εσυ δε , μανταμ ελη,ποιος ξερει τι σαβουριασες την κυριακη κ δεν το γραφεις???
χε χε!:P
Printable View
εσυ δε , μανταμ ελη,ποιος ξερει τι σαβουριασες την κυριακη κ δεν το γραφεις???
χε χε!:P
Θέλεις αναλυτική καταγραφή smartaki??? Είσαι σίγουρη ότι θα την αντέξεις; χιχιχιχι:lol::lol: άσε μην βάζω ιδέες σε όλα τα καλά κορίτσια εδώ που κρατάνε την διατροφή τους κρίμα είναι να σας κολάσω :P
Να μαι κι εγω..:tumble:
χθες λοιπον..
08 20 νερο + σπιρουλινα ( μονο 6+κατι ωρες υπνο, ξυπνησα απτην πεινα προφανως!!)
08 50 4 ακτινιδια + 2 αυγα βραστα +3 κριθινα παξιμαδακια + λιιιγο κεφιρ + κανελα + μελακι
ποδηλατο...
11 30 λιγο κεφιρ + 3 μικρα παντζαρακια ωμα + 3 μανιταρια ωμα + αλατι,θυμαρι + ψωμι εσσαιων
14 30 1 παξιμαδακι κριθινο (πεινασα αρκετα, αλλα ημουν σε αμαξι και ευτυχως που ειχα κ αυτα μαζι μου)
16 00 φακη κοκκινη+μαυρο ρυζι+τζιντζερ+ μαρουλι-ροκα-μαιντανο+μανιταρια ωμα
18 00 1 τσαι
19 45 1 ροδι + κεφιρ 500μλ!! + ψωμι εσσαιων + μελακι
Κοριτσια τη φακη την κοκκινη πρεπει να τη δοκιμασετε οπωσδηποτε!! Αν σας αρεσει η γευση της φαβας θα την λατρεψετε! Γινεται πολυ πιο γρηγορα απο την κανονικη, ειναι πιο ευπεπτη και απότι λενε και πιο θρεπτικη. Μπορειτε να την περασετε και απο το μουλτι και γινεται βελουτε, φοβερη γκουρμεδια!!
Επισης εδω εχω λινκ για τη ζεα: http://vegansofthessaly.blogspot.com...B6%CE%AD%CE%B1
κι εδω για το ψωμι εσσαιων: http://bletsas.gr/esseon/
eli, γι αυτο δε σε προκαλεσα περαιτερω...σκεφτηκα οτι ειναι κριμα να μας δωσεις αλλοθι :P
σ ευχαριστω για τις απαντησεις!!!
το βιβλιο το εχω-το ειχα παρει μολις η πεναιμενη Ρια ειχε ανοιξει αυτο εδω το τοποικ, αλλα η ημουν παραπανω η δεν ημουν οσο επρεπε απελπισμενη για να ακολουθησωαυτο το προγραμμα...
οσο για το τσαι.... οφειλω να ομολογησω οτι μονο οταν ειμαι αρρωστη το πινω :D κ εχω πλεον αποδεχθει οτι αυτο δεν προκειται να αλλαξει...
-ακομη 1 ζελε+ καρυδια +σταφιδες!Quote:
Originally posted by smart
ας γραψω τα σημερινα, οσο τα θυμαμαι ακομη...
-γαλα+δημητριακα+1κ.σ.σταφιδ� �ς
-μπριζολα χοιρινη+σαλατα λαχανο-καροτο+λιγο ψωμι!!( θυσιαστηκα για την τριαδα!!!)+1 μπωλακι ζελε.
-1 μπανανα+1μπισκοτο βρωμικο (με βρωμη δλδ!!)
-σοκολατα ροφημα + 1 μπυκια κεηκ με επικαλυψη σοκολτατας (αυτες οι μπουκιτσες που βαζουνεξω ως συνοδευτικο στα ροφηματα)
-σαλατα λαχανο-καροτο+ αβγο+2 κουταλιες σουπας περιπου κοτατζ λαητ+ φετα ψωμι+ 1 μπωλακι ζελε
αλμα, ξυπνας επειδη πεινας η επειδη πονας ?
εχει πολλες μερες?
μηπως ειναι λιγο βιαστικο το συμπερασμα σου οτι ξυπνας λογω φαγητου?
αν πχ εισαι σε κριση ημικρανιας, λογικο δεν ειναι?
αρχιζω να γρφω τα σημερινα, γιατι δεν παιζει να τα θυμαμαι ως το βραδυ..
το στομαχι χαλια, μετα το πρωινο χειροτερεψε κ μεχρι αργα το απογευμα δεν κρατουσε τπτ...
ε μετα ειπα να καλυψω το κενο με ό,τι ενιωθα οτι δε θα απορριψει!!
(ειναι αλλα αντι αλλων, τα γραφω απλα για να θυμιζω στον εαυτο μου οτι δεν ημουν συνεπης, οταν θα με πιανει η μιζερίαση).
-γαλα+δημητριακα+1κ.σ. σταφιδες
-2 η 3 φρυγανιες με τσαι βουνου.
-1 φετα ψωμι με λιγο τυρι φετα
-4 φρυγανιες με μαργαρινη + μελι ( ημουν σε φαση ανανηψης μετο αισθημα πεινας πλεον αισθητο κ οι 2 αρχικες δε μου φτασαν)
-2 μπισκοατα βρωμης
για φρουτο προς το παρον ουτε λογος, κ μονο που το σκεφτομαι μου ρχεται να επανελθω σε προ ανανηψης κατασταση :P
:barfy:
βλεπω η Ζεα εχει 40% περισσοτερο μαγνησιο ε?
χμ....
μια που το αναφεραμε:
http://vegansofthessaly.blogspot.com...blog-post.html
Οσο για το πως φτιαχνω παξιμαδια η κριτσινια (ιδιος ο τροπος, αλλαζει το σχημα)
Σε μια λεκανιτσα βαζω μαγια μπυρας ( νωπη η ξερη) και ριχνω λιγο χλιαρο νερακι, ανακατευω καλα να λιωσει τελειως.
Επειτα ριχνω λιγο αλευρι ( 1 φλιτζανι του τσαγιου περιπου) και ανακατευω μαζι με λιγο ακομα νερακι αν χρειαζεται(παντα χλιαρο) ωσπου να εχω εναν πολτο, οχι πολυ νερουλο ουτε σφιχτο. πιο ιδαρες απο πουρε παντως.. Σκεπαζω τη λεκανη με μια κουβερτα τωρα που ειναι χειμωνας και την αφηνω. Μετα απο μιση ωριτσα, ανοιγω,κοιταω.. αν εχει φουσκαλιτσες ειμαστε καλα.. αλλιως αφηνω λιγο ακομα. Ριχνω το υπολοιπο αλευρι (ολικης αλεσεως παντα-ο,τιδηποτε) , λιγο αλατακι, λιγο ελαιολαδο η σησαμελαιο ( οσο περισσοτερο βαλετε τοσο πιο νοστιμα θα βγουν φυσικα! εγω βαζω περιπου, με το ματι παντα, 2 κουταλιες της σουπας για 1 κιλο αλευρι.Οταν τα κανω πολυ νοστιμα δεν μπορω να σταματησω να τρωω!) και ανακατευω, ανακατευω,ανακατευω..στην αρχη με ενα κουταλι αλλα μετα απο λιγο θελει χερι και λιγο ζυμωμα, μεχρις οτου να μην κολλαει καθολου στα χερια, ουτε στη λεκανη. Ισως χρειαστει λιγο ακομα νερακι, οπως και να χει το νερο το ριχνετε λιγο λιγο. Παντα χλιαρο.. Αφου γινει λοιπον μια μπαλιτσα την αφηνω στη λεκανη, σκεπαζω και μετα απο κανα μισαωρο,1 ωρα πας και πρεπει να χει φουσκωσει.. Παιρνω 2 ταψια απλωνω λαδοκολα και :
για παξιμαδια: κοβω οσο πιο ανωμαλα γινεται με το χερι κομματια ζυμης ( σαν τα ανωμαλα τα σοκολατακια σε μεγεθος) και τα αφηνω ενα ενα στη λαδοκολα. ψηνω στους 180 (καλυτερα να ναι προθερμασμενος) , αν ειναι 2 ταψια στο αεροθερμο αλλιως στο πανω-κατω.
Εναλλακτικα το χωριζω σε 2 καρβελακια σαν μπαγκεντες , τα ψηνω και οταν δω οτι η κορα εχει σχηματιστει καλα τα βγαζω και μετα απο λιγο που δεν θα καινε πολυ τα κοβω σε λεπτες φετουλες, τα αραδιαζω στο ταψι και ξαναψηνω ωσπου να γινουν τραγανα. Οταν τα βγαζω απο το φουρνο ειναι λιγο πιο μαλακα απο οτι μετα.. μετα δηλαδη σκληραινουν κιαλλο. αναλογα ποσο τραγανα τα θελετε λοιπον..
για κριτσινια: παιρνω το ζυμαρι και το απλωνω ολο με εναν πλαστη η με ενα ρολο απο μεμβρανη πχ να εχει παχος 1 δαχτυλο περιπου.και με 1 μαχαιρι κοβω ισες λωριδες σε ο,τι μακρος θελω, εχει σημασια μονο το παχος ναναι ιδιο για να ψηθουν ομοιομορφα.καθε λωριδουλα την παιρνω και την πλαθω 1-2 φορες σαν πλαστελινη και την αφηνω στο ταψι. Το ιδιο και με τις υπολοιπες λωριδες ζυμαριου.. αν θελετε ηλιοσπορους η λιναροσπορο πχ μπορειτε ειτε να τους τριψετε στο μπλεντερ και να τους εχετε βαλει ηδη στη ζυμη ειτε με ενα πινελακι να βρεξετε ολα τα κριτσινια(ωμα) με νερο , να ριξετε μεσα στο ταψι ηλιοσπορους και κουνωντας το ταψι θα κολλησουν ολοι..
Αααα!!! Για πιο τραγανο αποτελεσμα μπορειτε αντι για νερο να χρησιμοποιησετε σουρωτη(απτην αρχη), λιγο κρασακι.. και γενικα να δωσετε ο,τι γευση θελετε στο ζυμαρι σας. μπορουν να γινουν ειτε πιο αλμυρα με πιο πολυ αλατι, μπαχαρικα κ ο,τι αλλο σκεφτειτε, ειτε πιο γλυκα με κανελλα! Αν επιχειρησετε να φτιαξετε τα δικα σας παξιμαδια καλη επιτυχια ευχομαι!!
Βρε αγγελάκι μου, με όλο το θάρρος...παρακολουθώ την διατροφή σου και νιώθω ότι δεν μπορείς να χαλαρώσεις λίγο, γιατί κούκλα μου? Εντάξει, κι εγώ δυσκολεύομαι και ειδικά στην αρχή κατάλαβα ότι ακολουθώντας μία τέτοια διατροφή (όπως η δική σου)...όποτε ξέφευγα λίγο...το 'ριχνα στη λεκάνη...Quote:
Originally posted by ~aggelaki~
Να μαι κι εγω..:tumble:
χθες λοιπον..
08 20 νερο + σπιρουλινα ( μονο 6+κατι ωρες υπνο, ξυπνησα απτην πεινα προφανως!!)
08 50 4 ακτινιδια + 2 αυγα βραστα +3 κριθινα παξιμαδακια + λιιιγο κεφιρ + κανελα + μελακι
ποδηλατο...
11 30 λιγο κεφιρ + 3 μικρα παντζαρακια ωμα + 3 μανιταρια ωμα + αλατι,θυμαρι + ψωμι εσσαιων
14 30 1 παξιμαδακι κριθινο (πεινασα αρκετα, αλλα ημουν σε αμαξι και ευτυχως που ειχα κ αυτα μαζι μου)
16 00 φακη κοκκινη+μαυρο ρυζι+τζιντζερ+ μαρουλι-ροκα-μαιντανο+μανιταρια ωμα
18 00 1 τσαι
19 45 1 ροδι + κεφιρ 500μλ!! + ψωμι εσσαιων + μελακι
Κοριτσια τη φακη την κοκκινη πρεπει να τη δοκιμασετε οπωσδηποτε!! Αν σας αρεσει η γευση της φαβας θα την λατρεψετε! Γινεται πολυ πιο γρηγορα απο την κανονικη, ειναι πιο ευπεπτη και απότι λενε και πιο θρεπτικη. Μπορειτε να την περασετε και απο το μουλτι και γινεται βελουτε, φοβερη γκουρμεδια!!
Επισης εδω εχω λινκ για τη ζεα: http://vegansofthessaly.blogspot.com...B6%CE%AD%CE%B1
κι εδω για το ψωμι εσσαιων: http://bletsas.gr/esseon/
αλλά πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο, αλλιώς συντηρούμε τον ίδιο φαύλο κύκλο...ξέρεις τι εννοώ...
Μπορείς να ξεκινήσεις λέγοντας ότι την τάδε μέρα της βδομάδας θα φάω κάτι παχυντικό, εγώ έτσι έκανα, θα δεις ότι όλα είναι στο μυαλό μας...ξέρω ας πούμε ότι μου είναι πολύ πιο εύκολο να φάω κάτι παχυντικό αν είμαι με παρέα γιατί θα απασχολήσω το μυαλό μου με κάποιο θέμα συζήτησης και δεν θα σκέφτομαι "παναγία μου!!!!! τι έκανα!!!!! έφαγα 2 κομμάτια πίτσα!!!!!!!!!"....
το ξέρω ότι δεν είναι δικιά μου δουλειά ο τρόπος που τρως, αλλά εγώ βοηθιέμαι πολύ απ'τις ιδέες και τις συμβουλές σας...
και μιάς και εμείς οι δύο έχουμε το ίδιο πρόβλημα, μπορώ να φανταστώ το πως σκέφτεσαι....
Μου ειναι παρα πολυ δυσκολο να μαγειρεψω μονο για μενα και να κανω κατι "μη υγιεινο". Το ξερω οτι εχω προβλημα,πρεπει να ξεκολλησει το μυαλο μου αλλα το παλευω σιγα σιγα.. Αν ειμαι με παρεα δεν θα πω οχι, σχεδον σε τιποτα! Απλα γινεται σπανια. πριν 1 βδομαδα ας πουμε, μολις ειχα ερθει στην πολη που σπουδαζω και κατευθειαν πηγα σε κατι φιλους οι οποιοι με το που μπηκα μου βαλανε 1 πιατο τραχανα με τυρι , και το φαγα και ειπα κι ενα τραγουδι που λενε.. μαζι με ενα παξιμαδι.Στα καπακια μουβαλαν κι ενα κομματακι τζιζκεικ που ειχαν φτιαξει και εφαγα κ απο αυτο το μισο! Η απολαυση ηταν αλλο πραγμα.. Πραγματικα πολυ τελεια..Την επομενη μερα ομως αφου εφαγα πρωινο, νομιζα οτι συνεχισα να πειναω και εκανα επισοδιο..και φαντασου την προηγουμενη μερα απο φαι ημουν κομπλε. Μαλλον ενιωθα τυψεις για τα βραδινα και σκεφτηκα οτι δεν επρεπε να φαω τοσο. Οτι επρεπε να τα βγαλω. Θελω να πω οτι δεν ειναι η λυση να αρχισω ξαφνικα να τρωω απο τα παντα, γιατι τρομαζω και μπορει να ξανακανω επεισοδιο και δεν το θελω καθολου.. Ειμαι στη φαση που θελω να παιρνω συνεχεια βιταμινες και πρωτεινες και μεταλλα, γενικα τα παντα ωστε να διορθωθει η ζημια που εχω προκαλεσει στην εμφανιση μου κυριως, μιλαω για δερμα και μαλλια. Ηδη ειμαι γεματη φυτρες και χαιρομαι! Εννοειται ομως πως αν ειμαι καπου και ερθει η ωρα για σνακ η γευμα θα φαω ο,τιδηποτε προκειμενου να μην πειναω σαν λυκος μετα. Απλα οσο μπορω..επιλεγω αυτα που θα καταναλωσω.. Σας φαινομαι πολυ υπερβολικη ε??
όχι, εγώ σε καταλαβαίνω....κι εγώ ακόμα το παλεύω...Quote:
Μου ειναι παρα πολυ δυσκολο να μαγειρεψω μονο για μενα και να κανω κατι "μη υγιεινο". Το ξερω οτι εχω προβλημα,πρεπει να ξεκολλησει το μυαλο μου αλλα το παλευω σιγα σιγα.. Αν ειμαι με παρεα δεν θα πω οχι, σχεδον σε τιποτα! Απλα γινεται σπανια. πριν 1 βδομαδα ας πουμε, μολις ειχα ερθει στην πολη που σπουδαζω και κατευθειαν πηγα σε κατι φιλους οι οποιοι με το που μπηκα μου βαλανε 1 πιατο τραχανα με τυρι , και το φαγα και ειπα κι ενα τραγουδι που λενε.. μαζι με ενα παξιμαδι.Στα καπακια μουβαλαν κι ενα κομματακι τζιζκεικ που ειχαν φτιαξει και εφαγα κ απο αυτο το μισο! Η απολαυση ηταν αλλο πραγμα.. Πραγματικα πολυ τελεια..Την επομενη μερα ομως αφου εφαγα πρωινο, νομιζα οτι συνεχισα να πειναω και εκανα επισοδιο..και φαντασου την προηγουμενη μερα απο φαι ημουν κομπλε. Μαλλον ενιωθα τυψεις για τα βραδινα και σκεφτηκα οτι δεν επρεπε να φαω τοσο. Οτι επρεπε να τα βγαλω. Θελω να πω οτι δεν ειναι η λυση να αρχισω ξαφνικα να τρωω απο τα παντα, γιατι τρομαζω και μπορει να ξανακανω επεισοδιο και δεν το θελω καθολου.. Ειμαι στη φαση που θελω να παιρνω συνεχεια βιταμινες και πρωτεινες και μεταλλα, γενικα τα παντα ωστε να διορθωθει η ζημια που εχω προκαλεσει στην εμφανιση μου κυριως, μιλαω για δερμα και μαλλια. Ηδη ειμαι γεματη φυτρες και χαιρομαι! Εννοειται ομως πως αν ειμαι καπου και ερθει η ωρα για σνακ η γευμα θα φαω ο,τιδηποτε προκειμενου να μην πειναω σαν λυκος μετα. Απλα οσο μπορω..επιλεγω αυτα που θα καταναλωσω.. Σας φαινομαι πολυ υπερβολικη ε??
Ας γραψω σημερα και τα σημερινα μου,,
08 00 νερο + σπιρουλινα
08 30 κεφιρ 300 μλ + 4 κριθαρενια παξιμαδακια+ 6 ακτιινονιδια!!
μιση ωρα τρεξιμο
12 00 1 ροδι + κεφιρ + 3 κρακερς
14 30 κοτοσουπα με πολλα μανιταρια, αυγολεμονο + σπανακι-ροκα-μαιντανο + 3 παξιμαδια κριθινα + 1 κρακερ
18 00 1 μπανανα + λιγο κεφιρ + κανελα + 1,5 κρακερ
21 00 λιγο κοτοσουπα(πιο πολυ ζουμι ειχε) + λιγο φακορυζο(επισης πιο πολυ ζουμι και γευση ειχε!) + κουνουπιδι ωμο με μαιντανο + 1 κριθαρενιο παξιμαδι.
Οταν τα διαβαζετε δεν ξερω τι σκεφτεστε, παντως ολα αυτα που τρωω ειναι πεντανοστιμα! Δεν συμβιβαζομαι με κατι μονο και μονο επειδη ειναι υγιεινο..! Καληνυχτα..:love:
xaxaxxa, καλά ντε!!!! Μια κουβέντα είπαμε, μην φοβάσαι ότι τα διαβάζουμε και λέμε "μπλιαξ!!!"Quote:
Ας γραψω σημερα και τα σημερινα μου,,
08 00 νερο + σπιρουλινα
08 30 κεφιρ 300 μλ + 4 κριθαρενια παξιμαδακια+ 6 ακτιινονιδια!!
μιση ωρα τρεξιμο
12 00 1 ροδι + κεφιρ + 3 κρακερς
14 30 κοτοσουπα με πολλα μανιταρια, αυγολεμονο + σπανακι-ροκα-μαιντανο + 3 παξιμαδια κριθινα + 1 κρακερ
18 00 1 μπανανα + λιγο κεφιρ + κανελα + 1,5 κρακερ
21 00 λιγο κοτοσουπα(πιο πολυ ζουμι ειχε) + λιγο φακορυζο(επισης πιο πολυ ζουμι και γευση ειχε!) + κουνουπιδι ωμο με μαιντανο + 1 κριθαρενιο παξιμαδι.
Οταν τα διαβαζετε δεν ξερω τι σκεφτεστε, παντως ολα αυτα που τρωω ειναι πεντανοστιμα! Δεν συμβιβαζομαι με κατι μονο και μονο επειδη ειναι υγιεινο..! Καληνυχτα..:love:
καληνύχτα αγγελάκι!!!!!!!!!
άντε, ας γράψω κι εγώ τα σημερινά μου μιας και είμαι ακόμα στον υπολογιστή(πόσες ώρες αλήθεια είμαι μπροστά απ'την οθόνη σήμερα!!??)
7π.μ.: ένα τοστ με γαλοπουλα, ανθότυρο και μαρούλι
10 π.μ.: ένα ακτινίδιο, ένα μανταρίνι και καμία 5ριά αμύγδαλα
1μ.μ.: ψάρι ψητό με σαλάτα μαρούλι και τρία πατζάρια και 3 παξιμαδάκια
5μ.μ.: κριτσινάκια ολικής άλεσης
9μ.μ.: λίγες φακές και μια μεγάλη σαλάτα μαρούλι με δύο ασπράδια αυγών, ένα δάχτυλο(!!!!!!!!!!) ανθότυρο, λίγες ελιές και 3 παξιμαδάκια
και το βράδυ είναι μακρύυυυυυυυυ ακόμη.........
αλλά σήμερα δεν έχω όρεξη, έχω ανησυχήσει πολύ με τα ορμονικά μου......
πφφφφ, καληνύχτα κοριτσάκια.....wish me good luck...:sniff: