Quote:
Originally posted by anwnimi
...O διάλογος για σένα είναι ανάκριση;
η ανακριση για σενα ειναι διαλογος?
Εδώ δηλαδή μπήκες για να μιλάς και να ρωτάς αποκλειστικά;
Η επικοινωνία δεν πάει έτσι Πάνο.
Η επικοινωνία είναι αμφίδρομη.
Ο διάλογος δεν είναι μόνο μιλάω αλλά και ακούω.
Τόσες μέρες κατηγορείς τους άλλους ότι δεν σε ακούνε.
διαβασες καπου μια προταση βελτιωσης εκτος του οτι ειμαι ο σηφης και πρεπει να φυγω?
Μερικές φορές έχει να κάνει και με τον τρόπο που επικοινωνούμε μία άποψή μας. Αν την εκφέρουμε απειλώντας και θεωρώντας την απόλυτα ορθή, ποιος περίμενες να σε ακούσει;
ποιον απειλησα εγω? μηπως εχεις παραισθησεις?
Να σε ρωτήσω: Εσύ όμως ακούς;
ΥΓ. Όχι, δεν έχω βρίσει και δε βρίζω κανέναν επειδή είμαι ανώνυμη στο διαδίκτυο.
Πάντως, οποιαδήποτε προσπάθεια διαλόγου την αντιλαμβάνεσαι αμέσως πολύ επιθετικά... Πως να επικοινωνήσεις έτσι όμως;
εχεις διαβασει αυτα που μου γραφει πχ η ρεμεντυ? πηγες να ψηφισεις στο θεμα που ανοιξη ο εμπνευστης για να διωξει αλλη μια φορα τον \"σηφη\" απο το φορουμ? ποσοι \"σηφηδες\" εχουν φυγει μεχρι σημερα απο δω?
Πάντως οι απαντήσεις σου μου δίνουν την εντύπωση ότι έχεις στο μυαλό σου ότι το φόρουμ αυτό είναι φόρουμ τηλε-ψυχοθεραπείας, οπότε χρειάζεται τηλε-ειδικούς που θα αναλάβουν την αποστολή αυτή.
αυτο καταλαβαινεις οταν ανοιγω θεματικη με θεμα την βελτιωση του φορουμ και καλω τους παντες να συμμετεχουν στην συζητηση?
Όχι, Πάνο, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είναι φόρουμ αλληλοϋποστήριξης, όπου μπαίνουν άτομα με παρόμοια προβλήματα ή και προβληματισμούς, οπότε ξέρουν ότι εδώ θα βρουν κι άλλα άτομα με παρόμοια προβλήματα/προβληματισμούς, θα μιλήσουν, θα ακουστούν, θα ρωτήσουν, θα μάθουν ο ένας την εμπειρία του άλλου, θα ανακουφιστούν που δεν είναι οι μόνοι με το συγκεκριμένο πρόβλημα/προβληματισμό, θα τους δοθεί ελπίδα διαβάζοντας άλλα μέλη που ξεπέρασαν παρόμοια προβλήματα...
Μπορεί ακόμα και να γνωριστούν κάποιοι μεταξύ τους και να δημιουργήσουν σχέσεις φιλίας. Αυτό είναι από μόνο του θεραπευτικό.
συμφωνοι.αν ομως επιτεθουν σε καποιο ενδοβολιμο ατομο μηπως τον εξωθησουν συνειδητα σε αυτοκτονια? αν ερχεται καποιος εδω μεσα για να βρει μια φωνη συμπαραστασης και επειδη θυμιζει σε καποιους \"τον σηφη\" βγαινει φιρμανι και του την πεφτουν ολοι μαζι μηπως αυτο βλαπτει ανεπανορθωτα την ψυχικη του υγεια?
Εδώ δε μας μάζεψε κανένας άσχετος.
Εδω μας μαζεψε μια ομαδα απο λεξεις κλειδια στο ιντερνετ οπως πχ \"ψυχολογια\" \"υποστηριξη\" κλπ
Εδώ πρόσεχε πολύ καλά τι λες.
Εδω μηπως εμμεσα με απειλειες και βγαζεις επιθετικοτητα χωρις εστω να το καταλαβαινεις ?
Όλοι εμείς, όπως κι εσύ, βρεθήκαμε τυχαία. Άλλοι έφυγαν, άλλοι έμειναν. Όποιος δεν είναι ικανοποιημένος, φεύγει.
Και που παει ? σε ενδιαφερει να το μαθεις? η μηπως αρκεισαι στο οτι \"σηφης\" ητανε εφυγε?
Κι ούτε βασανισμένοι είμαστε που ζητούμε το σωτήρα μας.
Τοτε τι ηρθατε να κανετε εδω?
Αν περιμένουμε την έξωθεν λύση στα προβλήματά μας, δε θα βγούμε ποτέ άπό το φαύλο κύκλο της ψυχικής νόσου.
Τοτε τι ηρθατε να κανετε εδω?
Αλλά ανοιχτοί σε προτάσεις βελτίωσης του φόρουμ είμαστε πιστεύω αρκετοί εδώ. Πρόσεχε όμως, σε προτάσεις και όχι σε προσπάθειες επιβολής προτάσεων ή και απειλών, ή σε σωτήρες.
Ποια ειναι η δικη σου προταση?
Λες ότι δεν κάνουμε διάλογο, δεν έχουμε δομή αλλά μόνο κραυγές. Αυτό το εννοείς γενικά για το φόρουμ ή μόνο στα δικά σου θέματα;
Γιατί αν το εννοείς γενικά κάνεις μεγάλο λάθος. Απόδειξη δε χρειάζεται να σου φέρω, απόδειξη είναι το ίδιο το φόρουμ, η μεγάλη δημοτικότητά του και τα πολύ ωραία θέματα που ανοίγονται.
σαν γυναικα θεωρεις σωστο μια κοπελα με αποπειρα αυτοκτονιας ανεργη και αστεγη να εγκαταληφθεςι σε αυτη την φαση απο τον ανθρωπο που την εφερε στο σπιτι του? αυτο προτεινουν τα μελη του φορουμ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τώρα αν το εννοείς για τα δικά σου θέματα, έχω να σου το εξής: Ότι όταν ένας διάλογος μετατρέπεται σε κάτι που δε θυμιζει τίποτα από διάλογο (για να μη το χαρακτηρίσω αλλιώς) ευθύνη πάντα έχουν και τα δύο μέρη.
ποια μερη εννοιεις σε καθεστως ανωνυμιας ? Οι σηφηδες μηπως ?
Αυτό φαντάζομαι ως ψυχολόγος θα το κατέχεις. Είμαι κατά της λεκτικής βίας εννοείται και δε μου άρεσε αυτό που είδα.
Αλλά το θέμα δεν εξαντλείται εκεί.
Το πιο εύκολο πάντα είναι να θυματοποιούμε τον εαυτό μας χωρίς να βλέπουμε και το δικό μας μερίδιο έυθύνης όταν κάτι πάει συνεχώς στραβά.
και τι εκανες για να το αντιμετωπισης?
Και τα χρόνια εμπειρίας πολύ σημαντικά για τον καθένα με ότι ασχολείται, αλλά το σημαντικότερο είναι να μη ξεχνάει κανείς ότι όσο ζει μαθαίνει και αν κάποτε νομίσει ότι τα έχει μάθει πλεόν όλα, τότε να φοβηθεί για αυτή του την σιγουριά.
Κανείς μα κανείς μας σε αυτή τη γη δεν έχει το αλάθητο του πάπα.
αρα λοιπον οχι μονο δεν προτεινεις απολυτως τιποτα αλλα με κατηγορεις και απο πανω γιατι καθομαι και ακουω του καθε παππα το εαυγγελιο αντι να φυγω οπως ο σηφης ετσι?
εγραψες μια ολοκληρη αραδα χωρις εστω μια προταση βελτιωσης του φορουμ αυτο το λες εσυ διαλογο?
εγω το λεω στρουθοκαμηλισμο!
Σημασία έχει όχι τι νομίζουμε πως ξέρουμε, αλλά πως το επικοινωνούμε και πως το αποδεικνύουμε έμπρακτα.
Αυτά.