Στο σημείο 0 ! Μπορείτε να βοηθήσετε με κάποιο τρόπο;
25 χρονών, ίσως η πιο δημιουργική ηλικία στη ζωή ενός ανθρώπου. Δεν έχω τίποτα όλα γίνονται ολοένα πιο δύσκολα και ευθύνονται οι μεγαλύτεροι μου για αυτό εξαιτίας των επιλογών τους. Δεν θα πλατειάσω σχετικά με αυτό, τα έχω ξαναπεί.
Θα ήθελα να μπορώ να ζήσω, να μπορώ να επιβιώσω. Θέλω πολύ να έχει η ύπαρξη μου νόημα, μα την έχουν εξευτελίσει. Όλα παύουν να έχουν και την παραμικρή αξία. Είναι μάταια. Θα ήθελα πολύ να μπορώ να ανοίξω τα φτερά μου, να συνεχίσω να ζω σε δική μου φωλιά και να μην χρειαστεί να καταλήξω να μένω με τους γονείς μου. Θα ήθελα να έχω τη δική μου ζωή. Δε ζητάω να γίνω “πλούσια” ή “διάσημη” ή να βάλω ψεύτικα βυζιά, θέλω απλώς να μπορώ να αυτοσυντηρούμαι. Θέλω να μπορώ να πληρώνω το νοίκι και τους λογαριασμούς μου και να μπορώ να μου εξασφαλίσω ένα ζεστό πιάτο φαγητό. Δεν θέλω τίποτα άλλο... Και όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει, είναι όνειρο θερινής νυκτός...
Από 31 Οκτωβρίου δουλεύω σε μια δουλειά τόσο αμφίβολη που κάθε μέρα που περνάει δεν ξέρεις αν θα είσαι εκεί την επόμενη. Ήξερα κιόλας πως θα πληρώνομαι για κάθε μήνα 2 μήνες αργότερα και το δέχτηκα. Ήρθε όμως η στιγμή που θα πληρωνόμουν και χρήματα δεν είδα και δεν ξέρουν πότε θα μας πληρώσουν επειδή “δεν υπάρχουν λεφτά”. Στο μεταξύ όμως συνεχίζουν να σε πιέζουν και να σου ζητάνε περισσότερα για να μην απολυθείς από μία δουλειά που δεν σε πληρώνει...
Στο μεταξύ με απέρριψαν από μια δουλειά που πραγματικά ήθελα να κάνω... Απογοητεύτηκα πάρα πολύ, και ακόμη περισσότερο όταν είδα πως δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Δεν υπάρχει τίποτα εκεί έξω, κανείς δεν προσλαμβάνει, δεν υπάρχουν αγγελίες, δεν υπάρχει τίποτα.... Το ερώτημα είναι ένα και μένει αναπάντητο: Τι θα κάνω; Πως θα ζήσω;
Επίσης απογοητευτικό είναι το γεγονός πως έχω πραγματικά πολλά να προσφέρω. Μου αξίζει να εργάζομαι. Υπάρχουν πολλά που θα μπορούσε να αξιοποιήσει κανείς από μένα και μονάχα κέρδος θα είχε αν μου έδινε μια ευκαιρία. Είναι φυσικά μεγάλη η ανάγκη της επιβίωσης, είναι και τεράστια η ανάγκη μου να μην πάνε χαμένα όσα έχω να προσφέρω. Καμία ανάγκη μου δεν καλύπτεται ως τώρα όμως, δυστυχώς
Βρίσκομαι στο σημείο 0.
Αν με διαβάζετε και νιώθετε τι λέω κάντε μου απλώς τη χάρη αν ακούσετε κάτι για κάποια δουλειά να μου το πείτε ή αν είστε στη θέση του εργοδότη σκεφτείτε να μου δώσετε μια ευκαιρία. Διαφορετικά αν θέλετε κοινοποιήστε αυτό στο facebook και όπου αλλού μπορούν να το δουν ανθρώπινα μάτια
ΈΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ -ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ
Άνεργη νεαρή, πτυχιούχος ΑΕΙ με προϋπηρεσία στο χώρο των πωλήσεων αναζητά οποιαδήποτε εργασία στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Και το τέλος μιας εποχής...
Συγχωρέστε με μα θέλω να ξεκινήσω ως εξής... Πολλές φορές σκέφτομαι πως είναι μάταιο πως γράφω εδώ μια και όσα γράφω "δεν πουλάνε" στο φόρουμ, και σίγουρα θα είχα πολλές περισσότερες αναγνώσεις και απαντήσεις αν ανέβαζα ένα θέμα σχετικό με σεξ ή με κάποια ομοφυλοφιλική ανησυχία, ή τελοσπάντων κάτι περισσότερο "κίνκυ"...
Όπως και να έχει ενώ καμιά φορά είναι μάταιο, νιώθω την ανάγκη να τα γράψω, και ας τα γράφω μόνο για να τα ξαναδιαβάσω εγώ.
Συνοπτικά, τα πράγματα έχουν ως εξής: Τελικά τον άλλο μήνα θα φύγω στη Ρόδο. Είμαι στη φάση των ετοιμασιών για όλο αυτό. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν πως στην "δουλειά" που έκανα τους τελευταίους μήνες και που βρήκα έπειτα από πολύ κόπο αποφάσισαν τελικά να μην μας πληρώσουν επειδή "δεν έχουν λεφτά". Έγινε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, αλλά η διαδικασία είναι χρονοβόρα και ο νόμος αφήνει πολλά παραθυράκια...
Η μόνη λύση που είδαμε προς στιγμήν ήταν να μείνουμε όλοι μαζί με τη μάνα του δικού μου. Μόνο που εκείνη δεν θέλει να μείνει μαζί μου επειδή "είμαι ακατάστατη"... Φυσικά και δεν την ενδιαφέρει το γεγονός πως μετά από αυτό εγώ θα φύγω. Στα μάτια της είμαι αναλώσιμη, μετά θα βρεθεί μια άλλη για το γιο της οπότε μικρό το κακό... Και φυσικά δεν αξίζει να στεναχωρηθεί κανείς για αυτό...
Φυσικά, ούτε και ο ίδιος θέλει να έρθει μαζί μου στη Ρόδο, σε μια περιοχή που ενδέχεται να υπάρχουν ακόμη ευκαιρίες και που λέγεται πως δεν έχει αγγιχτεί ολότελα από την κρίση. Ο λόγος; Δε θέλει να αφήσει πίσω τη μάνα του.
Πως το βλέπω; Βλέπω πως είναι καλές οι "αγάπες" και τα ωραία λόγια, μέχρι το σημείο όμως που δεν θα μπουν σε ταλαιπωρία για μένα. Πρακτικά θέλουν μονάχα εγώ να προσπαθώ και τότε είναι καλά, όταν έρχεται όμως το ενδεχόμενο να χρειάζεται να κάνουν κάτι και εκείνοι απλώς δεν υπάρχει πιθανότητα.
Επιμένω πως είμαι αναλώσιμη. Γιατί να προσπαθήσει να μας βοηθήσει η μάνα του;Δεν υπάρχει λόγος... Τον άλλο μήνα θα έχει βρεθεί κάποια να με αντικαταστήσει και ο μήνας έχει 9. Γιατί να έρθει μαζί μου εκείνος; Υπάρχουν τόσες άλλες μέσα στη Θεσσαλονίκη...
Ένιωσα και νιώθω μεγάλη λύπη, για μένα κανένας άνθρωπος δεν είναι αναλώσιμος. Πάντα ήθελα να έχω έναν μόνο άνθρωπο στην πορεία της ζωής μου. Βέβαια, επειδή δεν ήταν ποτέ αμφίδρομη αυτή η πρόθεση μα πάντα μονόπλευρη και όσο και αν για μένα οι άνθρωποι είναι αναντικατάστατοι για εκείνους εγώ είμαι αναλώσιμη, πρέπει να μετριάσω τη λύπη μου. Είναι εύκολο να λένε "σ αγαπώ", είναι δύσκολο να κάνουν αυτή τη λέξη πράξη. Είναι εύκολο να μου λένε να "είμαστε μαζί για πάντα", όταν εγώ προσπαθώ μόνο και οι δικοί μου γονείς πληρώνουν το ενοίκιο... Είναι πανεύκολες οι υποσχέσεις όταν εγώ είμαι εδώ στα δύσκολα, αλλά κανείς ποτέ δεν με ακολούθησε πουθενά. Είναι εύκολο εγώ να ματώνω και να σχίζομαι, αλλά κανείς άλλος να μην έχει τις ίδιες προθέσεις. Και είναι αστείο το γεγονός πως οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει προσδοκίες, αλλά την περίοδο που όλα ήταν απλά. Μόλις τα πράγματα δυσκολέψουν ακούς απλώς πως "αυτό δεν γίνεται"... Γιατί είναι εύκολο να λέμε πως για το ό,τι θα φύγω φταίει η πολιτικοοικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αλλά εκείνοι τι έκαναν για να με βοηθήσουν μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία; Είναι εύκολο να ακούω το πόσο άδικο είναι που αυτές οι καταστάσεις θα μας χωρίσουν και το πόσο κρίμα είναι. Εγώ όμως έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου όλο αυτό το καιρό. Εκείνος;