Quote:
Originally posted by krino
τι επιθυμια ρε συ νατουρ?
βλεπεις να μιλαει ο... ακαταδεχτος νεος φιλος μου?
εχει κολλησει εκει, στην λειτουργια της κοινοτητας και δεν ξεκολαει με τιποτις....
Πες οτι θες,
αλλωστε ετσι καναμε και οι υπολοιποι.
Υγ......... η ουσια ειναι οτι πρεπει να τηρουμε καποια πραγματα εδω μεσα.
Οταν λεμε οτι εδω ειναι αλλο θεμα και πρεπει να παμε αλλου, αυτο πρεπει να γινεται κατανοητο.
Αν οχι, υπαρχουν λογοι και χαζος δεν ειναι κανενας.
Καταρχήν να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον λόγο ύπαρξης μου. Κρίνε μου καλημέρα σου.
Θα μου επιτρέψετε να θέσω κάποια πράγματα στην θέση που τους ανήκει να υπάρχουν.
Τυχαία έπεσε το μάτι μου σε αυτήν την ιστοσελίδα. Ως πάσχον και για αρκετά έτη ασχολούμενος με την ψυχολογία (καθαρά ερασιτεχνικά και μόνο), είπα να ρίξω μια ματιά να δω τι γίνετε εδώ μέσα. Για να είμαι ειλικρινής θεώρησα ότι είναι μια ιστοσελίδα που ίσως μπορούσε να δώσει σε κάποιον την ευκαιρία να βοηθηθεί από κάποιους άλλους πάσχοντες και να μπορέσει να δώσει μια καινούργια προοπτική στην δική του περιπέτεια.
Φυσικά ως παλαιός χρήστης του διαδικτύου είχα γενικός τις επιφυλάξεις μου αναφορικά με μια τόσο ανοιχτή κοινότητα όπως αυτή του διαδικτύου.
Όπως και δεν έπεσα έξω διαβάζοντας στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου κάποιες καταχωρήσεις του Κρινο. Είναι σύνηθες φαινόμενο και αναφέρετε και σε σχετική βιβλιογραφία, το γεγονός ότι κάποιοι λυμαίνονται τον χώρο που τους προσφέρετε και δίνουν στην ζωή τους μια νέα πιο ενδιαφέρουσα άποψη μέσω της ανωνυμίας του υπολογιστή τους. Είναι απολύτως δεκτό να συμβαίνει κάτι τέτοιο και σε αυτό δεν θα είχα αντιδράσει ούτε με τον Κρίνο ούτε και με κανέναν άλλο που έχει επιλέξει να ακολουθήσει τα χνάρια της τετράγωνης (η 16:9 σε κάποιες περιπτώσεις) ζωής.
Αυτό που με κάνει όμως να ενίσταμαι είναι το γεγονός ότι κάποιος, κατά δήλωση ανήθικος, λυμαίνεται έναν χώρο ο οποίος χρησιμοποιείται από πάσχοντες.
Επίσης, πάλι κατά δήλωση του ιδίου, ο σκοπός της ύπαρξής του εδώ μέσα είναι να ενοχλεί και να ιντριγκάρει τους πάσχοντες και μη, με σκοπό να διερευνήσει τις αντιδράσεις τους. Θεωρώ ότι αυτό είναι άκρος επικίνδυνο, ειδικά για αυτούς που δεν έχουν ακόμη αναπτύξει τα σχετικά φίλτρα, τα οποία θα μπορούσαν να τους προστατέψουν από τέτοιου είδους συμπεριφορές.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, χώροι σαν και αυτόν εδώ δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από ιδιαίτερα επικίνδυνα άτομα, τα οποία με την συμπεριφορά τους θα μπορούσαν να ωθήσουν κάποιον σε δυσκολότερα κανάλια επιβίωσης.
Πιστεύω πως κανείς για να βρίσκετε εδώ μέσα θα πρέπει να έχει μία άμεση ή έμμεση σχέση με το αντικείμενο.
Λυπάμαι πολύ εάν σας κούρασα με την απρέπειά μου και την ειρωνεία μου απέναντι σε ένα μέλος, και ακόμη περισσότερο όταν αυτό έγινε σε εντελώς άσχετο χώρο.
Φυσικά και μπορώ να συνεχίσώ να ειρωνεύομαι και να χλευάζω τις πρακτικές και τα άτομα που βρίσκονται από πίσω τους. Όμως ο σκοπός της δικής μου παρέμβασης είναι να μας κάνω όλους λίγο πιο υποψιασμένους και να ενισχύσω τα φίλτρα κάποιον αδυνάμων, προκειμένου να επηρεάζονται λιγότερο από τέτοιου είδους συμπεριφορές.
Φυσικά θα ήταν ουτοπία να πιστέψω πως κάποιος θα μπορούσε έστω και στο ελάχιστο να ευαισθητοποιηθεί και να αλλάξει πορεία.
Εδώ σταματούν οι ενστάσεις μου και οι απόψεις μου (επί του παρόντος) περί του θέματος.