Quote:
Originally posted by Ava
Καλημέρα σας!
ʼβε Καίσαρα, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν, ήταν το σκεπτικό μου προχθές κι εχθές, εν όψει της σημερινής "δίαιτας" που ξεκινώ.
Προχθές έφαγα το παστίτσιο (μια ευγενική χορηγία φίλης μου, άπιστο Ναταλάκι). Είδα και την ταινία και διαπίστωσα ότι συγκεντρώνω όχι ένα, όχι δύο, αλλά τέσσερα από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα! Ο δολοφόνος της ταινίας δεν θα ήξερε από πού να πρωτοξεκινήσει στην περίπτωσή μου!
Χθες το γιόρτασα με καρμπονάρα (ετοιματζίδικη) σοκολατάκια (εννιά τον αριθμό) και γύρο. Αναγκάστηκαν να μου πάρουν το πιάτο από το χέρι, εκεί εγώ, ταγμένη στον ιερό μου σκοπό, έτρωγα, έτρωγα, έτρωγα... Έτρωγα και προσπαθούσα να αγνοήσω την αηδιαστική μυρωδιά της λαχανόσουπας που πλανιόταν στον αέρα, παρά τα διάπλατα ανοιγμένα παράθυρα. Είχα μια μικρή ελπίδα να μη βρω λάχανο στην αγορά, αλλά βρήκα. Θα αλέθω τη σούπα στο μπλέντερ, με σκοπό να την πίνω και να κατεβαίνει ευκολότερα. Θα ρίχνω πάνω και άφθονο λεμόνι, να σπάει η μυρωδιά. Σήμερα θα φάω και πεπόνι και ροδάκινα.
Τώρα πίνω τον σκέτο καφέ μου και σκέφτομαι ότι με περιμένει δύσκολη εβδομάδα, με νεύρα, αναγούλες, ζαλάδες, αυπνίες... Ξέχασα να σας πω ότι και χθες ζαλίστηκα (τάχα μου) στην ιδέα και μόνο του σημερινού μου φαγητού. Πολύ φιλάσθενη γίνομαι όταν πρόκειται να ξεκινήσω κάτι. Την επόμενη εβδομάδα, όμως, θα σας χαιρετώ με τέσσερα λιγότερα κιλά, ακόμη πιο κοντά στο εξάρι, που τόσα χρόνια λαχταρώ. Σας καλημερίζω βαρυγκομώντας, με τη σκέψη, χάθηκε ο κόσμος να έχει λίγη ζαχαρίτσα ο καφές? Τι βλακείες είναι αυτές? Το ξέρω ότι δεν είναι αυτό το spirit, αλλά για να υπηρετήσεις κάτι, πρέπει και να το πιστεύεις κι εγώ δεν πιστεύω σε αυτές τις ανοησίες. Ελπίζω να κρατήσω μόνο τα καλά αυτής της προσπάθειας. Ελπίζω να πάω σύντομα, προτού ξαναπάρω τα κιλά, στη θάλασσα και να μου πει έστω και ένας ότι αδυνάτισα. Ελπίζω να βάλω το συντομότερο το τικεράκι μου με τα δέκα κιλά που θα μου περισσεύουν για την ολοκλήρωση της προσπάθειας απώλειας των σαράντα συνολικά κιλών. Και πάλι καλημέρα σας!
αυτα που "ετρωγες, ετρωγες, ετρωγες" , με το χερι στην καρδια, ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΕΣ ΚΑΘΕ ΜΠΟΥΚΙΑ, η ετρωγες απο κεκτημενη ταχυτητα και στην σκεψη οτι θα κανεις την λαχανοσουπα?