:P
τι να κάνω? όλα καλά με το τρέξιμο, αλλά αυτά τα ενδυνάμωση-σύσφιξη-ανόρθωση...αν δεν τα διακωμωδήσω δε βγαίνουν!
Printable View
:P
τι να κάνω? όλα καλά με το τρέξιμο, αλλά αυτά τα ενδυνάμωση-σύσφιξη-ανόρθωση...αν δεν τα διακωμωδήσω δε βγαίνουν!
φαιδρα... θα κοψετε κ κορδελα? :D
ποιος ο τυχερος ? ;)
εγω κλασικα... σημερα γυμνασα μονο τη μασελα.... ευτες τις μερες τιμησα ικανοποητικα το διαδρομο..
αυτα αααα :)
Fail σημερα στο pilates. Δεν μπορεσα να το βγαλω ολο απο την εξαντληση...
10' διαδρομο
40' pilates
Φεβρουάριος 2011 (στοχος να παω 13 φορες το λιγοτερο!)
01/2/11 - 30' curves
02/2/11 - 30' curves
03/2/11 - 30' curves
04/2/11 - 30' curves
05/2/11 - 30' curves
08/2/11 - 30' curves
60 λεπτα διαδρομο απο 5,5 εως 6
βαρακια χερια
βαρη σωμα
κοιλιακους
ραχιαιους
Αν τρέχουμε καίμε κατευθείαν λίπος ενώ αν περπατάμε καίμε μετά απο το πρώτο 20λεπτο??
Ξέρει κανείς? δε μπόρώ να καταλάβω ακόμη τι είναι καλύτερο τρεξιμο ή περπάτημα.
απλά με το τρέξιμο δεν αντέχω 1 ώρα, εκτός αν είναι χαμηλή η ταχύτητα.
thanks eleni..
αυτο που δε με κουράζει καθόλου είναι το περπάτημα.
cici σε κάθε είδους δραστηριότητα χάνουμε μιξ κι από τα δυο. Στα πρώτα 20-30' καίμε κυρίως γλυκογόνο και λιγότερο λίπος, ενώ μετά η συμμετοχή του λίπους είναι πολύ μεγαλύτερη. Επίσης στις πολύ έντονες ασκήσεις καίγεται γλυκογόνο...
υπάρχει και το ενδεχόμενο όπου δεν τρως υδατάνθρακες καθόλου, είσαι και υποθερμιδικά, οπότε ο οργανισμός θα κάψει μυς για ενέργεια!
καλό κι αυτό:thumbup: θα δοκιμάσω, δεν είναι κ μονοτονο
fuxia, όταν λές οτι στις πιο εντονες ασκησεις καίμε πιο πολυ γλυκογόνο, εννοείς οτι πχ στο τρέξιμο καίμε λιγότερο λίπος απ'οτι στο περπάτημα?
χαχα.... καλά άμα είναι να ψοφίσω στο διάδρομο για να κάψω λίγο παραπάνω λίπος, να μου λείπει...:crazy:
ααα.....οκ!!
κατάλαβα επιτέλους!
Σημερα δεν αντεχω να παω gym αλλα θα κανω σιγουρα airwalker...
30' airwalker
01/2/11 - 30' curves
02/2/11 - 30' curves
03/2/11 - 30' curves
04/2/11 - 30' curves
05/2/11 - 30' curves
08/2/11 - 30' curves
09/2/11 - 30' curves
αυτό που είπε κ η Ελένη με μια διόρθωση. Στο τρέξιμο και τα βάρη καις λίπος αλλά σε πολύ μικρότερο ποσοστό απότι γλυκογόνο!
40' έντονο περπάτημα (6,5 χλμ/h)
step 35'
ασκήσεις ενδυνάμωσης με λάστιχα 30'
και yoga 30' δεν ξέρω αν μετράει xD
35' τρέξιμο στο διάδρομο
30' ενδυνάμωση kinesis
η κοπέλα στο διπλανό διάδρομο έλεγε στη φίλη της ότι ο διαιτολόγος της κανονικά της απαγόρευσε να γυμνάζεται σε μεγάλη ένταση τουλάχιστον τώρα που είναι στην αρχή και έχει πολλά κιλά να χάσει γιατί, λέει, αν σφίξει έτσι μετά θα είναι πολύ δύσκολο να χάσει το παγιδευμένο λίπος.... :puzzled: τζίζυς! αυτοί οι άνθρωποι χρεώνουν για τις υπηρεσίες τους? είναι δυνατόν???
το παγιδευμενο λιπος..................
μαλιστα
:bigsmile:
αν χασει ολα τα κιλα και τιγκαρει στη χαλαρωση, θεωρει ο διαιτολογος οτι θα της ειναι πολυ ευκολο να αναπληρωσει τοσο μυικο ιστο...
τι να πω......
Αυτο με το 20λεπτο με προβληματιζε παρα πολυ... μετα απο ενδελεχες ψαξιμο....
όχι δεν ισχύει. Το λίπος είναι το κύριο καύσιμο στην πλήρη ηρεμία, όσο ανεβαίνει η ένταση της άσκησης χρησιμοποιείται ένα μείγμα από γλυκόζη, λίπος , φωσφοκρεατίνη και γαλακτικό οξύ που εξαρτάται κυρίως από την ένταση της γυμναστικής και μετά την διατροφή μας. Δεν συμβαίνει κάτι μαγικό στα 20 λεπτά, αυτό έχει διαδοθεί από ποπ περιοδικά σε άρθρα που αναφέρονται στην αερόβια προπόνηση. Επίσης δεν έχει τόση σημασία τι καύσιμο καις την ώρα της γυμναστικής, αν κάνεις έντονη γυμναστική μπορεί ποσοστιαία να καις λιγότερο λίπος (εκείνη την ώρα) αλλά να έχεις καλύτερα αποτελέσματα σε σωματική σύσταση.Γι' αυτό η χαμηλής έντασης αερόβια είναι το απόλυτο χάσιμο χρόνου.
το παγιδευμενο λιπος απλως ασχολιαστο.τοσο απαραδεκτο που δυσκολευομαι να πιστεψω οτι διαιτολογος ξεστομισε τετοια ατακα.μηπως η κοπελα ηταν παχυσαρκη και φοβοταν ο διαιτολογος μηπως παθει τιποτα με την καρδια απο την εντονη ασκηση και δεν ηθελε να της το πει?δεν παει καπου αλλου το μυαλο μου.αν παντως το πιστευε πρεπει να του παρουν την αδεια
alexandrita, εννοείς οτι με την έντονη άσκηση έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο σώμα(πχ σφίγγει πιο πολύ) απ'οτι στην πιο ελαφρια άσκηση?Quote:
Originally posted by alexandrita
Επίσης δεν έχει τόση σημασία τι καύσιμο καις την ώρα της γυμναστικής, αν κάνεις έντονη γυμναστική μπορεί ποσοστιαία να καις λιγότερο λίπος (εκείνη την ώρα) αλλά να έχεις καλύτερα αποτελέσματα σε σωματική σύσταση.Γι' αυτό η χαμηλής έντασης αερόβια είναι το απόλυτο χάσιμο χρόνου.
όμως παίζει τελικά ρόλο που καίμε πιο πολύ λίπος?
ναι αυτο και επιπλεον οτι με την μετριας έντασης αλλα κυριως με την υψηλης έντασης αεροβια καις πιο πολυ τις ωρες μετα τη γυμναστικη.
αλλα η καθεμια εχει αλλο στοχο και αλλα προτυπα στο μυαλο της...ο,τι μπορουμε κανουμε!!!
ναι αυτό εννοείται αλλά λίγοι άνθρωποι αντέχουν ΚΑΙ πολλή ώρα ΚΑΙ υψηλή ένταση ώστε να υπάρχει πραγματικά περισσότερο ώφελος σε απώλεια θερμίδων από λίπος. Κατα τ'άλλα η δεύτερη και πιο εύκολη επιλογή είναι οι μέτριες εντάσεις με διάρκεια. Πάντως αυτό
"Το λίπος είναι το κύριο καύσιμο στην πλήρη ηρεμία" δε μου κάνει πολύ κλικ, αλλιώς να κοιμάμαι όλη μέρα και να γίνω συλφίδα!:bigsmile: πηγη?
Ρε παιδια διαλεγοντας το προγραμμα στο γυμναστηριο 1ος παραγοντας πρεπει να ειναι το τι αντεχουμε... οχι το ποσο λιπος θα καψουμε... το θεμα ειναι αν αντεχεια 45 - 50 λεπτα απο high impact προγραμματα...
Εγω παντως δεν εχω αλλαξει ουτε τους χρονους στην αεροβια ουτε τη ταχυτητα... Κανω παντα τα ιδια και στον ιδιο χρονο και ανεβαζω σταδιακα μονο τα βαρη... Μπορω δλδ να τρεξω στον διδρομο στο 9 αλλα περπαταω στο 6.... επειδη ξεθεωνομαι και δεν μπορω μετα να βγαλω ολα τα σετ κοιλιακους πχ
ενα pdf, μια διπλωματικη απο το Χαροκοπειο Πανεπιστημιο του τμηματος επιστημης διαιτολογιας-διατροφης που αναφεροταν στη διατροφη που πρεπει να ακολουθουν οι αθλητες.Quote:
Originally posted by fuxia
"Το λίπος είναι το κύριο καύσιμο στην πλήρη ηρεμία" δε μου κάνει πολύ κλικ, αλλιώς να κοιμάμαι όλη μέρα και να γίνω συλφίδα!:bigsmile: πηγη?
Καλημέρα!!!Εγώ κάνω πολύ γρήγορο περπατημα μισή ώρα σε ταχυτητα 7.0 + μία ώρα αίθουσα που μιλάμε γίνομαι χώμα + ότι τελευταία κάνω μίση ώρα επιπλέον περπάτημα όταν πηγαίνω στο γυμναστήριο (δεν έχω πάντα αυτοκίνητο). Μήπως είναι λίγο?Θέλω να χάσω γύρω στα 7 κιλά κάνω και διατροφή. Είμαι 1,75 ύψος και έχω μεγάλες δρασκελιές.
Η άσκηση έχει αναμφίβολα πολλαπλά οφέλη στο σώμα μας, είτε γίνεται σε μέτρια ένταση, είτε σε υψηλή. Βοηθάει στην αποτοξίνωση του σώματος καθώς αυξάνει το οξυγόνο που κυκλοφορεί σε κάθε κύτταρο, δραστηριοποιεί το κυκλοφορικό σύστημα, το λεμφικό, το πεπτικό.
Πολλοί πιστεύουν ότι αν δεν κάνουν 40-45' έντονη άσκησης, δεν κάνουν τίποτα και χάνουν το χρόνο τους, οπότε προτιμούν να μην ασκηθούν καθόλου και τελικά έτσι καταφέρνουν
να μην κάνουν οντως τίποτα!
'Εχω γνωρίσει πολλά άτομα που αθλούνται για χρόνια σε μέτρια ένταση και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Κάποια χρόνια που έζησα στην Αγγλια έβλεπα ατομα ζωσμένα με ένα βηματομετρητή και στόχο να κάνουν καθημερινά 12.000-14.000 βήματα. 'Ολοι ανεξαιρέτως είχαν καλή φυσική κατάσταση και ένιωθαν ευεξία. 'Επίσης η μέτριας έντασης άσκηση επειδή ήταν μια δραστηριότητα που μπορούσαν να την κάνουν εύκολα και με ευχαρίστηση τους βοηθούσε να ελέγξουν την υπερφαγία και συνεπώς να αποβάλλουν πολύ λίπος από το σώμα τους. Αρκετοί ανέφεραν ότι εξάλειψαν τους πόνους στην πλάτη και το λήθαργο που προκαλεί η ακινησία.
Εγώ προσωπικά, εκτός από όλα τα παραπάνω, βοηθήθηκα από την άσκηση και στη θεραπεία της κατάθλιψης. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να μας απασχολεί τόσο το αν τρέχουμε ή περπατάμε, αν το κάνουμε για 26' ή για 56', όσο το να ξεκινήσουμε όντως με κάτι που να μας είναι ευχάριστο, να εστιάσουμε στο να το εντάξουμε στη ζωή μας μόνιμα και στην πορεία να κάνουμε τις όποιες
τροποποιήσεις στην ένταση και τη διάρκεια. Αναμφίβολα με την πάροδο του χρόνου η φυσική μας
κατάσταση βελτιώνεται και μπορούμε σταδιακά να αυξήσουμε τη διάρκεια ή και την ένταση
στο βαθμό που αυτό μας ευχαριστεί φυσικά.
1 ωρα διαδρομο σημερα.
:thumbup:Quote:
Originally posted by faidra7
Η άσκηση έχει αναμφίβολα πολλαπλά οφέλη στο σώμα μας, είτε γίνεται σε μέτρια ένταση, είτε σε υψηλή. Βοηθάει στην αποτοξίνωση του σώματος καθώς αυξάνει το οξυγόνο που κυκλοφορεί σε κάθε κύτταρο, δραστηριοποιεί το κυκλοφορικό σύστημα, το λεμφικό, το πεπτικό.
Πολλοί πιστεύουν ότι αν δεν κάνουν 40-45' έντονη άσκησης, δεν κάνουν τίποτα και χάνουν το χρόνο τους, οπότε προτιμούν να μην ασκηθούν καθόλου και τελικά έτσι καταφέρνουν
να μην κάνουν οντως τίποτα!
'Εχω γνωρίσει πολλά άτομα που αθλούνται για χρόνια σε μέτρια ένταση και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Κάποια χρόνια που έζησα στην Αγγλια έβλεπα ατομα ζωσμένα με ένα βηματομετρητή και στόχο να κάνουν καθημερινά 12.000-14.000 βήματα. 'Ολοι ανεξαιρέτως είχαν καλή φυσική κατάσταση και ένιωθαν ευεξία. 'Επίσης η μέτριας έντασης άσκηση επειδή ήταν μια δραστηριότητα που μπορούσαν να την κάνουν εύκολα και με ευχαρίστηση τους βοηθούσε να ελέγξουν την υπερφαγία και συνεπώς να αποβάλλουν πολύ λίπος από το σώμα τους. Αρκετοί ανέφεραν ότι εξάλειψαν τους πόνους στην πλάτη και το λήθαργο που προκαλεί η ακινησία.
Εγώ προσωπικά, εκτός από όλα τα παραπάνω, βοηθήθηκα από την άσκηση και στη θεραπεία της κατάθλιψης. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να μας απασχολεί τόσο το αν τρέχουμε ή περπατάμε, αν το κάνουμε για 26' ή για 56', όσο το να ξεκινήσουμε όντως με κάτι που να μας είναι ευχάριστο, να εστιάσουμε στο να το εντάξουμε στη ζωή μας μόνιμα και στην πορεία να κάνουμε τις όποιες
τροποποιήσεις στην ένταση και τη διάρκεια. Αναμφίβολα με την πάροδο του χρόνου η φυσική μας
κατάσταση βελτιώνεται και μπορούμε σταδιακά να αυξήσουμε τη διάρκεια ή και την ένταση
στο βαθμό που αυτό μας ευχαριστεί φυσικά.
αλεξανδριτα και φαιδρα ευχαριστουμε πολυ!
επιτελους ξεκαθαριστηκε το θεμα του 20λεπτου:thumbup:
01/2/11 - 30' curves
02/2/11 - 30' curves
03/2/11 - 30' curves
04/2/11 - 30' curves
05/2/11 - 30' curves
08/2/11 - 30' curves
09/2/11 - 30' curves
10/2/11 - 30' curves
να ρωτησω κατι??για να χασω ποντουσ απο πόδια να κανω ασκησεις με βαρη η να δωσω εμαφαση στις επαναληψεις της καθε ασκησης?δηλαδη να θελω να χασω λιπος απο τα ποδια....:o
Σε ευχαριστω παρα πολυ Φαιδρα....Οντως πιστευω οτι σημασια εχει να γυμναζεσαι...Ακομη και οι γυμναστριες που δουλευουνε εκει μου λενε οτι ειναι υπεραρκετα γιατι συνδυαζω μιση ωρα διαδρομο και μια ωρα καθαρη γυμναστικη που μιλαμε ριχνουμε πολυ ιδρωτα και κουραση....τουλαχιστον για αρχη...Παντως βλεπω απο αυτα που γραφετε οτι ασχολειστε ολες παρα πολυ και εντατικα...Το βρισκω πολυ καλο...Ευελπιστω οι στοχοι που εχω βαλει να μην εξατμιστουν μεχρι να φτασω στο επιθυμητο επιπεδο...Φυσικα ειναι στο χερι μου...
nansyafs η γυμναστική είναι εθιστική! Νομίζω πως αν ασκούμαστε με τρόπο που μας ευχαριστεί αλλά ταιριάζει και στην καθημερινότητα μας κολλάμε και το συνεχίζουμε. Δες και την kat73 που ξεκίνησε με το curves και έχει ξεπεράσει τους στόχους της και γίνεται kat-woman:wink2:Quote:
Originally posted by nansyafs
Ευελπιστω οι στοχοι που εχω βαλει να μην εξατμιστουν μεχρι να φτασω στο επιθυμητο επιπεδο...Φυσικα ειναι στο χερι μου...
Σήμερα:
ισομετρικές ασκήσεις για ενδυνάμωση τετρακέφαλων (άτιμη χονδροπάθεια)
leg raises με gymstick (άτιμη χαλάρωση)
βάδην-sprint σε διάδρομο 70' (άτιμη κοινωνία:yes: )
(ps. πότε θα γίνει καλά το τεκνό να κάνουμε λίγο trampolino? )
Καλα με πεθανες λεμε, δεν υπαρχεις!!!!!!!!!!!!!!! Kat-woman!!!! lmao!!! Θα το κρατησω μου φαινεται!!!Quote:
Originally posted by faidra7
Δες και την kat73 που ξεκίνησε με το curves και έχει ξεπεράσει τους στόχους της και γίνεται kat-woman:wink2:
Η αληθεια ειναι οτι πολυ διστακτικα αρχισα και εχω φαει τρελο κολλημα. Ελπιζω να κρατησει πολυ μονο......πηγα και σημερα και παλι απο Τριτη. Να ξεκουραστουμε και λιγακι! ;)
01/2/11 - 30' curves
02/2/11 - 30' curves
03/2/11 - 30' curves
04/2/11 - 30' curves
05/2/11 - 30' curves
08/2/11 - 30' curves
09/2/11 - 30' curves
10/2/11 - 30' curves
12/2/11 - 30' curves
Όντως....είναι εθιστική και ιδίως για άτομα που έχουν κόμπλεξ με το σωμα τους όπως εγώ...αλήθεια το curves τι είναι?
Καλημέρα Eleni1201 όλο αυτό το περπάτημα και τρέξιμο το κάνεις σε διάδρομο ή σε γήπεδο?Στο γυμναστήριο που πηγαίνω δεν μας αφήνουν να κάνουμε πάνω από μισή ώρα διάδρομο.
Υποθέτω χρησιμοποιείς βηματομετρητή σωστά?Πάντως μπράβο σου πρέπει να εχεις απίστευτες αντοχές. Ασχολείσαι πολύ καιρό?Ελπίζω να μην γίνομαι κουραστική απλά ενδιαφέρομαι πραγματικά.
Απο Σαββατο εως και Δευτερα απογευμα ~50.497 βηματα μαζι με την Ελενη!:love:
Θα πρέπει να έχεις κάνει πολύ καλό σώμα...Μπράβο σου..Κάνεις και διατροφή?
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΤΙ ΕΧΕΙ Η ΟΝΕ;;
Ολο το χιουμορ σου,εδω θα το βγαλεις Ελενακι μου;;Για σενα λεει που εχεις την πιο απιστευτη κοιλια και το πιο ωραιο κωλ@..κι --> :cul: