αυτο είναι και το αγαπημενο μου... μυθος του αισώπου
ο ηλιος και ο ανεμος.
λέγετε πως κάποτε ο ανεμος ειχε λυσσαξει απο την ζηλια του, που οι ανθρωποι εστεψαν τον ήλιο σαν βασιλια τους και οχι αυτον. συνεχεια διαμαρτυροταν με αυτην την αδικία, γιατι αυτος ήταν πιο δυνατος και μπορουσε να σηκωσει χωρια ολοκληρα αμα ηθελε, να καταστρεψει σοδιες να θερισει με φτωχεια και αρρωστειες τους ανθρώπους... τοσο μεγαλο ήταν το μενος του ..που για να αποδείξει την δύναμη του εκανε τα λόγια του πράξη και οι ανθρωποι υπέφεραν.
ο βασιλειας ήλιος δεν αντεχε να βλέπει αλλο αυτην την αδικία και με όλη του την σοφια κάλεσε τον ανεμο να μιλήσουν
-θα σου δωσω το στεμμα μου, αν μου αποδειξεις με μια μονομαχεια, οτι εισαι πιο δυνατος απο εμενα
αυτη ηταν η ευκαιρία που περιμενε ο ανεμος και δεχτηκε αμέσως την πρόκληση
-κατι απλο!.. τον βλέπεις εκεινον τον βοσκο?... οποιος καταφερει και του βγαλει την καπα του θα ειναι ο δυνατοτερος και θα φοραει για πάντα το στεμμα..και ο χαμμενος δεν θα διαμαρτυρηθει ποτε ξανα!
-μπορω να σηκωσω θαλασσες - βουνα και εσυ με προκαλεις με εναν βοσκο? ..χλευασε ο ανεμος, και αρχισε να φυσαει ...ολο και πιο δυνατα... και παρατηρουσε πως όσο δυνατοτερα φυσουσε ...τοσο πιο σφιχτα εδενε την καπα του ο βοσκος, σηκωσε τα προβατα του στον αερα και ξεριζωσε δεντρα και ο βοσκος εσφιγγε με δυναμη την καπα του, μεχρι που κρυφτηκε τελειως σε μια σπηλια...
-αυτη η καπα ειναι μαγικη! κανενας μας δεν θα καταφερει να την βγαλει.. είπε ξεπνοος και εξαντλημενος
-ας δοκιμασω και εγω..ειπε ο βασιλειάς ήλιος... και χαμογελασε...
-...μα δεν κανεις τιποτα!! διαμαρτυρηθηκε ο ανεμος, σιγουρος πια οτι ο ηλιος ήταν τρελος
-περιμενε... του απανταει ο ηλιος χωρις να χασει το χαμογελό του...
ο ήλιος μεσουρανησε και ο βοσκος βγηκε απο την σπηλια..και οσο εκεινος βασιλευε αγερωχος - ζεσταινε την γη γλυκα σαν χαδι πατρικο
και ο βοσκος εβγαλε την κάπα του, γιατι δεν κρυωνε πια και αρχισε να παιζει μια ομορφη μελωδια με την φλογερα του.
ο ηττημενος ανεμος δεχτηκε την παντοδυναμια του βασιλιά ήλιου και δεν την αμφισβήτησε ποτε ξανα!
καληνυχτα κυκνακι...ονειρα γλυκα!!:)