Originally Posted by
Marilou
Κρατάω αυτό γιατί πραγματικά στο είχα πει ,αν όλο αυτό εσένα σε βοηθάει εμάς μας περισσεύει και καλά κάνεις τότε .
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι κάποιο από εμάς θα σου λέμε ότι όλα αυτά τα βλέπουμε παράλογα ..
εσύ από τα 18 με ένα άντρα σοβαρό όπως λες και όλα τα υπόλοιπα...
Κοίτα να δεις και εγώ από τα 21 με έναν άντρα δυνατό στα δικά μου μάτια ,καλό συζηγο και πατέρα...
Μέχρι εκεί αν εινάι καλός στο κρεβάτι και το τι γίνεται εκεί είναι καθαρά δικό μας θέμα και δεν νομίζω να βοηθήσει μια τέτοια αφήγηση εδώ μέσα κάποιον ..
Πολλές φορές εκνευριστικα σωστό σε πολλά και ειδικά τα πρώτα χρόνια σε πολλά θέματα μου έβαζε τα γυαλιά..
Μέχρι που μετά από αρκετά χρόνια έβαλα στην άκρη τον νεανικό μου εγωισμο και άρχισα να ρουφάω στην κυριολεξία πολλά από εκείνων ..
Κάποιες φορές όταν είχε δίκιο και στο τέλος τον παραδεχομουν μου έλεγε πράγματα τα οποία με έκαναν να νοιωθω πολύ καλά και όχι να με μειώνει του στυλ στα έλεγα αλλά εσύ δεν με άκουγες ..
Βλέπεις είναι και αυτή η διαφορά 10 χρόνια ,για άλλους πολλά για εμένα όμως ιδανικά ...Ήξερε πολλά περισσότερα σε αρκετά θέματα ...
Όπως και εσένα στην δουλειά του.αψογος και αυτοδημιούργητος ..Από το μηδέν ξεκίνησε γιατί ο πατέρας του και η μαμά του μόλις τελείωσε το γυμνάσιο παρακαλώ, όχι το λύκειο του είπαν παλικάρι μου ως εδώ ..αν θέλεις να συνεχίσεις πρέπει να δουλέψεις κιόλας ..
Άσχετα που αυτός ο άντρας όταν οι γονείς του αρρώστησαν ήταν εκεί με όλο του το είναι ..έβαλε στην άκρη τα πάντα και έδωσε ότι είχε και δεν είχε για να είναι καλά ...δεν τους κρατούσε καμία κακία ούτε αποθημενο ...
Ευτυχώς ήταν ποδοσφαιριστής και καλός και όταν έκανε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο τα λεφτά εκείνα τα έριξε για να ξεκινήσει την τωρινή του εταιρεία και παράλληλα να πηγαίνει και νυχτερινό λύκειο και αργότερα σε σχολή για να μπορέσει σήμερα να είναι αυτός που είναι με πολλά χαρτιά στα χέρια του που του επιτρέπουν να είναι αυτός που είναι στην δουλειά του ..
Χωρίς πανεπιστήμια και μεταπτυχιακά ..βλέπεις δεν είχε αυτή την πολυτέλεια ..Η μόνη του πολυτέλεια ήταν το ποδόσφαιρο και ας είναι καλά γιατί χωρίς αυτό μπορεί να μην ξεκινούσε την δουλειά ...
Ξέρεις τι έκανε όταν είμασταν παντρεμένοι και πλέον εγώ είχα αφήσει την δουλειά.μου για ήθελα να είμαι με τα παιδιά ?
Δεν με άφησε να επαναπαυτο ..με έβαλε στην δουλειά ..
Κοινώς με έβαλε στα κόλπα ..φτου ξανά από την αρχή για εμένα γιατί από τα παιδαγωγικά να πας στα οικονομικά θέλει πολύ δουλειά..
Αρχικά απλή υπάλληλος σε λογιστικο γραφείο και όταν πλέον είχα μάθει την δουλειά και έβγαλα την σχολή έφυγα από εκεί και ανέλαβα το κομμάτι της εταιρείας που μου αναλογεί ..
Το καλοκαίρι και μετά από όλα αυτά τα χρόνια που έχω δείξει αν μπορώ να σταθώ ή όχι έπεσε μια καινούργια δουλειά παρεμφερείς με τις εταιρείας αλλά εκείνος μου είπε ότι κουραστικε και δεν θέλει άλλο ..
Μπορεί να το έκανε και επίτηδες δεν ξέρω για να με τόνωση ψυχολογικά γιατί ήμουν δύσκολα ...
Μου είπε αν θέλω να την αναλάβω εγώ ,μόνη μου με το ρίσκο όλο δικό μου ..το οικονομικό κυρίως ,την δουλειά την ήξερα πλέον ....
Σε μια δύσκολη περίοδος για εμένα πήρα μια απόφαση τρελλη θα έλεγα που ομολογώ αν δεν ήμουν χάλια θα έβαζα την λογική περισσότερο και δεν θα την αναλάμβανα ..
Την ανέλαβα όμως και μάλιστα με δικό μου κεφαιλαιο..όλα αυτά τα χρόνια ότι είχα μαζέψει ..
Το αποτέλεσμα ευτυχώς ακόμα και σήμερα με δικαιώνει και πλέον έκτος από το να είμαι στην εταιρεία του άντρα μου έχω και το δικό μου κομμάτι ,το δικό μου επαγγελματικό παιδάκι.το λέω εγώ και είμαι πολύ υπερήφανη ..
Μέσα σε ολα αυτά δεν σταμάτησα ποτέ να προσφέρω τα πάντα και στο σπίτι και στα παιδιά ..
Όχι δεν ήμουν ούτε δουλαρα ούτε υπηρέτρια ...
Χωρις καμία ιδιαίτερη βοήθεια πλην ελαχίστων περιπτώσεων και ας μπορούσα να έχω καθημερινή αν ήθελα ...
...μπορεί παλιότερα με τα παιδιά μικρά να μην επερνα ανάσα ,να έτρωγα όρθια αλλά δεν το μετανοιωσα ούτε.μια στιγμή ...
Δούλευα μέσα στο αυτοκίνητο με τον υπολογιστή περιμένοντας να τα πάρω από τις προπονήσεις και τα φροντηστηρια ..
Ακόμα και σήμερα λέω τι τέλεια χρόνια και μου λείπουν πολύ ...
Σήμερα πλέον εγώ Μαρία λέω ότι παντρεύτηκα έναν άντρα για τα δικά μου μάτια τέλειο έφτασα να είμαι πιο δυνατή από ποτέ και επαγγελματικά και συναισθηματικά ..
Αυτό εμένα μου πρόσφερε ένα γάμος σε μικρή ηλικία ..
Δεν λέω περάσαμε και μπόρες ..τρελλές μπόρες ..με καυγάδες τσακωμούς αλλά όλα μέσα στην ζωή είναι ..
Δεν προσδοκούσα να έχω την οικογένεια των διαφημίσεων ..
Άλλωστε δεν μεγάλωσε σε μια τέτοια και ήξερα και από καυγαδες και από τσακωμούς αλλά πάντα όλα αυτά με μέτρο και σεβασμό ..
Ποτέ στην ζωή μου δεν μίσησα αυτόν τον άνθρωπο ..μου είναι αδύνατον αυτό που λες εσύ για τον άντρα σου ...
Ίσα ίσα μέσα από τα προβλήματα και τα επαγγελματικά γιατί υπήρχαν και οι άσχημες περίοδοι δυναμωσαμε πιο πολύ ..Άσε δε σε θέματα παιδιών ...Εκεί πραγματικά δενεσε όσο τίποτε άλλο ..
Τελοσπαντων γιατί στα λέω όλα αυτά ..για να δεις πως για εμένα ο τέλειος άντρας είναι αυτός που θέλει και υπομένει πολλά ..
Θέλει να βλέπει την γυναίκα του να είναι ευτυχισμένη και γεμάτη ..Όχι ευνουχισμενη και στάσιμη μέσα σε αυτόν γιατί έχει την άνεση να τα προσφέρει όλα ..Δεν είναι εγωιστής και να θέλει να είναι πάντα αυτός μπροστά ..
Γι αυτό και όταν καταρακωθηκα από το χειρουργείο ήταν εκεί και με σήκωσε ..δεν με έδωσε μια να πάω ακόμα πιο κάτω ..
Γι αυτό και εγώ πριν χρόνια με έναν φωτογραφικό νόμο η τότε κυβέρνηση ήθελε το δικό μας επάγγελμα να το κάνει μονοπώλιο αφού μας υποχρέωνε για να γίνουμε βιωσημοι να υποθυκευσουμε ότι είχαμε και δεν είχαμε για να επενδυθούν τρελλα λεφτά για να αναναιωθουν οι άδειες μας ...
έτσι και δεν ξεσηκονωμασταν πανελλαδικά και δεν επερναν το νόμο πίσω γιατί ήταν πραγματικό σκάνδαλο θα είχαμε χρεωκοπησει ...θα χάναμε τα πάντα ..
Εγώ μόνο τότε είδα ένα σκληρό άντρα να λυγίζει ..Δεν του θύμωσα όμως και ούτε μου τελείωσε όλο αυτό ..Έπραξα αλλιώς ..το πώς το μαρτυράει το σήμερα και το πώς είμαστε ..
Βλέπεις λοιπόν πως ότι η ζωή στο καθένα μας δίνει πράγματα ..Τώρα το πώς θα τα αξιοποιήσει και το πώς θα πορευτεί εξαρτάται από εκείνων ..
Για εμένα δεν έχουν σημασία ούτε τα χρήματα ούτε οι σπουδές ούτε τα μεταπτυχιακά..Γραμμένα τα έχω ,για εμένα παίζει ρόλο ο άνθρωπος και κατά πόσο μπορεί να μπει σε μια σχέση όχι για να δείξει πόσο εγωιστής και καλύτερος είναι από τον σύντροφό του ,αλλά να τον φτάσει σε σημείο να νοιώθει ισάξιος και το κυριότερο πολύτιμος ..
Όλα αυτά προϋποθέτουν μόνο αγάπη και σεβασμό να μπορείς να δώσεις και να πάρεις ..Όταν ο ένας πέφτει ο άλλος να είναι όρθιος και να τον σηκώνει και αυτόν ..
Τι σημασία έχει ποιος είναι όρθιος ,άντρα ή γυναίκα ..
Όλα αυτά το ξαναλέω δεν έρχονται έτσι όμως ..μετά από είκοσι χρόνια και περνωντας από πολλά στάδια ,ακόμα.και στο στάδιο όπου ένα γεγονός ήταν ικανό να τα κάνω όλα π@τ@να και να τα δυαλισω όλα γιατί νόμιζα ότι πλέον είμαι άχρηστη και δεν θα.μπορεσω να ξαναεχω την προηγούμενη μου ζωή δεν ήταν ικανό να το κάνει ..
Μάλλον δεν το αφήσαμε να γίνει ...
Βλέπεις λοιπόν γιατί στα δικά μου μάτια είσαι τελείως παράλογη?
Βλέπεις γιατί όλα αυτά που μου λες τα θεωρώ βλακείες..
Σου τελείωσε ξαφνικά το όνειρο λες ...έτσι ήταν όνειρο τελικά και ξύπνησες ...
Ο τέλειος άντρας με συνγχωρεις δεν είναι ο δικός σου ..
Αλλά ξέρεις και κάτι ούτε ο δικός μου ..
Ο δικός μου απλά είναι αυτό που είπα ένας καλός συζηγος πατέρας και επιχειρηματίας ..
Όπως είναι πάρα πολλοί εκεί έξω ..Έτυχε να βρω ένα τετοιο γιατί τελικά παίζει ρόλο και η τύχη ...Με τα καλά τους τις ιδιοτροπίες του τα κακά του και όλα αυτά που έχει ένας άνθρωπος ..
Όπως και εμείς άλλωστε ..με τα καλά μας τις γκρίνιες μας τις ιδιοτροπίες μας και τις παραξενιές μας που είναι και πολλές η αλήθεια είναι ...σπάμε κόκαλα αν μας.πιασουν ...
Αν εσύ στο μυαλό σου έφτιαξες το τέλειο και επετρεψες αυτό το τέλειο να διαλύσει τη υπερηφάνεια σου και την εξυπνάδα σου ποιος φταίει?
Κανένας άντρας που σέβεται και θέλει να βλέπει την γυναίκα του καλά δεν την θέλει καρφωμένη στην απραξία ..
Αυτά για να δεις ότι όλα είναι στο μυαλό ..Δυστηχως άφησες να παρασυρθεί από την χλιδα και τα πλούτη..