Βασει του τι ειπα πανω, με τα δεδομενα που μου δινεις δε μπορω να πω τι ειναι :) μπορω μονο να τον βαλω στην ''κατηγορια'' κανω σεξ και χωρις συναισθημα βρε αδερφε ;P
βρε εμπ
λεει ξεκαθαρα οτι ενθουσιαζοταν.
δεν ηταν ερωτευμενη με αυτους που λεει.
εμεις μιλαμε για ερωτα.
παντα υπαρχουν προκλησεις,παντα για ολους...ισως οχι μια συγκεκριμενη χρονικη στιγμη..... η αντισταση στην προκληση ειναι ο τροπος για να αποδειξεις πως εισαι ηθικος και αφοσιωμενος σε κατι.παντα θα δεις κατι καλυτερο,πιο ομορφο ισως πιο εξυπνο απο αυτο που εχεις...αν αγαπας αυτο που εχεις,θα κατσεις μαζι του...αν θελεις το καλυτερο... θα το κυνηγησεις προδιδωντας το παλιο...
τωρα αν εσυ στη δικη σου σχεση δεν ενιωσες προκληση απο καποιον αλλον αντρα,τοτε οφειλω να παραδεχτω πως φτανεις σε υψηλα επιπεδα αγαπης,και χαιρομαι για σενα
δεν συμφωνω καθολου.
η αντισταση στην προκληση, αν νοιωθεις προκληση, για μενα ειναι ενδειξη μονο καταπιεσης... καμιας αγαπης...
προσωπικα οταν ερωτευομαι, δεν νοιωθω ελξη για κανεναν αλλον. φυσικα αναγνωριζω αν δω καποιον πιο ωραιο η πιο εξυπνο η πιο κατι. ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΩ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΟΜΩΣ. αν ενοιωθα επιθυμια, θα την ικανοποιουσα κιολας, δεν νοιωθω καποιου ειδους "ηθικης" υποχρεωσης προς την πιστη.
για μενα, οταν υπαρχει ερωτας, Η ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
αστο, μη ξεκινήσουμε τέτοια κουβέντα γιατί θα το φτάσουμε εκατό σελίδες.
Ας το πω όμως...γουατ ε φακ!
Θεωρώ πως αν μια γυναίκα πειραματιστεί σεξουαλικά με άλλη γυναίκα δεν την κάνει απαραίτητα γκέι.
Όμως, αν ένας άντρας κάνει σεξ με έναν άλλο άντρα, τότε κατά τη γνώμη μου είναι γκέι.
Κι αν αυτο το αξιολογο που τυχει να βρεθει κοντα σου τελικα σε παει πιο μπροστα σαν ανθρωπο ενω η σχεση που εισαι απολυτα αφοσιωμενος και αγαπας δε σε παει μπροστα?
Τοτε όπως ειπε και ο Εμπνευστης το να ''το κυνηγας προδιδωντας το παλιο'' σε κανει προδοτη μιας αγαπης?
Κατσε βρε συ με τη μια αυτοκαταστροφικός, σε μια σχεση απο τη στιγμη που θα εμφανιστει προβλημα υπαρχει ενα διαστημα χρονικο που το επεξεργαζεσαι :S πωπω, μεγαλη κεραμιδα ρε συ, οχι..
Ασε τον ερωτα. Ο ερωτας ειναι κατωτερο συναισθημα και σε τυφλωνει. Όταν αγαπας ένα ατομο αλλα δεν βλεπεις προσπαθεια απο αυτον για κοινο μελλον, κοινη προσπαθεια και πορεια στη ζωη, συντροφικοτητα βρε παιδακι μου, θεωρειτε μεμπτο να αφησεις τη σχεση για κατι καλυτερο? Καλα, τι ανοιξα τωρα, καποια στιγμη μπορει να ανοιξω νημα, πειτε οτι θελετε και μπορειτε και κλεινει (επιφανειακα) εδω :)
καταρχην τις λεξεις υποχρεωση και προσπαθεια δεν τις εχω βαλει εγω ρεμεντι,ΕΣΥ ΤΙΣ ΕΒΑΛΕΣ
εγω μιλησα για ΠΡΟΚΛΗΣΕΙς
και ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ
ΕΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΕΡΩΤΑ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ...ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΕΡΩΤΕΣ;ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΒΑΡΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΛΙΟ;
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ------ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ-------- ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ
ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΣΗ....ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ.
ΚΑΙ ΜΗ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΨΑΞΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.
ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ.
Περίμενε...τι πάει να πει κατώτερο συναίσθημα και σε τυφλώνει?
Δεν είμαστε 16 να τυφλωνόμαστε. Έχουμε μια πορεία στη ζωή και είναι δύσκολο (εγώ το θεωρώ σχεδόν αδύνατο για μένα) να τυφλωθείς από ένα άτομο που δεν σου δίνει τίποτα και σε πάει πίσω. Με τι κριτήρια θα ερωτευτείς έναν τέτοιο άνθρωπο?
Με τι προυποθέσεις θα τυφλωθείς?
Η λέξη στερεότυπα αναφέρεται στις αντιλήψεις που έχουμε ως αποτέλεσμα προκαταλήψεων απέναντι σε άτομα, ομάδες και ιδέες.
Πρόσεξε: προκατάληψη. Εγώ δεν λειτουργώ με βάση τις προκαταλήψεις μου, (που ελπίζω πως δεν έχω), αλλά με την αισθητική μου και τον τρόπο που βλέπω τα πράγματα. Έτσι λοιπόν, και πάντα μιλώντας για τη δική μου άποψη, θεωρώ πως το σεξ μεταξύ δυο γυναικών μπορεί να γίνει ακόμη και πειραματικά, αλλά όταν ένας άντρας φτάσει να κάνει σεξ με έναν άλλο, έχει βαθύτερες ρίζες....
Φιλοσοφικα ο ερωτας μεταξυ των φύλων απο πολλού θεωρείται κατωτερο συναισθημα απο την αγαπη (δε μιλάω για θείο έρωτα, έρωτα με τη φύση και αυτες τις μορφές του)
Ειμαι απλα αυτης της γνώμης, ότι ο έρωτας μπορει να ειναι το εντονοτερο και συνταρακτικοτερο συναισθημα (απο τα ομορφα) αλλα εξαιτιας της μικρης του διάρκειας και συχνα των αποτελεσματων του ειναι κατωτερο απο την αληθινη αγαπη. Καταλαβαινεις τι λεω όταν λεω τυφλωθηκε απο ερωτα? Δεν εχεις ακουσει να μη βλεπουν ορθα τι τους γινεται απο ερωτα? Ο ερωτας επισης ειναι εγωιστικο και κτητικο συναισθημα, πραγμα που επισης τον κανει κατωτερο.
Να μου πεις ο καθενας μαλλον τελικα βιωνει και ονομαζει αλλιως τα συναισθηματα του, αλλα εγω εναν ερωτα ξερω και εχω ακουσει :)
Δε θιγω θεματα αυτοεκτιμησης και αυτοσεβασμου, δεν προεκτεινεται εκει η ερωτηση μου
ανοίγεις πάλι ένα μεγάλο θέμα, αυτό της αγάπης...:)
Η αγάπη πιστεύω πως δεν είναι αποτέλεσμα του έρωτα αλλά δικό μας.
Μπορώ να αγαπάω όλο τον κόσμο, να δίνομαι, να ανταλλάσω συναισθήματα με τους ανθρώπους που αγαπώ, (οικογένεια/φιλοι/σύντροφος).
αυτό όμως που διαχωρίζειτη σχέση μου με τους άλλους και τον σύντροφο είναι ο έρωτας, γιατί αν σταματήσεις να είσαι ερωτευμένος με το σύντροφο και το πας στην αγάπη, τότε η σχέση μπαίνει στο επίπεδο των άλλων: δηλαδή των φίλων και της οικογένειας.
Και μπορει να εντοπιστει η προκαταληψη σου στο ''ο,τι δε μου αρεσει αισθητικα δεν ειναι πειραματισμος, και ''φυσιολογικο'' )
καθολου καλα δεν θυμασαι.
ψαξε οσο θελεις, δεν εχω αλλαξει αποψεις τελευταιως...
στο αποσπασμα που βρηκες η θεοφανια μιλουσε για επιπολαιες γνωριμιες, οχι για ερωτα.
για σχεσεις μιλας εσυ.
για μενα ομως δεν υφισταται σχεση χωρις ερωτα, μονο συμβιβασμος.
αν τελειωσει ο ερωτας, τελειωνει και η σχεση.
εκτος αν υπαρχει οικογενεια, οποτε παει αλλου το θεμα.
η ημερομηνια ληξης ειναι κατι αγνωστο.
ολα εχουν ημερομηνια ληξης και πανω απ ολα η ζωη!!!!
πως θα υπηρχε κατι χωρις ημερομηνια ληξης?????
ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΛΑ. ΜΙΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ. ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!
Συμφωνω με ΟΛΟ το μηνυμα σου :D εκτος του οτι ο ερωτας δε φευγει. Πιστεω παντα φευγει, κι εννοω με την ατοφια μορφη και ενταση που εχει στην αρχη.
Ναι, δε χρειαζεται να περασεις απο ερωτα για να αγαπησεις το οτιδηποτε. Απλα πιστευω ειναι ο ερωτας που κανει τοσο σημαντικες τις ερωτικες σχεσεις συντροφων.
Και βασικα οπως ειπα ο ερωτας εχει πολλες μορφες και δεν εχει σχεση με το σεξ παντα, εχω ερωτευτει την καλη μου φιλη, το Θεο, τα αστερια.. Μη με πειτε ρομαντικουρα, αυτο ειναι ερωτας
Ναι ναι απλα ειπες ''.....γιατί αν σταματήσεις να είσαι ερωτευμένος με το σύντροφο και το πας στην αγάπη, τότε η σχέση μπαίνει στο επίπεδο των άλλων: δηλαδή των φίλων και της οικογένειας'' και θεωρησα οτι πιστευεις πως δεν σταματας να εισαι ερωτευμενος αν εισαι ερωτευμενος, και καλα ετσι ειναι το πιο ομορφο :)
...μισό....
ποιος μίλησε για ρατσισμό?
Μακριά από μένα αυτό. Μίλησα για άποψη. Για πράγματα που εγώ θεωρώ πως είναι έτσι, χωρίς να κατατάσω ανθρώπους σε κατηγορίες "μη φυσιολογικών" . Άλλωστε σου είπα πως θεωρώ φυσιολογικό οτιδήποτε μας αρέσει και δεν μας καταπιέζει. Όταν εκφραζόμαστε όπως θέλουμε σεξουαλικά είμαστε φυσιολογικοί, όχι όταν καταπιέζουμε τα θέλω μας.
Θεοφανια κολλας.. ξεκολλα με το ''φυσιολογικο'' και με το ρατσισμο, δεν ειπα οτι ανεφερες καπου το φυσιολογικο και πουθενα δεν σε ειπα ρατσιστρια :) Ξεκαθαρο μεχρι εδω?
Κατέταξες μολις δυο ομαδες ανθρώπων σε διαφορετικες κατηγοριες με ανισα δικαιωματα. Ειναι και εμενα η αποψη μου για την αποψη σου. Μη κολλας. Σε παρακαλω. Γινονται ερωτησεις κυριως για διευκρινησεις και διερευνηση, οχι τσαμπουκα και προσβολες :P Ετσι κουκλα μου?
ρεμεντυ σου ειπα και πριν,απο τη στιγμη που εσυ δεν νοιωθεις προκλησεις,εισαι σε ενα ανωτερο επιπεδο και εγω χαιρομαι για σενα...
για μενα η ζωη ειναι ενας συνεχης αγωνας...ενας αγωνας ισσοροπιας συναισθηματων,των δικων μου,και των συναισθηματων των ατομων που επηρεαζω...
εγω προσωπικα δεχομαι προκλησεις οταν ειμαι σε μια σχεση,απο αλλες γυναικες .ισως ειμαι κατωτερος σου σε αυτο τον τομεα
για μενα ειναι σημαντικο να μην πληγωσω μια γυναικα που περασα μαζι της ενα ευλογο χρονικο διαστημα ,για μενα εχει σημασια να μην κοιταζω μονο τον εαυτο μου...
και κατα τη γνωμη μου,με αυτον τον τροπο πιστευω πως καποιος μπορει να νοιωσει και τη δυναμη της αγαπης.
ολα τα παραπανω ειναι δικη μου γνωμη και ειναι διαφορετικα απο τη δικη σου γνωμη...
δεκτη και σεβαστη και η δικη σου,ο καθενας μας θα ακολουθησει τη δικη του γνωμη και ολα καλα :)