lol !
Printable View
lol !
Μερικά ίσως και αντιφατικά δεδομένα είναι τα εξής όπως το βλέπω εγώ
1) Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται (και καμμιά φορά σώζεται κιόλας)
2) Η (επιστημονική) ιατρική (και παραϊατρική ότι και αν σημαίνει αυτό) έρευνα χρηματοδοτείται από (εμπορικές) εταιρείες
3) Η ποσότητες και οι κατανομές μέσα στο 24ώρο μπορούν να έχουν μεγαλύτερη σημασία ακόμα και από την αποτελεσματικότητα μίας ουσίας καθώς η απορροφησιμότητα, η δραστικότητα, τα side effects παίζουν μεγάλο ρόλο. (φαντάζομαι ότι ένα πάρεις μαζεμένα 6 χάπια από ένα αντιβιωτικό που πρέπει να το παίρνεις κάθε έξι ώρες μάλλον δε θα σε βοηθήσει, ακόμα και αν είναι το κατάλληλο για την ίωσή σου)
4) Όταν εν γνώση σου ξέκινάς μία θεραπεία (που δεν σου την έχει προτείνει κάποιος γιατρός) θα πρέπει τουλάχιστον να κάνεις ότι θα έκανε ένας ερευνητής. Καταγραφή δηλαδή τουλάχιστον των κατωτέρο: ιστορικού, αποτελεσματικότητας, παρενεργειών, λοιπές φαρμακευτικές αγωγές. Αν δεν το κάνεις τότε είναι πολύ πιθανό ούτε εσύ ο ίδιος να βοηθηθείς (ακόμα και αν η θεραπεία που ξεκινάς είναι όντως κατάλληλη για σένα) καθώς στην πορεία μπορεί (φυσικά μπορεί και όχι) να υπάρξουν αντιφατικές ενδείξεις.
Χωρίς να θέλω να πω ότι ο θεματοθέτης έκανε κάτι λάθος με το θέμα που άνοιξε (ίσα ίσα το αντίθετο, πιστεύω ότι κάθε σκέψη και προσωπική ιστορία βοηθάει εδώ μέσα) κλείνω με την σκέψη μου πως ο ψυχολόγος ή ο ψυχίατρος πρέπει να είναι σίγουρα ενήμερος για την (έστω και συμπληρωματική) λήψη οποιασδήποτε ουσίας ώστε να μπορεί να βοηθηθεί τελικά αυτός που έχει ανάγκη από την βοήθειά του.
Quote:
Originally posted by justme
Μερικά ίσως και αντιφατικά δεδομένα είναι τα εξής όπως το βλέπω εγώ
1) Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται (και καμμιά φορά σώζεται κιόλας)
Τί ακριβώς εννοείς λέγοντας .. \"πνιγμένος\" . Όσο πνιγμένος μπορεί να ονομαστεί κάποιος που παίρνει πχ. ασπιρίνη γιατί πονάει το καφάλι του αποβλέποντας να του περάσει ο πονοκέφαλος άλλο τόσο πνιγμένος μπορεί να ονομαστεί κι αυτός που παιρνει οποιδήποτε άλλο φάρμακο ή σκεύασμα αποβλέποντας να του ανακουφίσει τον \"οποιοδήποτε\" ... \'πονοκέφαλο\' -που μπορεί να λέγεται .. \"κατάθλιψη ή όπως αλλιώς .. !-
2) Η (επιστημονική) ιατρική (και παραϊατρική ότι και αν σημαίνει αυτό) έρευνα χρηματοδοτείται από (εμπορικές) εταιρείες
Υπάρχει άραγε οποιασδήποτε άλλης μορφής έρευνα που ΔΕΝ χρηματοδοτείται από εμπορικές εταιρείες ή έστω από φορείς που ΔΕΝ αποβλέπουν στο -οποιασδήποτε μορφής- \'κέρδος\' ??? Κι αυτό γιατί θάπρεπε νάναι κατ΄ανάγκη \"κακό\" .. ?
3) Η ποσότητες και οι κατανομές μέσα στο 24ώρο μπορούν να έχουν μεγαλύτερη σημασία ακόμα και από την αποτελεσματικότητα μίας ουσίας ...
Ναι είναι βασικές παράμετροι του αποτελέσματος αλλά όχι οι μόνες ..
4) Όταν εν γνώση σου ξέκινάς μία θεραπεία (που δεν σου την έχει προτείνει κάποιος γιατρός)
Καλό θα είναι να μη την ξεκινάς καν από μόνος σου ....
ο ψυχολόγος ή ο ψυχίατρος πρέπει να είναι σίγουρα ενήμερος για την (έστω και συμπληρωματική) λήψη οποιασδήποτε ουσίας ώστε να μπορεί να βοηθηθεί τελικά αυτός που έχει ανάγκη από την βοήθειά του.
Οπωσδήποτε !!!!!!!!!!!!!!
1) \"πνιγμένο\" (που πιάνεται από τα μαλλιά του) εννοώ κάποιον που έχει δοκιμάσει πολλά, αποτέλεσμα δεν έχει δει και καταλήγει να δοκιμάσει κάτι που η ίδια του η λογική (υπό άλλες συνθήκες) θα του έλεγε να μη το κάνει.
\"Πνιγμένος\" δεν θα έλεγα ότι είναι κάποιος που ξέρει ότι αν έχει πονόδοντο θα πάρει ασπιρίνη αλλά κάποιος που έχει δοκιμάσει όλα τα ηρεμιστικά που του έχει γράψει ο γιατρός του, αφού άλλξε 3 γιατρούς, δεν του πέρασε ο πονόδοντος και είπε (αφού το διάβασε κάπου) να δοκιμάσει να πάει να κάνει γιόγκα (και ίσως έτσι όντως και να του περάσει ο πονόδοντος)
2) κακό δεν είναι.
Αλλά όπως η glaxosmit πχ λέει αγοράστε το δικό μου προϊόν γιατί κάνει καλό (και άρα η glaxosmit κερδίζει) έτσι και μία εταιρεία παραφαρμακευτικών προϊόντων κάνει ακριβώς το ίδιο λέγοντας ότι το δικό της προϊόν κάνει επίσης καλό αλλά συμπληρώνει ότι ξέρετε εμείς δεν είμαστε μεγάλη ιατρική εταιρεία που πουλάει χάπια χημικά και κερδίζει. Εμείς είμαστε λέει μία εταιρεία που πουλάει φυσικά προϊοόντα \"συμπυκνωμένα\" . Εγώ διαφορά πάντως δε βλέπω.
Χαιρετώ κι εγώ με τη σειρά μου την ωραία παρεούλα. Μετά από ατελείωτο ψάξιμο και διάβασμα αποφάσισα να δοκιμάσω κι εγώ το EPA. Έχω κι εγώ χρόνια συμπτώματα αγχώδους διαταραχής (ζαλάδες και εσωτερική ένταση κυρίως) αλλά και έντονες μεταπτώσεις στη διάθεση, χρόνια κόπωση. Λίγο από κυκλοθυμία, λίγο από κατάθλιψη και λίγο από κρίσεις πανικού δηλαδή! Γνωρίζω πως δεν υπάρχει το μαγικό χάπι που 8α τα λύσει όλα, και προσπαθώ να δουλέψω το πρόβλημά μου πολύ, χωρίς να έχω επισκεφθεί ακόμα κάποιον ψυχοθεραπευτή (δεν αισθάνομαι τόσο έντονη την ανάγκη για βοήθεια από τρίτο). Επίσης αποφεύγω να πάρω αντικαταθλιπτικά ή άλλα παρόμοια σκευάσματα. Πιστεύω στο ιατρείο της φύσης.
Σήμερα παράγγειλα τις κάψουλες και περιμένω.
Όπως και να έχει, χαίρομαι πολύ που σας βρήκα! :)
Γ.
Καλώστον .
Κράτησέ μας ενήμερους πάντως αν θέλεις.
Παιδια και εγω περιμενω πρεπει απο οτι εχω καταλαβει να περασουν 2-3 εβδομαδες
τουλαχιστον για να δεις κατι. Παντως νομιζω οτι ειμαι λιγο πιο ηρεμη αλλα μπορει να ειναι και η ιδεα μου.. Εσεις πως αισθανεστε?
Καλησπερα.Εγω παντως δεν ειδα καμια διαφορα εως τωρα.
Εχουν περασει μολις επτα μερες που τα παιρνω,οποτε ας αφησουμε το χρονο να δειξει..
Πολυβιταμινεσ περνετε? επειδη εγω και λογο τηχ χορτοφαγιασ μου αλλα και λογο γενικησ αδυναμιασ παιρνω και μια αναβραζουσα καθε πρωι ... για ενεργεια και αντοχη..δοκιμασμενα λειτουργει σε εμασ που ημαστε ολιγον τι υποτονικοι...
Ναι,παιρνω και γω πολυβιταμινες,αλλα δε βλεπω διαφορα..Ποιες παιρνεις?
καλησπερα σε ολους. Χτες το βραδι ειχα μια δυνατη κριση που με τρομαξε πολυ. δεν μπορουσα να ηρεμησω καθολου και κοιμηθηκα στις 6 το πρωι. ειχα και δουλεια το πρωι μετα. τελοςπαντων ελπιζω ολα αυτα να υποχωρησουν καποτε. Προς το παρον νιωθω οτι κανουν συνεχεια κυκλους.
Quote:
Originally posted by margo44
καλησπερα σε ολους. Χτες το βραδι ειχα μια δυνατη κριση που με τρομαξε πολυ. δεν μπορουσα να ηρεμησω καθολου και κοιμηθηκα στις 6 το πρωι. ειχα και δουλεια το πρωι μετα. τελοςπαντων ελπιζω ολα αυτα να υποχωρησουν καποτε. Προς το παρον νιωθω οτι κανουν συνεχεια κυκλους.
Φιλτατε margo44,μαλλον εννοεις πως ειχες μια δυνατη κριση πανικου και οχι κατι αλλο που αφορα τα συμπληρωματα και το θεμα του topic,σωστα? Προσεξε πως τοποθετησαι, γιατι καποιοι θα παρεξηγησουν το μηνυμα σου και θα νομισουν οτι επαθες κατι απο τις ψαροκαψουλες!Quote:
Originally posted by margo44
Για διαταραχες πανικου θα κανει λετε?
Anyway,σου ευχομαι περαστικα..
Oxi den miloysa gia ta simbliromata apla imoyn xalia. Den fantastika oti tha to sindesete etsi. Sorry gia ta greeklish eimai se xeno ipologisti. Isos na perimeno polla apo tis kapsoyles alla den mporo para na elpizo!!!
Pε παιδια κανενα νεο εχετε????? Tι γινεται? Eμενα τουλαχιστον σταματησε να με πειραζει στο στομαχι. Kακο δεν κανει παντως!!!
Χαιρετώ και πάλι. Ήρθαν τα χάπια (PuraEPA από mind1st), χτες πήρα 2 δοκιμαστικά το πρωί μετά το πρωινό, ένιωσα το στομάχι μου κάπως περίεργα για τις επόμενες 2-3 ώρες. Σήμερα πήρα 2 το πρωί και 2 τώρα το απόγευμα, το στομάχι μου δε με ενόχλησε ιδιαίτερα, και αισθάνομαι μια ευεξία (ελπίζω να μην είναι placebo!).
Έχω μια ερώτηση: στη συσκευασία γράφει για ενήλικες 2-4 κάψουλες τη μέρα και οι κάψουλες είναι 500mg η μία. Η περιεκτικότητα κάθε κάψουλας σε EPA είναι 300mg. Κάποιος φίλος παραπάνω γράφει πως θα πρέπει να προσεγγιστούν τα 2gr την ημέρα. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να παίρνω περίπου 6-7 κάψουλες ημερησίως. Τελικά ποιό είναι το σωστό;