εφτασε μεχρι τη μογγολια??
Printable View
Ναι ρε συ, αλλά από όποιο μέρος και να πέρασε, άφησε ελληνικό πολιτισμό όχι νεκρούς για το πετρελάιο όπως κάνουν τώρα τα αμερικανάκια. Δεν θυμάσαι τους Καλάς που παινεύονται ότι είναι Έλληνες. Και στην Κάτω Ιταλία, το ίδιο συμβαίνει. Θέλουν κι αυτοί, να λέγονται Έλληνες
Στην Ελλάδα έχουμε μείνει στον Μέγα Αλέξανδρο γιατί τους νεότερους κατακτητές τους φάγαμε, όπως τον Αριστοτέλη Ωναση και την Τζάκι Κέννεντυ και άλλους, την πλήρωσαν τα παιδιά τους βέβαια και με το παραπάνω.
Οι σημερινοί εφοπλιστές είναι πιο δυνατοί από τους παλαιότερους και κανένας δεν τους αγγίζει από φόβο μην τον εκτελέσουν.
Παράδειγμα ένα παιδί που πατήθηκε από ένα πλουσιόπαιδο και το πλουσιόπαιδο δεν πήγε φυλακή.
Τίποτα δεν είναι μυστικό.
Εγώ απλά θα ήθελα να είχα την δύναμη να τους τιμωρούσα όλους να τους κοβόταν και η μαγκιά κλανιά.
το οτι αφησε ελληνικο πολιτισμο ειναι καλο για σενα που εισαι ελληνιδα, ΟΧΙ για τους τουρκους ή οποιο αλλο κρατος ζηλευει τον ελληνικο πολιτισμο (του τοτε κι οχι του τωρα). οι τουρκοι λοιπον την εκστρατεια του Μεγα Αλεξανδρου, κι ολο αυτο το τροπο που κανε τα παντα ελληνικα, μπορει να το βλεπουν σαν καποιο ειδος φασισμου. κι οντως μιλαμε για κατακτηση, δεν ανοιξαν οι αλλοι τις πορτες τους και μπηκε μεσα ειρηνικα. μπορει να κανω και λαθος βεβαια γιατι δεν ημουν παρων.
Tώρα εισχωρούμε σε άλλα θέματα πιο καυτά. Κατά πόσο δηλαδή είναι αντικειμενική η Ιστορία.
Την ιστορία την έχουν φλομώσει και με ψέματα εκτός από αλήθιες και ο καθένας υποστηρίζει αυτό που τον συμφέρει.
Σε κάθε χώρα μαθαίνουν τα παιδιά διαφορετική ιστορία.
Τα σημερινά παιδιά είναι μια μεγάλη γειτονιά, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι και αγαπημένα.
Οι μεγαλύτεροι φταίχτες της ανθρωπότητας είναι ήδη νεκροί.
Είναι όμως τόσο δύσκολο να φτιαχτεί η κοινωνία.
Πάντως από αρχαιτάτων χρόνων οι Έλληνες δεν ήταν άγριος και πολεμοχαρής λαός. Τις περισσότερες αμύνονταν από επιθέσεις άλλων. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε ακόμα κι αν θέλουμε να είμαστε απάτριδες.
Με συγχωρείς δεν μπορώ να το δω πατριωτικά το θέμα από καμία πλευρά αφού αισθάνομαι πως η πατρίδα μου είναι σε άλλο πλανήτη ;)
Άρα η πατρίδα σου είναι αυτός ο άλλος πλανήτης από τον οποίο προέρχεσαι. Ψάξε να βρεις τις ρίζες σου. ;)
Να ψάξω να βρώ τις ρίζες μου για ποιό λόγο? Αφού είναι θαμένες στο έδαφος. Όπως σου είπα δεν κερδίζω τίποτα έτσι κι αλλιώς, είμαι διεγραμμένος από τους πάντες.
Εσύ όμως πρέπει να διαγράψεις την μοιρολατρεία και την απαισιοδοξία. Χθές πήγα στην γιατρό μου και μου είπε ότι πρέπει να βελτιώσω την κοινωνικότητα μου. Έχει δίκιο. Αυτό να κάνεις και συ καροτάκι. :)
Ολοι οι λαοι (το ιδιο και οι ελληνες) ονειρευονται κατακτησεις... Ο Μεγας Αλεξανδρος μπορει να ειχε το οραμα να μεταδωσει τον ελληνικο πολιτισμο, αλλα δεν μπηκε στον κοπο να ρωτησει κανεναν απο τους λαους που σκλαβωσε αν ηθελε τον ελληνικο πολιτισμο, ουτε μπηκε στον κοπο να σκεφτει αν οντως και γιατι ντε και καλα ο ελληνικος πολιτισμος να ηταν καλυτερος απο ολους τους αλλους... Δεν πηγε με βιβλια, πηγε με σπαθια και πολυς αθωος κοσμακης που δεν θελησε ουτε επιτεθηκε στην ελλαδα πεθανε επειδη του Αλεξανδρου ετσι το ηρθε.. Δεν ηταν δα και κανενας μεσσιας, και υπαρχουν πολυ πιο σημαντικες προσωπικοτητες της ελλαδας απο αυτον...