...............
Printable View
...............
Έχω να βγώ απο το σπίτι μία εβδομάδα επειδή έπαθα υπερκοιλιακή και φοβάμαι μην ξαναπάθω.Απο την επόμενη εβδομάδας πρέπει καθημερινά να είμαι εκτώς πόλης..Εχω άπειρο άγχος μην παθω πάλι υπερκοιλιακή.Γενικά όλη μέρα σκέφτομαι οτι θα πάθω ανακοπή.Εχω αίσθημα παλμών 24 ώρες την ημέρα,κρύα χέρια και πόδια.
Εμένα βαράει γρήγορα όλη μέρα.Αισθάνομαι τους παλμούς στο στήθος και την κοιλιά συνέχεια.
Οσο το σκεφτομαστε δεν προκειται να σταματησουν ουτε οι ταχυκαρδιες ουτε οι αρρυθμιες, κανω τις ασκησεις με τις αναπνοες ψιλοπερνανε λιγο αλλα παλι το σκεφτομαι και με ξαναπιανουν δυστυχως πρεπει να απασχολουμε συνεχεια το μυαλο με κατι αλλο δεν γινετε αλλιως....
Όλοι λένε πως είναι θέμα ψυχολογίας οι αρρυθμίες.Εγώ πάω στοίχημα οτι στην περίπτωσή μου είναι παθολογικό.Όχι οτι είναι σοβαρό αλλα είναι παθολογικό.Έκτακτες συνέχεια,αίσθημα παλμών όλη μέρα και υπερκοιλιακές ταχυκαρδίεσ.Ωραία ζωη.
Παιδιά καλησπέρα και χρόνια πολλά με υγεια!εσείς γενικά παίρνετε κάποιο φάρμακο?κάποιοι ξέρω οτι παίρνουν και κάποιοι όχι.εγώ εδώ και 9 μηνες παίρνω ενα β αναστολέα και τελευταια κι ενα ηρεμιστικό +μαγνήσιο.κι εγώ δεν ήθελα να τα ξεκίνησω(είμαι 35),αλλά μάλλον είναι αναγκαίο κακό.εμένα προσωπικά με βοηθάνε,ειδικα στους ανεβασμένος παλμούς,αλλά και στις έκτακτες.
Με βοηθούσαν τα ρυθμονορμ στις έκτακτες αλλα δε θέλω να τα παίρνω.10 φορές πείρα.
Γεια σε ολους & χρονια πολλα!διαβασα τα μηνυματα σας & εχω να γραψω αυτα που νιωθω στην καρδια μου.εκτος απ' τα πολλα χρονια βασανισμου(στην κυριολεξια!!)απο τις αρρυθμιες,εχω & εγω αισθημα παλμων.εχω οταν πινω καφε(πινω μονο εναν ελαφρυ το πρωι),οταν βγω με παρεα για φαγητο & ποτο συν καπνισμα....εχθες για παραδειγμα αφου περνουσα πολυ ομορφα,ειχαμε φαει το καταπετασμα,ειχαμε πιει μπολικο κρασι & καπνισα 4-5 τσιγαρα,ενιωθα εντονους τους παλμους & με την εφαρμογη που εχω στο κινητο(αναθεμα την ωρα που την εβαλα!!)τους μετρουσα κρυφα απ τους αλλους στην παρεα & ειχα μια 85 μια 90 & καποια στιγμη εφτασαν & 100!φυσικα εστειλα μηνυμα στην καρδιολογο μου & μου ειπε οτι το τσιγαρο & το αλκοολ ανεβαζουν τους παλμους....εχω κανει απειρες καρδιολογικες εξετασεις & το χολντερ ηταν φυσιολογικο μου ειπε ο καρδιολογος.εγω εχω την εμμονη οτι αν δω τους παλμους 80 με 85 ανησυχω αλλα η καρδιολογος μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικοι.παντως σας καταλαβαινω,ειναι τρομερα ενοχλητικο & σου χαλανε ολα αυτα τις ομορφες στιμες της ζωης!τι κριμα,νεοι ανθρωποι!!
PANH μια καρδιά δεν χτυπάει ποτέ σταθερά.Μία έχεις 65 και μια 100.Ξύπνα το πρωί και μέτρα τους παλμούς σου.Στη συνέχεια κάνε ένα τσιγάρο και μετα απο 2 λεπτά ξαναμέτρα τους.Θα έχεις πολύ περισσότερους.Το αλκόολ εννοείτε πως τους ανεβάζει.Και εσύ μην κάθεσαι να μετράς όλη μέρα παλμούς.
Αυτο με το τσιγαρο ισχυει,ανεβαζει την πιεση και τους παλμους...
οσο για φαρμακα,εγω παιρνω το concor αν το ξερετε. αυριο θα ειναι η 7η μερα. Σημερα ημουν καλα,τις προηγουμενες μερες με ειχε χαλασει,ειδικα τις πρωτες 2-3 ημουν,ενιωθα ασχημα και τα βραδια που ξαπλωνω ειδικα νιωθω την καρδια μου και φτερουγιζει. το τριπλεξ ηταν οκ,φυσιλογικο,απλα το χολντερ εδειξε οτι δεν ηταν μονο κρισεις πανικου,μου ειπε οτι καποιες εκτακτες ειναι πολυπλοκες,δεν ειναι μονο αγχος,σαν ενα βραχυκυκλωμα μου το εξηγησε καπως. ολα αυτα πριν 8 μερες τα εμαθα,που πηγα. αγχος και κρισεις πανικου εχουν ξεκινησει εδω και 3 χρονια,απλα απο τις γιορτες των Χριστουγεννων ενιωθα την καρδια μου να φτερουγιζει,που ποτε πριν δεν το ενιωθα,οσο ταχυπλαμια και αγχος να με επιανε. κι οντως πρωτη φορα γιατρος μου ειπε πως δεν ειναι ολα μονο στο μυαλο μου....
Αυτο...να ρωτησω κατι που δεν ξερω? υπερκοιλιακες που λες τι ειναι? τωρα θα πεις τι ερωτηση ειναι αυτη,και εχεις δικιο,οταν λεω τι ειναι,εννοω ειναι κατι πολυ ασχημο και σε φοβιζει,ετσι??? εγω παντως φοβαμαι και μονο απο αυτο που φτερουγιζει η καρδια μου... τι να πω?
πραγματικα καθε μερα το νιωθω τωρα πια...το φαρμακο καπως το εχει μετριασει,αλλα και παλι το νιωθω
Φίλε μου επειδή είμαι λίγο κουρασμένος θα σε παρακαλόυσα να το γκουγλάρεις διότι είναι μεγάλο θέμα.Δές στο γκουγκλ και θα καταλάβεις εύκολα !!! Με συγχωρείς και όλας ! Σκέψου οτι είχα 200 παλμούς για 20 λεπτά περίπου και μου σταμάτησαν την ταχυκαρδία με ενδοφλέβια.Δεν έχει σχέση με τις απλές ταχυκαρδίες(φλεβοκομβικές) .