Originally posted by Remedy
Quote:
Originally posted by Alobar
... εγώ βλέπω να επιχειρείται η πλήρης ισοπέδωση της \'επιλογής\'... ο βιαστής δλδ δεν έχει άλλη επιλογή κάποια στιγμή, αλλά στα τέτοια μας το \'θέλω\' του άλλου... επίσης παρουσιάζονται όλοι όσοι παραβιάζουν την ανθρώπινη φύση ως \'άρρωστοι\' ενώ δε χρειάζεται τπτ άλλο απ\' το να είσαι ένα κάθαρμα του κερατά κι απλά να γούσταρες να σκοτώσεις, βιάσεις, ξυλοκοπήσεις και τόσα άλλα που υπάρχουν... επομένως, όλα είναι ρόδινα και δικαιολογίσιμα... ζαμάν - φου σε όποιο υποφέρει απ\' τα αποτελέσματα των πράξεών μας εφόσον δεν είχαμε άλλη επιλογή... κι εμένα που μπορεί να μου κοπανούσε ο πατέρας μου το κεφάλι μου στον τοίχο ας πούμε, μου δίνει το \'οκ\' αυτό για να κάνω το ίδιο σε άλλον. Εγώ πάλι λέω ότι άμα είμαι μάγκας, ας κοπανίσω του πατέρα μου το κεφάλι και όχι του γείτονα... μάλιστα...
νομιζω οτι η αλομπαρ εβαλε το θεμα στην σωστη του βαση ως προς το επιχειρημα της \"αρρωστιας\' του παιδεραστη.
αρρωστια ειναι η επιθυμια του να ερωτοτροπησει με ενα παιδι.
η πραξη ομως ειναι εγκλημα και οχι αρρωστια.
αν ειχα την αρρωστια να θελω να πηγαινω με παιδια,θα προσπαθουσα να γινω καλα κι αν αυτο δεν γινοταν, θα υπεφερα εγω, καταπιεζοντας τις επιθυμιες μου αυτες, δεν θα προτιμουσα να υποφερει καποιος αλλος και μαλιστα ενα παιδι.
αν ημουν καθαρμα ομως, δεν θα με ενδιεφερε να γινω καλα, ουτε το οτι θα υποφερει ενα παιδι για να ικανοποιηθω εγω.
αυτη ειναι η διαφορα του εγκληματος-παιδεραστια απο την αρρωστια-παιδεραστια
οσο για την θανατικη ποινη, οχι δεν πιστευω στην θανατικη ποινη.
κλονιζομαι συχνα στις περιπτωσεις παιδεραστιας και μεγαλεμπορων ναρκωτικων,αλλα και παλι, ειμαι πιο ετοιμη να δεχτω την αυτοδικια του γονιου που βιασαν το παιδι του, παρα τον θεσμοθετημενο φονο απ την πολιτεια.
το επιχειρημα που συχνα ακουγεται και ειναι πραγματι σοβαρο, οτι τα ισοβια δεν ειναι πραγματικα ισοβια,ειναι ισχυρο. αλλα αν αυτο ειναι το προβλημα μας, θα επρεπε να προτεινουμε αγωνες για να γινουν πραγματικα ισοβια και οχι για επαναφορα της θανατικης ποινης.