Εχουν την ταση τα γλυκα να μας την πεφτουν ........!εμεις τι φταιμε ?
Printable View
Μου ειπε οτι πιστευει οτι ειμαι ενας πολυ καλος ανθρωπος και αναστατωθηκε αυτες τις μερες που δεν απαντουσα στα μηνυματα της και ελεγχε πολλες φορες το κινητο της. Ειχα θυμωσει γιατι πιστευα οτι δε νοιαζεται για μενα.
Eμεις οι Ελληνες , ειμαστε πολυ πισω , και θα παραμεινουμε πισω , ασε τους αρχαιους , επειδη ψωνιζω by mail, στο lands end , UK or US , ετσι και τους πεις , τηλεφωνικως , οτι δεν ελαβες την ταδε αποστολη ( αληθεια η ψεμματα λες ) αμεσως να σου στειλουν replacement order , χωρις πολλα πολλα , προθυμοτατοι φυσικα at no charge .........φανταστειτε να γινοταν εδω αυτο, θα σε γραφαν στα τετοια τους , η θα ζηταγαμε συνεχως replacement order .............. δεν θα παει ποτε μπροστα η Ελλαδα και με τετοιες νοοτροπιες ...........πλην των αλλων , ειμαστε αξιοι της τυχης μας , παγαποντηδες και κομπιναδοροι οσο δεν παει ......στην Γενευη που ζουσα , ειχε κουτια με τις ημερησιες εφημεριδες , ανοιγες το κουτι, και ΑΝ ΗΘΕΛΕΣ εριχνες τα 50 centimes , ε , κανεις δεν διανοειτο να μην ριξει το αντιτιμο ......
Καλημέρα Μακ
Όντως η νοοτροπία μας είναι εντελώς διαφορετική με τέτοιες χώρες όπως η Ελβετία που αναφέρεις αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι λιγότερο κομπιναδόροι από μας. Απλά έχουν αναγάγει την κομπίνα σε άλλο επίπεδο...στα μεγαλύτερα σκάνδαλα του αιώνα είναι μπλεγμένη η Ελβετία με τις τράπεζες της όπως και άλλοι "πολιτισμένοι" φίλοι μας. Εμείς είμαστε ακόμα σε νηπιακό επίπεδο μπροστά τους.
Γιώργο είναι πολύ θετικό ότι όλες οι εξετάσεις βγήκαν καθαρές! Αυτή την στιγμή μπορεί να μην είχες επιλογές κι απλά να έπρεπε να το δεχτείς. Τώρα ξέρεις ότι μπορείς να επιλέξεις αυτό που θεωρείς καλύτερο για το σκυλάκι σου. Εγώ νομίζω οτι στην θέση σου θα το τολμούσα, δεν θα ήθελα να σκέφτομαι μετά ότι υπήρχε κάτι που μπορούσα να κάνω και δεν το έκανα από φόβο. Σκέψου θετικά και προχώρα!!
Κανεις τραγικο λαθος , δεν ειναι κομπιναδοροι, σε κανενα επιπεδο , γιατι εχουν παιδεια οι ανθρωποι, εκει πηγα σχολειο, εκει δουλευε ο πατερας μου , αλλά ξεχασα , εσυ ολά τα ξερεις ............
εισαι πολυ εριστικη , τρομερα , και δεν θελω παρε δωσε με τετοιους ανθρωπους ..........
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση
Μία φίλη μου αντιμετώπισε το ίδιο θέμα με το σκυλί της, ήταν ήδη κοντά 13 και έκανε την εγχείρηση στον ένα μαστό. Για κανένα χρόνο ήταν εντάξει, μετά εμφάνισε δυστυχώς όγκους σε δύο άλλες θηλές, οι μισοί κτηνίατροι λέγαν ότι δεν θα αντέξει άλλη επέμβαση, κάποιοι λέγανε ότι έχει ρίσκο, αλλά να την κάνει. Αποφάσισε να μην την ταλαιπωρήσει άλλο λόγω ηλικίας, κάποιος την συμβούλευσε να της δίνει κορτιζόνη και πράγματι για 3-4 μήνες το σκυλί ανακουφίστηκε πάρα πολύ, μέχρι που είχε σταδιακά άρχισε να καταπέφτει, είχε μετάσταση σχεδόν σε όλες τις θηλές και εσωτερικά και άρχισε πλέον να έχει φανερά σημάδια ότι καταρρέει όλο και πιο πολύ, οπότε μετά από κάποιο καιρό του έκανε ευθανασία, το σκυλί πλησιάζε πλέον τα 15 (και του είχε σώσει τη ζωή όταν ήταν μικρούλα, ένας μαλάκας το είχε πυροβολήσει στο μάτι, έλεος δηλαδή!). Για ένα σκυλί ένας χρόνος είναι μεγάλο διάστημα, η επέμβαση του χάρισε ένα χρόνο ακόμα ανέμελης ζωής και μετά η συντηριτική θεραπεία κοντά άλλον έναν χρόνο σχετικά καλής ζωής. Ήταν μεγάλη σε ηλικία, κανείς δεν ζει αιώνια. Όσο κι αν μας πονάει πρέπει να προσπαθούμε να είμαστε ρεαλιστές και ψύχραιμοι σε αυτά τα θέματα.
Να σκέφτεσαι πως ότι και να γίνει, το σκυλί σου είχε μία καλή ζωή δίπλα σου ως τώρα και πραγματικά οι πιθανότητες να έχει ακόμα κάποια χρόνια καλής ζωής μπροστά του είναι μεγάλες. Αν δεν έχει γίνει μετάσταση, νομίζω ότι μία επέμβαση μπορεί να το θεραπεύσει εντελώς ή έστω να του χαρίσει αρκετούς μήνες/χρόνια καλής ζωής ακόμα. Η απόφαση είναι δική σου φυσικά. Έχοντας δυστυχώς ζήσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση με τον δικό μου σκύλο - όπου δεν έπαιρνε ούτε επέμβαση, ούτε χημειοθεραπείες ούτε τίποτα- και έχοντας εμπειρίες από πολλά αδέσποτα που φροντίζω, κατοικίδια φίλων κτλ, θεωρώ ότι η περίπτωση σας είναι από τις καλές και πρέπει να σκέφτεσαι θετικά.
Εύχομαι τα καλύτερα και να μας ενημερώνεις.
Δεν προσβλήθηκα γιατί δεν ξέρω τι μύγα σε έχει τσιμπήσει τον τελευταίο καιρό αλλά σίγουρα κάποια σε τσίμπησε αφού εσύ κατέληξες να ενοχληθείς μόνο και μόνο επειδή ανέφερα τα παγκοσμίως γνωστά σκάνδαλα της Ελβετίας.
Λυπάμαι αν σε ενοχλεί κάτι σε μένα γιατί εγώ δεν ξεχνώ πως με βοήθησες με τον καλό σου λόγο όταν είχα ανάγκη αλλά δεν μπορώ και να μην παρατηρήσω πως τον τελευταίο καιρό γενικά δεν φαίνεσαι καλά και ο λόγος σου έχει αλλάξει.
Καλή συνέχεια
Το καλύτερο για το σκυλάκι είναι η εγχείρηση αφού όλες οι εξετάσεις είναι καλές. Απλά αυτό που με κρατάει πίσω είναι το γεγονός ότι έχει ενέργεια, τρέχει, παίζει και σκέφτομαι ότι αν την βάλω χειρουργείο θα την χάσω νωρίτερα από ότι να μην την έβαζα. Αυτό το 10% που δίνουν όλοι οι γιατροί ως πιθανότητα να μην ξυπνήσει.. Αν αφαιρεθούν οι όγκοι και ένας να είναι κακοήθης σημαίνει ότι ο καρκίνος είναι στο αίμα της άρα υπάρχει πιθανότητα να γίνει μετάσταση. Ο λόγος που πρέπει να αφαιρεθούν είναι γιατί ο ένας μεγαλώνει συνέχεια και ανοίγει αρς στο μέλλον θα αναγκαστώ να την κάνω. Στο άμεσο μέλλον.
Ο πρώτος γιατρός μίλησε για μετάσταση οπότε δεν υπήρχε στο μυαλό μου το σενάριο του χειρουργειου. Αλλοι γιατροί λένε ότι δεν έγινε μετάσταση άρα πρέπει να γίνει χειρουργείο άμεσα με ρίσκο να μην ξυπνήσει . Ο πρώτος έδωσε 6-12μηνες ζωής.
Ή δική μου η σκυλίτσα έχει όγκους σε όλους τους μαστούς άρα θα αφαιρεθούν και αυτοί. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξανά βγάλει αλλά τότε θα είναι μεγαλύτερη άρα δεν θα με "νοιάζει" τόσο.. Η την αφήνω έτσι με τους όγκους να μεγαλώνουν και κάποια στιγμή να αναγκαστώ να την κάνω ή την βάζω τώρα χειρουργείο με ρίσκο να μην ξυπνήσει. Έχει και φύσημα αλλά είναι στο αρχικό στάδιο και δεν είναι πρόβλημα για την εγχείρηση.. Γενικά όλα δείχνουν πως θα τα πάει καλά στο χειρουργείο.. Απλά δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει ο δικός της οργανισμός στην αναισθησία.
Συν ότι τον συγκεκριμένο γιατρό εγώ δεν τον ξέρω, δεν τον έζησα για να δω πως λειτουργεί. Έχω δει όμως όσες φορές πήγα πως είναι πάνω από όλα άνθρωπος. Όταν βγήκαν οι αναλύσεις ηρθε και κάθισε δίπλα μου και μου μίλησε, μου εξήγησε και αυτό εμένα μου άρεσε. Όταν κάναμε τον υπέρηχο μιλούσε στον σκύλο και του έλεγε ότι ξέρει ότι πονάει αλλά είναι για καλό. Είναι μικρά πράγματα ναι αλλά για μένα είναι σημαντικά. Αυτόν τον γιατρό τον ήξερα σαν όνομα, ότι είναι καλός και γενικά ασχολείται και αποφάσισα να πάω για δεύτερη γνώμη.
Όπως τα περιγράφεις, νομίζω ότι αν είναι να γίνει μία επέμβαση, πρέπει να γίνει τώρα. Μετά δεν θα έχει κανένα απολύτως νόημα. Εγώ θα την έκανα, αλλά είναι απλά μία γνώμη.
Κατ αρχην , δεν εχω κατι προσωπικο μαζι σου, μυιγα δεν με τσιμπησε , αλλα οταν αναφερεσεαι σε μια χωρα , η μια πολη , που αμφιβαλλω οτι εχεις πατησει το ποδαρι σου, δεν μπορεις να μιλας γιαυτην .......εμεις μειναμε 10 χρονια στην Γενευη, και αυτο πουχει να πει ο πατερας μου γι αυτους , ( οχι οτι γουσταρω τους Ελβετους ) ειναι οτι οι νομοι εφαρμοζονται, οχι σαν εδω το μπουρδελλο, που κανει οτι γουσταρει ο καθεις , και μενει ατιμωρητος , ναι , εχουμε νομους , αλλα δεν εφαρμοζονται ......τσπαντων , στην Γενευη δεν κανουν ελεγχο, σπανιως κανουν , αλλα αμα σε πιασουν μια φορα σκαρτο, εισαι τελειωμενος , σουχουν παρει και τα σωβρακα , κι ακομα παραπερα .. σε απελαυνουν , η σου παιρνουν την αδεια εργασιας .........μακαρι ναταν κι εδω ετσι , δεν θα κουνιοταν κανεις , οπως τωρα ................. να φανταστεις , τουχε τοτε ( του πατερα μου ) ερθει απο την εφορια την Ελβετικη εφορια , ενα σημειωμα , και παει ο πατερας μου στην εφορια , ως καλος πολιτης , και του λενε ' γιατι ηρθατε ως εδω ? δεν παιρνατε ενα τηλεφωνο ? ' αυτο σημαινει πολιτισμος ........να φαντααστεις , οταν πηγαινα σχολειο εκει, ηταν οι δασκαλοι-ισσες τοσο ευγενεις , που οταν ηρθα εδω σε ιδιωτικο, στου Μαρουδα , γυρισα μια μερα μες τα κλαμματα , γιατι ο τροπος της δασκαλας ( δημοτικο λεμε ) ηταν αποτομος , οχι σεμενα , αλλα μου φαινοταν εξωφρενικο/θλιβερο ........αυτο σου λεει κατι , η αυτα που εγραψα ?
λυπαμαι αν σε προσεβαλλα , αλλα δεν αντεχω συγκριση μεταξυ Ελλαδας και Ελβετιας , αλλος πλανητης ειναι κει ......και εδω το μεγα μπουρδελλο .................
οσο για τους μεταναστες , που με στηλιτευσες , σε στυλ ' ανθρωποι ειναι κι αυτοι ρε Μακ ' τι εχεις να πεις για τους χιλιαδες μεταναστες , στον Εβρο, που θελουν να μπουκαρουν και να Ισλαμοποιησουν την πατριδα μας ? να πα να πνιγουνε , τα εγκληματικα στοιχεια , αυτο εχω να πω .......
Που την ειπες "βλακα" λυπασαι καθολου; "Angel"?
Ναι 'σαι καλά Γιώργο και να μας λες πως πάει. Πάντως ότι κι αν αποφασίσεις τελικά μην μπαίνεις στο τρυπάκι να νοιώθεις ενοχικά "αν έκανα αυτό, αν δεν έκανα εκείνο", το καλύτερο κάνεις ότι κι αν κάνεις.
Σε ευχαριστώ Ντιντι.. Είναι ένα θέμα το οποίο δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ και είναι φορές που θέλω να το συζητήσω..
.
Και εγω προς τα εκεί με βλέπω να πηγαίνω, στο να πω το οκ για την εγχείρηση.
Στο τρυπακι αυτό θα μπω σίγουρα αν η απόφαση που θα πάρω δεν εξελιχθεί όπως θέλω..
Ωραία να μπαίνεις εδώ και να το συζητάμε δεν είμαστε μόνο για να κάνουμε πλακιτσες.
Πάντως εγώ ένα θα σου πω να ξέρεις και να το βάλεις στο μυαλό σου καλά ,ότι αυτό που θα αποφασίσεις είναι το καλύτερο .
Με αυτό θα πορευτείς από εδώ και πέρα ,με αισιοδοξία και θετική ενέργεια !
Κανείς το καλύτερο και το σωστότερο ,ο σκυλακος σου αν μπορούσε να μιλησει ειμαι σίγουρη πως θα στο έλεγε !
Γιώργο με αυτά τα δεδομένα που λες, οτι οι εξετάσεις είναι καλές, ότι αν δεν το κάνεις τώρα θα χρειαστεί σίγουρα να το κάνεις στο μέλλον με πολύ λιγότερες πιθανότητες και εγώ νομίζω πως στην θέση σου θα το έκανα. Φυσικά η τελική απόφαση είναι δική σου, απλά σου λέω πώς το σκέφτομαι κι εύχομαι να μην σε μπερδεύω.
Αν μπορούσε να μιλήσει θα με μουντζωνε. Πέρα από την πλάκα.. Δεν έχω πάρει στην ζωή μου τόση αγάπη όση παίρνω από αυτόν τον σκύλο. Χωρίς αντάλλαγμα, χωρίς τίποτα. Εκεί να με αντέχει, να με ανέχεται, να με νιώθει.. Γιαυτό όλα είναι πιο δύσκολα για μένα.. Σε ένα σπίτι με τοξικους ανθρώπους, είχα πάντα μια ψυχούλα να με αγαπά..
Μου έδειξε μια φωτογραφία για το πως θα γίνει κάποια στιγμή ο όγκος που μεγαλώνει τόσο γρήγορα και καταλαβα θα τραβήξει πολλά αν δεν αφαιρεθεί .. Απλά πρέπει να εμπιστευτώ αυτό το 90% και να μπει χειρουργείο και να σταματήσω να φοβάμαι αυτό το 10%.
(Α ρε vagpap με τους αεροπλανικους ελιγμους σου...)
Καθομαι εδω, που λετε, στο θρεντ με ονομα "τι σκεφτεστε;" και σκεφτομαι...
Το ΠΜ που με προκαλουσε να "βρεθουμε" για καμια "μπυριτσα" αν ειμαι "αντρας" και "δε φοβαμαι", αραγε το θυμαται το χειρουβιμ του ψαροντουφεκου με την κεφαλη των μεγατονων του πλουτου;
Που να χαθηκε κιολας αυτη ψυχη... :confused:
Γιατί ρε συ Γιώργο ?
Εντάξει είπαμε εμείς οι γυναίκες είμαστε περίεργες αλλά πιστεύω ότι όλοι εσείς που δεν είστε παντρεμένοι μάλλον είσασταν άτυχοι στις σχέσεις σας.....
Δεν μπορώ να φανταστώ τον ευατο μου χωρίς τον άντρα μου και κυρίως τα παιδιά μου......
Εντάξει δεν είναι όλα ρόδινα ,θέλει πολύ κόπο να κρατηθεί ένας γάμος αλλά πιστεύω αξίζει η κάθε θυσία ,υπομονή επιμονή και όλα τα υπόλοιπα που κανείς μέσα σε αυτόν....
Καμία σχέση η αντίδραση μου με αυτά που λες. Έχω γυναίκες φίλες και ειχα αρκετές σχέσεις μέχρι τώρα (καλές και κακές σχέσεις) .. Δεν έχει να κάνει. Απλά δεν έχω στον μυαλό μου τον γάμο τώρα. Μπορεί στο μέλλον να μου ερθει κι αυτό..
Πρώτα να με χαρεί ολος γυναικείος πληθυσμός και μετά να δοθω σε μια.