Originally Posted by
ti einai touto pali
Γεια σου Μπλου. Πραγματικα αυτο με την μνημη το χα παθει κι εγω ηταν ενα πραγμα "σαν να βαριετε το μυαλο να σκεφτει"... Ηταν κουφο να μη μπορεις να βρεις την λεξη και να προσπαθεις να την περιγραψεις στον αλλο για να σου την πει. Τελικα ειχα καταληξει , αφου σταματησα το εφεξορ, οτι πραγματι ηταν περενεργεια του φαρμακου αλλα νομιζα οτι ειχε συμβει μονο σε μενα.
Επισης δεν μπορουσα να συγκρατησω μερικα πραγματα δηλαδη μπορει να λεγαμε κατι με καποιον και μετα μια βδομαδα να το συζητουσαμε και να του επεμενα οτι δεν μου το ειχε πει ποτε. Ενα πραμα οπως λεμε "απο το ενα αυτι εμπαινε κι απο το αλλο εβγαινε..."
Κατα τα αλλα παρατηρω μια αισιοδοξια στα γραφομενα σου και πιστευω οτι ειναι λογω του οτι "ανακαλυπτεις " οτι υπαρχει ελπιδα για κατι καλυτερο οτι υπαρχουν διεξοδοι απο μια κατασταση που θεωρουσαμε οτι ειναι τελειωμενη και αδιεξοδη. Σε ενα τετοιο σταδιο αισιοδοξιας ειμαι κι εγω καθως ελπιζω οτι με την βοηθεια της ψυχολογου και πανω απο ολα με δικη μου προσπαθεια και επιμονη θα καλυτερεψει η ψυχικη μου κατασταση και η διαθεση.
Ειναι σαν να χτιζεις σπιτι απο την αρχη και μονος σου ενα πραμα. Και για να το χτισεις εχεις στην διαθεση σου "υλικα" απο το παλιο σου σπιτι και καποια "νεα υλικα". Τα "παλια υλικα" θα τα χρησιμοποιησεις επιλεκτικα δηλαδη θα παρεις μονο αυτα που θεωρεις οτι ειναι γερα και αξιζουν οσο για τα "νεα υλικα" θα τα βρεις σιγα σιγα. Θελει χρονο κοπο και τροπο αλλα διαολε καταλαβαινω οτι αυτη η προσπαθεια αξιζει...
Παντως απο οτι καταλαβαινω με τους ψυχολογους στην ουσια σε βοηθανε να ...ξαναγυρισεις σε μια παλαιοτερη κατασταση που ησουν πιο καλα. Επισης ξανακαταλαβαινω αυτο που λεμε οτι ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ. Το κακο ειναι οτι μπορεις ευκολα να πεισεις τον εαυτο σου για κατι ασχημο αλλα ειναι αρκετα δυσκολο να τον πεισεις για κατι καλο. Δηλαδη μπορεις ευκολα να τον πεισεις οτι δεν εισαι καλα και να αρχισει αυτο να σου βγαινει στην πορεια και ψυχοσωματικα αλλα ειναι σχετικα δυσκολο να τον πεισεις οτι ολα θα πανε καλα.
Κοινως καταληγω στο ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ (η μας εχουν μαθει) ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΑ.