Originally posted by Eli
Quote:
Originally posted by Magdalena
Ελλη μου, σε ευχαριστω για τισ συμβουλές σου.. Η αληθεια ειναι ότι ακομα θελω να βελτιωσω τη διατροφη μου... Σαλατα δεν τρωω καθημερινα με το φαγητό μου, συνηθως 2 φορες την εβδομαδα, το πρωινό μου συμφωνω ότι ειναι φτωχό θα προσθεσω και 1 μπανανα αν μπορεσω.. αλλα εχω κανει καποια σταθερα μικρα βηματακια στο φαγητό, παλιότερα ζητημα να επαιρνα 500 θερμίδες..
Ποια ειναι η γμωμη σας για τα ντόνατσ? εχω φαει στο πρωινό και ου αρεσαν,αν και δεν τα ειχα δοκιμασει ποτε, ειναι όμως ανθυγεινα και αυτα.
Magdalena μου αν δεν μπορείς ολόκληρο το φρούτο για πρωινό φάε το μισό με το πρωινό σου και κράτα το άλλο μισό να το φας για πρόγευμα με ένα κριτσινάκι ή ένα μπισκότο. Τα ντόνατ καρδιά μου είναι νόστιμα και λατρεύω και εγώ αυτά που είναι με γέμιση μερέντας. Εκεί δίνω ρέστα φιλενάδα! Το κακό με τα ντόνατ είναι ότι έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, επειδή έχουν πολλούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Καλό είναι να τα τρως που και που αλλά όχι συστηματικά. Για να μην εκτινάξουν τη γλυκόζη στο αίμα σου απότομα τέτοιες τροφές καλό είναι να τις τρως αφού έχεις φάει πρώτα το σνακ σου ή το γεύμα σου. Σου ακούγεται περίεργο το ξέρω αλλά έτσι ένα ντόνατ μας παχαίνει λιγότερο! Συμβουλή του διαιτολόγου μου αυτή για την κατανάλωση γλυκού! ;)
Επίσης αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να το φας για πρωινό αλλά με προσοχή. Τι εννοώ...θα φας πρώτα το φρούτο σου, θα πιεις το γάλα σου και κατόπιν θα φας το ντόνατ. Έτσι θα βοηθήσεις ώστε να μην ανέβει απότομα η γλυκόζη και πάλι στο αίμα σου ώστε να μην πέσει και απότομα και μετά έχεις υπογλυκαιμίες και ακατάσχετη όρεξη.
Όπως και να χει τα ντόνατ δεν μας προσφέρουν τίποτα θρεπτικά, απλά ευχαρίστηση γευστική. Γι αυτό και δεν είναι καλό να τα καταναλώνουμε συχνά όπως και τα κρουασάν και τα τυροπιτοειδή. ʼν τα φτιάχνεις μόνη σου τότε άλλη φάση! Σίγουρα όμως και η απόλαυση είναι σημαντική γι αυτό όλα επιτρέπονται! Απλά οι κενές θερμίδες καλό είναι να τις καταναλώνουμε με μέτρο και όχι συστηματικά.
Αλήθεια πως είναι η όρεξη σου Μαγδαλένα μου;