Κοιμασαι τη νυχτα; μπορεις να κλεισεις ένα 8ωρο ύπνου; εχεις μεινει για πανω απο δυο μερες άυπνη ή να κοιμάσαι μιση ώρα και να νιώθεις φουλ ξεκουραστη λες και κοιμηθηκες 10 ώρες;
Printable View
Κοιμασαι τη νυχτα; μπορεις να κλεισεις ένα 8ωρο ύπνου; εχεις μεινει για πανω απο δυο μερες άυπνη ή να κοιμάσαι μιση ώρα και να νιώθεις φουλ ξεκουραστη λες και κοιμηθηκες 10 ώρες;
Μένω ξύπνια μεχρινρο πρωί επίτηδες βασικά επειδή το βράδυ χαλαρώνω και κάθομαι μέχρι το πρωί βλέπω ταινίες κτλ. Κοιμάμαι παραπάνω από 8ωρο αλλά αυτές τις μέρες κοιμόμουν 5 ώρες για 1 διάστημα κοιμόμουν μόνο 4 ώρες αλλά ποτέ δεν νιώθω ξεκούραστη πάντα νιώθω εξαντλημένη με χάλια διάθεση
Εγώ προσωπικά θα ξεκινούσα φτιάχνοντας τον ύπνο που σημαίνει να κοιμάμαι βράδυ και να ξυπνάω πρωί και όχι το αντίθετο. Δηλαδή δεν μπορείς να ζητάς απο τον οργανισμό και να είναι ευδιάθετος και να ξενυχτάει.
Vickie δεν εχω τις απαραίτητες γνωσεις να σε βοηθησω, αλλα πραγματικα ελπιζω να τα καταφερεις.
aeolus74 δεν βοηθας και επιβαρυνεις την κοπελα εαν δεν το εχεις καταλαβει να βρει μια ακρη σε αυτό που της συμβαινει. Εαν ο σκοπος σου ειναι να βοηθησεις, εχεις αποτυχει εντελως.
Την καταλαβαινω την λογική σου αλλα δεν ειναι και σωστό δηλαδή να έχεις την δικαιολογία έτοιμη στο στόμα για να λες δεν είσαι καλά. Το θέμα είναι να ανακαλύψεις την πραγματική αιτία που δεν είσαι καλά και όχι να λες δεν κοιμάμαι σωστά για αυτό δεν έχω καλή διάθεση ενώ μπορεί η πραγματική αιτία να είναι κάποια άλλη. Εσυ αυτομαστιγώνεσαι τώρα. Αληθεια με την οδηγηση γιατι δεν νιωθεις άνετα;
Που οδηγεις; Σε ποια πολη;
Δεν έχεις τις απαραιτητες γνώσεις (όπως λες) αλλά όπως φαίνεται οι γνώσεις σου είναι επαρκείς ώστε να ασκείς στείρα κριτική σε κάτι που δεν καταλαβαίνεις. Αν δεν κατάλαβες ποιος ήταν ο σκοπός μου μετά από πολλές φορές που τον επανέλαβα, τότε η δεν διάβασες τα σχόλια, ή τα διάβασες και δεν κατάλαβες τπτ
Την εμμονικη δαιμονοποιηση των οριακων και το εμμονικο φυτευμα αμφιβολιων και φοβου σε εναν αρρωστοφοβικο, τα βλεπει οποιος εχει ματια.
Σε αυτο που κανει ο αιολος αναφερομουν. Το δευτερο το κανει εδω στο θρεντ σου, το πρωτο το κανει και εδω και παντου. Ιδεες για οριακοτητα σου βαζει χωρις λογο και αιτια, και παραλληλα δαιμονοποιει οσους την εχουν οντως.
Μίλησα με τη ψυχολόγο σήμερα και μου είπε ότι δεν υπάρχει οριακη και ότι στον κάθε άνθρωπο με ίδια διαταραχη προσωπικότητας οι εκδηλώσεις είναι διαφορετικές. Εγώ έχω το δραματικό στοιχείο και έντονη ιδψ με άγχος και αρρωστοφοβια και αν έκρινε απαραίτητο να πάρω αγωγή θα μου το έλεγε
Εσυ οχι, καποιος αλλος ομως που διαβαζει, ενδεχομενως ναι. Το ξερεις οτι εχει μεγαλη αναγνωσιμοτητα το φορουμ σωστα;
Ενδιαφερον που διαλεξες την Καρδιτσα σαν παραδειγμα, αφου οσο μικροτερη η πολη τοσο αυξανονται οι πιθανοτητες ταυτοποιησης σε μια μικρη κοινωνια.
Εχουν γραψει μελη αρκετες φορες πως απο απροσεξια τους, σε μεταγενεστερο χρονο και με ψαξιμο τους βρηκαν πρωην, συναδελφοι, συγγενεις. Αλλοι τοσοι ομολογουν οτι παραποιησαν λεπτομερειες σε προηγουμενες αναρτησεις τους ακριβως για να μην εκτεθουν. Φανταζομαι ορμωμενοι ολοι απο σινεφιλικες ευαισθησιες.
Τοσο η προστασια της ιδιωτικοτητας οσο και το στιγμα της ψυχικης ασθενειας δεν φαινεται να συγκινουν καποιους εδω μεσα...
Ναι σωστα, να τους κανω ονομαστικα παρελαση με λινκς για χαρη σου να δειξω οτι δε λεω ψεμματα. Τοσο σημαντικος εισαι. Δεν ειμαστε καλα...
(Η τελευταια φορα που μου ειπε μελος οτι της συνεβη αυτο ηταν πριν λιγες μερες στο τσατ εν τω μεταξυ.)
Η φράση όλα στο μυαλό είναι, πολυ εύκολα μπορεί να ειπωθεί από τον οποιοδήποτε που δεν πάσχει από μία διαταραχή. Το λίγο διπολικός φίλε μου είναι παρόμοιο του ολίγον έγκυος. Έχεις πάθει ποτέ σου μανία να τρώς τα seroquel τα 200αρια τρία τρία μαζί με 4 tavor για να κοιμηθείς και το μάτι να μην κλείνει καο να μένεις άυπνος για 5 μέρες και να λες πάει ξέφυγα θα με κλείσουν μέσα;
Λες να είμαστε τόσο κορόιδα που παίρνουμε φάρμακα, λες να τα παίρνουμε για χάριν γούστου ενώ θα μπορούσαμε να τα γλυτώσουμε όλα αυτά με λίγα βότανα και το όλα είναι στο μυαλό; Λες ότι έτρωγες κουμπιά φαντάσου κάποιον που έχει φάει κουμπι γιατί κάτι τέτοιο καο χειρότερο είναι η μανία και να του λες θα σου δώσω βαλεριάνα να ηρεμήσεις και να κοιμηθεις...
και εγω αυτης της φιλοσοφιας ημουν αλλα δεν βγαινει ρε φιλε... μαλλον τα χρειαζομαστε για να ειμαστε καλυτερα... τι να πω..ειναι μια λανθεσμενη διεξοδος και το εχω ψαξει πολυ το θεμα. αλλα καλυτερα να τα παρεις μονος σου παρα να στα δωσουν με το ζορι.. μην γινει και κανενα κακο... τι να πω
Από τη μία λες δεν βοηθάνε τα κωλοφάρμακα και από τη άλλη λες δεν κάνουν κακό όλα τα φάρμακα. Ηξεις αφίξεις. Και σε ξαναρωτάω εσυ που ήσουν πρωην χρηστης έκσταση με ποιο βοτανο θα ηρεμούσες κάποιον που πήρε έκσταση πριν μια ώρα και του τα έχει σκάσει. Σε ακούω με προσοχή
Να σου το απαντήσω λοιπόν το πως είμαι σίγουρος. Καταρχήν κοιμάμαι, δεν ανεβαίνω δεν πέφτω και είμαι λειτουργικός στη καθημερινότητα μου. Εσύ τι έχεις να μου πεις πέρα από ανοησίες περι συστατικών της μαύρης μαγείας που περιέχονται στα φάρμακα; Να σου πω όταν ο καθηγητης της χημείας σου έκανε μάθημα κοιταζες τον πίνακα ή το ταβάνι;
Τα έχεις μπερδεμενα λίγο. Έχεις μπερδέψει τις βενζοδιαζεπίνες που προκαλούν εθισμό με όλες τις άλλες κατηγορίες φαρμακων. Και κάνω on/off με την αγωγη μου μετά απο συζήτηση με το γιατρό μου. Σου λέω τα έχεις βάλει όλα σε ένα τσουβάλι ενώ δεν είναι όπως τα φαντάζεσαι. Και να θυμάσαι πως πλην ελαχιστων εξαιρέσεων δεν πάει ο ψυχίατρος σε καποιον αλλα ο καποιος το έχει δουλέψει στο μυαλό του και πηγαίνει σε αυτόν.
Μου λες με το μαύρο ηρεμει καποιος από τη μανταμίτσα αλλά το μαύρο δεν είναι λύση. Και ανάμεσα στο να ρισκάρω να βρεθω έγκλειστος γιατί ανέβηκα και ξέφυγα προτιμώ τα φάρμακα που εσύ θεωρείς πως μου κανουν κακό. Τουλαχιστον δεν θα βρεθω έγκλειστος απέναντι σε μια ομάδα γιατρών που δεν θα έχει ιδέα για εμένα, το ιστορικό μου και θα με ποτίζει για βδομάδες ότι να 'ναι
Καταλαβαίνεις πως αυτό που προτείνεις εμπεριέχει ρίσκο για ένα διπολικό, γιατί διακόπτοντας τα φάρμακα για έναν με δύο μήνες μπορεί να υποτροπιάσει και να βρεθεί σε ψυχιατρείο;
μια απο τα ίδια μόνο που δε μου βγαίνει πάντα εκδικητικότητα, συνήθως ενοχικά σύνδρομα, με θυματοποιώ πολύ συχνά ενώ παρορμητικά έχω πει και έχω κάνει πράγματα που επιβαρύνουν την κατάσταση του άλλου. Έχω άπειρη ανασφάλεια με το φαίνεσθαι μου αλλα όταν είμαι σε μανιακά η υπομανιακά επεισόδια νιώθω η καλύτερη. Είναι τότε που τους ελκύει η παράξενη φύση μου. Που να ήξεραν...έχω διαγνωσθεί με διπολική διαταραχή και οριακή διαταραχή προσωπικότητας. Απορώ ποιος/α θα μ αντέξει αφού εγώ η ίδια δε μπορώ να με αντέξω. Επίσης ακόμα με παιδεύει η σεξουαλική μου ταυτότητα. Πρόσφατα είχα μια γνωριμία με μια κοπέλα που ήταν αρκετα σύντομη αλλα με βάθος. Την φρίκαρα και στο τέλος της εξήγησα ότι έχω διπολική διαταραχή και ότι όταν μίλησα για το κενό της καύλας που ένιωσα μαζί της, δεν ήμουν εγώ. Παρόλα αυτα με μπλόκαρε προφανώς και φρίκαρε. Ποιος θέλει σχέση με εναν διπολικό άνθρωπο.
ρε παιδια ειμαι σε αδιεξοδο. δεν παλευετε η καθημερηνοτητα. τα φαρμακα τα παιρνω κανονικα..
ειπα στην μανα μου να παμε σε κλινικη.
παιρνω τηλεφωνο στην κλινικη για πληροφοριες και μεσα γελαγανε. τους ελεγα το προβλημα μου και ακουγα γελια.
και τους λεω εχω τασεις αυτοκτονιας και μου λεει ε πρεπει να νοσηλευτης. μαλακιες. η μανα μου δεν θελει να νοσηλευτω. εσεις τι λετε θα καταφερω να επιβιωσω χωρις την κλινικη?
θα με χορτασουν χαπια εκει μεσα....