Quote:
Originally posted by Alen
Δε νομίζω όσοι εδώ μέσα έχουν περάσει αυτή την ασθένεια για πολλά χρόνια ειδικά σε νεαρή ηλικία να μην έχουν κάνει παρόμοιες σκέψεις και να μην αναλογίζονται τι έχουν στερηθεί απο τη ζωή τους και πόσο διαφορετική θα ήταν αν δεν τους είχε συμβεί αυτό. Έχω μιλήσει και με άλλους από δω μέσα για αυτό το θέμα και αυτοί νιώθουν το ίδιο.Είναι άδικο κάποιος που έχει τις δυνατότητες να σπουδάσει και να γίνει δημιουργικός στη ζωή του να χαντακώνεται έτσι και γι αυτό το λόγο.Στο δημοτικό ήμουν σημαιοφόρος,το πρώτο μου πτυχίο(Lower)το πήρα στα 14,στην τρίτη λυκείου καλύτερος μαθητής και το αποτέλεσμα?Να είμαι ένας απλός απόφοιτος λυκείου τη στιγμή που θα μπορούσα να κάνω σπουδές και να αποκτήσω πολλά προσόντα.
Alen,
Quote:
Το θέμα είναι έστω και τώρα,στα 27,5 να μπορέσω να βγω από αυτό το βούρκο και να ζήσω επιτέλους σαν φυσιολογικός άνθρωπος χωρίς να βασανίζομαι.Γι αυτό κάνω αυτή την αλλαγή γιατί εδώ δεν μπόρεσα να γίνω όλα αυτά τα χρόνια καλά και πιστεύω εκεί το κοινωνικό περιβάλλον θα με βοηθήσει και ελπίζω οι επιστήμονες εκεί να ξέρουν τη δουλειά τους και να μπορέσουν να με βοηθήσουν.Τα όποια εμπόδια παρουσιάζονται μέχρι τώρα για να κάνω αυτό το βήμα με κουράζουν όχι μόνο ψυχολογικά και επειδή χρειάζομαι να ξεκινήσω άμεσα θεραπεία σαν ασθενής αλλά και επειδή καταβάλομαι και σωματικά και ως γνωστόν αυτές οι ασθένειες μειώνουν πολύ τις σωματικές αντοχές του ανθρώπου και τον κάνουν να ξεμένει από ενέργεια και κουράζομαι πολύ εύκολα.Πάντως αν νομίζεις ότι αυτές οι καθυστερήσεις και τα εμπόδια με κάνουν να το βάζω κάτω όσον αφορά το ταξίδι μου κάνεις λάθος απλά όπως είπα με κουράζουν πολύ αλλά την αλλαγή αυτή θα την κάνω.Κι αν λόγω γραφειοκρατίας δεν μπορέσω να βρω γιατρό σε νοσοκομείο θα πάω στην τελική σε ιδιώτη.ʼλλωστε και εδώ σε ιδιώτες πήγαινα κυρίως,το θέμα είναι το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό.Εσύ πιστεύεις ότι η απόφασή μου να πάω στο εξωτερικό για να κάνω αποθεραπεία είναι λάθος?Πάντως σου θυμίζω ότι δεν πάω εκεί για μόνιμη μετοίκιση αλλά θα μείνω όσο διάστημα χρειαστεί για να αποθεραπευτώ.
Η απόφαση σου να πας για θεραπεία στην Ολλανδία έχει γίνει για σένα απόφαση ζωής, έχει πάρει κομβική θέση στη ζωή σου. Τρέφεις πάρα πολλές προσδοκίες σε αυτήν την επιλογή σου και ειλικρινά και από καρδιάς σου εύχομαι να πάνε όλα όπως επιθυμείς. Ωστόσο, θέλω να σου πω ότι οι πολύ μεγάλες προσδοκίες, έχουν και πολύ μεγάλο ρίσκο αποτυχίας. Από τη μια μεριά, η ισχυρή σου θέληση να τα καταφέρεις είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος του εαυτού σου (και του μέλλοντα θεραπευτή σου) από την άλλη όμως μη ξεχνάς ότι πας σε μια νέα χώρα, σε άγνωστους θεραπευτές, έχοντας άγνοια για το είδος της θεραπείας ή για την ποιότητα, την ανθρωπιά και τον επαγγελματισμό αυτού που θα σε αναλάβει. Όλη η Ευρώπη και όλος ο κόσμος δε είναι πανάκεια και η Ελλάδα το παραπαίδι. Θα χρειαστείς καλή τύχη και ελπίζω να την έχεις. Ελπίζω, όπως λέει και ο Κοέλιο, όλες οι καλές δυνάμεις του Σύμπαντος να είναι σύμμαχοι στη προσπάθεια που καταβάλεις!