-
Καλησπέρα σε όλους/ες!
Ημέρα ζυγίσματος σήμερα και για πρώτη φορά από τον Ιούλιο, η ζυγαριά έδειξε αύξηση αντί για μείωση...
Αμελητέα βέβαια, καθώς από τα 79 πήγα στα 79,1 κιλά.
Όλη την προηγούμενη εβδομάδα εφάρμοσα σωστά το πρόγραμμα, ήπια πολύ νερό, είχα φυσική δραστηριότητα.
Το θέμα όμως είναι ότι έφτασα σε ένα σημείο όπου είμαι πολύ αδύνατος. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι ισόβιο μέλος το 1996 είχα γίνει με περισσότερα κιλά, αλλά έβαλα στόχο να πάω στα 80 και μετά κατέβηκα στα 78 με 78,5, εξού και ο στόχος είναι τα 78 κιλά.
Έγραψα λοιπόν χθες και αυτό ισχύει, ότι θα ξεκινήσω τη συντήρηση στα 78,5 κιλά. Μπορεί να επιτευχθεί στην παρούσα εβδομάδα αυτό, οπότε από την επόμενη ξεκινάει η συντήρηση.
Αισθάνομαι ότι η αύξηση των 100 γραμμαρίων οφείλεται σε κατακράτηση, οπότε θα κάνω αύριο ένα ανεπίσημο ζύγισμα πρωί πρωί, για να μου φύγει η περιέργεια.
Η 40ή εβδομάδα προγράμματος ξεκίνησε και συνεχίζω κανονικά.
Να έχετε ένα όμορφο μεσημέρι - απόγευμα!
Τα λέμε πάλι το βράδυ! :)
-
P-K,
Μάλλον τελικά όντως έφτασες τον προσωπικό -σωματικό σου στόχο. Εσύ μπορεί να θες να κατέβεις στα 78 αλλά ο οργανισμός σου άλλα λέει. Μακάρι να είναι όντως κατακράτηση υγρών και να στο κάνει το χατήρι και να κατέβει έστω στα 78,5.
Για μας έχεις πλέον κατακτήσει το στόχο οπότε σου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια..
Καλό απόγευμα και καλή συνέχεια.
-
καλησπέρα,
pk νομίζω και εγώ ότι δεν πρέπει να δώσεις και πολύ σημασία σε αυτή τη μικρή αύξηση. Πάντως και να αναβάλεις την έναρξη της συντήρησης κανά δυό εβδομάδες δεν νομίζω ότι θα σε πειράξει.
άλλωστε πιστεύω ότι πλέον διατρέφεσαι σωστότερα και από μόνος σου θα προσέχεις τους πόντους.
πάντως, να ρωτήσω κάτι. υπάρχει περίπτωση στην συντήρηση να συνεχίσει να χάνει βάρος κάποιος ή αμέσως θα δει μία μικρή αύξηση ; ή δεν πρέπει να αλλάξει το βάρος ;
λοιπόν, σήμερα έφαγα τα παξιμαδάκια με το τόστ 8π σύνολο
4κσ ρυζότο γαρίδες ( έφτιαξα χθες ένα καταπληκτικό ρυζότο με 2 φλ. τσαγιού ρύζι 17π, 2κσ λάδι 4π, 425 γρ. γαρίδες κατεψ. 7π και λαχανικά όπως καρότο, λιαστή ντομάτα, καλαμπόκι, πράσο, κρεμμύδι, πιπεριά , μαιντανό και σαφράν.
όλη η κατσαρόλα είχε 28π και αν υποθέσουμε ότι είναι 4 μερίδες, τότε έχει 7π η μερίδα.
έτσι σύνολο μέχρι τώρα πήρα 12π ( έφαγα μόνο 4κσ ρυζότο ) .
καλή συνέχεια!
-
Αμαλία και Βιβή, έχετε δίκιο.
Δεν δίνω μεγάλη σημασία στην αύξηση αυτή, απλώς την ανέφερα.
Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ την εβδομάδα αυτή και καλώς εχόντων των πραγμάτων, ξεκινάω τη συντήρηση από την επόμενη.
Σχετικά με το αν υπάρχει περίπτωση κατά τη διάρκεια της συντήρησης να χάσεις βάρος, ναι, είναι δυνατό κάτι τέτοιο και μου έχει συμβεί.
Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες αυξομείωσης των πόντων, μέχρις ότου το σώμα βρει το ρυθμό του και σταθεροποιηθεί. Ας δούμε τι θα γίνει κι αυτήν την εβδομάδα και θα πράξουμε αναλόγως.
Βιβή, σε βρίσκω πολύ εφευρετική στο θέμα των συνταγών! Μπράβο! Τελικά είναι και φαντασία η μαγειρική. Αποδεικνύεις ότι μπορεί κανείς να φάει τα πάντα, αρκεί να τα ετοιμάσει σωστά. Λίγη φαντασία χρειάζεται και μεράκι!
Θα τα πούμε αύριο το πρωί, με τα αποτελέσματα του έκτακτου ζυγίσματος.
Καλό βράδυ!
-
καλημερα σε ολους. ειμαι εντελως καινουρια στη συζητηση. ειμαι τωρα 94 κιλα. εχω χασει 9,8 κιλα μεχρι τωρα (απο τον μαιο, με πολλα σκαμπανεβασματα) και εδω και και εβδομαδα μετραω κι εγω ποντους με ww. ελπιζω να εχω το χρονο να τα λεμε συχνα πυκνα. ειμαι γενικα καινουρια με την τεχνολογια αυτη (συζητησεις μεσω υπολογιστη) αλλά νομιζω οτι δεν υπαρχει τιποτε καλυτερο απο την αλληλουποστηριξη και νομιζω οτι εδω θα την βρω
-
BARB είναι ότι καλύτερο. Να ξέρεις ότι το group therapy βοηθά πολύ στην προσπάθεια. Δεν αισθάνεσαι μοναξιά. Καλώς όρισες!
-
Καλησπέρα σας! :)
Το αποτέλεσμα του έκτακτου σημερινού ζυγίσματος: 79,3 κιλά.
Δεν μπαίνω στη διαδικασία άλλου έκτακτου ζυγίσματος, καθώς κάτι τέτοιο δίνει λανθασμένη εικόνα και είναι ψυχοφθόρο.
Ζύγισμα λοιπόν την ερχόμενη Τρίτη κανονικά και απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι. Κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσω από την ερχόμενη εβδομάδα τη συντήρηση.
Προς το παρόν, κανονική εφαρμογή του προγράμματος.
Σήμερα έφαγα:
ΠΡΩΙΝΟ
2 φέτες ψωμί σικάλεως για τοστ
με 30 γρ. τυρί ένταμ
1 φλιτζάνι γάλα με 1,5% λιπαρά
1 μπάρα δημητριακών
10 γρ. σοκολάτα
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
1 μερίδα ντομάτες γεμιστές με ρύζι
75 γρ. παριζάκι 0% - 3% λιπαρά
1 μπάρα δημητριακών
10 γρ. σοκολάτα
ΑΠΟΓ. ΣΝΑΚ
1 κεσεδάκι ρυζόγαλο
ΒΡΑΔΥΝΟ
1 φέτα ψωμί σικάλεως για τοστ
με 20 γρ. τυρί ένταμ
1 μήλο
Καλό βράδυ και καλή συνέχεια σε όλους/ες!
BARB, καλωσόρισες και καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου!
-
καλησπέρα,
χθες έφτιαξα μία κόκκινη σάλτσα για μακαρόνια με μόνο 1,5 πόντο..ξέρετε πώς ;
έκοψα 60 γρ μπέικον, το τσιγάρισα με κρεμμυδάκι και μανιτάρια..φυσικά χωρίς πρόσθετο λάδι. το έσβησα με λίγο κρασί ( πολύ λίγο που χωρισμένο σε μερίδες είναι αμελητέο ) και έριξα και ψιλοκομμένη ντομάτα. Αα, έβαλα και σκορδάκι και αλάτι και μαιντανό.
όλη αυτή η σαλτσούλα ήταν για τουλάχιστον 3 μερίδες οπότε , εγώ που έβαλα πάνω στα νερόβραστα μακαρόνια μου το μισό του μισού της μερίδας , τι πήρα ; τίποτα.
απλά, η μεγάλη μου αμαρτία είναι η παρμεζάνα που μπορώ να την τρώω, όπως και όλα τα τυριά βέβαια με την σέσουλα.
σήμερα έφαγα : παξιμαδάκια μπουκιές και τόστ 8π
μακαρόνια , σχεδόν 1,5 με δύο πιάτα 4π, πολύ λίγη σαλτσούλα από πάνω και παρμεζάνα 3π( εδώ μπορεί και να έκλεψα λίγο).
γενικώς όμως αυτές τις μέρες είμαι λίγο...κλέφτρα. δεν ξέρω τι με έχει πιάσει..δεν κάνω ποδήλατο γιατί γυρνάω αργά και κουρασμένη και τσιμπολογάω χωρίς να υπολογίζω σωστά την ποσότητα.
φοβάμαι πώς το Σάββατο στο ζύγισμα τα ίδια θα είμαι....κλαψ!
καλή συνέχεια.
-
εγω παλι καλημεριζω σε αντιθεση με εσας που καλησπεριζετε.
Συνεχιζω ακαθεκτη.
νομιζω οτι θα γραφω κι εγω τροφες και ποντους. απλα δεν νιωθω ετοιμη ακομη.
απο αυριο ισως
Σχετικα με τη σαλτσα σου Βιβη, σε θαυμαζω που ερχεσαι κουρασμενη και την ετοιμαζεις. εγω εχθες την εβγαλα με μακαρονια νεροβραστα και τριμενο Light τυρι. δεν παραπονιεμαι ομως. μια χαρα χορτασα.
για σημερα εχει χορτοσουπα. Θα την ετοιμασω, θα την δοκιμασω και αν βγει καληυ θα σας γραψω αυριο τη συνταγη. Σκοπευω να κανω μια παραλλαγη της συνταγης που εφτιαχνα μερχι τωρα
-
τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς!
ελπίζω όλοι να είστε γεροί, δυνατοί, γεμάτοι ενέργεια και πείσμα!
πάμεεεεεεεεε τώρα που γυρίζει λεμε!!!!!
ακολουθώ το πράγραμμα με πολλά σκαμπανεβάσματα αλλά έχω να δηλώσω ότι εαν δεν το ακολουθούσα τα κιλά που θα είχα πάρει αυτό το διάστημα θα ήταν πολύ περισσότερα.
το τικεράκι είναι ΜΥΘΟΣ αν και το πλησίασα πολλές φορές! πάμε άλλη μια τώρα !!!! τέρμα τα γκάζια!
-
Καλώς τη NADINE!
Καλησπέρα κι από εμένα, συνεχίζω κανονικά το πρόγραμμα και το βράδυ θα γράψω περισσότερα!
Nadine, σημασία έχει ότι συνεχίζεις...
Γρήγορα σου εύχομαι να μπεις και σε πλήρεις ρυθμούς!
-
Καλώς σε βρίσκω,p_k ,αν και δε νομίζω πως απευθύνεσαι σ'εμένα...
Η αλήθεια είναι πως η Νεφελού είναι η αδερφή ψυχή μου,
αλλά δε γίναμε δύο ψυχές σε ένα σώμα (όχι ακόμα τουλάχιστον!)
Δε με χαλάει που μας μπέρδεψες...το αντίθετο μάλιστα...
αλλά μήπως είναι μια ένδειξη πως αδυνάτισες πάρα πολύ
και πρέπει ν'αρχίσεις λιγάκι να τρως; Να το κοιτούσαμε μήπως; ;)
-
καλησπέρα παιδιά!
σήμερα έφαγα :
μισό κουλούρι με τυρί ( η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ακριβώς κουλούρι αλλά φύλλο τυρόπιτας) το υπολόγισα αυθαίρετα 5π
κρεατόσουπα με φιδέ , 5π
ντακάκια 40γρ 2π
τυρί φέτα milner 1π
1/4 πίτα σουβλακιού 1π
50 γρ. ψωμί με υποψία βούτυρο και τυρί τοστ 2π
3 πουράκια σοκολάτας , να βάζω αυθαίρετα 3π
σύνολο 19π δηλαδή 1π παραπάνω, αν και πιστεύω ότι μπορεί να είναι και λιγότερα. Μήπως είναι όμως περισσότερα ;
τέλος πάντων, είπαμε , αυτή η εβδομάδα είναι το κλεψίματος. Αύριο ζυγίζομαι και θα ενημερώσω το 'εβδομαδιαίο ζύγισμα' .....αν έχω τα μούτρα δηλαδή.
-
επ! τι γίνατε ; πήρα τα μούτρα μου και ζυγίστηκα και όπως το περίμενα δεν έχασα τίποτα!
για εκδίκηση λοιπόν σήμερα το μεσημέρι έφτιαξα πίτσα. Την έφτιαξα με 500γρ αλεύρι μαγιά και 300 γρ ζαμπόν ελαφρύ, 500 γρ μιλνερ τριμένο και πολλά λαχανικά.
γενικώς την φτιάχνω με πολύ λεπτή ζύμη και έφαγα 3 μικρά κομμάτια.
έκατσα και έβγαλα πόσους πόντους είχε όλη η πίτσα και την διαίρεσα με τα κομμάτια . Ετσι αντιστοιχεί 4,5 π το κομμάτι .
σύνολο πόντων μέχρι στιγμής 14 και έχω άλλους 4π για το υπόλοιπο της ημέρας. λίγοι μου φαίνονται και υποψιάζομαι ότι θα τους ξεπεράσω!
εσείς τι κάνατε ;
-
Καλησπέρα σε όλους και όλες! :)
Μόλις συνειδητοποίησα το λάθος μου NADINE!!!
Στη Nefeli απευθυνόμουν, αλλά από κεκτημένη ταχύτητα έγραψα το όνομά σου! Βρε τι πάθαμε!... :)
Καλά πάει κι αυτή η εβδομάδα και κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη θα ξεκινήσω τη συντήρηση.
Βιβή, είμαι σίγουρος ότι αυτήν την εβδομάδα θα έχεις απώλεια, φρόντισε όμως να μην κάνεις ζαβολιές! :)
Τα κουλούρια με τυρί, γνώμη μου είναι να τα αποφεύγεις, διότι όπως λες κι εσύ δεν είναι κουλούρια, αλλά ένα είδος τυρόπιτας, από τη στιγμή που έχουν φύλλο. Γενικά, αυτού του είδους τα παρασκευάσματα που έχουν σε αφθονία οι φούρνοι είναι αρκετά δύσκολο να τα υπολογίσεις σε πόντους. Οπότε πάρε ένα κανονικό κουλούρι (τα λατρεύω τα κουλούρια!) και γέμισέ το εσύ με τυράκι φέτα, για να είσαι σίγουρη και ακριβής στους πόντους σου.
Ημερολόγιο κρατάς; Βοηθάει πολύ!
Τα λέμε!