Καλώς την Ζουζούκα μας! ʼντε καλά κουρέματα, άντε κάνε κάνα μποτέ τώρα που έχεις χρόνο! Πότε επιστρέφεις στην εργασία και χαρά;
Printable View
Καλώς την Ζουζούκα μας! ʼντε καλά κουρέματα, άντε κάνε κάνα μποτέ τώρα που έχεις χρόνο! Πότε επιστρέφεις στην εργασία και χαρά;
Αχ αύριο γυρνάω ρε γαμω το!! Ανανεωμένη βέβαια! Το απόγευμα θα έρθει κ μια φίλη μου να με πάρει να πάμε για καφέ, άντε να περάσει ΚΘ αυτή η μέρα, να ξαναμπώ σε δράση!!
Αγγελάκι μου μήπως γι'αυτό έπεφταν τα μαλλάκια σου?
ʼντε με το καλό ζουζου καλή επάνοδο! :bigsmile:
Βγαίνω έξω για δουλίτσες θα τα πούμε Later!
Οχι δεν επεφταν επειδη δεν τα εκοβα, επειδη δεν τρεφομουν σωστα φυσικα!!!! σε συνδυασμο φυσικα με το οτι δεν τα φροντιζα ιδιαιτερα -καθολου βασικα,μερικες φορες εβαζα λαδι και ελεγα οτι τα ενυδατωνω!!:lol::lol::lol:- φαινοντουσαν και πιο ταλαιπωρημενα.. ειμαι γεματη καινουργια μαλλια ευτυχως!! εσενα δεν ειχαν αραιωσει καθολου?? απορω! γενικα η οψη τους φαινοταν υγιης??
χθες..
06 20 νερο-λεμονι-μελι
06 50 3 ακτινιδια...και κανα 10λεπτο πιο μετα... 1/2 μπανανα + 2 γουλιες κεφιρ..
08 00 κεφιρ +1 /2 μπανανα + μελι + 4 παξιμαδακια κριθινα
10 30 1 φραουλα
11 30 ανανα + 3 ακτινιδια + 1 κριθινο
14 10 φακες + σαρδελες ,καμια 10ρια, + παντζαροφυλλα σαλατα + παντζαρι μικρο βρασμενο + παξιμαδακια ζεας
17 30 μιση ωρα τρεξιμο
18 30 3 ακτινιδια + 1/2 μπανανα + παξιμαδακια ζεας
21 00 μπροκολο-κουνουπιδι +τυρι κατσικισιο + παξιμαδακια ζεας
αγαπαω φακες!! εφαγα χθες ,οπως και σημερα φακες που εκανε η μαμα και μου ειχανε λειψει τρελα γιατι ετρωγα συνεχεια τις κοκκινες..καλες κι εκεινες αλλα οι κλασικες δεν παιζονται! σημερα τις εφαγα κρυες και ηταν επισης απιστευτες! ειναι το αγαπημενο μου φαι αυτη την περιοδο, τελειωσε!!
αα!! χθες οταν ετρεχα το απογευμα μου ανεβαινε το μεσημεριανο που ειχα φαει πριν απο 3 ωρες! ε αμαν πια! γιατι δεν ειχε χωνευτει δεν μπορω να καταλαβω.. ή τις σαρδελες ή τις φακες δεν μπορουσα να χωνεψω.. ισως καταλαβω σημερα.
Κοριτσια καλησπερα , σημερα δεν εχω καθολου ορεξη ουτε να κανω τριαδες ουτε τριωρα ............. εχω μια επιθυμια να φαω γλυκο παστα σαν τρελλη ............... δεν ξερω τι να κανω .......... ουφ........
άλμα σε βλέπω!put glyko down :P σκέψου πόσο καλά τα πας τον τελευταίο καιρό!που μπαίνεις ξανά στα ρουχαλάκια σου!έχεις φάει για μεσημέρι?μήπως αν φας ένα φρουτάκι σου περάσει?εγώ όταν τρώω μπανάνα ξεχνάω ότι θα ήθελα γλυκό
εγω οταν δεν πιανει και το φρουτο με το γλυκο, τρωω ενα κουταλακι μελι, η ενα κουταλακι γλυκο του κουταλιου...
aggeloydaki εφαγα αλλα βαρεθηκα να φτιαξω σαλατα ...........Μια βαριεμαρα αλλο πραγμα . Εχεις δικιο aggeloydaki μου να σκεφτεις οτι φορεσα ενα παντελονι και το εβγαλα γιατι με ενοχλουσε επειδη επεφτε αλλα ................. δεν θα φαω γλυκο , αλλα δεν παυει να το θελω ...........Μερα ειναι θα περασει .........
αλμα μου μπορεί να είναι η μέρα,και εγώ έφαγα το φαγητό μου και φούσκωσα κιόλας αλλά στο μυαλό μου έχω πως θα ήθελα να φάω ένα γλυκάκι;) το οποίο και να το είχα δεν θα μπορούσα να το φάω :lol:
Κορίτσια μάλλον η μέρα το ΄χει σήμερα γιατί κι εγώ γλυκά σκέφτομαι κι εγώ εδώ κάνα δίωρο . Λέω πως θα τα καταφέρω να μην υποκύψω . Σε μένα καμμιά φορά αυτό που πιάνει είναι να σκέφτομαι όσο το δυνατόν περισσότερα γλυκά σιροπιαστά , με σοκολάτες κτλ. και στο τέλος αειδιάζω με τόση ζάχαρη στο μυαλό μου και δεν θέλω κανένα .
Κορίτσια σε μένα λειτουργεί το να απασχολω το μυαλό μου με κάτι άλλο, πχ μια ταινία, ένα βιβλίο, ένα παιχνίδι, κάτι τέλος πάντων!!
Αγγελάκι τριχόπτωση είχα σε φυσιολογικά πλαίσια, οτι έχουν όλοι...αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι, ότι έπαθα εγώ δε σημαίνει πως θα έπρεπε να το πάθουν κ οι υπόλοιποι, έτσι δεν είναι?
σημερα εφαγα ενα μικρό μήλο αλλα θέλω κατι και δεν θέλω.Θα μπορουσα
ναρχίσω να τρωω απόλα μεσα στο σπιτι και να μη σταματαω αλλα δεν θέλω.
Και νυστάζω πολύ.:yawn:
Κοριτσάκι μου νυσταζεις γιατί πολύ απλά έχεις φάει μόνο ένα μικρό μήλο!!! Είναι κοινή λογική! Γιατί έχεις φάει μόνο αυτό?Quote:
Originally posted by anne2
σημερα εφαγα ενα μικρό μήλο αλλα θέλω κατι και δεν θέλω.Θα μπορουσα
ναρχίσω να τρωω απόλα μεσα στο σπιτι και να μη σταματαω αλλα δεν θέλω.
Και νυστάζω πολύ.:yawn:
Γιατι αν αρχισω να τρωώ φοβαμαι δεν θα σταματάω.
Alma μου, αν θελεις τόσο να φας γλυκό φαε εστω λίγο ετσι να σου περασει η επιθυμία για γλυκό, ο οργανισμός χρειαζεται τα πάντα, θα βαλεις κιλά αν φας ενα γλυκό? δεε νομίζω.. συγνωμη για την παρεμβασηQuote:
Originally posted by Alma libre
aggeloydaki εφαγα αλλα βαρεθηκα να φτιαξω σαλατα ...........Μια βαριεμαρα αλλο πραγμα . Εχεις δικιο aggeloydaki μου να σκεφτεις οτι φορεσα ενα παντελονι και το εβγαλα γιατι με ενοχλουσε επειδη επεφτε αλλα ................. δεν θα φαω γλυκο , αλλα δεν παυει να το θελω ...........Μερα ειναι θα περασει .........
Μακαρι Αννουλα να αρχισεις να τρως και να μην σταματας!! εχεις πολυ περιθωριο μπροστα σου μεχρι να ερθεις σε φυσιολογικα κιλα και να εχεις ενα ομορφο σωμα.. θα ζησεις πολυ απολαυστικες στιγμες!! αλλες θα σε ζηλευαν! αρχισε να τρως μικρη μου, χωρις τυψεις, θα σου ανεβει και η διαθεση παρα πολυ! δοκιμασε το και θα με θυμηθεις..
η αυτό που λες η που θα με παρουνε τα κλάματα και ξανα κι απ΄την αρχη.
Αννούλα , το σώμα μας είναι οπως ένα αυτοκίνητο . Το αυτοκίνητο για να κινηθεί χρειάζεται ενέργεια που την παίρνει απ΄ τη βενζίνη που του βάζουμε . Το σώμα μας για να λειτουργήσει χρειάζεται ενέργεια που την παίρνει απ΄το φαγητό . Οπως το αυτοκίνητο αν δεν του βάλουμε βενζίνη δεν παίρνει μπρος και κάποια στιγμή θα μείνει , με τον ίδιο τρόπο και το σώμα μας αν δεν του δώσουμε βενζίνη = φαγητό δεν μπορεί να δουλέψει . Μ΄ένα μήλο λοιπόν που έδωσες στο σώμα σου σήμερα , το σώμα σου αδυνατεί να λειτουργήσει . Για να διατηρήσει δυνάμεις και προκειμένου να μην εξαντληθεί εντελώς λοιπον ο οργανισμός σου σε ρ'ιχνει σε υπνηλία ( Κατά τη διάρκεια του ύπνου οι κάύσεις μας και οι ανάγκες μειώνονται ) ʼν θέλεις ναέχεις ενέργεια πρέπει να τη ΄δωσεις στο σώμα σου και του τη δίνεις με το φαγητό .
Quote:
Originally posted by aggeloydaki
στο μυαλό μου έχω πως θα ήθελα να φάω ένα γλυκάκι;) το οποίο και να το είχα δεν θα μπορούσα να το φάω :lol:
αχ aggeloydaki μου κ εγώ αυτό θέλω να ελέγχω το μυαλό μου γιατί τις περισσότερες φορές που πεινάω είναι πείνα του μυαλού!!!!!!!!!! :thumbdown::thumbdown:
Αγγελάκι μου και εγώ με τις φακές το έχω αυτό το θέμα και με μερικά ακόμη φαγητά... Μπορεί να φάω το μεσημέρι και να πάω βράδυ γυμναστήριο και ακόμη να ρεύομαι τα μεσημεριανό! Αλλά ειδικά με τις φακές είναι δεδομένο ότι θα μου ανέβουν πάνω αν γυμναστώ μετά από 3 ώρες! Δεν ξέρω τι φταίει το αποδίδω στο ότι το στομάχι μου πλέον έχει γίνει ευαίσθητο και κάποια φαγητά κάνει πολλές ώρες να τα χωνέψει :(
Αννούλα μου γλυκιά καλησπέρα,
πως είσαι έφαγες τίποτα άλλο τελικά; Ξέρω ότι φοβάσαι ότι άμα αρχίσεις να τρως δεν θα μπορείς να σταματήσεις αλλά να σου πω ότι όταν μιλούσα με διατροφολόγο που κουράρει κορίτσια με ανορεξία μου έλεγε ότι όταν κατά τη διάρκεια της θεραπείας κάποια από τα κορίτσια το γυρνούσαν σε βουλιμία θεωρείται ως μεγάλη βελτίωση! Βέβαια και η βουλιμία είναι κακή αν παραμείνεις για καιρό σε αυτή αλλά από την ανορεξία είναι σίγουρα πολύ καλύτερη, τουλάχιστον δεν απειλείται άμεσα η ζωή σου.
Προσπάθησε να καταλάβεις ότι η εμφάνιση σε αυτή τη ζωή δεν είναι το παν. Μηδενίζεις τη ζωή σου και της ξεριζώνεις κάθε νόημα! Πρέπει να καταλάβεις ότι ποτέ κανείς δεν θα σε αγαπήσει αν εσύ πρώτα δεν αγαπήσεις και δεν φροντίσεις τον εαυτό σου. Εκτός βέβαια από τους γονείς σου που σε αγαπάνε από την πρώτη στιγμή που και αυτούς είμαι σίγουρη ότι τους έχεις φτάσει στα άκρα. Δοκίμασε να κάνεις μία ισορροπημένη διατροφή. Αν πας σε διατροφολόγο ειδικό σε διατροφικές διαταραχές, θα μπορέσετε να στήσετε μαζί ένα διαιτολόγιο με τα φαγητά που θεωρείς "ασφαλή" για σένα, και να τρως συχνά και με σωστούς συνδυασμούς ώστε να μην παχύνεις όπως φοβάσαι απλά να επανέλθεις σε φυσιολογικές τιμές.
Λες ότι νυστάζεις, λογικό είναι αφού δεν δίνεις καύσιμα στον οργανισμό σου. Από νερό πως τα πας; Πίνεις ή το φοβάσαι;
dora εχω θελω αλλο αυτοκινητο.τεσπα καταλαβαίνω τι λες.Μου εχουν ξαναπεί αυτο το παραδειγμα
Το ξερω οτι η εμφανιση δεν ειναι το παν,Eli,δεν γίνεται ολο αυτο μονο για την εμφανιση.Τι εννοεις εφτασα τους γονεις μου στα ακρα;Εκεινοι δεν ξερουν τα πάντα για μενα..Οσο για νερό τις τελευταιες δυο μερες άρχισα να ξαναπίνω.
Μολις έφτιαξα μισο γάλα σοκολατας. Δεν θυμαμαι ποτε έφτιαξα γαλα σοκολατας τελευταια φορά.Νιωθω καπως καλυτερα αλλα σε τι δεν ειμαι σιγουρη!
Αννούλα λογικό είναι μετά απο αφαγία η ζυγαριά να δείξει παραπάνω αλλά αυτό είναι πλασματικό δηλ δεν σημαίνει πως θα έχεις πάρει όσα κιλά δείξει παραπάνω σε λίπος. Ο οργανισμός θέλει χρόνο να επανέλθει κ να βρει τις ισορροπίες του.
Ως στόχο ας έχουμε να ακολουθούμε ένα ημερήσιο ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής χωρίς να στερούμε απο τον οργανισμό μας τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία κ ας μη μας απασχολεί πόσο έδειξε η ζυγαριά παραπάνω ή πόσα κιλά θα χάσουμε τη βδομάδα( για εμένα χτυπάει η καμπανα). Κ εγώ που ανά διαστήματα τρώω μόνο γλυκά στερώ απο τον οργανισμό μου τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται κ ας είμαι τόσα κιλά, αφού μόνο κενές θερμίδες του δίνω.
Ας γράψω καμιά τριάδα
Δευτέρα 5/3
Πρωί: χυμό + 2 παξιμάδια + γραβιέρα
Μεσημέρι: σπιτικό σουβλάκι(πίτα + τζατζικι + ντομάτα + κρεμμύδι)
Απόγευμα κ βράδυ όλο το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς μου.................................... κ κυρίως δεν ξέρω το γιατί:puzzled: :crazy:
Τρίτη 6/3
Πρωί
~ γάλα
~ δημητριακά
~ 3 δαμάσκηνα αποξηραμένα
Πρόγευμα
~ 1/2 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
~ 1/2 κουλούρι Θεσσαλονίκης
~ γραβιέρα
Μεσημέρι
~ ψάρι ψητό
~ μπρόκολο
~ 1κ.σ σκορδαλιά
~ 1φ.ψωμί ολικής
Απόγευμα
~ 1 μπανάνα
~ 1 didestive
Βράδυ
~ 1 γιαούρτι
~ 1 μήλο
~ 2 φρυγανιές
Αννούλα μου εσύ μπορεί να μην λες στους γονείς σου τα πάντα αλλά αυτοί δεν νομίζω ότι είναι τυφλοί. Σίγουρα καταλαβαίνουν περισσότερα από αυτά που τους λες. Δεν γίνεται να βλέπουν το κορίτσι τους να αδυνατίζει επικίνδυνα πολύ και να μην το βλέπουν και να μην ανησυχούν. Στο κάτω κάτω αν δεν ανησυχούσαν δεν θα σε έστελναν και κάπου να λάβεις βοήθεια.
Σε παρακαλώ τουλάχιστον ξεκίνησε με το να πίνεις λίγο παραπάνω νερό κάθε μέρα και τουλάχιστον να τρως ένα πρωινό ανεξάρτητα από το τι κάνεις όλη μέρα. Μικρά βήματα δεν σου λέω ξαφνικά να αρχίζεις να τρως νορμάλ. Απλά να κάνεις λίγο λίγο μία προσπάθεια να συνηθίσεις και πάλι στο να τρως λίγο. Μπορείς να το δοκιμάσεις τι λες;
Για τι ακριβώς γίνεται μπορείς να μου εξηγήσεις; Ξέρω ότι συνήθως είναι για να νιώθεις ότι έχεις τον έλεγχο αλλά δεν το καταλαβαίνω πολύ καλά αυτό. Καλοπροαίρετα ρωτάω απλά θέλω να σε γνωρίσω και να σε καταλάβω λίγο παραπάνω :starhit:Quote:
Originally posted by anne2
Το ξερω οτι η εμφανιση δεν ειναι το παν,Eli,δεν γίνεται ολο αυτο μονο για την εμφανιση.
Kαλημερα μαναρια μου!!
Εδω βρεχει, αλλα με βολευει μιας και θα ειμαι σπιτι λυνοντας ασκησεις.. ελπιζω κατω να ειναι καλυτερα τα πραγματα..
Ελη μου ηθελα να σου κανω 2 ερωτησεις και αν δεν ξερεις να τις κανεις με τη σειρα σου στον διατροφολογο σου..
Η μια εχει να κανει με τα χορτα(τη σαλατα..). Πριν λιγο καιρο θυμαμαι η ζουζουκα ειχε πει οτι τα χορτα θεωρουνται υδατανθρακας σαν το ψωμι,την πατατα,το ρυζι κτλ.. ισχυει κατι τετοιο?? εγω τα ειχω στο μυαλο μου οπως και ολα τα λαχανικα-υδατανθρακες μεν, αλλα οχι του τυπου παξιμαδια,ψωμια κτλ..
Το αλλο εχει να κανει με το τι τρωμε αμεσως μετα τη γυμναστικη. Ξερω οτι μετα τη γυμναστικη ειναι απαραιτητο να παρεις και μια ποσοτητα πρωτεινης γιατι απορροφαται πολυ πιο ευκολα απο τον οργανισμο τοτε, και επισης του ειναι και απαραιτητη για να αναπληρωσει και να ξαναχτισει κατα καποιον τροπο τον μυικο ιστο.. Αν πχ μετα τη γυμναστικη ειναι η ωρα για το σνακ σου, ειναι μηπως καλυτερο να φας και κατι σε πρωτεινη? η απλα το φρουτο σου και 1 μπαρα? αν σου πει για αμυγδαλα η γενικοτερα ξηρους καρπους που εχουν πρωτεινες ρωτα τον για κατι αλλο γιατι ξηρους καρπους δεν τρωω!!! και δεν μιλαμε για να "φουσκωσουμε"!!! απλα ρωτα τι χρειαζεται περισσοτερο ο οργανισμος μετα απο την γυμναστικουλα! α!! πιο παλια πηγαινα στιβο και δεν ετρωγα ποτε μετα την προπονηση γιατι θυμαμαι μια κοπελα με ειχε δει να τρωω ενα σαντουιτς ακριβως μετα την προπονηση(οταν ειχα πρωτοξεκινησει,πολυ μικρη...) και μου ειπε γελωντας οτι δεν πρεπει να τρωω μετα την προπονηση γιατι θα τα βαλω οοολα σε κιλα! και οντως ποτε δεν ετρωγα μετα, περνουσαν 1-2 ωρες και μετα ετρωγα κατι παντα.. ρωτα τι παιζει γενικα!! και οτι δε θελουμε να "φουσκωσουμε" φυσικα!! Αυτα..!
Καλημερα κοριτσάρες. Καλε πειτε μου οτι και εσεις δε μπορείτε να μπείτε στο φεις. Θα αυτοκτονηθώ δεν πιστευω να με μπανάρε απο τον πολύ πλούταρχο. Θα πάθω στερηση.
Τι κανετε? Ολα καλα ? Εδω εχει πολύ όμορφη μέρα σήμερα. Για βολτίτσα. Χτες μετα απο καιρό ηρέμησα λιγουλάκι. Ή μαλλον ξεχάστηκα και εστω και για λίγο σταματησα να μιζεριαζω. Πηγα για ζούμπα και μετα για καφεδάκι. Πωπω ειμαι τρελό αγγουρακι ρε παιδι μου στη ζούμπα. Δεν τον πολυκατεχω το αθλημα αλλά δεν πτοουμαι κιολας. Να περνάμε καλά εχει σημασία. Ο σκοπος μου να ηρεμησω και να ξεχαστω επιτυγχάνεται.
Μετα στον καφε περασα τοσο ωραια. Κριμα πραγματικα που δεν εχω τις παρεες που θα θελα εδω. Θα μουν σε πολύ καλύτερη μοιρα.
Ας γραψω τα χτεσινα μου
Πρωινο: τοστ τυρι, γαλοπούλα 1 ποτηρι χυμο
Δεκατιανό: 1 πορτοκάλι, σταφίδες
Μεσημέρι: Ιμάμ, σαλάτα, 1 φετα πολύσπορο, 1 κομμάτι φέτα
Απόγευμα: 2 αποξ σύκα, καφές
Βράδυ: Γιαούρτι με δημητριακά, μπανάνα και μέλι.
Καλημέρα τσούπρες μου!
Τα χθεσινά μου Τρίτη:
Πρωινό 9.00
1 μανταρίνι & 1/3 μπανάνα
1 τοστ με τυρί & ζαμπόν
Πρόγευμα 13.00
1/2 μπανάνα, 1/2 φέτα ψωμί, 1 δάχτυλο γραβιέρα
Μεσημεριανό 14.30
Πήγα στην πεθερά μου και με τάισε σχεδόν με το ζόρι :crazy:
1/2 μερίδα σπανακόρυζο, 3 κεφτέδες
1 φέτα ψωμί, φέτα
Απόγευμα 18.00
1 αχλάδι, 1 καρύδι, 1 brazil nut
Βραδινό 21.00
1 κρέμα βρώμης με 1/2 μπανάνα
Σπάστικα που αναγκάστηκα να φάω από τόσο νωρίς. Έκανα και το λάθος να ξεχαστώ και να μην φάω το σνακ μου νωρίτερα και είχε γυαλίσει το ματάκι μου και ήθελα τόσο πολύ να φάω κι άλλο, αλλά κρατήθηκα. Πρώτον γιατί σήμερα έχω λιπομέτρηση και πρέπει από την προηγούμενη να έχω φάει ελαφριά και δεύτερον γιατί προσπαθώ να τρώω ούτως ή άλλως ελαφρά το βράδυ. Δυσκολεύτηκα πάντως. ʼσκηση χθες δεν έκανα. Πάντως ήταν η πρώτη φορά που ήθελα να φάω και μπόρεσα να κρατηθώ, αυτό είναι μεγάλο συν. Ξεγέλασα τον εαυτό μου με νεράκι και τσαγάκι με λίγο μέλι ;).
Κοριτσια καλημερα !!!! Eli μου περιμενω με κομενη την ανασα την λιπομετρηση σου σημερα .............ειμαι 100% βεβαιη οτι θα εχεις θεαματικα αποτελεσματα και το βραδυ θα το γιορταζουμε εδω στο forum !!!!!!! Kαλη επιτυχια eli moy !!!!!!
η μερα σου ηταν σουπερ Ελη.. το προγευμα αν το ετρωγες στις 12,οκ θα ηταν το τελειο!
αντε καλα ματντατα σημερα!! εγω υποτιθεται διαβαζω..:lol::lol::lol::lol:
η zouzouka πρεπει να χει φαει τρελο χωσιμο για να μη λεει ουτε μια καλημερα!!!
Μπράβο ρε Μαράκι μου! Βλέπω ότι η μέρα σου ήταν όμορφη από όλες τις απόψεις και καλή διατροφή είχε, και καφεδάκια και ζούμπα ουυυυυυ πήρες γερή δόση χαράς ;). Μακάρι οι περισσότερες μέρες σου να είναι έτσι τόσο ωραίες.
Αγγελάκι μου τα χόρτα είναι στην κατηγορία σαλάτα, ακόμη και τα παντζάρια. Όσο για το τι τρώμε μετά τη γυμναστική μου έχει τονίσει μετά από το γυμναστήριο και εντός 20 λεπτών να τρώω ένα φρούτο ή να πίνω χυμό ή να κάνω το σνακ μου αν είναι η ώρα του, έχει να κάνει με την γλυκόζη στο αίμα και την εξισορρόπηση της. Απ ότι έχω καταλάβει επειδή μετά από 60 λεπτά άσκησης η γλυκόζη στο αίμα πέφτει απότομα πρέπει τα την εξισορροπήσεις άμεσα ώστε μετά να μην έχεις μετά μεγάλη πείνα, λιγούρες κτλ. Μετά κάνεις το γεύμα σου κανονικά ότι ώρα είναι αυτό. Απλά θυμάμαι μου είχε πει ότι αν πεινάω πολύ το βράδυ ειδικά, να αυξάνω την ποσότητα της πρωτεΐνης. Τις ημέρες που πάω γυμναστήριο λοιπόν αν πεινάω παραπάνω μπορεί να φάω παραπάνω πρωτεΐνη για να είμαι πιο χορτάτη. Πάντως δεν έχουμε εμβαθύνει για το πως να "χτίσω" μυικό ιστό οπότε δεν ξέρω τι κόλπα μπορείς να κάνεις στην διατροφή σου με σκοπό να ανεβάσεις το ποσοστό της μυικής σου μάζας. Θα τον ρωτήσω σχετικά. Πάντως το ότι δεν έτρωγες μετά από την προπόνηση για 1-2 ώρες ήταν εγκληματικό και η κοπέλα είχε άγνοια. Πρέπει οπωσδήποτε να αναπληρώσουμε τα υγρά μας και να ανεβάσουμε την γλυκόζη μας και το ιδανικότερο είναι ένας φρεσκοστιμμένος χυμός ή ένα φρούτο όπως σου είπα.
Καλημέρα κι από μένα!!!
Είμαι στο γραφείο επιτέλους!!!
ανυπομονώ να νιώσω πάλι δυνατή όπως παλιά!
αγγελάκι μου εγώ αυτό που ξέρω για τα χόρτα είναι ότι ναι μεν θεωρείται λαχανικό-σαλάτα δηλαδή- αλλά ότι επειδή σε σχέση με άλλα λαχανικά έχει πολύ περισσότερους υδατάνθρακες δεν χρειάζεται να το συνοδεύουμε με αμυλούχες τροφές, όπως μακαρόνια, ρύζι κτλ. Ξέρω δηλαδή ότι ο καλύτερος συνδυασμός είναι με πρωτείνη, π.χ. ψάρι
βέβαια, ελπίζω η Έλλη μας να το θυμηθεί στο ραντεβού και να ρωτήσει τον καλό κυριούλη!!!!
επίσης αυτό που ξέρω για μετά την προπόνηση είναι ότι ο οργανισμός έχει πολύ ανάγκη από θρεπτικά συστατικά!
θα προσπαθήσω να σας περιγράψω τι έχω διαβάσει αλλά και πάλι ελπίζω η Έλλη μας να μας διαφωτίσει!
ότι επειδή οι μυς έχουν κάψει όλο το γλυκογόνο που βρίσκεται στους μυς, έχει αρχίσει η έκκριση ινσουλίνης και πέφτει το ζάχαρο για να μας κάνει να φάμε....εκείνη τη στιγμή χρειαζόμαστε απλούς υδατάνθρακες και όχι σύνθετους γιατί η ανάγκη σε ενέργεια και "δομικά υλικά" είναι αυξημένη...
το γλυκογόνο των μυών δυστυχώς δεν καλύπτεται από τα φρούτα(το γλυκογόνο που παίρνουμε απ'τα φρούτα αποθηκεύεται στο συκώτι)....
ψάξτε το κι εσείς στο ιντερνετ
κι εγώ μόλις βρω ευκαιρία θα βρω κάποιο άρθρο να σας ποστάρω!
μόλις με ρώτησαν πως πάει με τις εκκρεμότητες!!!! και είπα "εεεε, τις κοιτάω...."Quote:
Originally posted by ~aggelaki~
η zouzouka πρεπει να χει φαει τρελο χωσιμο για να μη λεει ουτε μια καλημερα!!!
αγγελάκι θα σου πω εγώ μυστικά για "χτίσιμο".... :wink2::wink1:
ʼλμα μου και Αγγελάκι μου συγνώμη που θα σας απογοητεύσω αλλά μάλλον σκ@τά αποτελέσματα θα έχω :lol:
Βασικά η ζυγαριά μου δεν λέει τίποτα αλλά δεν δίνω και σημασία, σημασία δίνω στο πως νιώθω και δεν βλέπω κάτι να έχει αλλάξει σημαντικά, το πολύ πολύ να έχω χάσει τους πόντους που είχα βάλει τον προηγούμενο μήνα. Δεν ξέρω ορισμένες φορές θυμώνω με το σώμα μου που αντιδράει με αυτόν τον τρόπο από την άλλη λέω υπομονή το έχω ταλαιπωρήσει πολύ και χρειάζεται ισορροπία και ηρεμία. ουφ λίγο ακόμη υπομονή και θα γίνω ΒΟΥΔΑΣ!!!!!! :lol:
Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι έχω πολύ λίγο καιρό που έχω αυξήσει το γυμναστήριο και έχω μειώσει αυτά που τρώω. Τον επόμενο μήνα αν καταφέρω να συνεχίσω έτσι πιστεύω θα δω αποτελέσματα :)
Αγγελάκι μου ναι ειδικά κάτω από τις χθεσινές συνθήκες η μέρα μου με ικανοποίησε πλήρως και εμένα, είμαι πολύ ευχαριστημένη με τα χθεσινά μου! και ας έφαγα και τρεις κιοφτέδες (τηγανιτούς!)!
Μαράκι μου και εγώ από το πρωί δεν μπορούσα να μπω στο φάτσαμπουκ :mad:, μόλις μπήκα!
Καλημέρα,λοιπον χθες το βραδυ απαντησα στην ερωτηση σου Eli αλλα σημερα το διέγραψα.Θα αγνόησω γιατι γίνεται ολο αυτο και σημερα ειναι καινουργια μερα και ας δουμε τι θα γινει.(Αν δεν εχεις δει την απαντηση και θες ακόμη να ξερεις πες μου και θα στειλω μυνημα)
¨για τωρα: μισο γάλα σοκολάτας (ακομη να καταφερω να το πιω αλλα πειτε οτι θα γινει)
το φαγητο της μαμάς για μεσημεριανο ( φασολακι η μακαρονια) δεν μπορώ..
οπότε θα δουμε..