Quote:
Originally posted by susperia
Επομενως τωρα δεν μπορω πλεον να διαχωρησω τους ανθρωπους στους ψυχικα υγιεις και στους μη ψυχικα υγιεις, εκτος απο καποιους που εχουν σοβαρες εγκεφαλικες βλαβες. Αυτο που καταλαβα ειναι οτι ο καθε ανθρωπος ειναι εν δυναμει οτιδηποτε. Αυτο που καθοριζει το τι θα εκδηλωσει ο καθε ανθρωπος ειναι η αλληλουχια των γεγονοτων της ζωης του. Μπορει απο εκει που εισαι ο πιο φιλειρηνικος ανθρωπος να πιασεις τη γυναικα σου να σε κερατωνει και να γινεις ψυχωτικος δολοφονος,
μπορει να σε απολυσουν απο τη δουλεια, να μην βρισκεις για καιρο καποια αλλη, και απο κει που ησουν γελαστος και χαρουμενος να γινεις ο πιο αγχωδης τυπος του κοσμου με οτι ψυχοσωματικα επιφερει αυτο. Με λιγα λογια δεν υπαρχει κατα τη γνωμη μου ψυχικα υγιης και μη ψυχικα υγιης, αυτος ο διαχωρισμος μου φαινεται πλεον μεγαλο λαθος, υπαρχουν μονο ανθρωποι που τους ετυχαν γεγονοτα με αποτελεσμα να καταληξουν να εχουν προβληματα και ανθρωποι που δεν τους ετυχαν οποτε δεν εχουν προβληματα. Για παραδειγμα εμενα μια λεπτομερεια μου καθορισε την τυχη μου απο κει που ημουν ο \'\'ψυχικα υγιης\'\' και ετσι περασα στην κατηγορια των \'\'μη ψυχικα υγιων\'\' για καποιο καιρο. αν δεν ηταν αυτη η λεπτομερεια δε θα ημουν μελος σ αυτο το φορουμ τωρα ουτε και θα εγραφα. και να μη μου τυχαινε ομως αυτη η λεπτομερεια οπως το κρινω τωρα δε σημαινει οτι θα ημουν ψυχικα υγιης ή μη ψυχικα υγιης, αλλα απλως θα ειχα αυτη τη λανθανουσα ιδιοτητα μεσα μου οπως εχουν ολοι και απλα δε θα εκδηλωνοταν, γι αυτο λεω οτι ο ανθρωπος ειναι εν δυναμει οτιδηποτε.
Κρίμα όμως που πρέπει κανείς να περάσει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα για να αρχίσει να καταλαβαίνει τι είναι τα ψυχολογικά προβλήματα και ότι κάποιος που αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι είναι και τρελός.Κάτι που δεν συμβαίνει σε όλες τις υπόλοιπες ασθένειες ή σε άλλου είδους προβλήματα όπου πάντα υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση.Εγώ τα είχα από μικρή οπότε δεν ήμουν ποτέ στην άλλη μεριά.Βρέθηκα κατευθείαν στην πλευρά των \"ψυχικά μη υγειή ανθρώπων\".Για να πω την αμαρτία μου,μου έχει τύχει να σκεφτώ για κάποιους και να το πω κι όλας ότι \"πρέπει να πάθετε κι εσεις κάτι ανάλογο για να δείτε πώς είναι και τι περνάω και όχι μόνο να κρίνετε εκ του ασφαλούς\".