οπτικη τησ ζωης μου φαινεται οχι δυσκολη..αλλα σιγουρα μια τεραστια αλλαγη.Σημερα καταλαβα οτι υπαρχουν κι αλλοι φακοι επαφης,περα απο τους φακους μυωπιας που φοραω.Οι φακοι της θελησης,της χαρας,της ψυχικης υγειας.Τοσα χρονια ζω απο σκεψεις τοσο περιεργες..Και οι σκεψεις μας κανουν να αισθανοναστε αυτα που αισθανοναστε..αρα η δυσκολια ειναι στην αλλαγη της σκεψης και της αντιληψης της πραγματικοτητας.
Νιωθω σαν ενα εκκρεμες σημερα.Βηματα μπροστα και βηματα πισω..
Και τι μπορω να κανω...ειμαι ανυπομονη..να γινω καλα.να γινω οπωσ πριν.αλλα πριν ημουν καλα ή απλα καλυτερα;μαλλον οχι καλα..
Πώς μπορω να σταματησω να παιζω μαζι μου ;
Οταν γυρναω τα βραδια απο τη φιλη μου που βλεπω συχνα αυτο το διαστημα,περπαταω στο δρομο και σκεφτομαι..οτι θα ηταν καλυτερα να γυρνουσα με ποδηλατο.θρλω να παρω ενα ποδηλατο.Ισως το κανω με τον επομενο μισθο.Δε θελω τπτ τρελο.Ενα ποδηλατακι.Αλλα φοβαμαι το ποδηλατο στην πολη.Βασικα θεωρω οτι δεν μπορω να το χειριστω γτ δεν εχω δυναμη στα χερια και ολο λεω οτι θα πεσω.
Προφανώς και είναι τεράστια αλλαγή,δεν μπορεί να αλλάξει όλη αυτή η κατάσταση από τη μια μέρα στην άλλη.
Σκέψου ότι είσαι συνηθισμένη σε εναν τρόπο ζωής με συγκεκριμένες αντιλήψεις και ότι αποφάσισες να αλλάξεις.Κάτι που απαιτεί κόπο,τρόπο και θέληση.
Επίσης κράτα στο μυαλό σου πως η απόφαση σου για ψυχοθεραπεία είναι ένα βήμα μπροστά.Αλλά χρειάζεται πολύς καιρός,να το έχεις υπόψιν.
Πολύ ωραία η μεταφορική σου έκφραση με τους φακούς.
Να έχεις υπομονή και θετική σκέψη.
Και το περπάτημα καλό είναι.Σκέφτεσαι κιόλας....
Δε θελω αλλο να σκεφτομαι.Πονεσε το κεφαλι μου.
Παντως..να σας αποκαλυψω ενα μυστικο..χαιτομαι που δουλευω στην Ερμου ...Βλεπω κοσμο και ηλιο..Οταν εκανα μπειμπι σιτινγκ δεν εβλεπα τιποτα απο τα 2...
Βεβαια απο την αλλη,η ερμου ειναι ο καπιταλισμος ο ιδιος και δουλεμποριο για τους εργαζομενους.
Ομως το πρωι θα καθισω στο παγκακι μου με τη συναδελφο και θα κανουμε τσιγαρο πριν τη δουλεια και θα ειναι ωραια
Επισης..νιωθω ενοχες γιατι κανεις δικος μου σχεδον δεν ξερει οτι γραφω εδω μεσα..ή οτι μπορει να εχω μοιραστει καποια εμπειρια απο μηνυματα..ουτε το αγορι μου ξερει.νιωθω ενοχες γι αυτο
Δεν τις μπορω τις ενοχες ..μου καινε τα σωθικα..
Φοβαμαι μηπως ειναι σα να εχω μια διπλη ζωη.
Ομωσ μου εκανε καλο που γραφτηκα εδω.ετσι νιωθω
νομιζω οτι λες οτι εχεις καταθλιψη επεδη καταπιεζεσαι συνεχεια σαν αυτο που λες θελω να σταματησω να παιζω μαζι μου
δε νομιζω οτ φταιει αυτο που λες φταιει οτι βρισκεσαι σε μια κοντρα με αντιπαλο τον εαυτο σου.
Κ.Ποιος δεν βρίσκεται όταν παλεύει με τη κατάθλιψη...
Εστάλη από SM-G930F στο E-Psychology.gr Mobile App
Πόσο καιρό παίρνεις αγωγή; @Myra
Εχω κλεισει 17 μερες.
Είσαι σε καλό δρόμο πάντως από αυτά που λες!σε κάνα μήνα θα είσαι καλύτερα λογικά.
Μακαρι!καλημερα!
Περιμενω καλημερα απο τη nadi!
Καλημερα!!!!!!!! Ή καλυτερα; Χαιρεται!!!!!
Κοριτσάκι μου οτι γυρισα αο δουλεια...πολυ κουραση σημερα.... λεω να κοιμηθω κανενα 2ωρο....
Διαβασα τα μνμ που σταλθηκαν και χαιρομαι πολυ που καταλαβαινεις οτι υπαρχει βελτιωση.... μην αναλωνεσαι σε ερωτημα αν θα εισαι ποτε όπως ησουν πριν ή οι επιλογες σου αν ειναι πραγματικα δικες σου ή της καταθλιψης.... οποια επιλογη κι αν εχεις κανει να την υποστηριξης... κι ότι δεν σου αρεσει στο εχω ξαναπει το αλλαζεις! Πότε δεν θα ειμαστε ιδιοι.... τα χρονια που περασανε περασανε, εμπειριες και συνθηκες που προκυπτουν μας αλλαζουν καθε μερα....
Καλως την!!!!!
Πως ειμαστε σημερα;;
Εγω εχω σπαστο κ ξαναπαω στις 5 για δουλεια...νιωθω ζαλη σημερα ..νιωθω επισης οτι απομακρυνομαι απο τα πραγματα..θελω να πληρωθω να κανω αλλαγες πανω μου..αυτα..
Θελω να ξαναενωθω με το παρελθον...εδω και τωρα..
Αυθορμητη...1 λεξη χιλιες εννοιες..και χιλιες αληθειες..ο καταθλιπτικος ανθρωπος σκεφτεται ατελειωτα καταστροφολογωντας...δε θελω αλλο να ειμαι ετσι.
Επισησ σημερα εχω ενα στομαχι κομπο και δυσπνοια.αγχοσ.και με ποναει αποτομα.επισησ,στο λινκ με τη διαταραχη στρεσσ κλπ εγραψα για τη σηνερινη μου ημερα..αυριο εκλεισα να κανω εξετασεις αιματος..
Aυθόρμητη ε?...Όπως όταν είσαι στα όνειρά σου...Που απλά λειτουργείς...χωρίς δεύτερες σκέψεις...χωρίς υπεραναλύσεις...που είσαι σε Auto-Mode και όλα γίνονται αβίαστα,απλά και φυσικά...ακόμα και τα άσχημα....Αυτό δεν λιμπίζεσαι?
Αυτό που είμαστε στο όνειρο είναι ο εαυτός μας...Αυτό που είμαστε στον ξύπνιο μας είμαστε το εγώ μας...Ενα εγώ φορτωμένο απ'την συνείδηση της συνέχειας του εαυτού του...Κουβαλάμε αυτό που έχουμε κτίσει απ'τις προηγούμενες φορές που ήμασταν ξύπνιοι...Στο όνειρο υπάρχει μόνο παρόν...Γι'αυτό και όλα είναι πιο εύκολα...
Αχ!..Και τι δεν θά'δινα να ξεφορτωθώ αυτό το βάρος και να ξαποστάσω λιγάκι.
Τι ομορφο αυρο που εγραψες...ετσι...
Και κατι γεγονοτα σαν αυτα που βιωνει χωρα τωρα ερχονται να σε ταρακουνησουν λιγο...
Καλημερα!!! Πως εισαι κοριτσακι μου????
Ειμαι συγκλονισμενη απο το τι συνεβη με τις πυρκαγιες.
Ρεπο σημερα αραγμα
Εχω αρχισει και τρωω παρα πολυ.
Εσυ;;
Καλημέρα ή μάλλον καλησπέρα και στις 2 σας κορίτσια.
Πως είστε;