Α μπράβο, αυτό προσπαθούσα να πω πριν.
Printable View
Εγώ το είδα το βίντεο. Αν κατάλαβα καλα, γιατι τα αγγλικά μου δεν είναι τελεια και ζορίζομαι λιγο - τα κείμενα τα διαβάζω και με τη βοήθεια του μεταφραστή, αλλα τα βίντεο; - αν κατάλαβα καλα, επειδή δεν αντέχουν την οικειότητα, δεν μπορείς να μείνεις μαζί τους σε μια ρομαντική σχεση με συγκατοικηση και γάμο. Θα το σαμποτάρουν αυτό. (Αν όμως τους μοιαζεις στη ψυχοσύνθεση και ούτε εσυ αντέχεις την εγγυτητα και την οικειότητα; )
Σε ποιο σημείο το λέει αυτό; δεν μπόρεσα να βρω κάτι
Σύμφωνα με τον Dr Grande όταν λείπει η οικειότητα (intimacy) και υπάρχουν πάθος και δέσμευση, τότε η σχέση είναι τύπου fatuous love. Τo πάθος οδηγεί στη δέσμευση αλλά όχι στην οικειότητα. Υπάρχει έλλειψη κατανόησης και η πιθανότητα αποτυχίας της σχέσης είναι πολύ υψηλή. Πρόκειται για μία μορφή σχέσης εξαιρετικά συνηθισμένη με άτομα bpd. Στις σχέσεις αυτές υπάρχει η ψευδαίσθηση ύπαρξης οικειότητας που τροφοδοτείται από το πάθος, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Αν καταρρεύσει το πάθος η σχέση δεν οδηγείται στην συντροφική αγάπη (οικειότητα+δέσμευση) αλλά στην epmty love (δέσμευση μόνο).Quote:
(Αν όμως τους μοιαζεις στη ψυχοσύνθεση και ούτε εσυ αντέχεις την εγγυτητα και την οικειότητα; )
το βίντεο αυτό εξηγεί επίσης το γιατί ειναι πολύ δύσκολο να υπάρξει φιλική σχέση (intimacy μονο) μεταξύ bpd άντρα ή γυναίκα και στρειτ γυναίκα ή άνδρα αντίστοιχα.
Μάλλον δεν τα έχω καταλάβει καλά. Να γιατί πρέπει να υπάρξουν περισσότερα και καλύτερα βίντεο και στη γλώσσα μας...
Πάντως, να πω την αλήθεια, εγώ δεν είχα ποτέ μου φιλικές σχέσεις με άντρες. Νόμιζα κάποτε ότι έχω φίλους, αλλά πάντα μα πάντα θα μου την πέφτανε στο τέλος. (άρα, έχω κι εγώ τα θεματάκια μου ε; )
Δεν είμαι σίγουρη ότι τους έβλεπα κι εγώ φιλικά. Δεν ξέρω. Αν περνάς χρόνο με άτομο του αντίθετου φύλου και συμπαθείτε ο ένας τον άλλον, έχετε κοινά ενδιαφέροντα, κάνετε πράγματα μαζί... μου φαίνεται πιθανό ότι κάποια στιγμή θα γίνει κάτι, εφόσον υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες. Από την άλλη, δεν μπορώ να πω ότι προκαλούσα κάτι... όχι συνειδητά. Υποσυνείδητα, ίσως;
Ξαναείδα το βίντεο προσεκτικά και πουθενά δεν αναφέρει το παραπάνω. Αναφέρει ότι την επιδιώκουν όπως και το πάθος και τη δέσμευση και μάλιστα πολύ σύντομα. Δεν αναφέρει επίσης ότι η αποτυχία στην οικειότητα οφείλεται στο ότι δεν την αντέχουν, αλλά στα χαρ/κα της διαταραχής που επηρεάζουν αρνητικά όπως η συναισθηματική αστάθεια, ο φόβος εγκατάλειψης, τα αισθήματα κενού, η υποτίμηση κτλ.
Τι κάθεστε και λέτε για σχέσεις και τα λοιπά ρε παιδιά;
Αν είσαι 20-25 χρόνων και θες να κάνεις καμιά παρτουζα καλοί είναι. Ή για fuck buddies. Η αγάπη, και δη η συντροφική αγάπη, είναι αντικειμενική και όχι υποκειμενική. Τις θεωρίες και τις φιλοσοφίες τις φέρνουν οι οριακοί στα μέτρα τους, όπως τους βολεύει. Αμπελοφιλοσοφιες, new age παπαριές και εξωκοσμικες εμπειρίες τα χορτάσαμε. Όλα στα μέτρα τους.
Η αγάπη είναι κάτι άγνωστο γι αυτούς, φταίνε ή δεν φταίνε. Η σχέση μαζί τους πρέπει να αποστασιοποιημένη ίσα ίσα για να κάνεις χάζι. Αν τους πάρεις στα σοβαρά και δώσεις ψυχή την έχεις πατησει πολύ άσχημα. Ούτε για φίλοι. Καλή η παρέα τους, πανέξυπνοι και μορφωμένοι οι περισσότεροι, αλλά ούτε asexual ειμαι, ούτε μου λειπουν οι παρέες. Πρεπει να είσαι πολύ απελπισμένος για να μπλέξεις μαζί τους. Μακάρι να είχα όλη αυτή τη γνώση πιο παλιά, τα λέω για να τα ακούσετε όσοι τραβιεστε ακόμα μαζί τους. Μιλάμε για σοβαρές σχέσεις μαζί τους, σοβαρά τώρα; Αποσυνδεθειτε συναισθηματικά όσο είναι καιρός αν θέλετε το καλό σας!
Ναι να διευκρινίσω ότι το απελπισμένοι δεν το είπα ως κατηγορία φυσικά, όλοι μας μπορεί να έχουμε υπάρξει κάποια στιγμή στη ζωή μας. Συγγνώμη αν ακούστηκε επιθετικό. Δεν το εννοούσα έτσι.
Το asexual το είπα γιατί, όπως πολύ σωστά ειπώθηκε πιο πάνω, δε μπορείς να έχεις φιλικές σχέσεις μαζί τους αν εισαι του αντίθετου φύλου.Ή τουλάχιστον να έχεις ξεκαθαρίσει ότι δεν υποβόσκει ερωτική επιθυμία. Συνθηκη που πιστεύω ότι δεν μπορεί να αντέξει για πολύ μαζί τους.
Και συμφωνώ 100% ότι δεν είναι τυχαίες οι επιλογές τους,Όπου βρουν χαραμάδα τρυπώνουν...Σε δύσκολες καταστάσεις , είτε σε χρόνια μοναξιά, είτε σε δύσκολη κατάσταση λόγω υγείας, ψυχολογικών ή σε ζευγάρια με προβλήματα στο γάμο τους κτλ.
Επίσης Epsilon μου να επαναλάβω ότι δεν το είπα με κακό σκοπό το "απελπισμένοι,"απ' ότι είδες έγραψα ότι κι εγώ ήμουν ευάλωτος- απελπισμένος τότε και ότι μακάρι να είχα τις τωρινές μου γνώσεις. Συγγνώμη και πάλι :)
Εγω να δειτε τι θυμα ειμαι
Ήλιε, τα είπες όλα..... χώρεσες μέσα σε δύο post όλη την ουσία. Αυτό το "τρυπώνουν σε ζευγάρια με προβλήματα στο γάμο τους" το είπες τυχαία ή κάτι ξέρεις κάτι δεν μας λες; Το λέω γιατί έμαθα πιπεράτες πληροφορίες τελευταία... :)