Originally Posted by
Eviva
Καλημέρα παιδιά! Είναι το πρώτο μου ποστ σε αυτό το φόρουμ και το ερώτημα μου είναι το εξής: Έχοντας σχέση με κάποιον με οριακή διαταραχή προσωπικότητας ποια πιστεύετε ότι είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση να διαχειριστεί κανείς τα αναίτια ξεσπάσματα, τις άσχημες και αλλοπροσαλλες συμπεριφορές και τις κυκλοθυμιες που προκύπτουν συχνά απότομα και με μηδαμινή αφορμή και φέρνουν τα πάνω κάτω; Βάζοντας όρια με αυστηρότητα στο τι μπορεις να ανεχτεις δεν ξέρω αν έχει νόημα αφού δεν ξέρω αν μπορουν να μπουν όρια σε αυτούς τους ανθρώπους και το χειρότερο είναι ότι θυμώνουν περισσότερο όταν γίνεται αυτό, να ανέχεσαι ασχημες συμπεριφορές μέχρι να του περάσει διαλύεσαι εσύ ψυχολογικά, να συζητάς λογικά για κάθε θέμα που προκύπτει επίσης δεν ξέρω αν θα φέρει αποτελέσματα. Τελικά τι θα μπορούσε να κάνει αυτή τη σχέση σχετικά βιώσιμη; Ο ένας να κάνει ό,τι θέλει κι ο άλλος να είναι μια προσωπικότητα υποτακτικη χωρίς απαιτήσεις, δηλαδή δύο άνθρωποι με συμπληρωματικές δυσλειτουργίες; Σημειωτέον ότι ο άλλος μπορεί να κάνει ψυχοθεραπεία πολλά χρόνια αλλά τα χαρακτηριστικά να παραμένουν, σαν να έχουν παγιωθεί.