ερωτήματα για τη γαστρική πτύχωση
Κυρίες και κύριοι τους "συναδερφικούς" μου χαιρετισμούς...
Με λένε Τζένη είμαι 35 ετών και όπως πολλοί άλλοι σκέφτομαι να προχωρήσω σε μία βαριατρική επέμβαση.
Από αυτά που έχω διαβάσει προσανατολίζομαι στην γαστρική πτύχωση κυρίως διότι τρόμαξα με τα μειονεκτήματα των άλλων επεμβάσεων και επειδή με ξενίζει η ιδέα του να προχωρήσω στην αφαίρεση τμήματος ενός υγιούς οργάνου. Κάποιος μου σύστησε και έναν χειρούργο (κ. Μπιμπιδάκης) που ασχολείται με αυτές τις επεμβάσεις.
Διαβάζοντας τις συζητήσεις σας μου δημιουργήθηκαν οι εξής απορίες: (1)Είχα την αίσθηση ότι η γαστρική πτύχωση γίνεται λαπαροσκοπικά, μένεις μία βραδιά στο νοσοκομείο, και δεν χρειάζεται καθετηριασμός ενώ κάποιοι από εσάς μίλησαν για 2-3 βραδιές μέχρι και 1 εβδομάδα στο νοσοκομείο και καθετήρες? Είναι δηλαδή αναληθή αυτά που διάβασα στις ιστοσελίδες περί πτύχωσης???!!!
(2) Είναι διαπιστωμένο ότι αυτή η γρήγορη απώλεια κιλών θα οδηγήσει και σε άλλες αισθητικές επεμβάσεις όπως κοιλιοπλαστική κλπ.?
Θα ήθελα επίσης αν κάποιος από εσάς γνωρίζει τον συγκεκριμένο χειρούργο (είτε από επέμβαση, είτε εξ ακοής), να μου δώσει μια δεύτερη γνώμη?
Σας ευχαριστώ πολύ?