αμα θες φαλαινες πηγαινε στην βουλη (ο πικγουινος Παπαρηγα δωρο)
Printable View
αμα θες φαλαινες πηγαινε στην βουλη (ο πικγουινος Παπαρηγα δωρο)
Τον ηλίθιο και τον πανηλίθιο του Ντοστογιέφσκι τον έχω προτείνει στα βιβλία;
Ούτε που θυμάμαι. Ουπς! λάθος καταχώρηση...
αλλά ξαναεντυπωσιάστηκα από το εύρος και την περιεκτικότητα της σκέψης!
:P
χαχαχα μαρκέλα
Εμίρ Κουστουρίτσα:" Ό,τι γίνει στην Ελλάδα θα καθορίσει το μέλλον του κόσμου "
Posted by Τρικλοποδιά
..ο Εμίρ Κουστουρίτσα σε συζήτηση με τη συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου, το συγγραφέα και σεναριογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο
και με το κοινό της Θεσσαλονίκης κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «Κι εγώ που είμαι σε αυτή την ιστορία;»
στο πλαίσιο της 9ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου.
«Αυτό είναι το τέλος φίλοι μου», είπε απαντώντας στην ερώτηση αν ήρθε το τέλος του καπιταλισμού και κληθείς να σχολιάσει
την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και τη σχέση Ελλάδας - ΕΕ o διάσημος σκηνοθέτης τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι η βάση όχι
μόνο της Ευρώπης, αλλά του κόσμου» και πως ό,τι συμβεί εδώ θα καθορίσει το μέλλον του κόσμου".
«Αγκαλιάσατε με ενθουσιασμό την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα χρήματά της. Όταν σας έδωσαν τα χρήματα, τα πήρατε κι αυτό
είναι ορατό παντού στην Ελλάδα. Αυτό έχει φέρει τα πράγματα, στο σημείο που βρίσκονται. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα
αυτή τη στιγμή, δείχνει τι θα ακολουθήσει σε όλο τον κόσμο. Είστε πολύ εύθραυστη περιοχή,
γι αυτό είναι σημαντικό το ερώτημα τί θα γίνει με την Ελλάδα. Η ελληνική πηγή είναι η κύρια πηγή του δυτικού πολιτισμού.
Ό,τι συμβεί στην Ελλάδα, θα συμβεί και στον υπόλοιπο κόσμο».
"Το πρόβλημα", συμπλήρωσε, "είναι με τους πολιτικούς οι οποίοι κλίνουν προς αυτό που αποκαλώ οικονομικό φασισμό".
«Η οικονομία είναι τα πάντα. Όταν συζητώ με το δικηγόρο μου στο Παρίσι για τις μελλοντικές ταινίες μου, μιλάει για την αγορά
σαν να είναι κάποιο πρόσωπο» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η δύναμη έχει επικεντρωθεί σε μικρές πανίσχυρες ελίτ
και οι άνθρωποι έχουν ολοένα και μικρότερη δύναμη...
Δωρεάν διακοπές, με προσφορά εθελοντικής εργασίας!
http://media2.feed.gr/filesystem/ima..._type11491.jpg
Τι θα απαντούσατε στην πρόταση για δωρεάν καλοκαιρινές διακοπές, σε συνδυασμό με την προσφορά εθελοντικής εργασίας για λίγες ώρες;
Κι όταν λέμε διακοπές, εννοούμε γνωριμία με την Ινδία, τους παγετώνες της Ισλανδίας, τα τουρκικά παράλια ή ακόμα και τη Ρωσία και την Κένυα.
Η πρόταση διατυπώνεται από τη μη κυβερνητική οργάνωση ELIX, που αποτελεί έναν από τους βασικούς φορείς διαχείρισης εθελοντικών προγραμμάτων
στο εξωτερικό, τα οποία συνδυάζονται με τις διακοπές. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται μόλις στα 100 ευρώ και καλύπτει τη διαμονή,
την πλήρη σίτιση και την 24ωρη υποστήριξη απο εκπαιδευμένους ομαδάρχες.
Η Ελισάβετ Κοροβέση, έλαβε μέρος στο πρόγραμμα διακοπών και εθελοντικής εργασίας και περιγράφει την εμπειρία της
στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Μέσω αυτού του προγράμματος, περνάς ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο σου,
προσφέρεις κοινωνικό έργο, συνάπτεις σχέσεις με άτομα από άλλες χώρες, που σε προσκαλούν μετά στη χώρα καταγωγής τους...
το προτείνω ανεπιφύλακτα, όχι μόνο στους νέους, αλλά και σε ανθρώπους όλων των ηλικιών».
Η δικηγόρος Ελένη Παφίλη αξιοποίησε την περσινή άδεια της, συμβάλλοντας στον καθαρισμό της λίμνης στον υδροβιότοπο
του Τέμεριν της Σερβίας και συστήνει ανεπιφύλακτα αυτό τον εναλλακτικό τρόπο διακοπών. «Περάσαμε πολύ όμορφα,
η τοπική κοινωνία μάς υποδέχτηκε με χαρά και ήταν μια πραγματικά πολύ ωραία εμπειρία», δηλώνει στο ΑΜΠΕ.
Διακοπές, εθελοντική εργασία, εκδρομές, περιηγήσεις, γνωριμία με ανθρώπους και κουλτούρες από όλον τον κόσμο συνδυάζονται
αρμονικά στα προγράμματα που προσφέρει η ELIX. Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.elix.org.gr.
υ.γ. η παραλία στην φωτο δεν έχει καμιά σχέση με το πρόγραμμα, απλά είναι αγαπημένη παραλία..
Ο Κουστουριτσα φντ ακουσε τον δηκιγορο του και ειπε ακριβως αυτο που ηθελε να ακουσει η Ελληνικη αγορα χαχαχαχαχα
Ρε παιδιά, τι διακοπές με εθελοντική εργασία; Διακοπές είναι αυτές;
Tίποτα προσφορές ν' αράξω σε καμιά αιώρα κάτω από κοκοφοίνικες για κανα δυο βδομάδες
και να μη σηκώνομαι ούτε για να φάω, αλλά να μου σερβίρουν υπηρέτες γεύματα
και χυμούς από καρύδες δεν έχει;
Tι είν' αυτά με την εθελοντική δουλεία;
To 'δα και κουράστηκα! πφ!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΩΤΟγραφία – Μήπως ήρθε ώρα να την κάνουμε πραγματικότητα;
http://www.tsantiri.gr/wp-content/me...2/05/foto1.gif
«Θα βγείτε από το Ευρώ»… «Πληρώστε Έλληνες αλλιώς δεν θα πάρετε την επόμενη δόση»…
αυτές είναι οι μοναδικές φωνές που φθάνουν στην Ελλάδα από την Ευρώπη.
Φυσικά, η εγχώρια πολιτική «ελίτ» υπακούει πάντα στις επιταγές των ξένων τοκογλύφων… και αυτός
που πληρώνει το «σπασμένο μάρμαρο» είναι πάντα ο ελληνικός λαός.
Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό;
υ.γ. τα χειρότερα τα εμπεδώσαμε.. και πιο χειρότερα δεν πάει.. μάλλον φαίνεται ν' αλλάζει
Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Είσαι πολύ κοντά στο χάος, γιατί δε συμμορφώθηκες πλήρως στην αγορά
κι απομακρύνεσαι απ’ τη χώρα, που ήτανε κάποτε λίκνο για σένα.
Ό,τι με την ψυχή ζητούσες και νόμιζες πως είχες βρει
τώρα σαν κάτι περιττό αποβάλλεις και το πετάς μες στα σκουπίδια.
Ολόγυμνη σαν οφειλέτης διαπομπεύεται, υποφέρει η χώρα εκείνη
που έλεγες πως της χρωστάς ευγνωμοσύνη.
Στη φτώχια καταδικασμένος τόπος, τόπος που ο πλούτος του
τώρα στολίζει τα μουσεία: λάφυρα που έχεις τη φροντίδα Εσύ.
Κείνοι που χίμηξαν με την ορμή των όπλων στη χώρα την ευλογημένη με νησιά
στολή φορούσαν και κρατούσαν τον Χέλντερλιν μες στο γυλιό τους.
Καμιά ανοχή πλέον δε δείχνεις στη χώρα που οι συνταγματάρχες υπήρξαν σύμμαχοι ανεκτικοί.
Χώρα που ζει δίχως το δίκιο, μα με εξουσία που επιμένει πως έχοντας αυτή το δίκιο
ολοένα σφίγγει κι άλλο το ζωνάρι.
Σε πείσμα σου η Αντιγόνη μαυροφορεί - σ’ όλη τη χώρα
πενθοφορεί και ο λαός της που κάποτε σ’ είχε φιλοξενήσει.
Μα οι ακόλουθοι του Κροίσου έχουν στοιβάξει έξω απ’ τη χώρα,
στα θησαυροφυλάκιά σου, ό,τι σαν μάλαμα αστράφτει.
Πιες, επιτέλους, πιες κραυγάζουν επίτροποι σαν μαζορέττες
μα ο Σωκράτης σού επιστρέφει γεμάτο πίσω το ποτήρι.
Σύσσωμοι, ό,τι σου ανήκει, βαριά θα ρίξουν την κατάρα
θεοί, αφού η θέλησή σου ζητά ξεπούλημα του Ολύμπου.
Χωρίς του πνεύματος τροφή, τότε κι εσύ θα καταρρεύσεις
δίχως τη χώρα που ο νους της, Ευρώπη, εσένα έχει πλάσει.
Günter Grass
(απόδοση στα ελληνικά Γιάννης Ευθυμιάδης - Σοφία Γεωργαλλίδη)
Οταν η Ελλαδα βγει απο το ευρω Μαρκελα τα ακινητα ξερεις τι αξια θα εχουν? Ουτε αμαξι της προκοπης δεν θα μπορεις να παρεις...
ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΡΡΗΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ
http://3.bp.blogspot.com/-FK3s8WLUDr...94903103_n.jpg
Ο 60χρονος μουσικός Αντώνης Περρής έδωσε το πρωί τέλος στη ζωή του πέφτοντας από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας που έμενε στο κενό,
έχοντας σπρώξει δευτερόλεπτα πριν την 90χρονη μητέρα του. Ο Αντώνης Περρής χτες το βράδυ, στις 21.52 ζητούσε μια λύση!
Και γνωστοποιούσε στο www.stixoi. info την απόγνωσή του: "Λέγομαι Αντώνιος Περρής. Εδώ και 20 χρόνια φροντίζω την 90 χρονών
Μητἐρα μου(την γεροντοκομώ). Τώρα τα 3- 4 χρόνια έχει πάθει Αλτζχάϊμερ και τελευταία την πιάνουν και κρίσεις σχιζοφρένειας
και έχει κι᾽ άλλα προβλήματα υγείας, Και τα γηροκομεία δεν δέχονται τὀσο επιβαρυμένους ασθενείς.
Το πρὀβλημα είναι ότι δεν είχα προβλέψει να έχω αρκετό ρευστό στο λογαριασμό μου, διότι έπιασε ξαφνικά η οικονομική κρίση.
Παρόλο που έχω αρκετή περιουσία, και τα πουλώ όλα όσο όσο τόσο καιρό, έχω μείνει χωρίς ρευστό(χρήματα)
και δέν έχουμε πια να φάμε, κι´η πιστωτική μου κάρτα με 22% επιτόκιο γεμάτη κι´ας δανείζονται με 1%, κι´άλλα έξοδα που τρέχουν.
Ζω πια συνέχεια μιά ζωή δράμα. 2) Τώρα τελευταία δυστυχώς έχω νέα σοβαρότατα δικά μου προβλήματα υγείας.
Δεν έχω καμμία λύση μπρος μου. Περιουσία αρκετή αλλά ρευστό καθόλου, οπότε χωρίς φαγητό τι γίνεται ? Μήπως ξέρει κανείς καμμία λύση;
"Ισχυροί της γης γιά την οικονομική κρίση που δημιουργήσατε θέλετε κρέμασμα και σας είναι λίγο."
υ.γ. άρα είναι μάλλον κατάρα νάχεις κάτι.. και βλαστημάς γι' αυτά που οι γονείς σου σου κληροδότησαν, γιατί αφού
δεν μπορείς να συντηρήσεις πλέον ούτε τον εαυτό σου, θα τα κάνεις για τα χρέη τους, ανταλλαγή με την εφορία!