μηπως να αφηνες τα φαρμακα στην ακρη εκτος των seroxate που σου συνεστησε ο γιατρος?
σαν πολλα μαζευτηκαν... ασε το αδυνατισμα για πιο μετα και βαλε προτεραιοτητα τα αλλα προβληματα που σε απασχολουν...
Printable View
μηπως να αφηνες τα φαρμακα στην ακρη εκτος των seroxate που σου συνεστησε ο γιατρος?
σαν πολλα μαζευτηκαν... ασε το αδυνατισμα για πιο μετα και βαλε προτεραιοτητα τα αλλα προβληματα που σε απασχολουν...
nai bebea an einai ta paro kati prota 8a rothso thn giatro kou.
δεν γραφουμε με greeklish ομως :P
γουρουνίτσα τελικά κατάλαβες πως έπαθες αυτές τις κρίσεις πανικού, έφταιγε το άγχος σου ή τα χάπια. Εγώ τα παίρνω αλλά τα είχα σταματήσει για ένα μήνα. Τα xenical βοηθάνε λίγο αν ακολουθείς και κάποιο πρόγραμμα απλώς αν ξεφύγεις λίγο όχι πολύ γιατί θα έχεις πρόβλημα, κάτι κάνουν, μην φανταστείς τρελά πράγματα. Εγώ νοιώθω τελευταία μεγάλη κόπωση, δεν ξέρω αν οφείλεται στα χάπια ή στη δίαιτα. Τώρα το ΣΚ έφαγα λίγο παραπάνω και νομίζω ότι νοιώθω καλύτερα. Είσαι καλύτερα με τις κρίσεις ?
nai kala eimai :P
αντε παλι με τα greeklish....
προσπαθησε να γραφεις ελληνικα, θα το συνηθισεις....
ετσι ενημερωτικα, για λογους αναζητησης γραφουμε με ελληνικα και για να μην κουραζονται οι περισσοτεροι να τα διαβαζουν....
Γεια σας,
Διαβάζω απο καιρό τα θέματα στο φόρουμ σας και είπα να κάνω κι εγώ έναν λογαριασμό. :)
Που λέτε εγώ έχω μεγάλο ιστορικό με τα κιλά (όπως πολλοί απο μας αν όχι όλοι) αλλά και με τα παντός είδους φάρμακα.
Ξεκίνησα πριν 6 μέρες το reductil κατόπιν συμβουλής του ενδοκρινολόγου μου και θα ήθελα να σας μιλήσω γι' αυτά...
Τα reductil πράγματι κόβουν την όρεξη λειτουργώντας ως αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης και νοραδρεναλίνης. Όσοι έχουν πάρει αντικαταθλιπτικά όπως εγώ πιστεύω ξέρουν τί μπορεί να σημαίνει αυτό.
Επειδή λοιπόν έχω μία εμπειρία στα αντικαταθλιπτικά (αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης) και είναι και άσχημη, έχω κάποιες συμβουλές να σας δώσω που ίσως δεν σας έδωσε ο γιατρός σας. Τα φάρμακα λοιπόν δεν πρέπει να τα σταματήσετε ΠΟΤΕ μονομιάς αλλά μεθοδικά, απο μέρα παρα μέρα, ελαττώνοντας τη δόση και μετά τέλος. Όταν κόβουμε ένα τέτοιας δύναμης φάρμακο απότομα, προκαλούμε προβλήματα στον εγκέφαλό μας (δεν ξέρω αν αυτά είναι μόνιμα ή παροδικά). Δηλαδή μπορεί εσείς που το κόψατε μεμιάς να διαπιστώσατε σφοδρούς πονοκεφάλους, ένα αίσθημα ηλεκτρικής εκκένωσης στο κεφάλι, πάρα πολύ κακή διάθεση και πολύ "μαύρες" σκέψεις. Αυτά τα συμπτώματα χειροτερεύουν όσο περισσότερο καιρό παίρνατε το φάρμακο.
Δυστυχώς οι γιατροί δεν μπορούν να γνωρίζουν τα πάντα γύρω απο κάθε φάρμακο που μας δίνουν γι'αυτό πρέπει πάντα κι εμείς πριν να το καταπιούμε να διαβάσουμε καλά το χαρτί που έχει μέσα.
Τώρα κάποιοι απο εσάς είδατε ότι επανέρχεται η όρεξη.. Αυτό είναι φυσικό. Σχεδόν όλοι σας είπατε "αλλά όχι όπως πριν". Αυτά είναι τα καλά νέα. Το φάρμακο αυτό σας το έδωσε ο γιατρός για να πάρετε τα πάνω σας στην αρχή της δίαιτας (εκεί που πριν τα παρατούσατε τις πρώτες μέρες λόγω πείνας) και να συνεχίσετε την δίαιτα (διατροφή φυσιολογική) μαθαίνοντας μία και καλή να τρώτε σωστά. Επειδή παίρνοντας το φάρμακο δεν έχετε τόσες λιγούρες και έτσι αντί να λέτε στον εαυτό σας "όταν φτάσω στα κιλά που θέλω/όταν τελειώσει η δίαιτα, τότε θα μπορώ να φάω γλυκά" να υιοθετήσετε έναν υγειινό τρόπο διατροφής και να μάθετε να μην ξεσπάτε στο φαϊ όποτε είστε μες στο στρες.
Αυτά είχα να πω και ελπίζω να σας διαφώτισα έστω και λίγο...
Πάντως σας παρακαλώ... ό,τι και να κάνετε ΜΗΝ τα κόψετε αμέσως... Η όρεξη δεν θα ξανάρθει φουριόζα, ίσα ίσα, αλλά θα έρθουν παρελλειπόμενα...
(ΥΓ. εγώ είμαι 1.60 και ήμουν 75 κιλά (ΒΜΙ 30) τώρα έπεσα στα 65 (χωρίς το φάρμακο) και δεν έχω ζυγιστεί μέχρι τώρα να δω τί έχασα αυτή τη βδομάδα - ο γιατρός μου απαγόρεψε να ζυγίζομαι πάνω απο 1 φορα τη βδομάδα γιατί μετά γίνεται εμμονή, έτσι είπε)
Καλωσήρθες Κάρολ,
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες σου, ομολογώ ότι αυτά που μας έγραψες για την απότομη διακοπή του φαρμάκου δεν το ήξερα. Ελπίζω να σε βοηθήσουν τα φάρμακα να δεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Δεν έχεις πολλά κιλά παραπάνω και μου κάνει εντύπωση πως ο γιατρός σου τα συνέστησε. Καλή συνέχεια !!!!
καλημερα .. να μαι κι εγω εδω στην παρεα σας !
ειπα κι εγω να αρχισω τα reductil μετα απο χιλιααδες αποτυχιμενες προσπαθειες με διαιτολογους , βιβλια , χαπια και οτι αλλο μπορειτε να φανταστειτε!!
Τελικα ειναι τοσο αποτελεσματικα τα χαπια ???
Να περιμενω , με μια καλη διατροφη , γρηγορη απωλεια βαρους ?
Καλωσήρθες .....
Ναι, είναι αποτελεσματικά αλλά μόνο τον πρώτο καιρό και μόνο με το συνδυασμό διατροφής, γιατί μετά τον πρώτο μήνα τα συνηθίζει ο οργανισμός και δεν βοηθάνε πια, οπότε πρέπει να σου μείνει η στάση της σωστής διατροφής που έχεις αποκτήσει τον πρώτο μήνα. Απλώς με τα χάπια είναι πιο εύκολο, ειδικά τον πρώτο καιρό να εφαρμόσεις τη διατροφή σου γιατί δεν έχεις λιγούρες. Θα πρέπει όμως να κάνεις κάποιες εξετάσεις πρώτα, δεν ξέρω αν τις έχεις κάνει γιατί δεν είναι καθόλου αθώα φάρμακα. Επίσης πρέπει να είσαι πάνω από 18, να έχεις χαμηλή πίεση και να σε έχει δει πρόσφατα ένας καρδιολόγος. Εγώ έκανα και εξετάσεις αίματος. Καλό είναι να κάνεις ότι σου πει ο γιατρός σου.
Καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου....
εχω κανει εξετασεις , εμαι μια χαρα !!
Μαλιστα ο γιατρος μου μου ειπε , πως σε 40 μερες θα αλλαξω και θα παρω τα 15mg ...και απο κει και περα , βλεποντας και κανοντας !
δλδ ποσα περιπου κιλα χανεις τον πρωτο μηνα?
Εξαρτάται από τον οργανισμό και από την προσπάθεια που κάνεις, εγώ έχασα 5,5 κιλά, αλλά κάνοντας και διατροφή από διαιτολόγο.
Εγώ πάντως είμαι πολύ επιφυλακτική με τα σκευάσματα αυτά,δεδομένων και των παρενεργειών τους...
Δεν ξέρω κατά πόσο σου περιορίζουν την όρεξη,αλλά με διατροφή ενός μήνα τα χάνεις λογικά τα 5,5 κιλά...
Να έχανα τα διπλάσια ή να μη χρειαζόταν προσοχή στη διατροφή να μπω στον πειρασμό να το σκεφτώ...
Όχι ότι είναι σωστό αυτό που λέω...Καθόλου!Απλά αναρρωτιέμαι τι πραγματικά προσφέρουν...
Να πω και εγώ το κατιτις μου ...
Διάβασα εδώ για τα Reductil και ρώτησα και τον φαρμακοποιό μου ... Αποτελεσματικά είπε και είπα να κάνω απόπειρα να τα πάρω ...
Τα 15 mg είναι πιο αποτελεσματικά αλλά το μεγάλο κουτί που συμφέρει έχει 80 ? και δυστυχώς πλέον (απο 01/08 ή 01/09) δεν γράφονται απο παθολόγο ή ενδοκρινολόγο παρά μόνο αν σου γράψει ότι έχεις τάση για διαβήτη κ.λ.π.
Τελικά δεν τα πήρα και το παλεύω μόνη όπως ήδη ξέρετε ... αλλά σίγουρα θα ήθελα να τα δοκιμάσω καθώς απο όσα έχω διαβάσει εδώ και αλλού γιαυτά κάνουν δουλειά στο θέμα της όρεξης (όχι τόσο των κιλών χωρίς διατροφή και άσκηση).
Να πω και εγώ το κατιτις μου ...
Διάβασα εδώ για τα Reductil και ρώτησα και τον φαρμακοποιό μου ... Αποτελεσματικά είπε και είπα να κάνω απόπειρα να τα πάρω ...
Τα 15 mg είναι πιο αποτελεσματικά αλλά το μεγάλο κουτί που συμφέρει έχει 80 ? και δυστυχώς πλέον (απο 01/08 ή 01/09) δεν γράφονται απο παθολόγο ή ενδοκρινολόγο παρά μόνο αν σου γράψει ότι έχεις τάση για διαβήτη κ.λ.π.
Τελικά δεν τα πήρα και το παλεύω μόνη όπως ήδη ξέρετε ... αλλά σίγουρα θα ήθελα να τα δοκιμάσω καθώς απο όσα έχω διαβάσει εδώ και αλλού γιαυτά κάνουν δουλειά στο θέμα της όρεξης (όχι τόσο των κιλών χωρίς διατροφή και άσκηση).