η λεξη εωσφορος υποθετω οτι βγαινει απο τη λεξη φοσφορο νομιζω οτι το φοσφορο ειναι δηλητηριο δε θυμαμαι καλα ακομα και αν ειναι φως αυτο που λεει ειναι το φως που καιει οπως τα μπιφτεκια στο φουρνο
Printable View
η λεξη εωσφορος υποθετω οτι βγαινει απο τη λεξη φοσφορο νομιζω οτι το φοσφορο ειναι δηλητηριο δε θυμαμαι καλα ακομα και αν ειναι φως αυτο που λεει ειναι το φως που καιει οπως τα μπιφτεκια στο φουρνο
Το λεξικό ετυμολογίας αναφέρει ο φέρων το Φως. Φως η γνώση. Όχι το πυρ δηλαδή η φωτιά. Από εκεί και έπειτα ο καθένας πιστεύει ότι θέλει. Στην αρχαιότητα ήταν ο " έως την αυγή " το αστέρι της αυγής μετά το σκοτάδι της νύχτας εκείνος εφερνε το φως του Αυγερινου. Ταυτόχρονα όμως επειδή έγινε συνώνυμο με τον εκπτωτο μπερδευτηκαμε. Επισης όλοι οι άγγελοι είναι "υπερκοσμια όντα". Της κουζίνας έχει να κάνει με το ρεύμα. Ρεύμα δεν είχαν. Αλλά θα μου μιλήσεις για κεραυνούς....
Μακάρι να είχαμε και έναν αποφοιτο θεολογικής σχολής να μας ρίξει φως. Αλλιώς τα εννοούν οι ορθόδοξοι. Αλλιώς οι καθολικοί. Αλλιώς οι μάρτυρες του Ιεχωβά. Αλλιώς οι Εβραίοι. Δεν ξέρω ποιος έχει διαβάσει και ασχοληθεί αλλά να με διορθώσει με επιχείρημα. Έχει ασχοληθεί κάνεις με το ιερό κείμενο της Καμπάλα;
θα αναφερετε στην υπερθερμανση του πλανητη ομως εγω δεν εχω σκοπο να παιξω τη κολοκυθια με τις ετοιμολογιες
ολα αυτα με τη καμπαλα εκ πρωτης οψεος μου φαινονται σεντονια βιτρινες που σε πολα σημεια ειναι δυσνοητα που ειναι οπως το λουνα παρκ
παρ ολα αυτα μη νομιζεις οτι δεν αντιλαμβανομαι που το πας ανεξαρτητα αν δε το λεω αλλα ετσι δε θα καταστηλεις τις αντιδρασεις μου γιατι εγω θα αντιδρω παντα οταν νομιζω οτι υπαρχει κατι πονηρο σε οτι ακουω
Αλέξανδρε, είπα μια γνώμη, προσωπική. Φυσικά και είσαι ελεύθερος να γράψεις ότι θες. Δεν ζητάς την άδεια κανενός άλλωστε. Τουλάχιστον δεν βωμολοχεις. Καλή πρόθεση είχα. Συγνώμη που ανακατεύτηκα.
δεν ειπες ακριβως μια γνωμη αλλα το πηγαινεις καπου αλλου που απλα ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι δε το αντιλαμβανομαι και το ξερεις καλα οτι εγω δεν ειμαι απ αυτους που οταν λεω κατι το παιρνω πισω
Σου πρότεινα να μην μπεις σε διαδικασία κόντρας. Όχι μαζί μου αλλά με όποιον νιώθεις πως σε προκαλεί. Κακώς το έκανα γιατί από ότι καταλαβαίνω τα έχεις πάρει άσχημα. Δικαίωμα σου. Εκεί το πήγα και το έγραψα κιόλας.
σε οτι δεν αναφερομαι δε σημαινει οτι συμφωνω σε αυτο απλα αυτο που βλεπω ειναι οτι τα πραγματα εφτασαν στα ακρα και αναγκαστικα πρεπει να αντιδρω τωρα εσυ αν δε πιστευεις μη πιστευεις μη νομιζεις οτι θα κατσω να το σκεφτω δε με ξερεις τοσο καλα οσο νομιζεις ειμαι μια χαρα καλος μεχρι να διαπιστωσω οτι κατι προσπαθει να με εξουσιασει.
θα κοντραριζομαι με οτι τροπο μπορω το τι υποθετεις οτι θα κανω δε με ενδιαφερει.
Curious
Πρεπει να παραδεχτεις κατι (περα απο ολα τα υπολοιπα που συμφωνω 100%).
Ζηλευεις και νοσταλγεις την εποχη που η υπαρξη ενος θεου και μετα θανατον
ζωης ... εδινε μεγααααααλο κουραγιο και καρτερια και νοημα (το οποιο νοημα).
Ασχετα αν εχασες αυτην την πολυτελεια (εγω την εχασα πριν 10-15 χρονια,
σχετικα αργα). Ποσο καλυτερα ειμαστε απο την αλλη οχθη του ποταμου ?
(οχι οτι μπορουμε να ξαναπιστεψουμε σαν παιδια .... λεμε τωρα ....)
Γιατί θα πρέπει εντωμεταξύ να νιώθουμε καπως;
το θεμα δεν ειναι καπιος να παραδεχτει το θεο αλλα να κανει οτι του πει ο θεος πχ θυμαστε τη παραβολη που δε τη θυμαμαι ακριβως που ελεγε ο ενας ειπε μαλιστα κυριε και δεν εκανε τιποτα ο αλλος γκρινιαξε αλλα το εκανε αυτος ειναι ο καλος ανθρωπος γκρινιαζει αλλα το κανει γκρινιαζει αλλα ειναι πιστος.
Εγω γκρινιάζω και δεν εχω πίστη.. Ειμαι μαλλον απο αλλον πλανήτη [emoji23][emoji23]
Eγω δεν θα μπορουσα να ειμαι αθεος , κατι υπαρχει εκει εξω , μια ανωτατη δυναμη , ασυλληπτη για τον ανθρωπινο νου , ποιος εφτιαξε ολο το συμπαν ? δεν μπορω να δεχτω οτι υπηρχε το τιποτα , το τιποτα εκανε μπαμ , και εγινε το συμπαν ....η γκρινια ειναι ανθρωπινο ιδιωμα ........
Να ξεχωρισουμε κατι.
Υπαρχουν αθρησκοι (στους οποιους ανηκω) οι οποιοι δεν απορριπτουν
την υπαρξη καποιας υπερκοσμιας συνειδησης, σκεψης και προθεσης.
Απλα, το θελημα μιας τετοιας οντοτητας το πραττεις ειτε συμφωνεις
ειτε οχι. Και υπαρχουν οι αθεοι οι οποιοι (χωρις να γνωριζω τον τροπο)
ειναι σιγουροι οτι δεν υπαρχει καμια τετοια οντοτητα. Πως ακριβως
το αποδεικνυουν ... μονο οι ιδιοι το γνωριζουν !!!
Οι τελευταιοι, πανω στην σπουδη και απροσεξια τους, εχουν κανει
θεοτητα μια αλλη ιδιοτητα ... την Τυχαιοτητα. Eαν ομως, καταβαλλεις
τοση φαια ουσια για να στηριξεις τοσο περιτεχνα μαθηματικα μοντελα
και θεωριες για να αποδειξεις την καθολικη και υπερκοσμια κυριαρχια της
τυχαιοτητας, τοτε την εχεις ενδυσει με συνταρακτικη πολυπλοκοτητα.
Γιατι το τυχαιοτερο ολων ειναι να ΜΗΝ υπαρχει τιποτα. Εσεις βλεπετε
κατι αναλογο γυρω σας ? ...
Κατι υπαρχει ... but it's unimaginably far from what we believe is "god".
Oτι και αν ειναι ... το σοφοτερο και λογικοτερο ολων ειναι να αφησουμε
την αποδειξη (!!!!) για το μελλον, και να στραφουμε στον Ανθρωπο και
τα (απαλευτα) προβληματα του, σημερα, εδω πανω στην Γη, οχι στην αλλη
ακρη του συμπαντος. Μετα, παρα πολυ μετα, οι αναζητησεις για αυτο το
υπερκοσμιο κατι. Οταν θα χουμε την πολυτελεια να μην σφαζει ο ενας
τον αλλον (για τον Θεο του). Μονο τοτε !
Επιμερισμος και προτεραιοτητες, παιδια. Επιμερισμος και προτεραιοτητες !
(και δεν σας το γραφει ενα σπασικλακι που ηταν καλος στα μαθηματικα)
εδώ δεν έχουμε ακόμα καταλήξει τί σημαίνει "σουβλάκι" και "καλαμάκι", είναι δυνατόν να συμφωνήσουμε τί σημαίνει "ευτυχία", "ηθική", "ελευθερία", "δικαιοσύνη";
Η κολαση και ο παραδεισος ειναι εδω στη γη. Εγω που τεινω προς τις βουδιστικες αντιληψεις και πιστευω στην μετεμψυχωση, η επομενη ζωη σου και η ποιοτητα της θα εξαρτηθει απο τα κακα που εκανες στην προηγουμενη. Γιαυτο πχ καποιοι γενιουνται και ζουνε μια ζωη μεσα στα πλουτη ενω αλλοι ειναι αστεγοι, αρρωστοι κτλ.
https://i.imgur.com/3qrxlwW.jpg
Το πρόβλημα με αυτή την αντίληψη είναι ότι βλέπεις ότι οι πλούσιοι είναι συνήθως πιο κακοί, ζητάνε όλο και περισσότερα για να νιώσουν ικανοποιημένοι, θυμώνουν πιο εύκολα, είναι πιο εγωιστές, πιέζουν τους αποκάτω τους, υποτιμούν τους φτωχότερους κλπ. Οι άστεγοι και οι φτωχοί συνήθως είναι πιο ταπεινοί και πιο απλοί. Άρα δε βλέπω να δικαιώνεται η θρησκευτική κοσμοθεωρία του Βουδισμού περί μετεμψύχωσης. Αλλά και οι βουδιστές μοναχοί προσπαθούν να ζήσουν φτωχικά και να σκληραγωγηθούν, δεν επιδιώκουν την καλοπέραση.
δε ειναι σωστο αυτο το μετρο που βαζεις απλα ειναι δυσκολο να απαρνηθει καπιος τη καλοπεραση να τρωει να πινει οταν ειναι πλουσιος γιατι ειναι μαθημενος να τα ειχει ολα στο χερι δε σημαινει οτι ειναι κακος απαραιτητα
Δεν είναι κακό που τα κάνει, κακό είναι που αγνοεί τους άλλους, γιατί αν δεν τους αγνοούσε, θα τα έδινε όλα αυτά για να έχουν και οι άλλοι κάτι, οπότε τότε δε θα είχε πλούσια γούστα, το κακό είναι ότι δεν ενδιαφερόμαστε αρκετά, βάζουμε την προσωπική μας απόλαυση πάνω από την ανάγκη του άλλου.
ομως καπια στιγμη θα φτασει μια εποχη που θα πρεπει να βαλει το θεο πανω απο τη χλιδη αυτο ενοω θα το κανει τωρα καλα ειμαστε για την ωρα
Εικασιες επι εικασιων ...
Θα κανει εκεινο, επειδη δεν επραξε εκεινο
αλλα αν δεν κανει εκεινο τοτε θα χασει εκεινο
αλλα αν δεν χασει εκεινο πως θα μετανοησει αργοτερα.
Τα εγκατελειψα αυτα (γιατι εχω μικρο μυαλουδακι)
πριν 15 χρονια.
Όσοι δεν εχουν πιστη στο θεό, νοιώθουν πιο αποφασισμένοι, δεν περιμένουν τίποτα να γινει μόνο του, χαίρονται χωρίς ενοχή, θρηνουν χωρίς να μισούν και αγαπούν χωρίς να φοβούνται.
δικη τους επιλογη
Ενώ όσοι έχουν πίστη, τι απολαυτα δε κάνουν?
Οι πιστοί
Νοιώθουν το ίδιο αποφασισμένοι στόχους στη ζωή αλλά και στη μετά ζωή ;) Διπλός στόχος.
Δε περιμένουν τίποτα να γίνει μόνο του γιατί ο Θεός θα επέμβει στο κάτι παραπάνω που ΔΕΝ μπορεί να κάνει κανείς.
Χαίρονται χωρίς ενοχή αυτά που δεν είναι αμαρτίες, τις αμαρτίες τις εξομολογούνται και τις ξεχνάνε, διπλή χαρά.
Θρηνούν με παρηγοριά Τον Θεό και την ελπίδα που Έφερε ο Χριστός.
Αγαπούν χωρίς να φοβούνται γιατί την αγάπη Δίδαξε ο Χριστός.
:)
Εγώ δε σκέφτομαι τη μετά ζωή. Δεν έχω αποφασίσει τι από όλα ίσως να ισχύει όταν το πνεύμα αφήσει την ύλη. Στην εξομολόγηση αν δεν απογυμνωθείς από αναστολή και ντροπή του τι κριτική θα λάβεις και κατά πόσο εκτιμάς τον πνευματικό που θα απευθυνθείς δεν ξέρω τι χαρά θα νιώσεις. Συγχωροχάρτι είναι; Πας να ομολογήσεις τα πάθη σου τα λάθη σου. Από εκεί και έπειτα αν δεν συγχωρούμε και οι ίδιοι εμάς τι νόημα έχει;
Αν δεν πιστευεις στη θεία μετάληψη και δεν κοινωνεις ή δεν μετέχει σε καμιά λειτουργία θρησκευτική μόνο η εξομολόγηση αρκεί; γενικά τα θέτω τα ερωτήματα. Η μετοχή ή η πίστη στη συμμετοχή είναι που κάνει τη διαφορά.
Για μενα μετραει η ενταση της πιστεως , τα μυστηρια τα θεωρω συμβολικα ............συχνοτατα προσευχομαι στο κρεββατι μου .....με πολυ πιστη ............................η μετεπειτα ζωη δεν μαπασχολει , οπως δεν μαπασχολει κι ο θανατος , δεν πρεπει κατι τοσο παγκοσμιο ναναι κακο ........καπου θα βρεθουμε .........οχι κακα .....
Αν κάποιος έχει φιλότιμο και προσπαθεί πραγματικά, ο Θεός δε θα τον αφήσει, δηλαδή αν ξεκινήσει και κάνει τις προσπάθειες για αλλαγή, φυσικά δε μπορεί μόνος του αλλά επειδή η μεταστροφή και μετάνοια θα είναι αληθινή, πιστεύω ότι πολλούς τρόπους θα τον βοηθήσει ο Θεός να βρει το σωστό δρόμο. Φυσικά θα πρέπει να υπάρχει θέληση και από μας.
Πχ μερικοί λένε, γιατί να θέλω πνευματικό, δε μπορώ να μιλάω κατευθείαν με το Θεό? Ναι μιλάνε στην προσευχή, αλλά πρέπει να υπάρχει και μια ταπείνωση, αν κάτι δε μπορεί να σου το λύσει ή να σου το απαντήσει ο πνευματικός τότε θα βρει τρόπο ο Θεός να σε βοηθήσει. Αλλά αν δε δέχεσαι τον πνευματικό, για πιο λόγο το κάνεις? Από υπερηφάνεια? Η ΝΟ1 αμαρτία.
Λέμε μα η εκκλησία είναι έτσι και τα μυστήρια κτλ. Ότι και να είναι όσα λάθη και αν υπάρχουν, λογικό, στη γη είμαστε , δεν υπάρχει τέλειο. Η προσπάθειά σου όμως θα μετρήσει όπως και να έχει. Δικαιολογίες υπάρχουν πάντα πολλές, στο τέλος όμως ο κόπος το φιλότιμο και η καλή αγαθή καρδιά είναι που θα μετρήσει.
Κοιτωντας παλι τον τιτλο του νηματος "οσοι δεν εχουν σχεση με τον θεο" σκεφτηκα ....
ποσες φορες συζηταμε εδω μεσα "πρωτα γνωρισε τον εαυτο σου, αποκτησε σχεση μαζι του,
αγαπησε τον ... και μετα μπες σε σχεση με την αλλη η τον αλλον". Ετσι δεν λεμε εδω μεσα ?
Ποσοι αγαπουν τον εαυτο τους (για αυτο που ειναι, οχι κατι απιαστο που οι αλλοι αξιωνουν)
πριν αγαπησουν μια τοσο υπερκοσμια εννοια οπως .... τον Θεο ? Δεν πρεπει κατι να προηγειται
και κατι να επεται ? Οπως συμβουλευουμε σε τοσες αλλες περιπτωσεις ? Ειναι δυνατον να
μισεις τον εαυτο σου, να μην θες να τον κοιταξεις καν, να μην περιποιηθεις τις πληγες του,
..... και να αγαπησεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τον θεο ?
Μια σχεση, δεν προϋποθετει οτι το ενα τουλαχιστον ακρο αυτης της σχεσης ....
δεν θα βρισκεται σε αρνηση συνυπαρξης και αγαπητικης προθεσης ?
Πως θα γινει σχεση οταν μονο το αλλο ακρο (Θεος ?) τον αγαπα ? .....
και οπως ειπα οσοι περασουν απο λαθος στο παραδεισο μαλον θα ξαναεπαναστατησουν και θα εχουμε και αλλους εκπεσωντες αγγελους αρα υπαρχουν αρκετες ευκαιριες απ οτι βλεπετε
και μετα θα αρχισουν τα βασανα παλι και προσεξτε τη λεξη που χρησιμοποιω θα δημιουργησουν αλλο πλανητη θα μαζευτει εκει η σαρα και η μαρα θεοι και διαβολοι κλπκλπ μετα θα παλεψουν και θα γινει το ΣΩΣΕ
Eιχα την εντυπωση, οτι ενας αληθινος Θεος ... δημιουργος των παντων ... ειναι αλανθαστος.
Ειναι (εκ της φυσεως του) αδυνατον να κανει λαθη ... η να του ξεφυγουν καταστασεις.
Αυτην την εντυπωση ειχα (και την ειχα απο θεολογους συγκεκριμενου πανεπιστημιου).
Τι διαβαζω, τι διαβαζω ...
"Περασμα, απο λαθος, στο παραδεισο" ?
"Ξαναεπαναστατησεις" ? "Και αλλοι εκπεσωντες" ?
"Και αλλες ευκαιριες" (!!!) ? "Θα αρχισουν τα βασανα παλι" ?
Αυτο δεν ειναι Το-ΠανΣοφο-Σχεδιο ... αυτο ειναι B-movie !
και το φιδι στο παραδεισο ηταν αν το προσεξες οπως και ο απαγορευμενος καρπος απλα απαιχθανομαι το ραδιο αρβυλα με το θεο δικαστη οι ιδοι εφυγαν απ το παραδεισο αλλοι γιατι επαναστατησαν και αλλοι επειδη εφαγαν τον απαγορευμενο καρπο ο θεος ειναι φιλανθρωπος και ο σατανας ανθρωποκτονος ας μη τα ξεχναμε αυτα
Εγώ πάλι απολαμβάνω με χαρά το πόσο γόνιμες ερωτήσεις προκύπτουν από τον διάλογο και την διατύπωση θέσεων. Αν κάποιος ελεύθερα με δική του βούληση αισθανόταν να μπει σε μια εκκλησία οποια και να ήταν, να ακούσει τη λειτουργία, να συμμετέχει πνευματικά, να φύγει με κάποιο αισθημα αλλά να έχει το θάρρος να μιλήσει για αυτό με έναν πατέρα πόσο πιο απλό θα ήταν; από τα μικρά βήματα πάμε στα μεγαλύτερα. Γιώργο υπάρχουν εξομολογοι που επιβάλουν "τιμωρίες" 30 μέρες νηστεψε από όλα γιατί ήταν βαριά η αμαρτία. Άλλοι λένε " Ο Θεός είναι Αγάπη και όλα τα συγχωρεί ". Είναι λοιπόν να ψάξεις, να βρεις, να αναρωτηθείς, να πας να ζήσεις, να μιλήσεις, να φύγεις να ξανά ψάξεις που νιώθεις πιο κοντά τον Θεό. Υποκειμενικά ο καθένας το νιώθει όπως το νιώθει.
η λεξη πανσοφος ανικει στις δυναμεις του αντιχρηστου που σκεφτετε το τελειοτερο τροπο για να παρασυρει οτι μπορει στο σκοταδι το λευκο εκ φυσεως δεν ειναι το σοφοτερο ειναι ομως αυτο που επικρατει και υπαρχει παντου
το τελειο στη πραγματικοτητα ειναι η αυτοκαταστροφη