Quote:
Originally posted by RainAndWind
Ο Πάνος δεν εισέπραξε παρά μόνο αυτό που εξέπεμπε.Και το ίδιο γίνεται με όλους μας.Τα άλλα είναι σάλτσες.
θεωρεις οτι ετσι ακριβως ειναι η ζωη?
να εισπρατεις οτι εκμπεμπεις?
Κατ\' εμε, μακαρι υπηρχε αυτη η ισορροπια.... αλλα δεν.....
Καποιες φορες ειτε θα εκπεμψεις παραπανω, ειτε θα εισπραξεις παρπαανω.
Αλλα δεν θα κατσω να κανω τετοια ταμεια και ισολογισμους.
Εκπεμπω οσο περισσοτερο μπορω και εισπραττω οτι μου ερχεται, το ποσο το ξερουν αλλοι και οχι εγω.
Προσπαθώντας να ρίξετε ενοχές σε κάποιους που δρουν με υγιή τρόπο όταν εισπράττουν επιθετικότητα,υιοθετώντας αμυντική και κριτική στάση απέναντι σε εγωκεντρικές συμπεριφορές,είναι σαν να μας λέτε πως εκεί έξω,πρέπει να καταπίνουμε πράγματα που μας χαλάνε,εις όφελος της εκτόνωσης κάποιων πάνω μας.Άδικα σπαταλάτε το χρόνο σας.
υγιης τροπος ειναι να συντονιζεις την χλευη προς ενα προσωπο?
υιοθετήθηκε αμυντικη σταση, οταν επεφτε βροχη απο βομβες εναντιον του πανου?
Επισης στο τελος χανεις μια λεπτομερια.
Εκει εξω ειναι εκει εξω, εδω ειναι φορουμ, καμια σχεση το ενα με το αλλο.
Εκτος αν παραλληλίζεις οτι εισαι στη γειτονια και ξαφνικα βλεπεις τους γειτονους να πετροβολουν καποιον....
Ξερεις ομως ακομα και ετσι το λυντσαρισμα εχει απαγορευτει, η κανω λαθος?
Μπορει να απαγορευτηκε εκει εξω, αλλα εδω μεσα οχι.
Το επιασα σωστα η το εχασα?
Όπως εκεί έξω κάποιος που σου πατάει τον κάλο δεν του λες \"ευχαριστώ,νά\'σαι καλά,εκτονώσου κι άλλο,μην παίρνεις το πόδι σου,γιατί έχει μεγαλύτερη αξία η εκτόνωσή σου από τον πόνο του ποδιού μου\",έτσι και στο forum.Θα βάλεις την δική σου αυτοπροστασία πάνω από τη δική του.Είστε το λιγότερο ανειλικρινείς,το περισσότερο εκτός πραγματικότητας.
το μονο που εχεις μαθει στη ζωη σου ειναι οτι οποιος σου πατησε το ποδι ειναι να το πλακωσεις στις φαπες επειδη πρεπει να αυτοπροστατευθεις?
Ωπα ρε παιδια και συγνωμη, αμα ειναι ετσι να παω να μαθω μπαλετο να περπαταω στα ακροδαχτυλα......
Ξερεις μπορεις και αλλιως, να τον κανεις στην ακρη αυτον που σε παταει και να του πεις, για βαστα ρε φιλε τι πατας?
Τωρα σε ποιο προσωπικο επιπεδο,
αμα ειναι ετσι οι λυσεις,
μπορω και εγω απο εδω και στο εξης,
στο ονομα της αυτοπροστασιας μου,
οποιος μου πατησει εστω και παρανυχιδα για να μην ειμαι ανειλικρινης να παει η φαπα συννεφο....
Και οσες φαω και οσες ριξω....
Σιγα την νεα μεθοδο, παναρχαιο κολπο γνωστο σε ολους.....
Επιθυμείτε τον \"εναγκαλισμό\" του τραμπουκισμού πάνω σε ανθρωπιστική βάση,
εχεις δει πολλους τραμπουκους να ειναι μονοι τους εναντιον πολλων?
Απο οσο θυμαμαι, μονο ο μπρους λι τα καταφερνε καπως καλα.... αντε και ο μπλεκ, ο ποπαυ αλλα μεχρι εκει.....
από όσους πασχίζουν να ξεφύγουν από ένα σωρό τραμπουκισμούς που υφίστανται ήδη στη ζωή τους.
δεν ξερω τι κανει ο καθενας στη ζωη του και δεν με αφορα.
Και το κάνετε θέτοντας ψευτοδιλήμματα ενοχοποίησης των υγιών αντιδράσεων.Well,well...Get real.
ειπαμε ποιες ειναι οι υγιεις αντιδρασεις μην το ξεχναμε.
Eδώ μπαίνουν άτομα που αναζητούν την ισορροπία.Αν εσείς έχετε αναλάβει το θεάρεστο έργο να τους μπλοκάρετε την υγιή αντίδραση της προάσπισης της ισορροπίας τους,τότε συνεχίστε.
η ισορροπια του καθενος ειναι ενα θεμα προς εξεταση με ποιο τροπο την εξασφαλιζει ο καθενας σε σχεση με τον περιγυρο του.
Εγω οσο βλεπω κανιβαλισμο, ομαδικα πεσιματα, οποιοι και να ειναι πισω απο αυτο θα βγαινω και θα μιλαω.
Και ναι θα συνεχισω.
Το εχω πει 1000 φορες, μπορω και μεχρι 1.000.000
Προσωπικά κουνάω το μαντήλι σε κάθε Πάνο δίχως ίχνος ενοχών.Βye bye.
δικαιωμα σου,
την επομενη φορα κουνα και σεντονια.
Εγω εμαθα εδω μεσα να λειτουργω με αλλη φιλοσοφια.
Θα δεχτώ μόνο όποιον ζητάει βοήθεια έχοντας σεβασμό σε αυτούς που επίσης την χρειάζονται.
ο σεβασμος ειναι κατι που κερδιζεται ακομα και οταν δεν υπαρχει.
Δεν απαιτω απο κανενα να ερχεται και να μου μιλαει και να τον ψαχνω, ελα εδω, εχεις σεβασμο?
αφου δεν εχεις γεια σου.
Μπορω να το παλεψω και να τον κερδισω τον σεβασμο του καθενος ακομα και αν δεν υπαρχει.
Οπως βεβαια και να τον χασω εξισου.....
Εκτός αν πιστεύετε πως κάποιος στηρίζεται αποκλειστικά σε ένα forum ψυχολογίας,και δεν θα βρει αλλού καμία πηγή βοήθειας εφόσον την επιθυμεί πραγματικά.Οπότε καταδικάζεται.
κανεις δεν καταδικαζεται, κανεις δεν θα πεθανει.
Αλλα στρεφεσαι στο τι κανει ο πανος, λες και αυτο ειναι το προβλημα 100%.
Δυστυχως ο πανος ειναι το μισο της υποθεσης.
Το υπολοιπο ειναι τι κανουμε εμεις στο καθε πανο.
Εμεις που μετα απο ολα οσα συνεβησαν, υεωρουμε οτι ολα εγιναν οπως πρεπει.....
Καλως χλευαστηκε ο πανος, και οτι του ειπαν κατοπιν το οτι ηταν μουρλος του τα ειπαν μια χαρα.
Κάνετε λάθος.Ο Πάνος θα βρει άλλους χώρους να εκτονωθεί,γιατί δεν θέλει να βοηθηθεί προς το παρόν.Θέλει να λάμψει.Όταν καταλάβει πως η λάμψη δεν είναι χρυσός,ούτε η επίλυση των θεμάτων του,τότε θα έχει νόημα η παροχή υποστήριξης.
σωστα.
Αρα οταν θα στρωσει, ας τον ξαναφερουμε για την συνεχεια της αποθεραπειας του.....
Το ποιος λαμπει και ποιος οχι, θα σου πω οτι εμεις δινουμε λαμψη στα γεγονοτα.
Κανεις δεν ειναι ετεροφωτος.
Και εκει υπαρχει το προβλημα, οτι ο καθενας αναβε τον προβολεα του οπως νομιζε εκεινος καλυτερα.
Δίνατε υποστήριξη σε εκτόνωση,δεν τον παρακινούσατε να συνειδητοποιήσει τις ανάγκες του.
κανεις λαθος,
εγω προσωπικα καμποσες φορες (και ο νικοςΔ), του ειχα πει οτι εχει ξεφυγει.
Δεν τον εβρισα ομως ουτε τον εκανα να νιωθει οτι ειναι μηδενικο.
Η υποστηριξη φυσικα δεν ειναι εχεις δικαιο σε ολα, αλλα εδω εχεις δικαιο και εδω αδικο.
Και με την αδυναμία αξιολόγησης της κατάστασης,κάνατε ένα ολόκληρο forum να γίνεται απωθητικό προς όσους ήδη είχαν φτάσει στη συνειδητοποίηση των αναγκών τους,
διαφορετικη οπτκη.
Για μενα το φορουμ γινεται απωθητικο οταν μετατρεπεται απο ανθρωπους σε κανιβαλλους.
έναντι κάποιου μέλους που το στάδιο της αυτογνωσίας του δεν του επέτρεπε να το κάνει.
αυτο παλι πως το καταλαβες?
ειναι τηλεδιαγνωση η μου φανηκε?
Δεν είναι θέμα αρχών και αξιών ηθικών που κατέχετε μία ανώτερη βαθμίδα τους,αποτελούσε δική σας αδυναμία αξιολόγησης των δεδομένων.
εδω τι να πω σηκωνω τα χερια ψηλα....
Ακουσε αγαπητη μου, μερικοι ανθρωποι εχουν αξιες,
και δεν τις εχουν χθες στα ξαφνικα αλλα απο χρονια.
Και αυτο το κομματι για ενα κοσμο ειναι αδιαπραγματευτο.
Κανένα μέσο και καμία υποστηρικτική διαδικασία δεν μπορεί να οδηγήσει στην ωρίμανση της συνειδητοποίησης του προβλήματος,όσο αυτό αποτελεί για κάποιον εναλλακτική λύση αποσυμπίεσης.
καμια αποσυμπιεση δεν υπηρχε, διαφορετικη απο οτι σε αλλο κοσμο.
Η ίδια η αποσυμπίεση και αποφόρτιση στιγμιαία,όσο από το περιβάλλον υποστηρίζεται,τόσο υιοθετείται από τον πάσχοντα ως η ιδανική επιλογή,φέρνοντάς τον μακρύτερα από το στόχο,που είναι η επιλογή της-επώδυνης-διαδρομής προς την αυτογνωσία.
εχω αλλη αποψη,
εγω πιστευω οτι οι ενναλακτικοι δρομοι, αποψεις κλπ που δεν εχει υποψη του ο αλλος ειναι αυτες πυο δημιουργουν σε ενα διαφορετικο τροπο σκεψης.
Και αυτο ακριβως κανω.