Quote:
Originally posted by Mοναξιά
Η τελευταία μου φοβία είναι τα μέλη του internet, την πλειοψηφία των οποίων θεωρώ απαράδεκτους, επικίνδυνους, αμόρφωτους, χυδαίους, νάρκισους, ψεύτες, φτηνούς εραστές και ερωμένες της δεκάρας, θρασύδειλους, και αλήτες, άντρες και γυναίκες. Παλιότερη φοβία μου είναι η φοβία για τα βρωμερά έντομα (κατσαριδάκια, σκαθαράκι κλπ). Φοβία όταν περνάω από σκοτεινά μέρη αργά το βράδυ επειδή μου έχουν επιτεθεί παλιά.
Επειδή κάπου αναφέρθηκε για τη μοναξιά, μήπως αυτό δεν είναι φοβία αλλά φόβος ; \'Εχει διαφορά. Τέλος πάντων, όπως και να λέγεται, φόβο ή φοβία για τη μοναξιά έχω και πολύ μάλιστα. Γενικά όμως δεν ανήκω στους πολύ φοβισμένους ανθρώπους. Δεν φοβάμαι αόριστα πράγματα αλλά πολύ συγκεκριμένα. \'Αρα μιλάμε μάλλον για φόβους κι ένας απ\'αυτούς όπως προείπα είναι της μοναξιάς. Φοβάμαι τον ενδεχόμενο πόνο από ασθένεια, την ανημπόρια, τα γεράματα, ψυχικά και σωματικά, δεν φοβάμαι τον θάνατο. Φοβάμαι περισσότερο απ\'όλα την βλακεία.
Μοναξιά, είσαι κι εσύ μέλος του internet έτσι δεν είναι? Η παρουσία σου εδώ το αποδεικνύει. Είμαι περίεργος λοιπόν, η \"φοβία\" σου για τα μέλη του internet περιλαμβάνει και τον εαυτό σου? Και οι χαρακτηρισμοί σου για τα μέλη του internet ισχύουν επίσης και για σένα? Ή είσαι σαν μερικούς έλληνες που ωρύονται ότι όλοι οι έλληνες είναι απαίσιοι, κλέφτες, απατεώνες κτλ., ξεχνώντας ότι αυτά που λένε αναφέρονται άμεσα και στον εαυτό τους?