"Kiss the girls and make them cry."
Printable View
"Kiss the girls and make them cry."
I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not.
Kurt Cobain
''Τώρα που είναι ΤΖΑΜΠΑ αγάπα, γιατί μετά θα κοστίζει και αυτό ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ!''
“All that we are is the result of what we have thought. The mind is everything. What we think we become.”
“Peace comes from within. Do not seek it without.”
“To understand everything is to forgive everything”
“You will not be punished for your anger, you will be punished by your anger.”
“Those who are free of resentful thoughts surely find peace.”
“However many holy words you read,However many you speak, what good will they do you If you do not act on upon them?”
“We are shaped by our thoughts; we become what we think. When the mind is pure, joy follows like a shadow that never leaves.”
“You cannot travel the path until you have become the path itself”
“An idea that is developed and put into action is more important than an idea that exists only as an idea.”
“There is nothing more dreadful than the habit of doubt. Doubt separates people. It is a poison that disintegrates friendships and breaks up pleasant relations. It is a thorn that irritates and hurts; it is a sword that kills.”
“The way is not in the sky. The way is in the heart.”
“Teach this triple truth to all: A generous heart, kind speech, and a life of service and compassion are the things which renew humanity.”
“The whole secret of existence is to have no fear. Never fear what will become of you, depend on no one. Only the moment you reject all help are you freed.”
“No one saves us but ourselves. No one can and no one may. We ourselves must walk the path.”
“There are only two mistakes one can make along the road to truth; not going all the way, and not starting.”
“The secret of health for both mind and body is not to mourn for the past, worry about the future, or anticipate troubles, but to live in the present moment wisely and earnestly.”
“To conquer oneself is a greater task than conquering others”
“Better than a thousand hollow words, is one word that brings peace.”
“To keep the body in good health is a duty...otherwise we shall not be able to keep our mind strong and clear.”
“Hatred does not cease through hatred at any time. Hatred ceases through love. This is an unalterable law.”
“Whatever words we utter should be chosen with care for people will hear them and be influenced by them for good or ill.”
“All wrong-doing arises because of mind. If mind is transformed can wrong-doing remain?”
“Do not dwell in the past, do not dream of the future, concentrate the mind on the present moment.”
“Do not overrate what you have received, nor envy others. He who envies others does not obtain peace of mind.”
“He is able who thinks he is able”
“He who experiences the unity of life sees his own Self in all beings, and all beings in his own Self, and looks on everything with an impartial eye.”
“Holding on to anger is like grasping a hot coal with the intent of throwing it at someone else; you are the one who gets burned.”
“I do not believe in a fate that falls on men however they act; but I do believe in a fate that falls on them unless they act.”
“In a controversy the instant we feel anger we have already ceased striving for the truth, and have begun striving for ourselves.”
“It is a man's own mind, not his enemy or foe, that lures him to evil ways. “
“Just as treasures are uncovered from the earth, so virtue appears from good deeds, and wisdom appears from a pure and peaceful mind. To walk safely through the maze of human life, one needs the light of wisdom and the guidance of virtue.”
Boύδας
«Αν θες να κάνεις τους ανθρώπους να κατασκευάσουν καράβια, μη κάνεις φασαρία προσπαθώντας να τους συγκεντρώσεις, να τους αναθέσεις εργασίες και να τους βάλεις να κόβουν ξύλα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τους κάνεις να ποθήσουν το μεγαλείο και την απεραντοσύνη της θάλασσας»
Antoine De Saint-Exupery
Μι λάικς λίλιουμ αυτό το παραπάνω.
"Whoever looks for the truth, deserves punishment for finding it"
"This is hell"
Από την ταινία "21 grams" http://www.youtube.com/watch?v=FZXR9ZrRR2c
"Γεννηθήκαμε μια φορά και δεν γίνεται να γεννηθούμε και δεύτερη, κι είναι βέβαιο πως δεν θα υπάρξουμε ξανά στον αιώνα τον άπαντα.
Εσύ όμως, ενώ δεν εξουσιάζεις το αύριο, αναβάλλεις την ευτυχία γι' αργότερα.
Κι η ζωή κυλά με αναβολές και χάνεται, κι ο καθένας μας πεθαίνει μες στις έγνοιες."
Επίκουρος
Και αγγλιστι
"A happy and eternal being has no trouble himself and brings no trouble upon any other being; hence he is exempt from movements of anger and partiality, for every such movement implies weakness." Εpicurus
"An insincere and evil friend is more to be feared than a wild beast, a wild beast may wound your body, but an evil friend will wound your mind." -Buddha
"We will be relentless in our pursuit for perfection. We won't ever be perfect - but in the process we will achieve greatness." -Vince Lombardi
«Δεν έχεις χάσει το χαμόγελο σου. Είναι ακριβώς κάτω από τη μύτη σου. Απλά το έχεις ξεχάσει!!!!»
<<Να μην ξεχναμε! Οσο πιο ψηλα πεταμε,τοσο πιο μικροι φανταζουμε σε εκεινους που δεν μπορουν να πεταξουν>> Νίτσε << Η αγαπη ειναι η μονη ικανοποιητικη απαντηση στο προβλημα της ανθρωπινης υπαρξης>> Εριχ Φρομ <<Η μονη ασφαλεια της ζωης βρισκεται στο να γλεντας της ζωης την ανασφαλεια ! >> Σκοτ Πεκ και ενα πολυ ομορφο ποιηματακι απο τον Μπρεχτ <<αν μεινουν τα πραγματα ετσι οπως ειναι, εισαστε χαμενοι,φιλος σας η αλλαγη,η αντιφαση συμμαχος σας,απο το ΤΙΠΟΤΑ ,πρεπει ΚΑΤΙ να κανετε,μα οι δυνατοι πρεπει να γινουνε τιποτα.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΠΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΡΝΟΥΝΤΕ>> .....τι να πει κανεις...και επικαιρο !
"Ο αδύναμος δεν μπορεί να συγχωρέσει ποτέ. Η συγχώρεση είναι ικανότητα των δυνατών" M. Ghandhi
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m1...7k7o1_1280.jpg
Όλα τα ζώα, εκτός από τον άνθρωπο, γνωρίζουν ότι σκοπός της ζωής είναι η απόλαυση της!
Σάμουελ Μπάτλερ
+100100 από μένα!!!
"Στις γυναίκες αρέσει αυτό που ακούν, στους άντρες αυτό που βλέπουν". -Marcel Achard
http://www.quotepictures.net/wp-cont...ober-heart.jpg
Μπορει να μην ισχυει σε ολες τις περιπτωσεις, αλλα ισχυει για αρκετους, τσεκαρισμενο..
Οι άμυαλοι άνθρωποι λένε τις ανοησίες αλλά οι μυαλωμένοι τις κάνουν.
Μ.Έμπνερ-Έσεμπαχ
Υπάρχεις όταν, και μόνο όταν, είσαι ελεύθερος να κάνεις πράγματα χωρίς να υπάρχει ορατός στόχος, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο και προπάντων, χωρίς να βρίσκεσαι υπό την δικτατορία της αφήγησης κάποιου άλλου.
Nassim Taleb
ζωη ειναι παιχνιδι με το φαγητο και βουτιες στη πισινα
Ο Δ. ήταν σε άριστη φόρμα σήμερα. Οι φύλακες προσπάθησαν να τον αναγκάσουν να λάβει τη δόση, ότι κι αν είναι αυτό που του δίνουν και κατάφερε να τα πάρει και τα τέσσερα με μιάς. Κεφάλι, πόδια και χέρια, αίμα παντού. Λένε πως ένα από τα παιδιά μπορεί να μην ξυπνήσει ποτέ. Μακάρι να ήμουν τόσο ελεύθερος.
Ουίλσον - Τόση ελευθερία
Πιστεύω πως μάντεψα λάθος για την δόκτωρ Σοφία. Μου εξήγησε πως η μανία μου για έλεγχο "θα μου κλέψει το μέσα" βρήκα και όλες αυτές τις αναφορές από τα ίδια μου τα χέρια για έναν κατάδικο να πηδήξει πάνω μου απλά και μόνο για να τον τιμωρήσω. Τζίφος αλλά πιστεύω πως μπορώ να κάνω κάτι καλό εδώ με την οικογένεια. Λοιπόν έχουμε μια ευκαιρία να επιβιώσουμε από το τρελοκομείο εκεί πάνω, μετά μπορεί να πάρουμε τη πόλη πίσω.
Διευθυντής Νίγκελ - Η φυλακή μου
Ο δρομος προς την ευτυχια ειναι παντοτε υπο κατασκευη...
Δεν φοβαμαι τιποτα δεν ελπιζω τιποτα εχω ξενερωσει.
οσο και να τον τιναξεις μετα το κατουρημα η τελευταια σταγονι θα κολησει στο βρακι
I laugh in the face of danger. -Lion King
You don't know the power of the dark side. -Star Wars
If real is what you can feel, smell, taste and see,
then 'real' is simply electrical signals interpreted by your brain. -Matrix
"Suicide is a permanent fix than a temporary solution. The trip of life is expensive. But the toll of death is free".
"I hated all prostitutes and continue to hate them. I went to meet them for sex but suddenly other pictures came into my head. I heard voices which ordered me to kill. Once I thought about strangling my fiancée, but I restrained myself."
Antonis Daglis committed suicide on 2 August 1997.
http://en.wikipedia.org/wiki/Antonis_Daglis
"ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ"
"ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΩΣ ΑΠΟΤΟΚΟ ΤΟ ΦΩΣ"
"Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΚΑΜΠΙΕΣ-ΦΥΣΗΞΕ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ"
"ΚΡΑΤΑ ΤΗ ΣΠΙΘΑ ΟΠΩΣ-ΟΠΩΣ.ΘΑ 'ΡΘΕΙ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΨΕΙ ΤΟ ΦΩΣ"
Cities are the abyss of the human species -Jean-Jacques Rousseau
Ένας αριθμός
Στο σύντομο αφήγημα του Τσέχωφ «Ένας αριθμός» η δεσποινίς Ιουλία αντιπροσωπεύει τον άβουλο ανθρώπινο τύπο• δεν τολμά να διεκδικήσει τα δικαιώματά της και συχνά πέφτει θύμα οικονομικής και κοινωνικής εκμετάλλευσης. O Τσέχωφ σκιαγραφεί με απλό και ευτράπελο τρόπο την παθητική ψυχολογία, η οποία χαρακτήριζε σε μεγάλο βαθμό τη γυναικεία συμπεριφορά τα παλαιότερα χρόνια.
Tις προάλλες φώναξα στο γραφείο μου τη δεσποινίδα Ιουλία, τη δασκάλα των παιδιών. Έπρεπε να της δώσω το μισθό της.
- Κάθισε να κάνουμε το λογαριασμό, της είπα. Θα 'χεις ανάγκη από χρήματα και συ ντρέπεσαι να ανοίξεις το στόμα σου... Λοιπόν... Συμφωνήσαμε για τριάντα ρούβλια* το μήνα...
- Για σαράντα.
- Όχι, για τριάντα, το έχω σημειώσει. Εγώ πάντοτε τριάντα ρούβλια δίνω στις δασκάλες... Λοιπόν, έχεις δύο μήνες εδώ...
- Δύο μήνες και πέντε μέρες...
- Δύο μήνες ακριβώς... Το 'χω σημειώσει... Λοιπόν, έχουμε εξήντα ρούβλια. Πρέπει να βγάλουμε εννιά Κυριακές... δε δουλεύετε τις Κυριακές. Πηγαίνετε περίπατο μετα παιδιά. Έπειτα έχουμε τρεις γιορτές...
Η Ιουλία έγινε κατακόκκινη και άρχισε να τσαλακώνει νευρικά την άκρη του φουστανιού της, μα δεν είπε λέξη.
- Τρεις γιορτές... μας κάνουν δώδεκα ρούβλια το μήνα... Ο Κόλιας ήταν άρρωστος τέσσερις μέρες και δεν του έκανες μάθημα... Μονάχα με τη Βαρβάρα ασχολήθηκες... Τρεις μέρες είχες πονόδοντο και η γυναίκα μου σου είπε να αναπαυτείς μετά το φαγητό... Δώδεκα και εφτά δεκαεννιά. Αφαιρούμε, μας μένουν... Χμ! σαράντα ένα ρούβλια... Σωστά;
Το αριστερό μάτι της Ιουλίας έγινε κατακκόκινο και νότισε. Άρχισε να τρέμει το σαγόνι της. Την έπιασε ένας νευρικός βήχας, έβαλε το μαντίλι στη μύτη της, μα δεν έβγαλε άχνα.
- Την παραμονή της πρωτοχρονιάς έσπασες ένα φλιτζάνι του τσαγιού με το πιατάκι του... Βγάζουμε δύο ρούβλια... Το φλιτζάνι κάνει ακριβότερα γιατί είναι οικογενειακό κειμήλιο, μα δεν πειράζει... Τόσο το χειρότερο! Προχωρούμε! Μια μέρα δεν πρόσεξες τον Κόλια, ανέβηκε ο μικρός στο δέντρο και έσκισε το σακάκι του... Βγάζουμε άλλα δέκα ρούβλια... Άλλη μια μέρα που δεν πρόσεχες, έκλεψε μια καμαριέρα τα μποτάκια της Βαρβάρας. Πρέπει να 'χεις τα μάτια σου τέσσερα, γι' αυτό σε πληρώνουμε... Λοιπόν, βγάζουμε άλλα πέντε ρούβλια. Στις δέκα του Γενάρη σε δάνεισα δέκα ρούβλια...
- Όχι, δεν έγινε τέτοιο πράμα. μουρμούρισε η Ιουλία.
- Το 'χω σημειώσει!
- Καλά...
- Βγάζουμε είκοσι επτά ρούβλια, μας μένουν δεκατέσσερα.
Τα μάτια της Ιουλίας γέμισαν δάκρυα. Κόμποι ιδρώτα γυάλιζαν πάνω στη μύτη της. Κακόμοιρο κορίτσι!
- Μα εγώ μια φορά μονάχα δανείστηκα χρήματα. Μονάχα τρία ρούβλια, από την κυρία, μουρμούρισε η Ιουλία και η φωνή της έτρεμε... Αυτά είναι όλα όλα που δανείστηκα.
- Μπα; Και γω δεν τα είχα σημειώσει αυτά. Λοιπόν, δεκατέσσερα έξω τρία, μας μένουν έντεκα. Πάρε τα χρήματά σου, αγαπητή μου! Τρία... τρία, τρία... ένα και ένα... Πάρ' τα...
Και της έδωσα έντεκα ρούβλια. Τα πήρε με τρεμουλιαστά δάχτυλα και τα έβαλε στην τσέπη της.
- Ευχαριστώ, ψιθύρισε.
Πετάχτηκα ορθός και άρχισα να βηματίζω πέρα δώθε στο γραφείο. Με έπιασαν τα δαιμόνια μου.
- Και γιατί με ευχαριστείς;
- Για τα χρήματα.
- Μα, διάολε, εγώ σε έκλεψα, σε λήστεψα! Και μου λες κι ευχαριστώ;
- Οι άλλοι δε μου 'διναν τίποτα!...
- Δε σου 'διναν τίποτα. Φυσικά! Σου έκανα μια φάρσα για να σου γίνει σκληρό μάθημα. Πάρε τα ογδόντα σου ρούβλια! Τα είχα έτοιμα στο φάκελο! Μα γιατί δε φωνάζεις για το δίκιο σου; Γιατί στέκεσαι έτσι σαν χαζή; Μπορείς να ζήσεις σ' αυτό τον κόσμο αν δεν πατήσεις λίγο πόδι, αν δε δείξεις τα δόντια σου; Γιατί είσαι άβουλη;
Μουρμούρισε μερικά ευχαριστώ και βγήκε.
Ά. Τσέχωφ (Διηγήματα)
μτφρ. Κ. Σιμόπουλος, Θεμέλιο
Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν τις δυνατότητές τους. Είναι σαν μια πεταλούδα που πάντοτε ζούσε μέσα σε ένα κλειστό βάζο. Όταν το βάζο ανοίξει, η πεταλούδα παραμένει μέσα γιατί κανείς δεν της είπε ότι μπορεί να πετάξει.
Κανείς δε θα σου περάσει αλυσίδες αν πρώτα εσύ δεν τον αφήσεις να σου πάρει τα μέτρα.
η καλυτερη πηγη γνωσης ειναι η αμφιβολια,,,,Galileo Galilei,,,,
ειναι ενα ονειρο η ζωη,με διαφορα πως στους μεγαλυτερους εφιαλτες δεν υπαρχει κανεις για να σε ξυπνησει..
"Ο απαισιόδοξος παραπονιέται για τον άνεμο. Ο αισιόδοξος περιμένει τον άνεμο ν’ αλλάξει. Και ο ρεαλιστής ρυθμίζει τα πανιά."
William Arthur Ward, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας
"Απαισιόδοξος είναι κάποιος που αναγκάστηκε να ακούσει πάρα πολλούς αισιόδοξους."
Don Marquis, Αμερικανός ποιητής & Αρθρογράφος