Quote:
Originally posted by mariafound82
Εχω δει αρκετες συμφωνιες να καταπατουνται οποτε σταματησα να πιστευω στην αποτελεσματικοτητα τους.Πιστευω οτι ειναι χρησιμες σε εμπορικες συμφωνιες οχι στον ερωτα.
Μην αυταπατασαι,
ακομα και οταν κλεινεις ενα ραντεβου με τον συντροφο σου για να πατε για καφε, ειναι μια ατυπη συμφωνια.
Η οταν εκφραζεις (εμεσα η αμεσα) οτι αν σε απατησει θα νιωσεις ασχημα, η απαντηση που παιρνεις ειναι μια συμφωνια.
Η καταπατηση της δε οπως ειπες ειναι συχνο φαινομενο.
Και δεν εχεις αδικο που δεν πιστευεις σε συμφωνιες.
Πλην ομως ειναι αναγκαιες να γινουν για να ξερεις που πατας.
Με τα χρονια μαθαινεις περιπου τι να περιμενεις.
Τεσταρεις και καταλαβαινεις με την μια με τι ανθρωπο εχεις να κανεις.
Προσωπικα μετα απο χρονια σε σχεσεις αν μη τι αλλο δεν μπορω να λεω (και δεν το λεω) οτι καποια με επιασε κοροιδο, δεν ηξερα τι συνεβαινε κλπ κλπ.
Σε ολες μου τις σχεσεις ηξερα πολυ καλα τι συνεβαινε και ηξερα ποτε ετοιμαζονται να τερματισουν.
Ποτε δεν κρυφτηκα να πω οτι ξαφνικα με χωρισε και ειδα τον ουρανο να πεφτει στο κεφαλι μου.
Απο την αλλη εχω φερθει τιμια σε ολες τις σχεσεις μου και δεν εχω κοροιδεψει καμια, ουτε κρυφτηκα ποτε για κατι.
Αντιθετως εχω εισπραξει και σχεδιασμους και πονηριες μεχρι και μηχανοραφιες. Η ακομα χειροτερα να με κανει γυναικα να την ερωτευτω με σχεδιο να με παρατησει μετα.
Επισης δεν κανω πως δεν ηξερα.
Ηξερα και πολυ καλα μαλιστα.
Απλως τα αφηνα να εξελιχθουν, πως θα μπορουσα να τα εμποδισω αλλωστε??
Οταν ο ανθρωπος ειναι φτιαγμενος ετσι, δεν μπορεις να του αλλαξεις το τροπο που εχει μαθει να σκεπτεται.
Οταν οι φοβιες του και οι ανασφαλειες του μπαινουν μπροστα και τον καθοδηγουν, τοτε εισαι αναγκασμενος να αποδεχτεις αυτο που δεν θες: Εισαι πολυ λιγος μπροστα σε ολα αυτα.
Αλλα στην τελικη παλι δεν με ενοχλει, γιατι δεν μου αρεσει να χειραγωγω τους ανθρωπους.
Προτιμω αν μπορεσω να τους κανω να σκεφτονται και η αλλαγη της σκεψης τους να προερχεται απο δικη τους επεξεργασια και οχι απο δικη μου επιβολη.
Κατιπου οπως διαπιστωσα ειναι παρα πολυ δυσκολο για μερικους ανθρωπους.
Εχεις δικιο η συμπεριφορα που αναφερεις δεν ειναι ερωτας.Τωρα τι να κανεις.Αν ηξερα θα το εφαρμοζα κ σε μενα.
Τιποτα δεν κανεις.
Περιμενεις απλα την ωρα που θα ερθει η τελεσιδικη ημερα που θα λαβεις το τηλεγραφημα.
Οταν καποιος θελει να φυγει, δεν μπορεις να κανεις και πολλα πραγματα, φυσα μονο για να παρουν αερα τα πανια του.
Φανταζομαι ομως οτι δυναμωνεις τις αντιστασεις σου ωστε καμμια χειριστικη συμπεριφορα να μην μπορει να τις διαπερασει.
αυτο ναι δεν το συζηταω.
Μπορει να κανω μια σχεση με την ταδε η οποια παιζει να εχει τις Χ ανασφαλειες της.
Τις οποιες μαλιστα αρνειται να τις παλεψει.
Πολυ καλα κανει, δικαιωμα της.
Μεχρι εδω ομως, μπαστα.
Τα δικα της τα προβληματα και οτι κουβαλαει το μυαλο της δεν θα το φορτωθω εγω.
Δεν βλεπω το λογο αν παιρνει ο αλλος χαπια να την βοηθσω με το να τα μοιραστουμε.
Ας τα παρει μονη της αφου νομιζει οτι ετσι ειναι καλα, εγω της φταιω σε κατι??
Εκεινο που μπορω να το κανω, να σταθω δηλαδη και να βοηθησω θα το κανω.
Απο κει και περα, δεν αφηνω σε κανενα να μου βαλει χερι και να παρω το προβλημα της επανω μου.
Οι ανασφαλειες που εχει ο καθενας απο μας αντανακλουν στην συμπεριφορα του κ στην αντιμετωπιση καθημερινων προβληματων.το ιδιο συμβαινει κ σε σενα μαλλον αλλα εμμεσα.
προσπαθω να μην συμβαινει,
ωστοσο δεν ειαι αλανθαστος, μπορει καποια πραγματα να τα κανω ασυνειδητα.
Δεν ειναι εκει η ουσια για μενα.
Η ουσια ειναι αν μπορεις να κατσεις να ακουσεις.
Το εσυ εχεις το προβλημα, ενω εγω ειμαι καλα δεν μου κανει και το απορριπτω 101%.
Τωρα να μπορεσεις να επιλυσεις τις ανασφαλειες σου κ να ερθεις αντιμετωπος με τους φοβους σου σιγουρα δεν ειναι η πιο ευκολη διαδικασια.
ισως ειναι η πιο επιπονη που υπαρχει απο γεννησιμιου ανθρωπου.
Αναλογα με τις συνθηκες.
Γιατι οι Παλαιστινιοι φανταζομαι μονο ανασφαλειες δεν ειχαν να λυσουν το τελευταιο καιρο, εκει ειναι που λεμε εχω φοβια πχ να μπω στο μετρο και ο αλλος ψαχνει μετρο να κρυφτει μην φαει κανενα μπομπιδι...