Quote:
Οι φοιτητές και οι σπουδαστές των ιδρυμάτων , πέραν των συγγραμμάτων , δικαιούνται να
παραλαμβάνουν διδακτικά βοηθήματα Ως διδακτικά βοηθήματα νοούνται αποκλειστικά και μόνο τα κλασικά κείμενα της Αρχαίας Ελληνικής, Λατινικής, Βυζαντινής και Νεοελληνικής Γραμματείας , οι κώδικες, οι ιατρικοί άτλαντες και τα λεξικά, τα οποία αποτελούν συμπλήρωμα των προτεινομένων διδακτικών συγγραμμάτων, μη συμπεριλαμβανομένων των επιπλέον τόμων του ίδιου συγγράμματος, ούτε των βιβλίων άλλων συγγραφέων τα οποία δεν ανήκουν στις ως άνω κατηγορίες.
Και τι θα γίνει στα μαθήματα που χρειάζεται πάνω από ένα βιβλίο? Και δεν είναι μόνο η πλευρά του αν θα περάσεις το μάθημα..Θα πεις στον φοιτητή ιατρικής συγνώμη θα σου δώσουμε μόνο τον πρώτο της ανατομίας ή παθολογίας? Ή θα χρειαστεί να πληρώσει τα βιλβία ή μισές γνώσεις... Θα μου πείτε βέβαια στην περίπτωση που ένα βιβλίο χωρίζεται σε πολλούς τόμους (αν είναι δυνατόν να θεωρεί το υπουργίο ότι η ύλη καλύπτεται από τον ένα τόμο οποιαδήποτε βιβλίου) ο εκδοτικός οίκος θα το τυπώσει σε ένα προκειμένου να πουλήσει το βιβλίο ολόκληρο..όμως δεν θα το κάνει γιατί η εγκύκλιος αναφέρει ότι θα πληρώνονται μέχρι 1000 σελίδες από κάθε βιβλίο. Κι επίσης εκνευρίζομαι όταν μου λένε όλοι διαβάζουν απ τις σημειώσεις και μόνο τα σος. Εγώ διαβάζω από τα βιβλία και έτσι θέλω να κάνω για να μάθω κι όχι απλά να περάσω ένα μάθημα...Και θέλω να τα πάρω δωρεάν και το δικαιούμαι αφού τόσα χρόνια φορολογούνται οι γονείς μου.