Originally Posted by
Macgyver
Κατσε να δουμε τι λες εδω !! αν δοθει εξουσια , σε οποιαδηποτε μορφη σεναν ανθρωπο , σε χρημα πχ. , σε ομορφια σε μια γυναικα , ισως δειξει τον πραματικο εαυτο του . Δεν υπαρχει ενας εαυτος σε καθε ανθρωπο , πιστευω στην θεωρια των πολλαπλων προσοπικοτητων , αναλογως την περισταση , βγαζεις και διαφορετικο εαυτο . Εγω πχ ειμαι εντιμος , αλλα αν πεινασουν τα παιδια μου η εγω , θα γινω δολοφονος , αρα ποιος ειμαι πραματικα ? εκει δεν θα μενδιαφερει ο φοβος , υπερτερει το ενστικτο της επιβιωσης , της ζουγκλας δλδ . Για να δειξει καποιος τον πραματικο εαυτο του , αν υπαρχει τετοιος , του δινεις εξουσια , και βλεπεις αντιδρασεις . Δεν ειναι ο φοβος που τον συγκρατει , ειναι ποσο ισορροπημενος ειναι , τι ειδους ανασφαλειες κουβαλαει . Αν νικησεις τις ανασφαλειες σου , που την εντοπιζω σε μια , το να εξουσιαζεις τους αλλους , δεν εχει διαφορα αν κατεχεις εξουσια η οχι , παντα θα συμπεριφερεσαι το ιδιο , ασχετως υπαρξης εξουσιας η οχι .
Η εξουσια μπορει ναναι προσωρινη , οχι απαραιτητως αν μιλαμε για χρημα , αλλα δεν χρειαζεται ναναι μονιμη για να βγαλεις εναν ' κακο '/ εξουσιοφρενη / απολυτο / καταπιεστικο εαυτο . Αυτα που υπαρχουν στο κεφαλι σου , αλλαζουν συνεχως , δεν παραμενεις ποτε ο ιδιος . Τα παντα υποκεινται σε μια συνεχη αλλαγη ( Ηρακλειτος ) . Στο ταφο θα παρεις τον χαρακτηρα σου , οποιοσδηποτε κι αν ειναι αυτος .
Αλλωστε ο χαρακτηρ εξαρταται απο τις σκεψεις μας που γινονται λογια μας , τα λογια που γινονται εργα , και τα εργα που γινονται συνηθειες .
Αυτα μπορεσα να καταλαβω , σκεφτομαι απλα/πρακτικα , πραττω απλα , δεν υπεραναλυω .
Εισαι για μενα αρκετα δυσνοητη , οτι καταλαβα , καταλαβα !! μερικα σημεια τα καταλαβαινω , αλλα δεν πολυσυμφωνω με το σκεπτικο σου , στα σημεια που προανεφερα . ....................τωρα εσυ εισαι δυσνοητη ?, εγω ειμαι ο βλακας ?, θα σε γελασω !!