ωπα.. σορρυ! Συνηθεια...
Printable View
ωπα.. σορρυ! Συνηθεια...
καλησπερα σε ολους...καινουριο μελος εδω...! εγω κανω ατκινς εδω και λιγες μερες.Εχω ενα μεγαλο προβλημα...δε μπορω αν δε φαω κατι γλυκο μια φορα τη μερα. και ξερω οτι το σωστο ειναι τα 20 γραμμ τη μερα υδατανθρακες πρεπει να τα "ξοδευεις" στους "καλους" υδατανθρακες και οχι σε γλυκο..αλλα δε μπορω...!
Καποιοι θα πουνε...αφου δε μπορεις χωρις ζαχαρη τοτε μαλλον δεν ειναι η σωστη διαιτα για σενα.Κι ομως...οσα κι αν εχω δοκιμασει ειναι η μονη με την οποια καποτε ειδα να πεφτει μισο κιλο τη μερα...και οι γυρω μου μου λεγανε..."λιωνεις"...! Δεν εχω υπομονη με την σωστη διατροφη και τα 800 μικρα γευματα τη μερα, δεν εχω το χρονο να τα μαγειρευω και να τα φτιαχνω για να τα παιρνω μαζι μου κα ι ουτε στη δουλεια επιτρεπεται και εχω χρονο να τρωω καθε λιγο μικρα γευματα. οποτε η ατκινς (γιατι ειμαι και ανυπομονη πολυ) ειναι η μονη διαιτα που λειτουργησε σε μενα...καποτε..!βεβαια τωρα μετα απο τοσα χρονια αλλαξε το σωμα μου αλλαξε ο μεταβολισμος μου ποιος ξερει μπορει να μη λειτουργει το ιδιο...!
Εγω αντεχω ολα της διαιτας ατκινς...αν και το να τρωω πανω απο μια φορα τη μερα ειναι προβλημα ... τελοσπαντων...
Θελει καποιος να μου εξηγησει τι ειναι τα λιποστικς??Δυστυχως δεν εχω χρονο να ανατρεξω για να δω αν τυχον το εχετε ξαναεξηγησει στο φορουμ.
ΚΑι αν ξερει κανεις κανενα κολπακι αντι για ζαχαρη..ας μου το πει...(εκτος απο μελι, αυτο το ξερω).
παιδια επισης καπου αν δε κανω λαθος ειδα οτι καποιοι κανουν διαλλειμα (κατα τη διαρκεια της Ατκινς) και τρωνε οτι θελουν και ξαναρχιζουν μετα... Εννοειται οτι ξαναπας στο μηδεν με κατι τετοιο...δεν κανει να γινονται διαλλειματα στην Ατκινς...νομιζω?????:no:
ο Ατκινς δεν ηταν κομπογιαννιτης... υπαρχει και βιβλιο που αποδεικνυει αυτα που υποστηριζει. Αν καποιος το διαβασει και δεν πειστει, ή αν η Ατκινς δεν ειναι η καταλληλη διαιτα γιάυτον τοτε ας κανει κατι αλλο! Αλλα κατα τη γνωμη μου δεν ειναι κομπογιαννιτης..γιατι ακριβως μπορει και υποστηριζει τα λεγομενα του εγγραφως!
zoianna welcome.Δοκιμασες ζελε sweet n balance Γιωτης ή σοκολατα sweet n balance Γιωτης ?Εμενα με σωσε η σοκολατα αυτη παντως.Εχει και κρεμα ο Γιωτης ετοιμη(τελεια για τη δουλεια)αλλα δεν τη βρισκω συχνα στα σουπερμαρκετ.Επισης εχει και καραμελε sweet n balance.Μηπως εννοεις τα κετοστιξ?Το Ketostix μετραει το επιπεδο των κετονων στα ουρα.Ειναι για να βλεπεις αν εισαι σε κετωση ή οχι.
Οσο για τα διαλειμματα, σε ολες τις διαιτες δεν κανουν τα διαλειμματα ασχετα που ολοι κανουμε :)
παιδια επισης αναρωτιεμαι πως γινεται και καποιοι με το που ξεκινανε (ημερα 1η και ημερα 2η) να εχουν απευθειας απωλεια...μπραβο και ζηλευω πολυ.Αλλα ο οργανισμος αφου μπαινει σε μια αλλη διαδικασια με την εφαρμογη της Ατκινς πως γινεται απο την πρωτη και δευτερη μερα κιολας να δειχνει μειον ενα κιλο?απιστευτο μου φαινεται!!! το λεω γιατι απο οτι ξερω "λεει" οτι θελει 3-4-5 μερες αναλογα με τον οργανισμο για να παρει μπρος ο μεταβολισμος και η διαδικασια της κετωσης.Δηλαδη αφου λογικα λεει οτι στην πρωτη φαση των 14ημερων χανεις γυρω στα 7-8 κιλα αν την ακολουθησεις κατα γραμμα..δε γινεται να χανεις απο την πρωτη μερα.Γιατι αν χανεις απο την πρωτη μερα τοτε στις 14 μερες θεωρητικα χανεις και 12-14 κιλα...αυτο ειναι λιγο περιεργο...μακαρι αν συμβαινει!! τι να πω! εχω ως φαινεται πολλες αποριες!!!
Quote:
Originally posted by sourkouna
zoianna welcome.Δοκιμασες ζελε sweet n balance Γιωτης ή σοκολατα sweet n balance Γιωτης ?Εμενα με σωσε η σοκολατα αυτη παντως.Εχει και κρεμα ο Γιωτης ετοιμη(τελεια για τη δουλεια)αλλα δεν τη βρισκω συχνα στα σουπερμαρκετ.Επισης εχει και καραμελε sweet n balance.Μηπως εννοεις τα κετοστιξ?Το Ketostix μετραει το επιπεδο των κετονων στα ουρα.Ειναι για να βλεπεις αν εισαι σε κετωση ή οχι.
Οσο για τα διαλειμματα, σε ολες τις διαιτες δεν κανουν τα διαλειμματα ασχετα που ολοι κανουμε :)
σοβαρα μιλας?δεν το ηξερα ρε συ! και ποσο τρως απο τη σοκολατα και απο το ζελε την ημερα?με ενδιαφερει πολυ!με σωζεις αν ισχυει αυτο...καταπληκτικο!
και ναι για τα κετοστιξ μιλουσα...το ειπα λαθος... δηλαδη χρησιμοποιεις ενα κετοστικ την ημερα και βλεπεις αν εισαι σε κετωση...και αν εισαι σημαινει οτι πας καλα, αν οχι ???τι κανεις?κοιτας τι εχεις κανει λαθος?
σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση!!!!
Η σοκολάτα πάντως είναι φουλ σε υδ/κες, είστε σίγουρες οτι κάνει για ʼτκινς;
http://www.sweetandbalance.gr/_manag...antika-pin.jpg
τα ketostix τα βρισκουμε στα φαρμακεια?και τα ζηταμε ετσι απλα?
νομιζω οτι αυτες οι σοκολατες του Γιωτη που αναφερθηκαν νωριτερα ειναι για διαβητικους η κατι τετοιο και γιαυτο μαλλον ειναι καταλληλες...θα παω να δω περι τινος προκειται!Αν καποιος ξερει κατι παραπανω ας μας διαφωτισει παντως!πολυ χρησιμη πληροφορια παντως για μενα που ειμαι εθισμενη στη σοκολατα...Δηλαδη αν υπηρχε κλινικη αποτοξινωσης απο τη σοκολατα και τη ζαχαρη θα ημουν εγκλειστη εδω και 10 χρονια!(και με ζουρλομανδυα παρακαλω!!)Quote:
Originally posted by filipparas
απο οτι ξερω αφαιρεις πολυολες.Quote:
Originally posted by filipparas
Ολη η σοκολατα ειναι τοσους υδατανθρακες.Εσυ θα φας ενα στικακι δεν θα τη φας ολη βεβαια.Εγω βρηκα μια σακουλιτσα με μικρες σοκολατιτσες και τρωω μια οταν νιωσω λιγουρα.Εχω και μια στη τσαντα μου(ειναι 16γρ) για οταν εχω αγριες διαθεσεις.Το ζελε ειναι με μηδενικους υδατανθρακες σχεδον και συνηθως το περνω στη δουλεια εγω.
Τα συγκεκριμενα τα τρωνε και τα παιδια απο το lowcarblife επισης.Εχω ακουσει και για μερεντα με γλυκαντικα κιολας απο ενα καταστημα στη Καραγιωργη Σερβιας αλλα δεν εχω παει ποτε.
Εγω δεν χρησιμοποιω ketostix αλλα οσοι τα χρησιμοποιουν και δουν οτι δεν ειναι σε κετωση σημερα πχ ενω πριν κατι μερες ηταν, κοιτανε τι λαθος εκαναν, τι εφαγαν και το κοβουν.Καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος και μπορει κατι που τρωει καποιος αλλος εσενα να σε κολλαει.
δηλαδη με εφτιαξες τωρα..ο μονος λογος που δεν μπορω να τελειωσω την ατκινς ειναι η σοκολατα...αν αυτη η σοκολατα που λες ειναι με λιγους υδατανθρακες μπορει και να σωθηκα! εγω ειμαι 1.70 και ειμαι 82 κιλα. πρεπει να χασω 17 ολοκληρα κιλα. και παντα κολλαω στο γλυκο (καταραμενο!!!!)
θα παω να παρω και αυτα τα κετοστιξ απο ενα φαρμακειο για να βλεπω τι κανω...δεν εχω να χασω κατι..εκτος κι αν ειναι ακριβα...!
Καλα μην φανταστεις οτι ειναι και σαν την Ion Αμυγδαλου η γευση αλλα οταν εισαι "απελπισμενη" μια χαρα σου φαινεται .Απλα μην το παρακανεις.
Μπες και εδω αν θες για συνταγες.Εχει και συνταγες για γλυκα(με αστερισκο ειναι οσες ειναι για εισαγωγη).
http://www.genaw.com/lowcarb/recipes.html
ολες αυτες οι συνταγες αφορουν τη διαιτα ατκινς στις διαφορες φασεις της??? ΟMG!!Quote:
Originally posted by sourkouna
Καλα μην φανταστεις οτι ειναι και σαν την Ion Αμυγδαλου η γευση αλλα οταν εισαι "απελπισμενη" μια χαρα σου φαινεται .Απλα μην το παρακανεις.
Μπες και εδω αν θες για συνταγες.Εχει και συνταγες για γλυκα(με αστερισκο ειναι οσες ειναι για εισαγωγη).
http://www.genaw.com/lowcarb/recipes.html
Εγω εχω κετοστιξ, εχω παρατηρησει οτι δεν μπορω να ειμαι σιγουρη γιατι πινω πολλα υγρα, νερο, τσαι, καφε, και τα ουρα μου ειναι σχεδον σαν νερο. Ειμαι σε βαρυα κετωση μονο αν ειμαι αφυδατωμενη, αλλα αυτο σημαινει οτι μπορει να ειμαι συνεχεια σε κετωση και απλα να μη μπορω να το δω στα στικακια λογω πολλων υγρων. Π.χ αν ριξεις μια σταγονα μπλε υγρο σε ενα σφηκανοποτηρο νερο, θα φανει περισσοτερο σε απο οτι μια μπανιερα. Η ποσοτητα του μπλε ειναι το ιδιο, αλλα η συγκεντρωση λιγοτερη λογω υγρων. Αν βγαζει αυτο σημασια.Quote:
Originally posted by zoinama
δηλαδη με εφτιαξες τωρα..ο μονος λογος που δεν μπορω να τελειωσω την ατκινς ειναι η σοκολατα...αν αυτη η σοκολατα που λες ειναι με λιγους υδατανθρακες μπορει και να σωθηκα! εγω ειμαι 1.70 και ειμαι 82 κιλα. πρεπει να χασω 17 ολοκληρα κιλα. και παντα κολλαω στο γλυκο (καταραμενο!!!!)
θα παω να παρω και αυτα τα κετοστιξ απο ενα φαρμακειο για να βλεπω τι κανω...δεν εχω να χασω κατι..εκτος κι αν ειναι ακριβα...!
Τα αγορασα 16 ευρω τα 50.