αμην!Quote:
Originally posted by aretiva
Θα αντέξεις...Και εσύ και εγώ και όλοι μας...Έχουμε πολύ δύναμη μέσα μας...Αρκεί να το πιστέψουμε...
Printable View
αμην!Quote:
Originally posted by aretiva
Θα αντέξεις...Και εσύ και εγώ και όλοι μας...Έχουμε πολύ δύναμη μέσα μας...Αρκεί να το πιστέψουμε...
αμηνQuote:
Originally posted by Winston_man
Αυριο θα πας και στο γιατρο σου οπως ειπες και θα σε βοηθησει αρκετα. ;)
μολις γυρισα απο τον γιατρο μου.
μου προσθεσε και αλλο ενα φαρμακο για να καταπολεμησουμε αποτελεσματικοτερα το αγχος μου.
θα δειξει...
ποιο? Πως αισθανεσαι που τον επισκεφτηκες?
το lyrica.αισθανομαι πολυ καλα που τον επισκεφτηκα.:)Quote:
ποιο? Πως αισθανεσαι που τον επισκεφτηκες?
Το lyrica είναι σταθεροποιητής διάθεσης έτσι;
ναι γιωτα μου αλλα φερνει και αγχολυση:):):)
Παιρνω και γω το λυρικα και με εχει βοηθήσει αρκετα. ;)
οντως βοηθαει πολυ;)Quote:
Παιρνω και γω το λυρικα και με εχει βοηθήσει αρκετα. ;)
φευγουμε την παρασκευη για ταξιδι οικογενειακως και εχω αγχωθει λιγακι(θα χασω την βολη μου).δεν ηθελα να παω μαζι τους αλλα οι γονεις μου,με εχουν στηριξει παρα πολυ και δεν θελω να τους στεναχωρησω.τωρα δεν μπορω να κανω πισω εξαλλου εχουν κανονιστει ολα.(εισητηρια πλοιου,ξενοδοχειο).
ετσι και αλλιως δεν θα πηγαινα πουθενα με παρεα οποτε ισως ειναι μια καλη ευκαιρια για ταξιδι.
θα περασω καλα?
λετε οτι ολα θα πανε καλα?
και εκτος του οτι θα χασω τις συνηθειες μου,θα χασω για 5 μερες και εσας που με στηριζετε παρα πολυ.φφφφφφ
ασχετο αλλα ποσο ετων εισαι ferro?Quote:
Originally posted by ferro
φευγουμε την παρασκευη για ταξιδι οικογενειακως και εχω αγχωθει λιγακι(θα χασω την βολη μου).δεν ηθελα να παω μαζι τους αλλα οι γονεις μου,με εχουν στηριξει παρα πολυ και δεν θελω να τους στεναχωρησω.τωρα δεν μπορω να κανω πισω εξαλλου εχουν κανονιστει ολα.(εισητηρια πλοιου,ξενοδοχειο).
ετσι και αλλιως δεν θα πηγαινα πουθενα με παρεα οποτε ισως ειναι μια καλη ευκαιρια για ταξιδι.
θα περασω καλα?
ολα καλα θα πανε βρε!
Συγγνωμη αλλα μου ηλθε η εξης σκεψη
πολλοι γονεις κρατουν τα παιδια τους παντοτε μικρα
ειτε με φοβο
ειτε με ο,τι αλλο
μονο και μονο για να αισθανονται πως εχουν καποιον να φροντιζουν
συμβαινει αυτο και στον αδελφο μου που ειναι πανω απο τριαντα και κοντευω να σκασω γι αυτο το λεω
ειναι πολυ κριμα
οι γονεις σου ενδιαφερονται για τη δικη σου ενηλικιωση?
δεν εννοω την ηλικιακη αλλα για την πραγματικη
μηπως μιλας εδω για μια εξαρτηση που τελικα τους βολευει ολους?
εσενα σε εμδιαφερει καθολου το θεμα;
γιατι περα απο την ψυχικη σθενεια υπαρχει και ζωη...λεμε τωρα
ακριβως!εχω και γω τερααααστια εξαρτηση απο τους γονεις μουQuote:
Originally posted by researcher
και δεν σου κρυβω οτι απο την μια με στεναχωρει αυτο αλλα απο την αλλη με βολευει:(
υγ.35 ειμαι.
φερρο, μιλας πολυ σωστα. Δλδ λες αυτο που αισθανεσαι πιστευω. Απο τη μια σε στεναχωρει, απο την αλλη σε βολευει.
Δλδ εγω το καταλαβαινω: απο τη μια ειμαι δεσμια του περιβάλλοντος μου, πνιγομαι. Απο την αλλη δεν ξέρω πώς θα ήταν αλλιως....
αχ ferro!Quote:
ακριβως!εχω και γω τερααααστια εξαρτηση απο τους γονεις μουQuote:
και δεν σου κρυβω οτι απο την μια με στεναχωρει αυτο αλλα απο την αλλη με βολευει:(
υγ.35 ειμαι.
λοιπον πολυ χαιρομαι που δεν παραξηγηθηκες
ειναι κατι που με απασχολει πολυ και θα ηθελα να το συζητησουμε
ο αδελφος μου ειναι 34 με διπολικη διαταρραχη
και υπαρχει εξαρτηση στο φουλ
και γω ταραζομαι
αντε να το συζητησουμε αμα ελθεις
ρε παιδακι μου τι να πω αμα ειναι να ησυχασω και να συμβιβαστω ξερω γω
αλλα πολυ λυπαμαι
που ενα τοσο λαμπρο παιδι με λαμπρο μυαλο
τρθγυρναει τους γονεις σα πενταχρονο
δεν παιρνει τα φαρμακα του για εκδικηση ενιοτε
τον ξανακυνηγαν εκεινοι
τελος παντων...
θα τα πουμε οταν ελθεις
στεναχωρεθηκα τωρα
αχ!Quote:
Originally posted by Sofia
φερρο, μιλας πολυ σωστα. Δλδ λες αυτο που αισθανεσαι πιστευω. Απο τη μια σε στεναχωρει, απο την αλλη σε βολευει.
Δλδ εγω το καταλαβαινω: απο τη μια ειμαι δεσμια του περιβάλλοντος μου, πνιγομαι. Απο την αλλη δεν ξέρω πώς θα ήταν αλλιως....
α βρε sofaki
μηπως ειναι στοιχειο της αρρωστιας
η εξαρτηση-μη ζωη εννοω...
Quote:
αχ!Quote:
α βρε sofaki
μηπως ειναι στοιχειο της αρρωστιας
η εξαρτηση-μη ζωη εννοω...
της διπολικης εννοω
μηπως γινεται οντως εκφυλιση του μυαλου σαν πενταχρονου ας πουμε και εγω ψαχνω να βρω την ακρη αδικα...
ξερω γω...
σοφια μου σε ευχαριστω πολυ που με καταλαβαινεις.Quote:
researcher μου δεν νομιζω στην περιπτωση μου η εξαρτηση απο τους γονεις οτι οφειλεται στην διπολικη,αλλα στον υπερπροστατευτικο τροπο που μεγαλωσα.
χαιρομαι που το λεςQuote:
σοφια μου σε ευχαριστω πολυ που με καταλαβαινεις.Quote:
researcher μου δεν νομιζω στην περιπτωση μου η εξαρτηση απο τους γονεις οτι οφειλεται στην διπολικη,αλλα στον υπερπροστατευτικο τροπο που μεγαλωσα.
και σε ευχαριστω για την ειλικρινεια σου καλη μου ferro
και εγω σε ευχαριστω πολυ γλυκια μου!:)
ferro μουQuote:
και εγω σε ευχαριστω πολυ γλυκια μου!:)
εχεις καμια ιδεα
πως θα μπορουσε να βοηθηθει ο αδελφος μου ως προς την απεξαρτηση απο του γονεις
ως προς τη δικη του ελευθερια?
και ως προς το να μη μου σπαει τα νευρα συνεχως οταν ερχομαι σπιτι με τη συμπεριφορα του τη μαμομπαμπαδιστικη?
λεω εγω τωρα...
δυστυχως δεν εχω απαντηση για αυτο που με ρωτας καλη μου.
sorry:(
ενταξει δεν πειραζειQuote:
δυστυχως δεν εχω απαντηση για αυτο που με ρωτας καλη μου.
sorry:(
εαν σου ελθει καμια ιδεα καποια στιγμουλα μου τη λες!
οκ κοριτσι μου;)
φερρο εσυ με βοηθας που μιλας:)Quote:
σοφια μου σε ευχαριστω πολυ που με καταλαβαινεις.
θέλεις να κανεις κατι για αυτο? δλδ ειναι κατι που θες να αλλαξεις? εννοω για την απεξάρτηση απο τους γονεις?
θελω αλλα σε αυτη την φαση που ειμαι στα down μου δεν μπορω...τους εχω μεγαλη αναγκη.
άλλο έχω αναγκη απο κατι ομως, αλλο εξαρτώμαι....
στην ψυχοθεραπεια που ξεκινησες προσφατα εχεις ανοιξει το θεμα της εξαρτησης?
τι εννοεις?Quote:
θελω αλλα σε αυτη την φαση που ειμαι στα down μου δεν μπορω...τους εχω μεγαλη αναγκη.
θες να πεις δυο τρια πρακτικα πραγματα?
Aν δεν θες να πας και θελεις να γλεντησεις μοναχουλα σου χωρις την οικογενεια αστους να πανε μονοι τους.Quote:
θα περασω καλα?
Απο την αλλη απο τη στιγμη που κανονιστηκαν εισητηρια-ξενοδοχεια ολα το σωστο ειναι να πας.
Αν δεν πηγαινες θα πηγαιναν αυτοι δηλαδη θα σε αφηναν μονη σου?
Τελοσπαντων καλα θα περασεις θα τους βαζεις και για υπνο και θα ριχνεις τις τσαρκες σου απο δω και απο κει,η αλλαγη περιβαλλοντος γεμιζει τις μπαταριες και σε κανει πολλες φορες να σκεφτεσαι διαφορετικα ή να σκεφτεσαι αλλιως γενικως.
ναι το εχω θιξει.
μαλιστα επειδη ειχα φοβια να πηγαινω μονη μου στον γιατρο,ρωτησε ο πατερας μου \"να την φερνω εγω?\"και ο γιατρος απαντησε \"προς το παρον ναι\".
αλλα ψιλοξεφυγαμε απο το θεμα.
το προβλημα μου τωρα δεν ειναι οτι θα παω διακοπες με τους γονεις αλλα οτι θα χασω τις συνηθειες μου και εσας για 5 μερες.
υγ.ασχετο σοφια μου εισαι μηπως ειδικος?μιλας με μια συγκροτηση που εχουν οι ειδικοι.:)
:) ....αυτο οπως το βλεπω εγω σημαινει: πώς ο γιατρος σε εμπιστεύεται, πώς θεωρει πώς ειναι θεμα χρονου η βελτιωση σου κ το να αναλαβεις εσυ τις ευθύνες σου:) Δε νομιζεις πώς ειναι πολυ ενθαρρυντικο αυτο?:) τί λες?Quote:
ναι το εχω θιξει.
μαλιστα επειδη ειχα φοβια να πηγαινω μονη μου στον γιατρο,ρωτησε ο πατερας μου \"να την φερνω εγω?\"και ο γιατρος απαντησε \"προς το παρον ναι\".
π.χ. αν δεν ηταν οι γονεις να με ελεγχουν θα επινα ασυστολα(ημουν πρωην αλκοολικη).Quote:
τι εννοεις?Quote:
ή αλλο παραδειγμα θελω να με πηγαινουν εκεινοι στον γιατρο γιατι φοβαμαι πως αμα παω μονη μου θα πιω τα λεφτα σε μπιρες.
οντως :)Quote:
:) ....αυτο οπως το βλεπω εγω σημαινει: πώς ο γιατρος σε εμπιστεύεται, πώς θεωρει πώς ειναι θεμα χρονου η βελτιωση σου κ το να αναλαβεις εσυ τις ευθύνες σου:) Δε νομιζεις πώς ειναι πολυ ενθαρρυντικο αυτο?:) τί λες?Quote:
ναι το εχω θιξει.
επισης θα θελα να σου πώ μπραβο σου πού εχεις θιξει ενα σημαντικο θεμα. Ξερεις, δεν ειναι αυτοννοητο οτι θιγονται τα σημαντικοτερα θεματα μας στην ψυχοθεραπεια.πολλες φορες δεν αντεχουμε να τα φερουμε στην επιφανεια, ντρεπομαστε, αντιστεκομαστε. Ελπιζω οι αντιστάσεις σου να ναι λιγες, ωστε να θιξεις οτι σε ποναει κ να ελευθερωθεις καλη μου:)Quote:
ναι το εχω θιξει.
αλλα ψιλοξεφυγαμε απο το θεμα.
το προβλημα μου τωρα δεν ειναι οτι θα παω διακοπες με τους γονεις αλλα οτι θα χασω τις συνηθειες μου και εσας για 5 μερες.
υγ.ασχετο σοφια μου εισαι μηπως ειδικος?μιλας με μια συγκροτηση που εχουν οι ειδικοι.:)
Σε ευχαριστω πολυ για τα καλά σου λογια:) οχι, δεν ειμαι ειδικος. θεραπευομενη ειμαι. νομιζω πώς ένας απο τους σκοπους της ψυχοθεραπειας ειναι να μαθουμε να γινομαστε οι θεραπευτες του εαυτου μας πρωτιστως. ετσι βοηθαμε κ εμας κ τους άλλους:)
καταλαβαQuote:
π.χ. αν δεν ηταν οι γονεις να με ελεγχουν θα επινα ασυστολα(ημουν πρωην αλκοολικη).Quote:
τι εννοεις?Quote:
ή αλλο παραδειγμα θελω να με πηγαινουν εκεινοι στον γιατρο γιατι φοβαμαι πως αμα παω μονη μου θα πιω τα λεφτα σε μπιρες.
εννοεις δεν το ελεγχεις?
ειναι σαν οταν το κανες να εισαι π.χ. σαν υπνοβατης και οι γονεις σου σε οδηγουν να κανεις το σωστο?
ναι ακριβως.
εαν νιωθεις οτι το ποτο σε κυριευει και δεν μπορεις να το κοντρολαρεις με την λογικη υπαρχει μια λυση.Η αναγκαστικη διαχειρηση του.θα γεμισεις το ψυγειο μπυρες και θα μαθεις τον εαυτο σου να πινει μονο 1 την εβδομαδα.Οταν σου ξαναερχετε η σκεψη και η διαθεση για να πιεις θα πηγαινεις θα ανοιγεις το ψυγειο θα της βλεπεις και θα μαθεις να κανεις αυτοματα την δευτερη σκεψη οτι δεν πρεπει να πιεις γιατι εχεις πιει αυτη που ορισε η θεραπεια σου.Ετσι τον πρωτο καιρο ισως πινεις καποιες παραπανω αλλα οταν το κανεις με λογικη για μεγαλο χρονικο διαστημα πανω απο 4-5 μηνες για να κοντρολαρεις την σκεψη σου καποια στιγμη θα μαθεις να αυτοελενχεσαι.Το να σε κυνηγαει η μανα σου δεν ειναι λυση.Το ιδιο ισχυει για ναρκωτικα.Ο μοναδικος τροπος για να καταλαβεις οτι θεραπευτηκες ειναι να εχεις την ουσια πανω σου και να την πετας στα σκουπιδια η να την εχεις εκει χωρις να την κανεις.Θελει δυνατους χαρακτηρες η παραπανω διαδικασια και δευυτερον δεν ειναι για ολους τους τυπους εξαρτησης.Ειναι σιγουρα για την εξαρτηση που εχει να κανει κυριως με την συνηθεια και τον τροπο ζωης.Το ψυχολογικο μερος η το σωματικο μονο με ειδικους.Αλλα το πρακτικο δεν γινετε να το μαθεις απο γιατρους.Μονο απο ανθρωπους που περασαν την ιδια φαση.Εγω παιδια εχω κρατησει στο ψυγειο μπουκαλι μπυρα για 4 μηνες που σε αλλες φασεις πιναμε ας πουμε στην καθησια μας καμια εξαδα και τρεχαμε και στο περιπτερο να παρουμε την δευτερη παρτιδα.Δωστου και κανας μπαφος και γινομουν αεροπλανο.Δεν ειχα σκεφτει ποτε οτι μια μερα θα αντιμετωπιζα απο ολα αυτα τρομερο προβλημα στην ποιοτητα ζωης.Μενω μονος μου μιας και εχω χωρισει 2 χροννια τωρα και με την πρωην γυναικα μου πιναμε παρεα τουλαχιστον μπαφους.Χωρισα για αυτο το λογο.Δεν δεχτηκε ποτε οτι επρεπε να κανω εγω τουλαχιστον προσπαθεια μεσα στο σπιτι για να μην κανουμε εκει χρηση χασις.Ενιωθε οτι την καταπιεζω για να κανει και αυτη το ιδιο.Μετα απο 3,5 χροννια στο ιδιο σπιτι αναγκαστηκα να την χωρισω η να με χωρισει δεν εχει σημασια γιατι δεν γινοταν να θεραπευτω απο την εξαρτηση στο χασις και το ποτο.Δυναμη θελει παιδια και θεληση.Εγω επινα και κοκα αλλα περιστασιακα.Καθημερινα μπαφους και ποτα.αυτα και σορυ εαν κουρασα.
Κάτι σαν κινέζικο μαρτύριο μου κάνει αυτό........Quote:
Originally posted by perastikos11
θα γεμισεις το ψυγειο μπυρες και θα μαθεις τον εαυτο σου να πινει μονο 1 την εβδομαδα.
Πάντως περαστικέ μπράβο για την δύναμη που έδειξες και τον προσωπικό σου αγώνα.
Για το αλκοολ που ειναι ελευθερο στην κοινωνια δεν υπαρχουν και πολλες επιλογες.Δεν ειναι ναρκωτικα που πρεπει να εχεις παρεες που κανουν το ιδιο για να βρισκεις.Το ποτο το πουλαει και η κυρα-μαρια στο ψιλικατζιδικο της καθε γειτονιας.Σε ευχαριστω αρσι μου εαν και πιστεψε με ακομα και τωρα ταλαιπωρουμε.Δεν ειναι ευκολο γιατι ηταν πολλα τα χροννια της χρησης.Πανω απο 15 χροννια επινα ολα αυτα τα διαολια.Ευτηχως παιδια δεν μου αφησαν κατι πολυ σοβαρο.Μονο κρισεις πανικου που και που και σε σχεση παντα με πραγματικα γεγονοτα.Ποτε δεν ξεφυγα..το bespar με βοηθαει αλλα και αυτο μονο σε καταστασεις που νιωθω οτι παει να με ξαναπιασει.Και αργει το ******** να πιασει αλλα δεν παιρνω με τιποτα βανζοδιαζεπινες που να τρελλαθω καλυτερα η να πιω ολο το βοσπορο που λεει και το τραγουδι.Χειροτερη εξαρτηση αυτα..