Originally Posted by
σανυ
ΚΕΝΟ γενικά αν αρχίσουμε να μιλάμε με ''εμείς'' κι "εσείς'' θα χωριστούμε σε δυο στρατόπεδα άντρες γυναίκες και εδώ αλλά το χειρότερο είναι ότι θα το βγάλουμε και έξω στην αληθινή ζωή. Και δεν το θέλουμε αυτό! Να αγκαλιαστούμε θέλουμε, τουλάχιστον με όσους εκπροσώπους του άλλου φύλου μας ταιριάζουν! :) Σε αυτή τη συζήτηση εγω προσωπικά πρώτον, παίρνω ουδετερη θεση και ξεχνάω το ότι είμαι γυναίκα και δεύτερον δε θέλω να γενικεύω. Γιατί ξέρω κι εγώ να βρίσκω παραδείγματα συμπεριφορών σε κάποιους άνδρες που δε μου αρέσουν αλλά να το να τους τσουβαλιάσω όλους μαζί και μάλιστα να χρησιμοποιήσω β' πληθυντικό και ενώ δε σε ξέρω να σε πάρει η μπάλα, είναι άδικο.
Δε διαβάζουν όλες κοσμοπόλιταν και δε θέλουν όλες όλα αυτά που περιγράφεις! Τα μιντια ευχαρίστως πλασάρουν ότι αυτό γίνεται αλλά προς μεγάλη απογοήτευσή των ''ηγετων'' του life style δε συμβαίνει -ευτυχώς! Είναι το μεγάλο ψέμα των μίντια αυτό. ¨Ο,τι δήθεν υπάρχει ένα πρότυπο ζωής και μερικοί το ακολουθούν και άλλοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να το κάνουν. Αν δε σου αρέσουν όσοι/ όσες φέρονται σαν να μην έχουν προσωπικότητα και ακολουθούν τους ''σταρ'' αγνόησε τους. Και τέτοιους και πολλούς άλλους που σε χαλάνε, πέρα από ερωτική συντροφιά και ως φίλους. Μεταξύ μας, εγώ δε ξέρω πολλά τέτοια άτομα ρε συ, που να ζουν τοσο στην κοσμάρα τους. Υπάρχουν αλλά δεν πάω εκει που συχνάζουν! Αλλά και να τύχει να πάω δε με παίρνει απο κάτω. Μου θυμίζεις λιγο φάση αγοραφοβίας που τη βιωνα συχνα τα τελευταία χρόνια γιατι κυκλοφορουσα τόσο σπάνια έξω που πάθαινα σοκ και τους εβλεπα ολους τραγικους!
Το είπανε και άλλοι το λέω κι εγώ: ας πάψουμε λίγο να ασχολιόμαστε με το τί δεν μας αρέσει και ας εστιάσουμε στο τί μας αρέσει και μας από δρόμους αυτο-ολοκληρωσης και στοιχειώδους κοινωνικόποίησης -με την έννοια όχι να γίνουμε όλοι party animal, αλλά να βγούμε από το καβουκι μας, να σχοληθουμε με κάτι που μας αρέσει και που θα βρούμε και άλλους να αρεσει όπως εμας- να βρεθούμε σε ομάδες ανθρώπων, να αποκτήσουμε φίλους, να γεμίσουμε τη ζωή μας με αρκετά πράγματα για εμάς, ώστε να μη νιώθουμε λειψοι επειδή δεν έχουμε σύντροφο. Αλλά να γίνουμε όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένοι συναισθηματικά, κοινωνικά (φίλους) και πνευματικά (χόμπυ) και τότε πραγματικά πιστεύω ότι θα έρθει το καλύτερο στη ζωη μας.
Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα στα μπαράκια, δεν είναι φορείς κοινωνικοποίησης και γνωριμιών! Αλλά αφού δε βλέπω πως αλλιώς μπορούμε να γνωρίσουμε υποψήφιους -ες lovers παρα μόνο ίσως μέσω γμωριμιών, γιατί να είμαστε κατά; Προς θεου όχι να αρχίσουμε να κάνουμε παρέες μόνο και μόνο γι'αυτό (έτσι εξηγείται καμιά φορά και το φαινόμενο "απο τότε που βρήκε γκομενάκι μας εχει γραψει όλους'') αλλά αν είμαστε τόσο τυχεροί και βρούμε ενα παρεάκι που μας ταιριάζει και μπορούμε να κάνουμε πράγματα μαζί, περα απο το ότι και αυτο απο μόνο του θα ήταν πολυ ευχαριστο, δε θα είχαμε και πιο πολλες πιθανότητες για να γνωρίσουμε κάποιον/-α;
Αυτά έχω να πω που αφορούν καο το κομμάτι του τρόπου γνωριμιών αλλά και το κομμάτι του τί θέλω και ψάχνω στον άλλον...
ΚΕΝΟ μπορείς να έχεις φυσιολογική ζωή. Μπορείς και το θες. Αναφέρεις ότι κάπου δεν είναι και η συμπεριφορά των άλλων καλή και συμφωνώ ότι οι περισσότεροι έχουμε φάει ήττες, δηλ. μας φέρθηκε άδικα κάποιος ή πολλοι, συνήθως και η ίδια μας η οικογένεια που μας αγαπάει και μας μεγάλωσε (για φαντάσου). Αλλά και εμεις καπου με τη συμπεριφορά μας δεν είμαστε καλοί, πολλές φορες χωρις να το θέλουμε, όπως ίσως και οι άλλοι. Όσο κλεινόμαστε τόσο κακό στον εαυτό μας κάνουμε. Το έκανα σχεδόν τρια χρόνια και τωρα τελευταια αρχιζω θεωρητικά να αλλάζω και ψάχνω τρόπους να περάσω στην πράξη.
Κάνεις κάποια ψυχοθεραπεία; Γιατί εμένα με 5 συνεδρίες και ήδη με έχει βοηθήσει πολύ. Και ένα από τα πράγματα που βλέπω είναι ότι όσο προχωράει τόσο αρχίζω να μιλάω για τα πολύ βαθειά μου κομμάτια, συμπλέγματα και ανασφάλειες -που ουσιαστικά είναι δυσλειτουργικοί τρόποι που μας έμαθαν άλλοι ή εμεις δημιουργησαμε για να ερμηνευουμε τον κόσμο- και λιγότερο για το τί μου έχουν κάνει οι άλλοι... Αν το ψάξεις υπάρχουν και φορεις που παρέχουν δωρεαν ψυχολογικη υποστηριξη. Γιατί κι εγώ άνεργη είμαι και άφραγκη!