Σίγουρα η κοινωνία έχει βάλει το χέρι της ! Την κοινωνία όμως την έχουν φτιάξει οι άνθρωποι ! Και οι ανθρωποι είναι αρκετά κτητικοί !
Σίγουρα η κοινωνία έχει βάλει το χέρι της ! Την κοινωνία όμως την έχουν φτιάξει οι άνθρωποι ! Και οι ανθρωποι είναι αρκετά κτητικοί !
Απο την στιγμη που εχει δημιουργηθει μια κοινωνια...εισαι δεσμιος της αφου θα γεννηθεις μεσα σε αυτην.
Οι κοινωνικες αλλαγες ειναι πολυ δυσκολες να πραγματοποιηθουν.Ειναι σαν αργοκινητο βαπορι.
Το ερωτημα ειναι...ταιριαζει στην φυση μας η παρουσα δομη της κοινωνιας...ή παμε κοντρα στην φυση μας?
Καλε μου κιπακο....λεσ \"καποια που δεν θα ζηταει υπερβολικα πραγματα απο σενα..\" χμ..Quote:
Originally posted by keep_walking
Ναι η καταλληλη θα ειναι καποια που θα μπορω να επικοινωνω με τις ωρες μαζι της και να το ευχαριστιεμαι...δεν θα γκρινιαζει πολυ...και δεν θα ζηταει υπερβολικα πραγματα απο μενα:D
Οχι φανταζομαι πως οχι...δεν θελω να ειναι τοσο ελευθερη....ειμαι δεσμιος των κοινωνικων μου αναστολων.
εγω πχ ειμαι πολυ αγκαλιτσασ ,οταν γυριζει ο συντροφοσ μου σπιτι θελω αγκαλιτσα, οταν καθομαστε να δουμε εργο-> αγκαλιτσα, οταν παμε για υπνο- > αγκαλιτσα
αυτο πχ για μενα και εκεινον δεν ειναι υπερβολη...για σενα ειναι???
για τον καθενα υπαρχει αλλιωτικη υπερβολη, ποια ειναι η δικη σου?
...εσυ? θα μπορουσεσ να κρατησεισ αυτη την \"μετρια\" συμπεριφορα στα παντα, προσ εκεινη?...
πωσ μπορει κανεισ να πει σε καποιον που σε λατρευει η εστω ειναι ερωτευμενοσ μαζι σου\" εχμ...οκ...αλλα δεν θελω υπερβολεσ \"
ειναι αυστηρο και λιγο αδικο ..?
σε φιλω
Υπερβολικα εννοω να με δεχτει ως ειμαι και να μη προσπαθει να με αλλαξει..ριζικα...σε γενικες γραμμες αυτο εννοω.
Να ειναι ικανοποιημενη απο τα κουσουρια μου οπως θα ειμαι και εγω απο τα δικα της...να μη με κανει να αγωνιζομαι την καθε στιγμη που περναει για να πετυχω κατι...χωρις να ειναι απολυτα ολα αυτα που λεω βεβαια.
Η φύση μας έχει αντικρουόμενα χαρακτηριστικά !
Ισως να ταίριαζε στην φύση μας να είμαστε σε μια σχέση που θα ήταν αποδεχτό να είμαστε εμείς πολυγαμικοί, αλλα ο σύντροφός μας μονογαμικός και να θεωρείται οτι είναι φυσικό και δεν \'\'αδικείται\'\' κανένας διότι είναι διαφορετική η αντρική φύση απο την γυναικεία !
Πράγμα που το υποστηρίζουν ακόμη κάποιοι άντρες, γιατί τους βολεύει αφάνταστα (με βάση την φύση τους : πολυγαμικότητα, κτητικότητα, εγωισμός, δικαιοσύνη (αφού είναι διαφορετικοί απο τις γυναίκες) )
τι ειναι αυτα βρε παιδια? η καρδια σας το σηκώνει? τότε αυτό απλά δεν είναι σχέση. Είναι κοροιδία. Δεν γίνεται. Να αγαπάς έναν άνθρωπο, έναν,και να έχεις σχέσεις και μέ άλλους. Αυτό νομίζω δεν είναι θέμα κοινωνικό, είναι μέσα στο DNA μας πια γραμμένο, εδώ και χιλιάδες χρόνια, η μονογαμικότητα εννοώ. Ακόμη και πολλά είδη ζώων είναι μονογαμικά. Ένα πράγμα που μας ξεχωρίζει σαν ανθρώπους είναι και αυτό. Υπάρχουν βέβαια και οι μουσουλμάνοι, που όμως η θρησκεία τους κάνει τόσο δυστυχισμένες τις γυναίκες,,,,,,,και όχι μόνο. Αν πάλι κάποιος το επιλέξει να είναι πολυγαμικός, καλύτερα να μην εμπλακεί ποτέ σε σχέση, να μην πληγώνει και άλλους....
[quote]Originally posted by Kleiw
Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι είδους σχέση έχει η Λίμπερ , την οποια υποστηρίζει και την κάνει ευτυχισμένη !
To εξήγησα και πιο πάνω αλλά ας το κάνω πιο σαφές. Βρίσκομαι σε μια σχέση όπου η μοναδική δέσμευση είναι η αγάπη και ο σεβασμός για την προσωπικότητα του άλλου. Εξυπακούεται λοιπόν οτι υπάρχει απόλυτη ελευθερία στις όποιες επιλογές μας, σεξουαλικές και μη. Δεν μπερδεύω με κανένα τρόπο το σεξ με το συναίσθημα και υπάρχει πολύς κόσμος που ακολουθεί αυτό το μοντέλο και είναι ευτυχισμένος. Είναι ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης που άλλοι μπορούν να τον εφαρμόσουν και άλλοι όχι.
Είναι η μονογαμία φυσική κατάσταση;
http://married.pblogs.gr/52387.html
Αφιέρωμα: Μονογαμία
Πόση μονογαμία αντέχουμε;
Μόνο δύο στους δέκα το βρίσκουν εύκολο να είναι πιστοί. Άλλοι δύο στους δέκα θεωρούν τη μονογαμία αφύσικη. Οι περισσότεροι θα ήθελαν να είναι μονογαμικοί αλλά… δυσκολεύονται. Το μπέρδεμα δεν εμφανίζεται μόνο στους γκέι και τις λεσβίες αλλά και στους στρέιτ. Γιατί η πολυγαμία είναι φρούτο που φυτρώνει παντού.
http://www.10percent.gr/issues/200604/06.html
http://www.10percent.gr/issues/200604/07.html
Πιστεύετε ότι ο άνθρωπος είναι μονογαμικό ον;
Ναι. Αλλωστε, το συναίσθημα του έρωτα και της αγάπης μας διαφοροποιεί από τα ζώα 23
15,23%]
Όχι. Η μονογαμία είναι μια αφύσικη κατάσταση που εξυπηρετεί κοινωνικοοικονομικούς σκοπούς 48
31,79%
Δεν μπορούμε να γενικεύσουμε. Ορισμένοι άνθρωποι είναι μονογαμικοί και άλλοι πολυγαμικοί 73
48,34%
Δεν έχω ακόμη αποφασίσει 2
1,32%
Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 5
3,31%
Σύνολο: 151
θα συμφωνήσω με το 48,34%
Λιμπερ εχω ακούσει ανθρώπους να λένε οτι δεν μπερδευουν το σέξ με το συναίσθημα, αλλά εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω ! Δεν λεω οτι δεν γίνεται ! Ισως εσύ που το βιώνεις , να μου εξηγήσεις πως γίνεται !
Οταν κάνεις σεξ και καλό σεξ με κάποιον, δεν δένεσαι συναισθηματικά? πριν ή μετά δεν έχετε άλλη επαφή ? Δεν τον ξαναβλέπεις ? Δεν πάτε και για καφεδάκι ?
Τέλος, τι σε εμποδίζει να είσαι ερωτευμένη με 2 άντρες ? Και αυτό πολυγαμία δεν είναι ?
να ρωτήσω κάτι,αν επιτρέπεται?
Υπάρχει δλδ σχέση ΜΟΝΟ με εναν σύντροφο? και σεξουαλική σχέση με πολλους?αυτοι οι πολλοι - οι εξωτερικοι (ας πουμε)-ειναι σταθεροι ή αλλαζουν?
----Εδώ θα σου απαντήσω οτι αυτό δεν είναι πολυγαμία αλλά έλλειψη γερής βάσης στην σχέση.Quote:
Originally posted by Kleiw
Λιμπερ εχω ακούσει ανθρώπους να λένε οτι δεν μπερδευουν το σέξ με το συναίσθημα, αλλά εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω ! Δεν λεω οτι δεν γίνεται ! Ισως εσύ που το βιώνεις , να μου εξηγήσεις πως γίνεται !
---Δεν είναι κάτι που θα στο εξηγήσω να το καταλάβεις. Ψάξε τον εαυτό σου εν πάσει ειλικρινία καθώς και την λειτουργία του σώματός σου. Οταν αυτονομήσεις το τελευταίο, θα δεις οτι μπορεί να λειτουργεί πολύ καλά και χωρίς συναίσθημα.
Οταν κάνεις σεξ και καλό σεξ με κάποιον, δεν δένεσαι συναισθηματικά? πριν ή μετά δεν έχετε άλλη επαφή ? Δεν τον ξαναβλέπεις ? Δεν πάτε και για καφεδάκι ?
----Αν ταιριάζουν τα χνώτα μας στην παρέα βεβαίως και θα πιούμε και καφεδάκι και φυσικά θα έχουμε κι άλλη επαφή.
Τέλος, τι σε εμποδίζει να είσαι ερωτευμένη με 2 άντρες ? Και αυτό πολυγαμία δεν είναι ?
1. Δεν μπορείς να ερωτευτείς τον άλλο μόνο από μια σεξουαλική επαφή ή ένα καφεδάκι.
2. Αν προκύψει , σημαίνει οτι η ήδη υπάρχουσα σχέση έχει κενά.
3. Αν μπορείς να ερωτεύεσαι ταυτόχρονα με άλλους 5, πρέπει να ψαχτείς ο ίδιος.
1. Μου λες δηλαδή οτι δεν μπορούμε να ερωτευτούμε πανω απο 1 ανθρώπους στη ζωή μας και υπάρχει ένας και μοναδικός, που αν δεν τον βρούμε \'\'καήκαμε\'\' ?
Εγω κοιτώντας γύρω μου , βρίσκω ανθρώπους κατ\'εμέ ερωτευσιμους ! Απλα επιλέγω έναν για να κάνω σχέση ! Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα μπορούσε να είναι άλλη η επιλογή μου ! Και η επιλογή οταν γίνεται δεν γνωρίζω αρκετά τον άλλον ! Και αν δεν μπορείς να ερωτευτείς με την σεξουαλική επαφή και το καφεδάκι, σίγουρα πάντως κάνοντας πράγματα με τον άλλον αναπτύσεις συναισθήματα (ανθρωπος είσαι) και ενδεχομένως τα συναισθήματα αυτά να είναι και έρωτας (αλλά οχι και κατ\'ανάγκη)
2. Κενά ? Για τι είδους κενά μιλάς ? Δεν μπορείς να έχεις καλή σχέση με πάνω απο 1 ανθρώπους ?
3. Γιατί ?
Εγω πάντως έχω γνωρίσει 2 ζευγάρια που είχαν τέτοια σχέση και στο τέλος χωρίσανε ! Δεν είναι μεγάλο το δείγμα και δέχομαι οτι οι δικές σου εμπειρίες μπορεί να είναι διαφορετικές ! By the way, ποσο καιρό είσαι με το παλικάρι ?
Μα τότε αυτό πως κολλάει με αυτό το topic? Αν δίνεις την αγάπη σου μόνο σε ένα άτομο και απλά κάνεις σεξ με περισσότερους τότε πάλι δεν υποκύπτεις στη \"βαρβαρότητα\" της αγάπης προς έναν?
Στις μουσουλμανικές χώρες πάντως δεν εννοείται αυτό με την πολυγαμία αλλά ότι ο άντρας πρέπει να αγαπάει και να φροντίζει όλες τις συζύγους του το ίδιο, όχι ότι απλά κάνει σεξ με κάποιες.
Και εντέλει κάποιοι άνθρωποι μπορούν να ξεχωρίσουν το σεξ από την αγάπη, άλλοι όχι. Προσωπικά κατατάσσω τον εαυτό μου στη δεύτερη περίπτωση όχι γιατί με ανάγκασε η κοινωνία αλλά γιατί το διαπίστωσα στην πράξη. Αν κάνω σεξ με κάποιον ακόμα κι αν η πρόθεσή μου ήταν στην αρχή να κάνω μόνο αυτό, να μην υπάρχει αύριο κι είχα όλη τη διάθεση να το τηρήσω τελικά δένομαι με τον άλλο, τον βλέπω με άλλο μάτι.