Originally Posted by
Noctis
Δεν είμαι σίγουρος ότι η λέξη πατριαρχία περιλαμβάνει όλα αυτά που βλάπτουν άντρες και γυναίκες από κοινωνική σκοπιά. Πολλές γυναίκες τους άντρες τους βλέπουν σαν επίδοξους βιαστές ή λαμόγια χωρίς οι συγκεκριμένοι να έχουν δώσει αφορμή και τους βάζουν στο ίδιο τσουβάλι. Αν είσαι άντρας είσαι ένοχος. Σε καμία περίπτωση δεν αρνούμαι αυτά που βιώνουν οι γυναίκες απλά θα ήθελα να έρθουν στο φως όλες οι πλευρές. Πόση στήριξη εισπράτουν οι άντρες; Πόσοι φοβούνται να χωρίσουν, όχι επειδή η γυναίκα θα τους σκοτώσει, αλλά επειδή θα τους πάρει το παιδί η γυναίκα και θα πληρώνουν μια ζωή διατροφή και θα μεγαλώνει το παιδί τους με ξένο πατέρα μακριά από εκείνον; Ένα παράδειγμα
κανεις δεν κατηγορει ΟΛΟΥΣ τους ανδρες. που το ειδες αυτο; επειδη τα λεει ο νικολακης; ο νικολακης ειναι προβοκατορας. δεν εχει επιχειρηματα. εχει αφορισμους και τους πεταει εδω κι εκει να ξεσπαει τα συμπλεγματα του.
το οτι υπαρχει πατριαρχια και μισογυνισμος, δεν σημαινει οτι ολοι οι ανδρες ειναι ιδιοι..
σαν επιδοξους βιαστες, βλεπουν ολους τους αγνωστους ανδρες, αν χρειαστει να περπατησουν σε εναν σκοτεινο δρομο, μονες το βραδυ. και καλα κανουν, αν δεν θελουν να βρεθουν σε κανενα χαντακι.
οχι ομως ανδρες που γνωριζουν σε ασφαλες περιβαλλον. ελεος, δηλαδη..
οταν υπαρχει ενα διαζυγιο, δεν γινεται εκ των πραγματων να μην αλλαζει κατι... αν ηθελαν να μην αλλαξει, ας μην χωριζαν η ας μην παντρευονταν. απο εκει και περα, ο νομος αλλαξε. μπορει καθε πατερας να διεκδικησει συνεπιμελεια αληθινη, που σημαινει τον μισο χρονο να εχει τα παιδια του.
βρες μου εσυ ποσοι ανδρες το θελουν πραγματικα αυτο... εγω χαρηκα πολυ με την συνεπιμελεια, γιατι μεχρι τωρα, ο ανδρας που χωριζε, παρκαριζε τα παιδια στην πρωην, εδινε εκει μια διατροφη κι εκανε νεα καριερα, ελευθερος κι ωραιος. και η γυναικα απο σπανια εως ποτε δεν ειχε τον χρονο και τις συνθηκες να κανει μια νεα σχεση. τωρα θα εχει. αμην!!!
στην διατροφη, δεν αλλαζει κατι. παντα κοινη υποχρεωση ηταν η διατροφη. και οι δυο εδιναν αναλογα με την δυνατοηττα τους. ανε χει δυνατοηττα μονο ο ανδρας, παλι θα δινει για τα πιδια του την δινει, οχι για την πρωην. ποιος θα τα ταιζει τα παιδια του; η γειτονια;; αν εχει λεφτα και η γυναικα, κι αυτη πληρωνει και τωρα. μην ανησυχεις..
Προσωπικά δεν θέλω να κάνω κουμάντο σε κανέναν ούτε κάποιος θα έπρεπε να κάνει κουμάντο σε κάποιον. Αλλά ο δικός μου γενικά θέλω να ξέρω που είναι. Θέλω να ξέρω τι γίνεται στη ζωή του. Είμαι κτητικός δεν το αρνούμαι αλλά όχι βίαιος. Και σίγουρα μια γυναίκα πρέπει να είναι χειραφετημένη, αλλά περαν της ισότητας το θέμα είναι κοινωνικοπολιτικό. Με βασικό μισθό 500 κάτι ο άντρας θα κάνει 2 δουλειές και η γυναίκα μια και το παιδί θα μεγαλώνει με γιαγιάδες. Πολλές γυναίκες απλά επιλέγουν έναν ματσωμένο γιατί έχουμε εξαθλιωθεί σαν κοινωνία και δεν θέλουν να το ζήσουν όλο αυτό.
Και ο άντρας απλά παχαίνει επειδή είναι σε ένα γραφείο όλη μέρα να δουλεύει στο άγχος και πεθαίνει από έμφραγμα στα 50.
δεν σου ειπε κανεις οτι εισαι βιαιος!! το να εισαι κτητικος ειτε γκει ειτε στρ8, δεν σημαινει οτι θα γινεις και βιαιος. υπαρχουν και νορμαλ ανθρωποι, που ξερουν που να σταματουν.μα φυσικα, οταν η γυναικα βρισκει ανδρες που της λενε οτι οι δουλειες του σπιτιου ειναι δικη της υποχρεωση, οπως και το μεγαλωμα των παιδιων, την καλουν δλδ να προσαρμοστει στους κανονες της πατριαρχιας, οταν αυτη δεχεται αυτους τους ορους, πολυ λογικο ειναι να προτιμησει το Α Αρσενικο ,που θα ειναι ο αληθινος κουβαλητης οπως λενε οι κανονες και ο provider, παρα να παριστανει την δουλαρα, που ενω μεγαλωνει τα παιδια, φροντιζει το σπιτι και τον ανδρα πρεπει για να τσονταρει ΚΑΙ στα λεφτα που δενε χει ο αλλος, να κανει κι η ιδια αλλες 2 δουλειες, μαζι με αυτες του σπιτιου δηλαδη, συνολικα τεσσερις!!!
αν θελετε χειραφετημενες γυναικες που δεν κοιτουν το πορτοφολι σας και ειναι συνοδοιποροι στις υποχρεωσεις και στην οικογενεια, να μαθετε να αναλαμβανετε ισες δουλειες μεσα στο σπιτι και στ παιδια και παντου. αλλιως, βρειτε λεφτα εσεις, αν θελετε να παριστανετε τις κολωνες του σπιτιου....
Επίσης το θέμα είναι μην πάμε από την "πατριαρχία" στην "μητριαρχία". Θέλουμε ισότητα αλλά πολλές από τις γυναίκες που τάσσονται ενάντια της πατριαρχίας κατά βλάση θέλουν σκλάβους τους άντρες. Για αυτό υπάρχει και όρος φεμναζί. Τα πράγματα είναι σύνθετα γιατί τα 2 άκρα είναι ο άντρας και η γυναίκα (cis str8 male/female) και πλέον θα δεις πολλούς άντρες να "κατηγορούν" (σε εισαγωγικά γιατί δεν είναι κατηγορία το να είσαι) ορισμένες από τις γυναίκες ότι είναι λεσβίες και μισούν τους άντρες. Και ορισμένες φορές το εισπράτω αυτό. Για κάποιο λόγο στην έρευνα που κινούμαι περιστοιχίζομαι από γυναίκες. Υπάρχουν και άντρες, σαφώς λιγότεροι (στη βιολογία αναφέρομαι) αλλά είναι γυναικοκρατούμενο το μέρος. Εκεί που πήγα μου λένε ότι είχαν να δουν άντρα 8 χρόνια (σαν ερευνητή). Και ένας άλλος που ήρθε μετά από εμένα ήταν γκει (του φαινόταν και κάποια στιγμή δεν το είπε). Και λέω άν ημουν str8 δεν θα ξερα πως να τις προσεγγίσω γιατί με αυτά που ακούω ακόμα και το φλερτ μπορεί να το εκλάβουν ως παρενόχληση. Αν αύριο ξύπναγα στρ8 δεν θα ξερα πως να πλησιάσω μια γυναίκα παρότι είμαι εμφανήσιμος.
εδω τσουβαλιαζεις, αρες-μαρες. οι γυναικες δεν θελουν σκλαβους, θελουν ισοτητα.
αυτα τα λενε και για τους ανδρες γκει, οτι μισουν τις γυναικες. αλλα ειναι ολα σαχλαμαρες.
ΑΝ ησουν στρ8, που δεν εισαι, οποτε δεν ξερω γιατι το συζηταμε, δεν χρειαζοταν να την πεσεις στις συνεργατιδες σου, υπαρχουν γυναικες και αλλου. ασε που δεν ειναι επαγγελματικη συμπεριφορα. αν ωστοσο τυχαινε να τα βρειτε με καποια, απλα δεν θα προβληματιζοσουν!
και για να πω ένα γενικό σχόλιο, απλά είμαι στεναχωρημένος με αυτό το θέμα. Δεν θέλω κανείς να μισεί κανέναν. Ούτε άντρες να σκοτώνουν τις γυναίκες ούτε οι γυναίκες να "τρώνε" τους άντρες. Αυτό