-
ζαχαρη;;;λιπαρα;;;τι ειναι αυτα;;;μου ειπε ο γιατρος να τα κανω delete απο το μυαλο μου!!!δεν θελω να λεω μεγαλες κουβεντες αλλα το εχω παρει πολυ ζεστα το θεμα και τηρω τις οδηγιες κατα γραμμα.ακομη ειναι πολυ νωρις για να δω εμφανη αποτελεσματα ομως η ψυχολογια μου ηδη εχει ανεβει.με χαλαει το γεγονος οτι δεν εχω αρκετες δυναμεις για γυμναστικη, κανω μιση ωρα με 40 λεπτα διαδρομο και τα παιζω.βιαζομαι ισως αλλα θελω να προλαβω οσο το δυνατον γρηγοροτερα την χαλαρωση που απο οτι μου ειπε ο γιατρος δεν θα την αποφυγω αλλα με γυμναστικη καπως μπορει να σωθει η κατασταση.θα μπαινω και στο τοπικ της πτυχωσης, δεν θελω να χασουμε επαφη γιατι ο γιατρος που μου συνεστησες ηταν ειδικευομενος και κοντα στον δικο σου οποτε εχουμε και ενα κοινο σημειο αναφορας.εσυ απο ποτε αρχισες να ανακτας τις δυναμεις σου και να εχεις περισσοτερες αντοχες; με φοβιζει λιγο και η τριχοπτωση αλλα διαβασα στο τοπικ του σληβ δικο σου κειμενο που λες οτι ειναι κατι που καποια στιγμη οι τριχες ξανακανουν την εμφανιση τους. εσυ ειχες τριχοπτωση και για ποσο καιρο;ποτε αρχισαν να ξαναβγαινουν τα μαλλια σου; αυτο δε που δεν το παλευω με τιποτα ειναι οτι πρεπει να περασουν 2 ωρες μετα το φαγητο για να ξαπλωσεις.πολυ σπασιμο αλλα τι να κανουμε οι κανονες ειναι για να τους τηρουμε: grin:
-
Εγώ είμαι παράδειγμα προς αποφυγή,διατροφικά,γυμναστ ικά κτλ :)
Δυνάμεις ανέκτησα μετά από 20 μέρες,μέχρι τότε ούτε να περπατήσω δεν είχα όρεξη,ούτε να δω κανέναν δεν ήθελα.
Για τη χαλάρωση,μετά από 18 μήνες ξανακάνε τηλέφωνο στο χειρουργό σου :) όπως έκανα και εγώ και οι περισσότεροι άλλωστε.
Τριχόπτωση,ότι και να κάνεις δεν θα την αποφύγεις για ένα διάστημα 3-4 εβδομάδων(εμένα τόσο κράτησε),οποτε μην πετάξεις χρήματα σε λοσιόν,βιταμίνες κτλ,άσε που μπορεί να σε κράξει και ο δερματολόγος όπως εμένα,ότι ακρωτηριαζόμαστε και δεν κάνουμε δίαιτα και διάφορες άλλες βλακείες.
Το δίωρο δεν το τηρούσα αυστηρά,όταν ένιωθα ότι μπορούσα,ξάπλωνα,αλλά είπαμε,εγώ είμαι 'κακός' ασθενής...
-
Rozeta καλώς ήρθες στην παρέα μας και σου εύχομαι καλές κατηφόρες. Μην πιέζεις τον εαυτό σου όσον αφορά τη γυμναστική. Είναι νωρίς ακόμα και πρέπει πρώτα να ανακτήσει ο οργανισμός σου τις δυνάμεις του. Το περπάτημα που κάνεις στο διάδρομο είναι η καλύτερη γυμναστική που μπορείς να κάνεις μέχρι να νοιώσεις δυνατή για να πας και σε γυμναστήριο. Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου.
-
γεια σου και σε σενα τζινα.χαιρομαι που συνομιλω με ολο και περισσοτερα ατομα.εχεις δικιο για τη γυμναστικη, η αληθεια ειναι οτι βιαζομαι.και εσυ μανικωμενη;
-
ροζετα, καλώς ήρθες στην παρέα μας, μανικωμένη πια! Δεν έχεις κλείσει μήνα και έχεις όρεξη για γυμναστική!!!!!! καταπληκτικό, εγώ τον πρώτο μήνα σερνόμουνα από καναπέ σε κρεβάτι και πίσω! Ράκος σωματικό! Θα σε συμβούλευα να μη βιάζεσαι με τη γυμναστική, τα εξωτερικά ράμματα επουλώνονται γρήγορα , τα εσωτερικά όμως όχι, ο γιατρός μου λέει ότι χρειάζονται 3-4 μήνες για να επουλωθεί το τραύμα μέσα στο στομάχι οπότε καλό θα ήταν να μη ζορίζεσαι, κανένα περπάτημα βέβαια δεν θα έβλαπτε.
Μπράβο, καλή συνέχεια, και ό,τι βοήθεια θέλεις εδώ είμαστε!
-
Ναι Rozeta, κι εγώ μανικωμένη είμαι εδώ και 8 μήνες, δεν το έχω μετανοιώσει ούτε στιγμή και ζω καθημερινά ένα μικρό θαύμα.
-
γεια σου monahoiot!δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο χαιρομαι που μιλαω με ανθρωπους που μπορουν να με καταλαβουν και που μου απαντανε ολο και περισσοτεροι.μανικωμενες ενωμενες ποτε ηττημενες!!!σβηνω τις μερες στο ημερολογιο να ρθει 5 μαρτιου να παω στο γιατρο οπου κλεινω τον πρωτο μηνα ΄να ζυγιστω.παντως μ αρεσει πολυ που συνομιλω με ολους εσας.χαιρομαι πιο πολυ το ''γεια'' σε μια-ενα μανικωμενη/ο πτυχωμενη/ο κτλ. απ οτι ειδα η απωλεια σου πολυ καλη, μακαρι να τα παω και γω ετσι καλα!
-
ροζέτα, βάλε και τικεράκι να βλέπεις και εσύ και εμείς την πρόοδο σου!
Θα σε βοηθήσει αυτό το λινκ: http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=2533
-
Επίσης Rozeta μπορείς να μπαίνεις-συμμετέχεις και στα τόπικ "sleeve και διατροφή" και "sleeve επιμήκης γαστρεκτομή", θα βοηθηθείς αρκετά. Εννοείται ότι θα τα πας κι εσύ καλά, από εδώ και πέρα είναι απλά θέμα χρόνου.
-
ok μετα τις 5 μαρτιου θα το κανω, γιατι τωρα δεν εχω τι να σας γραψω.το μονο που μπορω να αναφερω τωρα ειναι οτι μπηκα στο χειρουργειο 100,2 kg και στοχος τα 55, αν και με τα 60 παλι ικανοποιημενη θα ειμαι.θα το παλεψω ομως για τα 55, απλα ακομα ειναι πολυ μακρινο αυτο το νουμερο και προτιμω τα μικρα βηματακια και θα ρθουν και τα μεγαλα θεαματικα αποτελεσματα. απ οτι εχεις καταλαβει εχω πορωθει πολυ αλλα θελω να προσγειωθω μηπως και χτυπα ξυλο φαω καμια ηττα.
-
Δεν πρόκειται να φας ήττα όπως λες γιατί από εδώ και πέρα θα έχεις το στομάχι σου ως σύμμαχο στην προσπάθειά σου να φτάσεις το φυσιολογικό σου βάρος. Χρειάζεται προσοχή στη διατροφή σου μεν αλλά πλέον τα νέα δεδομένα δεν έχουν καμία σχέση με τις εξαντληντικές δίαιτες που κάναμε πολλές φορές και χωρίς αποτέλεσμα.
-
Καλώς ήλθες rozeta και σιδερένια! Γνώμη μου είναι να μη βιάζεσαι τόσο με τη γυμναστική και γενικά να μην αγχώνεσαι τόσο πολύ για την πορεία. Ο πρώτος καιρός είναι για να αναρρώσουμε σωματικά και ψυχικά και να ανακτήσουμε δυνάμεις για τη συνέχεια. Κατά τα άλλα όπως σου είπε πολύ σωστά ο Στέλιος μακριά από λιπαρά, ζάχαρη και αναψυκτικά απ'όσο ξέρω για εσάς, νερό, περπάτημα και όλα θα πάνε καλά!
-
καλημερα welldah καλως σε βρηκα και σενα!καλημερα σε ολους!και γω οταν λεω γυμναστικη εννοω περπατημα ειτε εξω ειτε σπιτι στο διαδρομο.και να ηθελα κατι παραπανω δεν μπορω αλλλα κ ο γιατρος γυμναστηριο μου ειπε μετα απο 3-4 μηνες.αντε εσενα δεν σου εμειναν πολλα απ οτι βλεπω, 13 κιλα, που θα πανε θα πεσουν!
-
Καλημέρα Rozeta. Παρόλο που το sleeve γίνεται λαπαροσκοπικά και είναι δύσκολο να δημιουργηθεί μετεγχειρητική κήλη θέλει μία προσοχή, γι'αυτό και ο γιατρός συστήνει γυμναστήριο μετά από 4 μήνες και προσοχή στα βάρη φυσικά.
-
καλημερα τζινα.μη μου λες για κηλες κι αρχιζω κι αγχωνομαι.οταν λες βαρη τι εννοεις;καθημερινα βαρη οπως μια καρεκλα, λαπτοπ,κατσαρολα;;μπορω;;μη γελασεις με τη κατσαρολα γιατι εγω μαγειρευω και η κατσαρολα μου ειναι λιγο βαρια.αχ πες μου γιατι αγχωθηκα