Originally posted by MerryMaker_Misery
Quote:
Originally posted by synnefia
Εγώ, πάλι, νιώθω ότι η εξωτερική εμφάνιση είναι μια φούσκα. Αργά ή γρήγορα σπάει, όσο όμορφη κι αν ήταν. Διαρκεί μόνο για τις πρώτες 3-4 δεκαετίες της ζωής, ίσως και πολλά λέω. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα σπάσει.
Αν μια ζωή αντιμετώπιζες αυτή τη φούσκα ως το μισό κομμάτι του εαυτού σου (50% βαρύτητα η εξωτερική εμφάνιση, 50% ο εσωτερικός κόσμος), όταν σου σκάσει μένεις με το τίποτα στο χέρι και χάσκεις σαν χάνος.
Αν την αντιμετωπίζεις ως κάτι που "σου κλήρωσε" μεν όμορφο, αλλά δεν τρέχει και τίποτα, κουλ, ή ως κάτι στο οποίο υστερείς μεν αλλά δεν χολοσκάς κιόλας, τότε ωριμάζεις πολύ πιο ισορροπημένα ως άνθρωπος.
Όσον αφορά την ερωτευσιμότητα με καλύπτουν απόλυτα δυο φράσεις. Το περίφημο "Beauty is in the eye of the beholder" και το άλλο που έγραψε τις προάλλες δεν-θυμάμαι-ποιο-μέλος: "Ο έρωτας είναι θέμα χημείας, όχι εμφάνισης."
Ξέρω ότι οι απόψεις μου είναι κόντρα στις ευρέως αποδεκτές, αλλά όφειλα να τις καταθέσω επειδή "Ο σιωπών δοκεί συναινείν", κι εγώ δεν συναινώ μ' αυτά που γράφεις, Konina μου. Πιθανότατα, όμως, στην ηλικία των 25 να είχα κι εγώ τα μυαλά σου και απλά να μην το θυμάμαι.
Φιλικά.
Μη το λες, η μανα μου ειναι 65 και ειναι πανεμορφη, παντα προσεχε τον εαυτο της.
Και η αδερφη της το ιδιο, απο μικρες ηταν κοκετες.
Ο ερωτας ειναι μεν θεμα χημειας, αλλα η ομορφια ειναι θεμα προσοχης.
Αν δεν κανεις κατι για τον εαυτο σου, ειτε ειναι γυμναστικη, ειτε ειναι ενας καθαρισμος προσωπου/μια αποτριχωση/ενα μανικιουρ... σαφως θα εχεις μονο τη χημεια με τη μερια σου.
Αν και κατα τη γνωμη μου, η χημεια κανει φιλους.
Πολυ διαφορετικο απο τον ερωτα. Ο ερωτας ερχετε σπανια, η χημεια αναλογα τους ανθρωπους που συναντας.