Quote:
Originally posted by polivia1
καλημέρα,
πέιτε μου μια καλή κουβέντα νιώθω χάλια.
Είμαι 2 μήνες χειρουργημένη έχασα 21 κιλά. προχθές ανακάλυψα ότι το παγωτό και τα γλυκά κατεβαίνουν πολύ εύκολα στο στομάχι. Γαμότο!!!!
χθές ενώ έφαγα κουνέλι με λίγο λάδι το μεσημέρι, το βράδυ πήγα σε γιορτή και έφαγα γουρουνάκι και πατατούλες στο φούρνο. Λίγο ήταν αλλά αγχώνομαι. Δεν έχω μάθει να τρώω λίγο από όλα. είναι κάτι τόσο νέο για μένα. Συνολικά πρέπει να πήρα 1300 θερμίδες αλλά θα χάσω έτσι?
Καλημέρα. Polivia1 δυστυχώς τα γλυκά και ιδιαίτερα το παγωτό τρώγονται πολύ εύκολα. Πέρυσι το καλοκαίρι ενώ ήμουνα 2 μήνες χειρουργημένη ανακάλυψα κι εγώ ότι μπορούσα να φάω κανονικές ποσότητες παγωτού ενώ ακόμα έτρωγα πολύ λίγη ποσότητα φαγητού. Η αλήθεια είναι ότι τρόμαξα και αποφάσισα να μην ξαναφάω παγωτό τουλάχιστον μέχρι να χάσω τα κιλά μου. Είμαι κι εγώ γλυκατζού αλλά αποφεύγω όσο γίνεται τα γλυκά. Με ενοχλεί μεν, αλλά όταν σκέφτομαι την πείνα και τις στερήσεις που βίωνα για να αδυνατίσω πριν το sleeve συνειδητοποιώ ότι δεν είναι και τόσο τραγικό να αποφεύγω τα γλυκά και να τρώω μία στο τόσο. Πέρυσι το καλοκαίρι ξεγελούσα τον εαυτό μου φτιάχνοντας γρανίτες από φρούτα. ʼλεθα στο multi φράουλες ή πεπόνι ή καρπούζι ή μπανάνα ή ροδάκινα ή βερύκοκα, πρόσθετα λίγο γάλα, ή γιαούρτι ή μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη, έφτιαχνα ένα νερουλό σχετικά μείγμα, το έβαζα σε μικρά κρασοπότηρα, τα σκέπαζα από πάνω με ασημόχαρτο και τρύπαγα το ασημάχορτο και έβαζα στη μέση του μείγματος ένα ξυλάκι κομένο στη μέση, από αυτά που περνάμε το κρέας για να φτιάξουμε σουβλάκια. Με τη βοήθεια του ασημόχαρτου το ξυλάκι έμενε στο κέντρο του μείγματος και τα έβαζα στην κατάψυξη. Μόλις πάγωνε η γρανίτα έβγαζα το κρασοπότηρο το έβρεχα γύρω γύρω και το άφηνα για δύο λεπτά πριν ξεκολλήσω τη γρανίτα από το ποτήρι. Υπάρχουν και ειδικές θήκες και ξυλάκια για γρανίτες και παγωτά στο εμπόριο. Ήταν πολύ δροσιστικές οι γρανίτες, διαρκούσαν αρκετή ώρα και ουσιαστικά ήταν σα να τρως φρούτο. Με λίγη φαντασία μπορείς να φτιάξεις διάφορα είδη γρανίτας και εννοείτε ότι αν θέλεις γλυκιά γεύση θα χρησιμοποιείς μόνο γλυκαντικό και όχι ζάχαρη.