κατω απο καθε στηλη του φορουμ γραφει τους συντονιστες του επισης αν παρατηρισεις καλυτερα θα δεις οτι οσοι βρεθηκαν σε διενιξη μαζι μου εχουν εστω κ ενα πρασινο μυνημα ενω εγω ουτε ενα.
Printable View
Ντόινγκ! Ένα για το ποιος μας "χάρισε" οτιδήποτε, δύο για το ο καλός θεούλης, τρία για το πώς απαλείφεις τις αντιφάσεις για να κρατήσεις την πίστη σου στο θεό,
τέταρτο γιατί δυσκολεύομαι να πιστέψω πως ένας άνθρωπος μπορεί να πιστεύει ταυτόχρονα σε τόσες βλακείες μαζί. Η ηδονή και οι ορμές του ανθρώπινου είδους
εξυπηρετούν την αναπαραγωγή του, έχουν βιολογική βάση, καθώς έτσι έτυχε το είδος μας να αναπαράγεται. Υπάρχει επίσης και αναπαραγωγή δίχως σεχς, ρώτα τον θεούλη γιατί
δεν το έκανε σε όλα τα είδη και μορφές ζωής.
1ον σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να σε χτυπήσουν οι γονείς σου και αυτό δεν ήταν σωστό εκ μέρους τους. Έπρεπε να συζητήσουν μαζί σου, και μάλλον η μητέρα σου έπρεπε να συζητήσει μαζί σου.
Λέγοντας όμως αυτό, πρέπει να πω ότι η ψευτοπρόοδος έχει περάσει και σε αυτήν τη συζήτηση δυστυχώς.
Είναι απόλυτα φυσιολογικό να νιώθεις ενοχές διότι όντως η πρακτική του αυνανισμού ΔΕΝ είναι σωστή σύμφωνα με την Αγία Γραφή και τους Αγίους. ΔΕΝ λέω ότι πρέπει να νιώθεις ενοχές και να τυρανάς τον εαυτό σου αν το κάνεις, αλλά ότι είναι φυσιολογικό να νιώθεις ενοχές διότι είναι όντως αμαρτία. Βέβαια, Όχι, Δεν θα αρρωστήσουμε και ψυχολογικά από τις ενοχές. Αλλά να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Και εγώ, στα 32 μου μπορεί να αυνανιστώ επειδή θα νιώθω διέγερση και δεν θα μπορέσω να την συγκρατήσω. Αυτό όμως ΔΕΝ σημαίνει ότι δεν τρέχει τίποτα. Πρέπει να πολεμάμε το αίσθημα της διέγερσης, άσχετα αν κάποιες φορές θα αποτύχουμε και θα πέσουμε στην αμαρτία του αυνανισμού. Για αυτό είναι η εξομολόγηση. Η διέγερση μπορεί να συγκρατηθεί και να ελεγθεί αν κάνει κάποιος/κάποια αγώνα, με προσευχή και με συμβουλές από τον πνευματικό του/της.
Ας δούμε τι λέει ο Άγιος Παύλος
Προς Κορινθίους Α, 7,2
"Επειδή όμως ο άνθρωπος είναι αδύνατος και υπάρχει φόβος να παρασυρθή εις πορνείας, ας έχη ο καθένας την γυναίκα του και καθεμία ας έχη τον άνδρα της"
Κάποιοι άνθρωποι από την φύση τους, έχουν μικρή διέγερση σεξουαλική. καποιοι μέτρια. κάποιοι μεγάλη. όσοι μπορούν να την ελέγξουν, έχει καλώς. όσοι όμως δεν μπορούν, δεν χρειάζεται να νιώθουν ενοχές, διότι υπάρχει η λύση του γάμου με έναν σωστό άνθρωπο. Όχι βέβαια ότι θα παντρευτεί κάποιος μόνο για το σεξ. Αλλά ότι μέσα στον γάμο, δεν είναι αμαρτία το σεξ (εκτός αν επιδίδονται σε ανωμαλίες και παρα φύσην πράξεις).
Ο απόστολος Παύλος μας λέει ότι εξ αιτίας της "ακρασίας" μας, ας έχουμε τον/την σύζυγό μας. Οπότε, όποιος θέλει να έχει σεξουαλική απόλαυση, είτε μέσω αυνανισμού, είτε με διάφορους συντρόφους, και δεν μπορεί να την συγκρατήσει (ακρασία) καλό είναι να συνετιστεί και να βρει έναν σωστό άνθρωπο, με τον οποίον να συνάψει γάμο, και εντός του γάμου να κάνει παιδιά (τα οποία αν αγαπάει θα πάρουν το μυαλό του/της από το να σκέπτεται τόσο συχνά το σεξ), και επίσης θα μπορεί να σβήνει το σαρκικό πάθος με τον/την σύζυγό του/της, όπως μας λένε οι άγιοι μας και η εκκλησία μας.
Τώρα, ξαναλέω, ΔΕΝ είμαι εγώ ο αναμάρτητος που λέει τι πρέπει να κάνεις. Και εγώ κάποιες φορές, δεν μπορώ να συγκρατήσω την διέγερση και πέφτω σε αυνανισμό και νιώθω ενοχές. Αλλά δεν θα γίνω υποκριτής. Το ότι εγώ κάποιες φορές δεν μπορώ (ή και δεν θέλω λογω μεγάλης διέγερσης) να ελέγξω το πάθος και να κάνω κράτει, δεν σημαίνει ότι το πάθος/ο αυνανισμός είναι φυσιολογικό/ς. Η αγία γραφή και οι πατέρες είναι ξεκάθαροι ότι είναι αμαρτία ο αυνανισμός, όπως και το σεξ εκτός γάμου. Και για αυτό πρέπει να πηγαίνουμε στον πνευματικό μας να μας συμβουλεύει και να εξομολογούμαστε.
Επίσης, γιατί να ακούγονται τέτοιες ανώμαλες ιδέες όπως "Μήπως σου αρέσουν τα κοριτσάκια; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ - για σκέψου το.! ".
Είναι κακό!! και μάλιστα ΠΟΛΥ κακό!! Αν ο αυνανισμός είναι αμαρτία, η ομοφυλοφιλία είναι ΜΕΓΙΣΤΗ αμαρτία σύμφωνα με την Αγία Γραφή.
Οι παραπομπές είναι πολλές όπου λέγεται ξεκάθαρα ότι η ομοφυλοφιλία είναι μεγάλη αμαρτία και ότι οι ομοφυλόφιλοι ΔΕΝ θα κληρονομήσουν την βασιλεία των ουρανών.
"Μη πλανάσθε, ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτραι ούτε μοιχοί ούτε θηλυπρεπείς ούτε αρσενοκοίται ούτε πλεονέκται ούτε κλέπται ούτε μέθυσοι ούτε ύβρισται ούτε άρπαγες θα κληρονομήσουν βασιλείαν Θεού." Ά κορινθίους 6:9-10
Με το θηλυπρεπείς και αρσενοκαίται, ενοούνται οι ομοφυλόφιλοι. Στους "πόρνους" συγκαταλέγονται επίσης όσοι "κερατώνουν" τον/την σύζυγό τους. Το λέω αυτό, γιατί πολλοί "και καλά" άνδρακλες που κερατώνουν τις γυναίκες τους, ή μερικές κατίνες που κερατώνουν τους άνδρες τους, βρίζουν/ασκούν βία τους/στους ομοφυλόφιλους, ενώ την ίδια μοίρα τελικά θα έχουν στην κόλαση. Η ομοφυλοφιλία είναι μεγιστη αμαρτία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να βρίζουμε τους ομοφυλόφιλους. Είναι αδέλφια μας που επιδίδονται σε ένα σαρκικό πάθος, και υπάρχει γυρισμός και σωτηρία και για αυτούς μέσω της εξομολόγησης.
Δική μου γνώμη, σύμφωνα με αυτά που λέει η Ορθοδοξία μας, να κοιτάξω και εγώ, αλλά και εσύ, να βρούμε έναν σωστό και καλόκαρδο άνθρωπο να παντρευτούμε, και εντωμεταξύ, να συμβουλευόμαστε τον πνευματικό μας και όταν πεφτουμε σε αυνανισμό ή άλλη αμαρτία, να εξομολογούμαστε.
μονο που αυτο το θεμα το ειχαμε συζητισει με τη σοκολατα το καιρο της κατοχης :):):) τωρα δε βρισκεται στο φορουμ
εγω σου λεω οτι η μεγιστη αμαρτια ειναι να μην εχεις μαζι σου το καταληλο αξεσουαρ για ειδικες περιπτωσεις αλλα πιος ακουει....
το προβλημα σου δεν αποτελει καν προβλημα σοκολατα!!!
ειναι απολυτα απολυτα φυσιολογικο!
ασεμνο ανηθικο ειναι προπαγανδα εκκλησιας και συντηρητισμου! και ειναι σαφως επιχειρηματα χωρις καμια απολυτως βαση..
στο γυναικειο σωμα αλλωστε υπαρχει ενα μοναδικο σημειο που δεν βρισκεται στους αντρες και εξυπηρετει μοναχα εναν σκοπο:την σεξουαλικη διεγερση (μιλαω σαφως για την κλειτοριδα).. στους αντρες δεν υπαχει τετοιο ξεχωριστο μερος... αυτο αποτελει παρενθεση και ηταν απο ενα βιβλιο που ειχα διαβασει που υποστηριζε οτι η γυναικιες ειναι ακρως σεξουαλικα οντα ασχετως που η καθολικη εκκλησια εξαπλωθηκε και μαζι της και η ιδεα οτι η σεξουαλικη ικανοποιηση ειναι αμαρτια- ποσο μαλλον για τις γυναικες-. μπουρδες!!
συνεχισε αυτο που κανεις κοριτσι μου και δωστα ολα! Σωμα σου ειναι και κανεις οτι γουσταρεις!!
απειρα respect στις απαντησεις του Αλεξανδρου
Το να πειραζεις το λουλουδακι σου ειναι απολυτος φυσιολογικο.σχεδον ολοι οι ανθρωποι αυνανιζονται και ας λενε το αντιθετο.δεν χρειαζεται να ντρεπεσαι για τιποτα
μ αρεσει που απανταμε στην κοπελα, που δημοσιευσε το ποστ το 2013 :p
Η σοκολατιτσα απο τοτε παιζει να χει γινει πορνοσταρ
Εγω ειμαι η σοκολατα 14 .
Ειδα τις απαντησεις .
Δεν ημουνα στο φορουμ.
Ξαναηρθα τωρα.
Ευχαριστω οποιον απαντησε.
Θα σου πω εγώ τη δική μου προοπτική και αν θέλεις άκου. Ζούμε στην εποχή του instant gratification , δηλαδή της άμεσης ικανοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι παίζουμε μπάλα στο βραχυπρόθεσμο παιχνίδι μη σκεπτόμενοι την προοπτική που σπαταλάμε, μη σκεπτόμενοι το μέλλον που χάνουμε. Είναι λίγο αλληγορικό αυτό που λέω αλλά νομίζω ότι πρέπει να κάτσεις και να ψάξεις τι είναι αυτό που χάνεις και τι είναι αυτό που κερδίζεις και τι εξυπηρετεί τον μελλοντικό σου εαυτό.