:flaming::flaming::flaming:
Printable View
:flaming::flaming::flaming:
Πολύ άδειασε αυτό το τόπικ! Δεν υπάρχει ζήτηση για αυτή τη μέθοδο;
ζητηση υπάρχει αν κρινω απο τις λιστες αναμονης για χειρουργείο και ραντεβού με το γιατρό!!!!!!μάλλον απολαμβάνουν το αποτέλεσμα ξεχνώντας μας :no::no::no::no: τι να πω??????
Αυτό είναι γεγονός. Μετά από μια αποτυχημένη επέμβαση, θέλεις να αφήσεις όλα πίσω σου. Αισθάνθηκα πολύ παράξενα, όταν σε συζήτηση στο γραφείο για ροφήματα (καφέ και τσάι στο γραφείο, το θέμα ήταν αν τα θέλουμε ζεστά ή κρύα) μια συνάδελφος μου πέταξε "καλά εσύ δεν έχεις και πρόβλημα με το βάρος σου":bouncy: Προφανώς η ίδια τα αποφεύγει (λόγω θερμίδων;) και δεν με έχει δει να βάζω ζαχαρίνη στα δικά μου. Αλλά ναι, η επέμβαση πέτυχε τόσο που όσοι δεν με ήξεραν από πριν με κατατάσουν πλέον στους τυχερούς με τον καλό μεταβολισμό! Οπότε και καταλαβαίνω όσους προτιμούν να ξεχάσουν και οι ίδιοι πως κάποτε υπήρχε ένα πρόβλημα που πίστευαν πως είναι ανυπέρβλητο. Αλλά αυτοί που είναι σε λίστα αναμονής δεν ψάχνουν καθόλου πληροφορίες; Έχουν δεχτεί όσα τους είπε ο γιατρός και έχουν καθόλου περιέργεια να βρουν άλλα άτομα με παρόμοιες εμπειρίες;
ειλικρινα δεν ξερω......εγω πριν την επεμβαση παρακολουθουσα το φορουμ χωρις να γραφτω.....σκεπτόμενη όμως τις πληροφορίες που μπορώ να αποκομίσω γράφτηκα και όντας χειρουργημένη απο το Μάρτιο ( με μια μικρή απουσία λόγω έλλειψης υπολογιστή) είμαι εδώ.....όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί με κάνετε να νιώθω όμορφα και θεωρώ χρέος μου να προσφέρω και εγώ ότι μου προσφέρατε και εσείς!!!!!!:kiss::kiss::kiss::kiss:
παντως πρέπει να είναι πραγματικά υπέροχο να βιώνεις τέτοια αλλαγή!!!!!πως νιώθεις τώρα άννα μου??????
καλησπέρα σας!
εγώ έχω κάποιες αναπάντητες ερωτήσεις ... κυρίως το θέμα της εγκυμοσύνης μετά την πτύχωση με απασχολεί και κατα πόσο το στομάχι δλδ ο μυς που έχει ήδη πτυχωθεί, νεκρώνει, αχρηστεύεται ή εξακολουθεί να αποτελεί ζωντανό μέρος του υπολοιπου.
Δεν με ενδιαφέρει τόσο να μάθω για το πόσα κιλά έχουμε απώλεια αλλά για τις επιπλοκές που συνταντήσατε κατά την διάρκει αλλά και με το τέλος της όλης διαδικασίας... έχω δει άτομα να έχουν πτυχωθεί από το 2009 αν όχι και παλαιότερα! κοντα 4 χρόνια μετά σίγουρα θα έχουν κάτι να πουν!
καλησπερα νεφέλη μου!!!!εγώ είμαι πολύ πρόσφατη περίπτωση.....όσων αφορά την εγκυμοσύνη δεν γνωρίζω να σου πω τι συμβαίνει...βάση των λεγόμενων του γιατρού όλα είναι φυσιολογικά σαν να μην έχεις κάνει χειρουργείο. ακόμα και όταν διπλωθεί το στομάχι παραμένει ολοζώντανο, αιματώνεται και λειτουργεί κανονικότατα! επιπλοκές δεν έχω συναντήσει πέραν κάποιων ενοχλήσεων απο φαγητά το πρώτο καιρό και χαμηλού σιδήρου τώρα λόγω όμως ότι δεν τρώω σωστα! δεν μπορώ να σου πω για τα μακρινά αποτελέσματα αλλά καμία επέμβαση δεν κάνει θαυματα απο μονη της αν δεν εχεις αποφασισει εσυ ο ιδιος να αλλαξεις τρόπο ζωής!!!!!απλά είναι μια βοήθεια και ένα κινητρο!!!!!!!!!!!!
σ'ευχαριστώ μαρία για την απάντηση! αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο αν όντως το πτυχωμένο μέρος παραμένει ζωντανό και λειτουργεί κανονικά. Όταν είχες να αποφασίσεις γι αυτήν την μέθοδο, το γεγονός ότι το στομάχι παραμένει κανονικά σε λειτουργία, τι μπορεί να σημαίνει; ποια είναι ας πούμε τα πλεονεκτήματα που εξήγησε σε εσένα ο δικός σου γιατρός; γιατί, εφόσον δεν το χρησιμοποιούμε, να το κρατάμε πτυχωμένο πάνω μας;
συγνώμη αν γίνομαι κουραστική. έχω μπει σε μια διαδικασία σκέψεων και αποφάσεων, οπότε όποιος μπορεί να βοηθήσει και να δώσει πληροφορίες σε μια πρώτη φάση που βολιδοσκοπώ την κατάσταση για την δικιά μου περίπτωση θα ήταν πολύ βοηθητικό για μένα. ευχαριστώ
Μαρία μου, μπορώ άνετα να ψωνίσω από τα κινέζικα ή από το πανέρι της λαϊκής ρούχα με 5 ευρώ, και μάλιστα το S/M μέγεθος. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι το μάτι μου δεν πέφτει σε μεγαλύτερα νούμερα, όμως τελικά κατάλαβα κάποια στιγμή ότι το μεσαίο μέγεθος μπορεί να είναι και φαρδουλό πια επάνω μου. Πέρασαν οι εποχές όπου έπαιρνα το XXXXL και προσπαθούσα μάταια να χωρέσω, ενώ ορκιζόμουν ότι σε λίγους μήνες θα έχανα τα 5 κιλά που με χώριζαν από αυτό το κομμάτι (ενώ ήξερα πως μόνο προς τα πάνω πήγαινε η ζυγαριά)... Αυτά είναι πια παρελθόν, δεν ψωνίζω ό,τι μου κάνει αλλά ό,τι μου αρέσει και είναι πολύ ωραία η αίσθηση.
Στο τραπέζι της παρέας εξαρτάται από το μενού. Αν έχει κρεατικά, θα πάρω δεύτερο μεγάλο πιάτο και θα απορούν πού το βάζω. Αν έχει χαζομαρούλες (πχ σήμερα είχαν στη δουλειά τραπέζι με σαγανάκια, σαλάτες, σάλτσες) προτιμώ να κάνω πάσο, μυστηριωδώς δεν ζηλεύω, λέω απλά "δεν τα τρώω εγώ αυτά"! Όταν οι άλλοι πίνουν καφέ, ρωτάω αν υπάρχει ζαχαρίνη, αλλιώς σκέτο. Όταν οι άλλοι πίνουν αλκοόλ, λέω αν έχει κόλα λάιτ, αλλιώς νεράκι. Τελικά μπορείς να μην πάρεις ό,τι και οι άλλοι, είναι κοινωνικά επιτρεπτό!
Νεφέλη, καλώς ήρθες. Πολλές οι ερωτήσεις όταν σκέφτεσαι για επέμβαση, ειδικά όταν έχεις να αποφασίσεις το είδος της επέμβασης. Υπάρχουν πολλές λύσεις, όπως πχ η σληβ, που θεωρείται από πολλούς "ακρωτηριασμός" καθώς αφαιρείται κομμάτι οργάνου. Θα έλεγα ότι κυρίως για ψυχολογικούς λόγους πέρασαν στην πτύχωση, που έχει παρόμοιο αποτέλεσμα αφήνοντας την πιέτα στο πλάι. Το γιατί να έχεις μη λειτουργικό κομμάτι μέσα σου, αυτό είναι μια άλλη ερώτηση - ίσως σε σένα να είναι ψυχολογικά πιο καλά η σληβ. Ή ίσως να μην χρειάζεσαι καν επέμβαση και να μπορείς να το παλέψεις με δίαιτα, ή να χρειάζεσαι πιο "βαριά" επέμβαση όπως το μπαι-πας. Δεν μπορούμε να σου δώσουμε εμείς αυτές τις απαντήσεις, ούτε συ να επιλέξεις τι σου "πάει". Αυτό είναι η δουλειά του σωστού γιατρού, που θα σε δει ως άνθρωπο και όχι ως πορτοφόλι. Εμείς ευχαρίστως να σε ενημερώσουμε για όσα ξέρουμε, αλλά η επιλογή πρέπει να γίνει από το γιατρό και όχι από σένα.
καλημέρααααα!!!!! αρχικά να πω στην άννα μας πόσο πολύ χαίρομαι γιατί απο τα λίγα που έγραψες μπορώ να καταλάβω την δύναμη της αυτοπεποιθησης σου και πόσο όμορφα είναι να νιώθεις καλά με το κορμί σου!!!συγχαρητηρια αννούλα για ότι έχεις κάταφέρει μέχρι σήμερα μα περισσότερο συγχαρητήρια που άλλαξες την σχέση σου με το φαγητό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟ ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!
Νεφέλη μου το να μην κόψεις το στομάχι σου είναι όπως είπε η άννα καθαρά ψυχολογικό!!!!! ξέρεις ότι δεν έχεις κάνει κάτι οριστικό και μη αναστρεψιμο.... είναι για εκείνους που φοβούνται τον ακρωτηριασμό όπως πολύ καλά είπε η αννούλα μας!!!! και πάλι θα πώ όπως είπε η άννα μας το τι επέμβαση και αν θα κάνεις επέμβαση θα πρέπει να το αποφασισεις με έναν ΓΙΑΤΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ και μετά από πολλήηηηηηηηηη συζήτηση και ενημέρωση απο εκείνον και γιατί όχι και από άλλους γιατρούς......μπορώ να σου πω τα πλεονεκτήματα της πτύχωσης...αυτά που έχω δει μέχρι τώρα αλλά σίγουρα δεν μπορώ να σου πω τιποτα για τα επόμενα χρόναι διότι η πτύχωση είναι ακόμα νέα επέμβαση και δεν έχουμε δεδομένα κατάστασης χειρουργημένων άνω των 2 χρόνων.....όπως και να χει είμαστε εδώ για όλες σου τις απορίες....και σε αυτό το φορουμ θα βρεις πληροφορίες και εμπειρίες από όλες τις επεμβάσεις....οπότε ξεκίνα το ψάξιμο και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε ότι και αν αποφασίσεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:kiss::kiss::kiss::k iss::kiss::kiss:
σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δεν ζήτησα να επιλέξουμε μαζί την επέμβαση που θα κάνω ούτε πήρα καμία αυθαίρετη απόφαση, οπότε μην ανησυχείτε. Είπα ότι είναι καιρός για αποφάσεις και μαζεύω πληροφορίες. Αυτή είναι και η έννοια της βολιδοσκόπισης. Δεν έχω πάρει ξεκάθαρες απαντήσεις όμως... τελικά το πτυχωμένο μέρος νεκρώνει ή είναι σε λειτουργία; για την εγκυμοσύνη καμία δεν ρώτησε τον γιατρό; μου κάνει εντύπωση που δεν έχουμε αυτές τις απαντήσεις, ειδικά όταν έχουν πτυχωθεί τόσες γυναίκες.
Καταλαβαίνω το κομμάτι της ψυχολογίας, αλλά σ'εμένα λειτουργούν καθαρά οι πρακτικοί λόγοι. Προτιμώ να το κόψω παρά να έχω ένα νεκρό κομμάτι πάνω μου πτυχωμένο αν αυτή και μόνο είναι η διαφορά κι αν όντως νεκρώνει...
Συγχαρητήρια κι απο μένα για τα καλά αποτελέσματα που έχει ο δικός σου αγώνας με την διατροφή σου! Είναι ωραίο να μπορείς να δεις την εναλλακτική επιλογή χωρίς να σε "πειράζει" που δεν παίρνεις το πιο θερμιδοφόρο ας πούμε .
Νεφέλη, λόγω της δικής μου επέμβασης δεν με πειράζουν οι θερμίδες (για αυτό και όταν βρίσκω κρεατικά, τα τσακίζω) όσο η ποιότητα της διατροφής. Δεν μπορώ να φάω ζάχαρη και λιπαρά, οπότε απέχω από αυτά. Ενώ, όση πρωτεϊνη μπορέσω να καταναλώσω, αυτή είναι επιτρεπτή - ούτε άτκινς να έκανα!
Για την εγκυμοσύνη, αυτό που ξέρω ότι μετά από κάθε επέμβαση απαιτείται ένα χρονικό διάστημα στο οποίο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η εγκυμοσύνη. Κι αυτό γιατί, ανάλογα με την επέμβαση, ο οργανισμός στερείται θρεπτικών συστατικών και δεν μπορεί να θρέψει επαρκώς το σώμα + ένα έμβρυο. Μετά από ένα διάστημα 12-18 μηνών, που έχει επέλθει η ισορροπία, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα πια. Το στομάχι δεν έχει καμιά σημασία με την εγκυμοσύνη, και δεν απαιτείται πχ να ξεπτυχωθεί - λαμβάνει πια επαρκώς όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, άρα μπορεί να θρέψει και τον δικό μας οργανισμό και του μωρού μας. Μόνο στην περίπτωση του δακτυλίου έχω ακούσει που τον ξεσφίγγουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά αυτό υποδεικνύει ότι τελικά λειτουργεί εις βάρος της κανονικής πρόσληψης τροφής - που δεν συμβαίνει στη σληβ, στην πτύχωση ή το μπαι-πας.
Νεφέλη μου καλημέρα. Πολύ καλά κάνεις και το ψάχνεις εις βάθος το θέμα με τα χειρουργεία, για να δεις το τί γίνετε, αλλά όσον αφορά το θέμα την εγκυμοσύνης, θα συμφωνήσω με την Αννα ότι πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα πρωτού μείνεις έγκυος, αλλά θέλω να σου επισυμάνω ότι και ο γιατρός να πει πως όλα θα είναι καλά, αυτό δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρο. Τουλάχιστον σε μένα αυτό είχε συμβεί με τον δακτύλιο, που όταν ήταν να τον βάλω όλοι με βεβαίωναν πως δεν θα επιρεάζει καθόλου. ελα όμως που επιρέασε και πολύ μάλιστα.... Φυσικά ο δακτύλιος είναι κάτι τελειως άσχετο με τα άλλα χειρουργεία, επομένως δεν ξέρω τί μπορεί να γίνει στην επόμενη μου εγκυμοσύνη τώρα που είμαι σληβάτη.
σ'ευχαριστώ άννα καλή συνέχεια!!! και καλή δύναμη! τις πρωτεϊνες μην τις φοβάσαι! οι υδατάνθρακες, άμυλο, λίπη είναι το θέμα μας! καλή δύναμη και καλή συνέχεια! να χαρείς την αλλαγή αυτή στο σώμα και στην διάθεση σου με όλους τους πιθανούς, όμορφους και δημιουργικούς τρόπους!
ακριβως.....νεφελη μου όπως σου ειπα παραπάνω το στομάχι δεν νεκρώνει...είναι ολοζώντανο όπως και πριν την επεμβαση...απλα διπλωμενο!!!όσων αφορα την εγκυμοσύνη όπως σου ειπα και παρπάνω όλα είναι φυσιολογικά όπως και πριν την επεμβαση.....απλά όντως για 12 μήνες μετα το χειρουργειο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!!!!!:smilegrin::smilegrin ::smilegrin::smilegrin:
μπορώ αν θέλεις να σου δώσω το τηλ του γιατρού μου για ένα ραντεβού και πολλές πληροφορίες!!!!!