Originally posted by PETRAN
Ωωω να τα όλα τα καλά κορίτσια! Που είστε ρε παιδιά, μου λείψατε! (true story!)
Εδώ είναι το μαζοχιστικό κομμάτι να υποθέσω ή το σαδιστικό; χιχι
Κι εμένα μου αρέσουν οι οριακές διαφωνοσυζητήσεις μας;)
Λολ, δεν σε παρομοίασα σε Αττίλα, μια υπόθεση έκανα...εσύ έκανες ολόκληρο λογικό jump από την αστεία μου υπόθεση στον Αττίλα λολ! λεώ \"σκέψου αν...\" και \"αν...μπλα μπλα\" τότε \"μπλα μπλα\"= (Δε Ουννοι Εφφεκτ) που προφανώς είναι αστείο αλλά κρύβει και μια δώση αλήθειας αν το σκεφτείς αναλογικά.
Μμμμ, γι\'αυτό πάντα κάτι ρωτάω ή σχολιάζω Πάνο για τα αστεία σου γιατί ήμουν και είμαι σίγουρη ή σχεδόν σίγουρη ότι κάθε ένα από αυτά κρύβει μια δόση αλήθειας.
Εντάξει δε σε κατηγόρησα για τον Αττίλα - κι εγώ χιούμορ έκανα - ναι κάνω κι εγώ χιούμορ που δεν το πιάνεις :)))) -αλλά μου φάνηκε κάπως που με πήγες και στους Ούννους μεριά:(
Γιατί κακά τα ψέματα Anwnimi...δεν μου είπες ήρεμα και καλά \"αχ πάνο δες το ποιο ευαισθητοποιημένα!\" (αυτά μου τα λέει η Weird...σε κάπως...περισσότερες σειρές...) \"είχες πιάσει καραμπίνα και με σημάδευες\" στο \"δόξα πατρί\"λολ...θέλω να πω δεν είχες και την ποιο ήρεμη και καλή αντίδραση...και μιλάω για το προηγούμενο θρεντ...προφανώς...λολ :P:D
[b]Ωχ ξεκινάει γύρος νο3; :)))
Να πάρω μια πιο μεγάλη ομπρέλα;
Αχ δε θέλω άλλες διαμάχες ειλικρινά Πάνο μου. Μόνο θα σου κάνω λίγο quote πως σου έκανα την παρατήρησή μου για να θυμηθείς.
Quote:
originally posted by anwnimi
PETRAN
σήμερα διάβασα το θέμα του συμφορουτίμη μας kapatosg και επομένως και την απάντηση σου.
Για μένα είναι πολύ χρήσιμα τα όσα γράφεις, γράφεις πράγματα μερικά από τα οποία ούτε εγώ γνώριζα και είναι πολύ βοηθητικά για μας και για όσους αντιμετωπίζουν τη διαταραχή πανικού.
Έχουμε ξαναμιλήσει μαζί και μάλιστα μου εξέφρασες αισιόδοξα μηνύματα για την περίπτωσή μου, είχαμε διαφωνήσει θυμάμαι για την ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση των κρίσεων πανικού και σου είχα πει ότι και εσείς οι ίδιοι οι ψυχολόγοι και ψυχίατροι διαφωνείτε πάνω στο θέμα αυτό.
Με αφορμή το παρακάτω σχόλιό σου:
Quote:
originally posted by PETRAN
Kapatos κάνε γνωστική-συμπεριφορική θεραπεία σε έναν ειδικό (ψυχολόγο η ψυχίατρο) που έχει ειδικευθεί σε αυτό
(και όχι ότι να ναι ψυχοθεραπεία).
και μιας και είσαι και ο ίδιος ψυχολόγος θα ήθελα να σε ρωτήσω. Πιστεύεις ότι είναι βοηθητικό με το να προσθέτεις στη σύστασή σου σε κάποιο μέλος (και πολύ καλά κάνεις και συστήνεις αυτό που θεωρεις εσύ καλύτερο από άποψη ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης για τις κρίσεις, πόσο μάλλον που έχεις και την ιδιότητα του επιστήμονα) τη φράση:
\"και όχι ότι να ναι ψυχοθεράπεία\";
Σκέφτηκες ως ψυχολόγος πόσο αντίκτυπο μπορεί να έχει σε οποιοδήποτε μέλος ένα τέτοιο σχόλιο που κριτικάρει όλες τις άλλες προσεγγίσεις ως ότι να ναι, ειδικά όταν το ακούει από ψυχολόγο;
Φυσικά και μπορείς να έχεις τη γνώμη σου και να την εκφράζεις και ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας (όπως και ο Νίκος ο διαχειριστής έχει προτείνει πολλές φορές τη μέθοδο που θεωρεί καλύτερη, δηλαδή την προσωποκεντρική) αλλά δεν μπορείς να καταδικάζεις με τέτοια σχόλια άλλες προσεγγίσεις, προκαλώντας ακόμα και πολύ σοβαρά προβλήματα σε κάποιον που υποφέρει. Και ως επαγγελματίας θα ξέρεις πόσο ευάλωτο είναι ένα άτομο που υποφέρει από πανικούς και πόσο πανικό μπορεί να του δημιουργήσει ένα τέτοιο σχόλιο, ειδικά όταν έχει επενδύσει ψυχικά και συναισθηματικά σε μια άλλη α προσέγγιση. Το έχεις κάνει και στο παρελθόν, γί\'αυτό σου το επισημαίνω.
Θεωρώ τις παρατηρήσεις σου σωστές, αλλά δε θεωρώ σωστό να εκφράζεσαι έτσι επικίνδυνα για ότι δε συμφωνείς. Μπορούμε να μη συμφωνούμε με κάτι αλλά παράλληλα να σεβόμαστε το διαφορετικό.
Kαι μετά κάτι σου έγραψα ότι δηλαδή θα εκτιμούσα αν το υποστήριζες με επιχειρήματα και όχι με απαξίωση κτλ κτλ...
Δηλαδή δε νομίζω να άρπαξα το δίκανο από την αρχή. Μετά από μερικές σελίδες ναι, το αρπάξαμε altogether:))) Τέλοσπάντων, ειλικρινά, δε θα ήθελα να το συνεχίσουμε γιατί ξέρω ότι δε θα συμφωνήσουμε πάλι. Μου φτάνει που φτάσαμε να συμφωνούμε σε άλλα θέματα...
Εντάξει οκ, αλλά αυτό είναι μεγάλη παρεξήγηση. Το ότι έχω ένα πτυχίο δεν με κάνει και συμβουλευτικό και κλινικό ψυχολόγο. Εγώ το έχω ξαναπεί, απλά κάποιες γνώσεις έχω από κάποια μαθήματα που έκανα (και από δικό μου ενδιαφέρον οκ) και απλά τις μοιράζομαι όπως θα έκανε ο καθένας. Ούτε expert στο θέμα είμαι, ούτε εμφανίζομαι σαν τέτοιος.
Εδώ εντάξει θα διαφωνήσω μπορεί να μην το κάνεις συνειδητά αλλά το ότι είσαι expert κάνει μπαμ Πάνο:)
Εγώ όμως δε σου λέω να αρνηθείς το ότι είσαι expert, είναι σαν να αρνείσαι το μυαλό σου. Απλά σου λέω μιας και είσαι expert βοήθα όπου θέλεις να εκθέσεις τις γνώσεις και απόψεις σου αλλά με περισσότερη πως να το πω προσοχή μιας και είσαι expert.
Εξάλλου όπως έχω ξαναπεί, το 70% της ψυχολογίας δεν έχει να κάνει με ψυχολογικές διαταραχές. Δηλαδή, το πτυχίο μου ήταν γενικής ψυχολογίας και είχα κατεύθυνση στην βιολογική ψυχολογία, το μαστερ μου ήταν στην νευροψυχολογία. Η πρώτη πτυχιακή μου ήταν πείραμα για την αντίληψη του χρόνου
Αυτό ακούγεται πάρα πολύ ενδιαφέρον. Πολύ θα ήθελα να ακούσω τα συμπεράσματά σου:) Aχ τι μλκια πτυχιακή έκανα θα πάω κι εγώ ψυχολογία :))))
και η δεύτερη για το ποια μονο-οφθαλμικά στοιχεία του βάθους επηρεάζουν την κίνηση. Υπάρχουν ειδών και ειδών ψυχολόγοι, από αυτούς που μελετούν ποντίκια σε λαβυρίνθους μέχρι αυτούς που μελετούν τις ενδο-ομαδικές δυναμικές ενός συνόλου ανθρώπων. Από τους εφαρμοσμένους ψυχολόγους, πέρα πό τους κλινικούς και τους συμβουλευτικούς (που σχετίζεται αυτό το φορουμ) υπάρχουν και σχολικοί ψυχολόγοι
Αυτούς να δούμε πότε θα τους βάλουν στα σχολεία
και οργανωτικοί/εργασιακοί ψυχολόγοι και κλινικοί νευροψυχολόγοι και εγκληματολογικοί/δικαστικοί ψυχολόγοι και ψυχολόγοι υγείας...και όλοι αυτοί δεν έχουν σχέση με ψυχολογικά προβλήματα...θέλω να πω ότι σαν επιστήμη έχει ένα πολύ ευρύ φάσμα που ξεκινάει από τις καθαρά θετικές και φτάνει στις καθαρά κοινωνικές επιστήμες και σε καμία περίπτωση δεν περιορίζεται σε άγχη, πανικούς και κατάθλιψη. Ένα μέρος της ναι, αλλά μόνο ένα μέρος της. Αυτά τα λέω για να πάρουν όλοι μια ιδέα που διαβάζουν γιατί πραγματικά είναι μια παρεξηγημένη επιστήμη και κανείς δεν ξέρει περι τίνος πρόκειται (και με το δίκιο τους, ούτε και εγώ ήξερα τι θα σπουδάσω και το ανακάλυψα αφού πήγα εκεί! Κάποιοι/ες φύγαν γιατί άλλα περίμεναν λολ...), πέρα από την λανθασμένη ταύτιση με την ψυχανάλυση και από αυτά που ξέρουμε όλοι από τις ταινίες, τα βιβλία και τα media (που σχεδόν πάντα είναι λάθος).
Να πω την αλήθεια ήξερα ότι υπάρχουν διάφορες ειδικότητες ψυχολόγων αλλά μου δίνεις και πολλές πληροφορίες που δεν γνωρίζα:) Πραγματικά το φάσμα της είναι πολύ μεγάλο... Εσύ Πάνο πως επέλεξες την νευροψυχολογία;