-
Επιτρέπεται να σηκώνεις μέχρι ένα φλυτζανάκι του καφέ!:lol: Πλάκα κάνω. Λέγοντας βάρη εννοώ από 4-5 κιλά και πάνω. Η καρέκλα, η κατσαρόλα κ.τ.λ. δεν πειράζουν, να μην φορτωθείς πολλές σακούλες με ψώνια από το σούπερ μάρκετ, να μην πας να μετακινήσεις έναν καναπέ και γενικώς βαριά πράγματα.
-
βάρος μέχρι 10 κιλά το πολύ ΑΛΛΑ όχι με ανύψωση από το πάτωμα,πχ αν έχεις παιδί 10 κιλά,να στο δώσουν στα χέρια κι όχι να το σηκώσεις από το πάτωμα.Δύσκολα εμφανίζεται κήλη στα λαπαροσκοπικά χειρουργεία,αλλά όχι εντελώς απίθανο καθώς μπορεί να προυπάρχει κάτι και να βρει πρόσφορο έδαφος να εκδηλωθεί τώρα.Πάντως είναι κάτι που αποκαθίσταται στο ίδιο χειρουργείο με την πολύ πιθανή κοιλιοπλαστική που χρειάζεται μετά από ένα βαριατρικό χειρουργείο.
-
εμένα ο γιατρός όταν είχα ρωτήσει για βάρος γύρισε και μου είπε άντε καμία σακούλα με ντομάτες ή ένα μικρό τενεκέ με λάδι μπορείς να τον σηκώσεις όχι παραπάνω.Στην επανεξέταση του εξαμήνου πια μου είπε πως όσο αφορά την γυμναστική,το βάρος μπορώ να συμπεριφέρομαι όπως και προ επέμβασης χωρίς κανένα πρόβλημα!
Ροζέτα καλώς μας ήρθες :)καλή κατηφόρα να έχεις!Ο δικός μου γιατρός λέει πως μία ώρα περπάτημα την ημέρα είναι αρκετό από θέμα γυμναστικής,ειδικά τους πρώτους μήνες.Εγώ περπάταγα από τις πρώτες μέρες και νομίζω πως με βοήθησε πολύ και στο θέμα της ανάρρωσης αλλά και ψυχολογικά ένιωθα καλύτερα :)
-
ουφ!!!μολις το διαβασα και ησυχασα!ευχαριστω πολυ ρε παιδια!
aggeloydaki καλως σς βρισκω και σενα. συμφωνω απολυτα με αυτο που λες για το περπατημα σχετικα με τη ψυχολογια.ουτως η αλλως και προ επεμβασης και οποιοσδηποτε ανθρωπος μετα απο περπατημα νιωθει ανεβασμενος ψυχολογικα και ευφορια.
-
καλημερα σε ολους.σημερα ειναι η πρωτη μερα που νιωθω πιο δυνατη απο τη μερα του χειρουργειου-19η μτχ μερα.θα βγω αργοτερα για μια βολτιτσα στην παραλια(θεσσαλονικη μενω).ελπιζω να σας βρισκω ολους καλα.
-
Καλημέρα. Rozeta είναι ευχάριστο που νοιώθεις πιο δυνατή και πιστεύω ότι κάθε μέρα που περνάει θα νοιώθεις ακόμα καλύτερα. Επειδή δεν τρως πολύ να προσέχεις να τηρείς τα γεύματά σου σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να παίρνει δυνάμεις ο οργανισμός σου.
-
ναι τηρω πιστα τις οδηγιες του γιατρου οσον αφορα τα γευματα αλλα και γενικοτερα
-
ααα!να σε ρωτησω με τη χαλαρωση πως τα πας;στηθος κοιλια; πως ειναι μετα απο τοσο μεγαλη απωλεια κιλων;σκεφτεσαι καθολου για κοιλιοπλαστικη;ξερω οτι γιαμενα ειναι πολυ νωρις να ασχοληθω με τετοια αλλα ετσι να εχω μια ιδεα
-
Rozeta εγώ έχω χάσει και ξαναπάρει πολλά κιλά αρκετές φορές στη ζωή μου οπότε έχω πλέον μεγάλη χαλάρωση. Το πάλευα για χρόνια με γυμναστική αλλά η περίπτωσή μου αντιμετωπίζεται πλέον μόνο με πλαστική. Επειδή είχα μία κήλη στην κοιλιά από παλιό χειρουργείο στους 5 μήνες μετά το sleeve μπήκα πάλι και χειρουργήθηκα για την κήλη και ο γιατρός μου έκανε και light κοιλιοπλαστική χωρίς μετατόπιση ομφαλού. Οπότε στο μόνο που δεν έχω πρόβλημα είναι η κοιλιά. Όμως στήθος, πόδια, χέρια άστα να πάνε. Ευελπιστώ κάποια στιγμή να καταφέρω να διορθώσω τις συνέπειες της παχυσαρκίας μου!
-
τη κηλη την επαθες απο αλλο χειρουργειο;ε;ξαναρωταω γιατι εχω τρομοκρατηθει μα αυτη τη κηλη!αν προσεχω και δεν σηκωνω βαρη δεν θα παθω κηλη;ε;οσον αφορα την κοιλιοπλαστικη επειδη ειμαι ασχετη γιατι γραφεις μετατοπιση ομφαλου;για πες το μου λιγο πιο λιανα
-
Rozeta μην ανησυχείς και μην αγχώνεσαι χωρίς λόγο. Πριν 6 χρόνια έπαθα περιτονίτιδα, έσπασε η σκωλικοειδίτιδα και με προλάβανε στο τσακ. Τότε ήμουνα στα κιλά που είμαι τώρα. Μετά επειδή πάχυνα πάλι πολύ έπαθα κήλη στο σημείο της τομής. Και αδυνατίζοντας πάλι τώρα με ενοχλούσε και ήταν και μεγάλη κήλη και έπρεπε να φτιαχτεί. Επειδή δεν είχα μεγάλη χαλάρωση στην κοιλιά ο γιατρός την τέντωσε λίγο ας πούμε χωρίς να μετακινήσει τον ομφαλό μου. Συνήθως στην κοιλιοπλαστική αφαιρούν τον ομφαλό γιατί δεν γίνεται αλλιώς να μαζέψουν την κοιλιά ειδικά αν έχει μεγάλη χαλάρωση και μετά φτιάχνουν έναν νέο ομφαλό. Δεν ξέρω ακριβώς τη διαδικασία, αν ψάξεις στο internet στις κοιλιοπλαστικές θα δεις τις λεπτομέρειες. Σου ξαναείπα ότι σε λαπαροσκοπικό χειρουργείο δύσκολα παθαίνεις κήλη και αν δεν σηκώνεις πολλά κιλά δεν κινδυνεύεις. Ηρέμησε και μην πανικοβάλλεσαι με το παραμικρό.
-
σ ευχαριστω παρα πολυ τζινα.πραγματικα με ηρεμησες.σορυ που σε επρηξα με τις ερωτησεις μου.ευχαριστωωωωωωωωωωωω!
-
Δεν πειράζει Rozeta, να ρωτάς ότι θέλεις ελεύθερα. Μόνο να μην αγχώνεσαι χωρίς να υπάρχει λόγος. Να προσέχεις αυτά που πραγματικά θέλουν προσοχή και μην επηρεάζεσαι από αυτά που ακούς και νομίζεις ότι θα το πάθεις κι εσύ! ʼσε να πάθει και τίποτα κανένας άλλος!:lol:
-
ok τζινακι, χαιρομαι που μου δινεις το ελευθερο.αντε καλο μας βραδυ, καληνυχτουδια
-
Καληνύχτα και καλή ξεκούραση.